Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istalin 29-30 k ya kadar final cut off olur önemli olan kotanın kalıp kalmayacağı

• @EzgiLera merhaba, şu an ki veriler ile ilgi yorumunuz var mı inceleme şansınız oldu mu

• Arkadaşlar CEAC verilerinden bazı grafikler oluşturdum. Öncelikle 2025 Nisan ayına kadar (01.01.2025 ile 05.04.2025) olan verilerin grafiğine bakarsak haftalık ortalama olarak toplamda 1056 vize ve EU bölgesi için de 421 vize basılmış diyebiliriz.

2025 april.jpg

2024 Nisan ortasına kadar olan verilere (01.01.2024 ile 20.04.2024) bakarsak (sayısal değerler olarak 2024 ve 2025 arasında 10 günlük bir fark var gibi) haftalık ortalama olarak 1035 vize ve EU bölgesi için de 413 vize basılmış diyebiliriz.

2024 april.jpg

2024 yılı için bakarsak (01.01.2024 ile 14.09.2024; Eylül 2024 için son 3 CEAC verisinde vizeler trendi bozacak şekilde fazlaca verilmeye çalışılmış bu sebeple grafiğe eklenmedi) haftalık ortalama olarak 1083 vize ve EU bölgesi için de 356 vize basılmış diyebiliriz.

2024 full.jpg

2024 ile 2025 aynı dönemler için vize basım hızlarının benzer olduğunu düşünüyorum. 2024 yılına benzer bir trend devam ederse AF vizelerinin daha hızlı basılma durumu ortaya çıkabilir. Bir kaç hafta EU vizeleri daha fazla basılırken şu an AF ile yakınsadılar. Önümüzdeki haftalarda AF öne geçebilir gibi duruyor.

2024 yılına kıyasla aslında ciddi bir fark görülmüyor. Fakat 2025 için daha fazla vize basımı var ve bu trend şimdilik devam ediyor.

24-25 compare.jpg

Fazla vize basılmasıyla ve red oranının az olması ayrıca vize sayısının da 2025 için azaltılmış olması can sıkıcı dezavantajlar. 2024 için Ağustos 30000 ve Eylül 50000 cutoff vardı. CN yüksek olanlar için vizeler şu an için daha zor elde edilir haldeler ama 30000'e kadar umutlu olabiliriz bence.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Umarım yanlışım yoktur.

• @mymuyi geçen sene 53300 gibi bir vize basıldı bu sene max 52 bin vize verilecek tahminimce geçen seneye göre 1 ay bülten geç gider tahminen
    19500-23000-27500-29000 gibi bir bültenle karşılasabiliriz tabi bu bir tahmin geçen sene gibi 30 k üstü zor gibi çünkü dv2024 de kota dolmadı onun için için yüksek açılmıştı son ay

• @mymuyi Elinize saglik. Gorsellerden yapilacak cikarimlari madde madde ozetlersek:

• 2024 ve 2025 arasinda toplam vize basimi acisindan cok buyuk bir fark yok (Tabii 2025'te verilecek toplam vize sayisinin dusmus olmasi yine de bir sorun)

• Trend egrilerinin sekline bakildiginda biraz ussel bir sekle sahip olduklari goruluyor. Bu da demektir ki genel olarak haftalar ilerledikce vize basimi da hizlaniyor bir miktar

• 2024'te AF'nin EU'yu yakaladigi goruluyor; fakat 2025'te ayninin yasanacagindan emin degilim. Zira Afrika'nin en islek konsolosluklarindan Nairobi'nin 2024 Mart ortasina kadar dagittigi 2NL sayisi 1364. Bu sene dagittigi 2NL sayisi 421. Tabii ki sadece bir konsolosluga bakarak saglikli cikarim yapmak mumkun degil; ama genel oalrak Afrika'nin canlanacagi konusunda bu gun itibariyle herhangi bir isaret oldugunu sanmiyorum.

Ulastiginiz 30K acikcasi biraz iyimser (asiri iyimser degil, biraz iyimser). Yani Eylul ayinda 30 degil 35bin bile guncel olabilir eger ki bulteni Mayis-Haziran'da yavaslatma konusunda israrci olurlarsa; ama mulakat gelir mi orasi supheli.

• @Stoic-Turk bazı yıllar eu için 3-4 bin fazla vize basılmış af geride kalmış atıyorum eu 21 af 19 bin vize basılmış aynısı yaşanabilir mi bu sene peki

• @Erdem-Yıldız Her sey mumkun.

• Bülten bu yıl yavaş görünsede current olan dosya sayısı geçen yıldan fazla. Şimdiye kadar delik numara %30 larda gelecek bültenlerde delik numara %50 nin de üzerine çıkacak. İllaki hızlanacak asıl soru EU için ayrılacak kota 18 - 22 bin

• @cngzdmr54 bu sene ortalama 18250 bin vize alır bence eu ama afrika istenilen seviyeye gelmezse eu 19-20 bin vize basılabilir afrika bu sene iyi gitmiyor çünkü

• @istalin 1 hafta gibi bir süre kaldı ve yeni bülteni beklemek aşırı strese sokuyor. Şöyle 20 binleri gördüğümüz bir bülten olur inşallah...

• @MERVE-SARI bugün (düşük ihtimal) - yarın ya da carsamba acıklarlar tahminim 1 haftayı bulmaz.
    Edit: Globalde olan visa printing problem düzelene kadar yeni bülteni yayınlamayabilirler.

• @MERVE-SARI umarım olur da şu 20 binler vize alsa da sıra bize gelse 😃

• @emr19 visa printig nedir ? Neyle ilgili

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin

https://yesilkartforum.com/forum/post/484399

Mülakatı başarılı geçmiş ve vizesi onaylanan başvuru sahiplerinin vizeleri U.S. Dept. of State Consular Affairs’in sistemindeki teknik sıkıntılar nedeniyle 3 Nisan 2025 tarihinden bu yana pasaportlarına basılamıyor tüm dünya çapında.

• benim dosya numaram 187XX bu ay ve diğer ay current olmazsa umudumu kesmeli miyim dosyamı avrupa 'ya taşıdım, hangi tarihten itibaren imkansız hale gelir?

• @Atakan-Akın Selamlar,

Sizi yada beni çok etkilemez bu durumlar ben 25k üstünü düşünüyorum.

• @evrentnrkl Çok teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• Son tahminleri alalım

• @omerko, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Son tahminleri alalım

23k ya ben okeyım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |