Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 teşekkür ederim bilgilendirme için

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt asagidaki deneyim de bilginize.

https://yesilkartforum.com/forum/post/443612

• Herkese merhaba, ilk giriş için Austini düşünüyorum. oraya yerleşeceğim için Houston veya başka yerden aktarma yapmadan Austinden giriş yapmak istiyorum. Arama butonundan aradığımda ilk giriş Austin olan göremedim. Acaba orada sarı zarfı vereceğimiz göçmenlik birimi mi yok. yoksa tamamen maddiyattan dolayı mı Houston veya Dallastan giriş yapılıyor? İlk girişi Austinden olan birileri var mı? Veya bilgisi olan?

• @mehmetserdarnar Austin’den tabiki ilk girişi yapabilirsiniz, lakin uçuşunuzun Amerika’da ilk olarak Austin’e iniyor olması lazım. Aktarmalı uçuşta Avrupa üzerinden alacağınız bilet direkt Austin’e iniyorsa sorun yok.

• @erenotti asıl sorum sarı kapalı zarfı orada teslim edebiliyor muyum. Bir kaç kişi Austin havaalanında inerseniz evrak teslimi için Houstona dönme ihtimaliniz var. çünkü Austinde evrak teslimi yapacağınız yer yok dedi.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetserdarnar

Austin’de ki tek uluslararası havalimanı Austin-Bergstrom International Airport (AUS), bu havalimanına Avrupa kıtasından British Airways’in Londra’dan ve Lufthansa’nin Frankfurt’tan direkt uçuşu var. Sizde bu uçuşlardan birisi ile direkt Austin’e uçacaksanız, Amerika Birleşik Devletleri sınırına ilk olarak buradan giriş yapacağınız için ve bu havalimanın port of entry statüsüne sahip olması nedeniyle sorunsuz bir şekilde Custom Border Protection (CBP) görevlisine sarı zarfınızı teslim ederek ABD’ye giriş yapabilirsiniz. Bahsettiğiniz diğer arkadaşlarınız nasıl bir tecrübe yaşamis, detayı var mı?

Sarı zarf ABD sınırina ilk giriş yapacağınız havalimanındaki CBP görevlisine teslim edilir ve göçmenlik evraklarınızın kontrolü bu noktada yapılır, seyahatinizin son durağının önemi yoktur.

• @ATS16 çok teşekkür ederim. Ben biraz öğrendim konuyu dediğiniz kesinlikle doğru bu arada. Austinde yaşayan bir aile iletişime geçti. Aynı dediklerinizi aktardı ve bizzat senin için havaalanını aradım ve orada çalışanlardan teyit aldım dedi. Austinde Çok Eskiden international havaalanı yokmuştu. belki Houston aktarma yapmadan gelemiyorlardır veya garanti olsun diye ilk girişi Houstondan yapmış olabilirler diye ekleme yaptı. Bana da şöyle mantıklı geldi. Avrupa'dan Austine doğrudan uçuş yokmuştu. Mecburen herkes ilk girişi Houstondan yapınca belge teslimini oradan yapmak zorunda kalmış olabilirler. Teşekkür ederim cevabınız için

• @erenotti selam bilgilendirme için teşekkürler . Açıkçası benim de bu konu ile ilgili sıkıntılarım var yani bir anda herşeyi bırakıp dönmek zor fakat bi ev alma planım var acaba ev olması ikna edici olur mu uzun süreli ayrılışlarda. Oğlumun okul durumu eşim ve benim işim sebebi ile yerleşme sürecimiz baya uzayacak.

• @vitruvius Merhabalar, rica ederim, amacım benimle benzer süreçlerden geçecek vatandaşlarımla empati kurarak onların risklerini minimize etmelerini sağlamak.

Durumunuz varsa tabiki ev alabilirsiniz, ev Amerika’da araba gibi değil, pek değer kaybetmeyen bir şey, hem kira ve ev aramak derdinden de kurtulmuş olursunuz, lakin ev almanın da Amerika’da yükümlülükleri var, aldım demekle hemen iş bitmiyor. İyi bir araştırma yapmanızı öneririm. Bu cepte dursun.

Trump dönemi için sonraki girişlerinizi garantiye almak ve cbp-hs memurları ile sorun yaşamamak adına re-entry permite başvurmanızı şiddetle tavsiye ederim. İlk girişinizi yapıp, dokümanlarınız elinize ulaştıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Green card, ssn gibi evrakların ortalama ulaşma süresi, re-entry başvurusu, biyometriklerin verilmesi, çocuğun okul durumu gibi şeyleri göz önüne alıp, ilk kalışınızda ona göre bir planlama yapmanızı tavsiye ediyorum.

• Arkadaslar merhaba 5 aralik gunu vize green card odemesini gerceklestirdim. 15 aralikta Chicagodan ilk girisimi yaptim. 1 hafta sonra SSN geldi. Suan uzerinden 121 gun gecmesine ragmen hala Green card`im gelmedi. Usic baglandim fakat form doldurma mi istediler 1 ay icinde doneceklerini soylediler 1 ayi gecti donus alamadim. bu durumu yasayan var mi aranizda ? nasil bir yol izlemeliyim .

• Herkese merhaba,
    GC ile ilk girişimizi 29 Mart günü LAX havalimanından yaptık. Girişteki CBP memuru oldukça sıcak bir biçimde davrandı. Herhangi bir ekstra soru sormadan gerekli işlemleri tamamladı. Adres değişikliği yapmayacağımız için de bir beyanda bulunmadık. Fotoğraflarımız çekildi ancak bir parmak izi alımı olmadı. Umarım bu durum biyometrik randevu ihtiyacı doğurmaz. Biz ilk girişimiz yapmak için gittiğimizden 5 Nisan günü dönüşümüzü yaptık. US adresimize SSN ve GC 'larımızın ulaşmasını takip ediyoruz. Sonrasında ben Haziran sonu eşim ve oğlum da Temmuz sonunda yerleşmek üzere gideceğiz.

Kalmış olduğumuz 1 haftalık süre içerisinde BoFA 'da hesap açtık. Bu kısımda herhangi bir belge vs. istenmedi. Sadece pasaportumuzda bulunan GC vizesi ile işlemleri yaptılar. 500 USD bakiyeli hesap açarak aylık işletim ücretinden kurtulmuş olduk. Online olarak da kredi kartı başvurusu yapacağız. US Mobile'dan e-sim starter paketi aldım. Eşim için de T-Mobile 'dan pre-paid bir hat aldık.

Biz kayınbiraderimin Irvine 'da olmasından dolayı yerleşmek için burayı seçtik ki bölge oldukça geniş, ferah ve düzenli geldi. Çevredeki okulların tamamının yüksek puanlı olması ve güvenliğin üst düzeyde olması nedeniyle de başlangıç için uyum sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Evet nispeten pahalı bir bölge ancak benim profesyonel iş kolum olan lojistik alanında da bir çok iş imkanı sunması ve kazançların da bu yönde yüksek olması açısından bunun üstesinden gelebiliriz. Bu bölgede olan veya yerleşmeyi düşünen varsa iletişim halinde olmayı isteriz.

Herkese yeni hayatında başarılar dilerim.

• merhaba temmuzun ortası gibi abd ye giriş yapmayı düşünüyorum benim green cardım verdiğim adrese abdye giriş yapınca otomatikman mı gönderiliyor yoksa ödediğim anda gönderim süreci başlıyor mu ona göre gitmeden bir süre önce ödeyeceğim eğer ödediğim anda gönderim süreci başlıyorsa giriş yapmadan kaç gün önce ödemem iyi olur bir de ben abdye giriş yaptığımda gönderiliyorsa kaç gün içerisinde verdiğim adrese gönderilir yardımcı olursanız sevinirim

• Merhaba arkadaslar. 30 martta ilk girisimizi yapmistik ailece. Bugun 7 nisan da ise belirttigimiz adrese Ssn numaralarimiz geldi. Hicbir basvuru yapmadan sadece beklemisnolduk ve tam girisimizden 8 gun sonra Ssn lerimiz geldi. Darisi green cardlarimizin basina olsun diyelim 😁

• @Umut-Yoldaş, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

merhaba temmuzun ortası gibi abd ye giriş yapmayı düşünüyorum benim green cardım verdiğim adrese abdye giriş yapınca otomatikman mı gönderiliyor yoksa ödediğim anda gönderim süreci başlıyor mu ona göre gitmeden bir süre önce ödeyeceğim eğer ödediğim anda gönderim süreci başlıyorsa giriş yapmadan kaç gün önce ödemem iyi olur bir de ben abdye giriş yaptığımda gönderiliyorsa kaç gün içerisinde verdiğim adrese gönderilir yardımcı olursanız sevinirim

Gitmeden once odemeyi yaparsaniz daha iyi olur derler. Ama surec amerikaya giris yaptiginiz gun baslar. Be vizeyi alir almaz odemryi yaptim. Bir haftadan fazla amerikadayom ve odeme tarihinden 120 gun gecti. Ama surec girdigim gun basladi. Ssn lerimiz 8. Gunde geldi ama green card xok daha uzun suruyor. Simdilik bekliyoruz.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Ezgi-2

1. sorun etmeyip ödetmeden geçirende var, yok bu oturum sayılmıyor diyip diretende

Green Card nasıl oturum sayılmayabilir ki? Acaba kart olarak mı görmek istiyorlar? İlk gidişte pasaportta basılı olanı mı saymıyorlar?

• ⭐⭐⭐⭐

@CaliGirl-0 evet ilk girişteki pasaporttaki vize haline sorun çıkartmaya çalışanlar olabiliyor duyduğumuz kadarıyla

• @CaliGirl-0 aslinda evet pasaportunuzdaki vize oturum karti olarak geciyor ancak is bilmez birine denk gelirseniz laf kalabalikligi yapabiliyor. Basiniza gelirse geri adim atmayin https://www.mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa bu siteyi acin ve gösterin. Yine tatmin olmazsa üst amirini cagirmasini isteyin, yasal olarak ödemenize gerek yok zaten amiri gelince ödemeden gecersiniz. Sonucta 740tl gibi bir paradan bahsediyoruz az bir para degil.

• @Umut-Yoldaş merhaba. Sürecin başlaması için hem ücreti ödemiş hem de ülkeye giriş yapmış olmanız gerekiyor. Yani çok erken ödemenize gerek yok ama giriş yapmadan önce ödemeniz tavsiye ediliyor. Kartın geliş süresi de ortalama iki ay sürüyor. Bu süreçte tekrar imza ve/veya parmak izi istenebiliyor ve buna göre süreç uzayabiliyor.

• @CaliGirl-0 thumbnail_IMG_2398.jpg
    Sarı renk ile işaretli resmi gazete yayınlanmış kanuna göre ÇIKIŞ TARİHİ İTİBARİ İLE OTURUM İZNİ BULUNANLAR diyerek belirtmiş. Bazı işgüzar memurlara bunu gösterip öğrenmelerini sağlamak gerekir.

• @fahriakc İşte muhtemelen Kart elinde olmayınca daha oturum izniniz başlamamış bahanesini sunuyorlardır.

Benzer Başlıklar

• 263
  • 160
  • 21
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |