Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ezgi-2 sadece 1.sorunuzun cevabını biliyorum onu da cevaplayayım; vizenizin üstünde yer alan immigrant visa kısmını gösterip oturum izninizin olduğunu söylerseniz harç pulu ödemenize gerek kalmaz. olur da oradaki memur yokuşa sürerse https://www.mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa bu sayfayı gösterebilirsiniz. yine de tatmin olmazsa üst amirini çağırmasını söyleyin ve vizenizi gösterip aynı açıklamayı ona yapın. Ben sadece vizeyi gösterdiğimde tamam diyip geçirmişlerdi

• @rezanclz Teşeklür ederimmm 🙏🏻🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@Ezgi-2

1. sorun etmeyip ödetmeden geçirende var, yok bu oturum sayılmıyor diyip diretende
    2. hakkınız valiz başı değil kişi başı 1 karton
    3. baharat sorun olmaz içeriğini açıklamanızı isteyebilirler ancak gerek var mı baharat taşımaya iyi düşünün derim

• 20.01.2025 08:50 THY İstanbul- Dulles İnternational Washington uçuşumuz için gece 1de İstanbul Havalimanındaydık, Abd uçuşları için J kontuarından işlem yapmamız gerektiği söylendi ve orada beklemeye başladık, saat 03:50 gibi gözen güvenlik görevlileri geldi herkes sıraya geçti ve güvenlik kontrolünden geçtik. Sırada beklerken yaklaşık 8 görevli herkesin yanına gidip pasaport kontrolü yaptılar. Pasaportlarımıza bakıp etiket yapıştırdılar sarı zarfı istediler verdik amirlerine gösterip tekrar bize getirdiler. Biraz ilerledik ve orda da bir kontrol oldu sonra check-in bölümüne geçtik biz biletimizi ekonomi sınıfı olarak aldık 1x23kg bagaj hakkı ve 8 kg kabin bagajı hakkımız vardı 25.600₺. Check-in kısmında valizlerimiz tartıldı biletimizi aldık daha sonra uçağa geçmek için polis kısmına geldik orada önce ben geçtim yurtdışında oturumunuz var mı dedi evet dedim biraz bakındı böyle sorguladı biraz, harç pulu için soruyorsanız 5597. Kanunun 3. Maddesi gereğince bunu ödememe gerek yok dedim (çok mutsuzdu sanırım bu durumdan 😅) birilerine yazdı sonra amiri aradı tamam dedi kapattı geçebilirsiniz dedi hemen ardımdan eşim geldi onun da aynı dedim kontrol etti geçtik. Uçağa giriş yapmadan önce yine gözen güvenlik görevlileri vardı çok kibar ve yardımseverlerdi çantanızda yasaklı madde var mı? 100ml üstü ürün var mı? Çantalarınızı polis noktasından geçtikten sonra sahipsiz bıraktınız mı? Gibi sorular sordu hayır dedik uçağa geçtik.
    Bizim koltuğumuz cam kenarıydı 20B tam kanat kısma denk geliyor, koltuk araları bence çok dardı orta sıra en ön kısım en rahatı gibi gözlemledim. İkramlar iyiydi uçuştan 1 saat sonra kahvaltı verdiler sonra çay kahve bi ara sandviç/kek ikramı oldu iniş yapmadan 2 saat önce de yemek/çay kahve ikramı oldu. Uçaktan indikten sonra immigrant yazısını takip ettik ve transfer için servise bindik cbp memurlarının olduğu kısma geldik 2 şekilde ayrılmıştı US Citizens/Greencard ve Traveller olacak şekilde ama karışık aldılar. Bizimle ilgilenen CBP memuru çok iyiydi genç sarışın bir beyefendi hep sohbet edasında konuştuk çantanızda ne var yanınızda ne var vs hiçbir şey sormadı sadece greencard teslimi için verdiğim adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu aynı kalsın dedim burası çok yakın dedi gülümsedi sonra adresteki kişiyi sorup tanıyor musunuz dedi ilk başta anlamadık telaffuzu farklıydı sonra kağıda adını yazdı tanıyor musunuz dedi evet dedim kim dedi eşimin arkadaşı dedim oo cool dedi 😅😅 sarı zarfı en başta teslim aldı zaten sonra bir belge çıkardı ve bir kaşe koydu üzerine bizim basmamızı istedi bastık onu taradı vizemize kaşe bastı üzerine uçağımızı Dv1 yazıp teslim etti ayrıldık hemen çıkınca valizimizi teslim alıp dışarı çıktık arkadaşımız da gelip bizi arabasıyla aldı. Bir sonraki gün ssn için Manassas’taki ofise gittim ama 30 gün bekle gelmezse o zaman bize gel dediler en hızlı şekilde çalışmaya başlamak istiyoruz doordesh yapacağız ilk etap için. Ülkeye giriş düşündüğümden çok çok daha kolay rahat oldu.

• Herkes merhaba nisan ayında abdye giriş yaparsak çocukların okul kaydında sorun yaşarmıyız şuanda 8. Sınıf öğrencisi kaldığı yerden devam edebilir mi bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt

Cocugunuz için beyan edeceğiniz, TR’de su an devam etmekte olduğu okuldan alacağınız student enrollment formda (geçmiş en güncel karnelerini ve İngilizce transkript’i de yanınızda bulundurmaniz iyi olacaktır) yazan sınıfından devam edebilecektir. Teyit etmek için yerleşmeyi planladığınız adrese istinaden school district ile de yazılı olarak iletişime geçerek teyit edebilirsiniz.

• @cemciftcioglu airbnb ye 1 ay ıcın yaklasık ne kadar odedınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt aşağıdaki konu başlığını da okumanız sürecinize katlı sağlayacaktır.

İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

• @ATS16 teşekkür ederim bilgilendirme için

• @bitkicel 1000 dolar ödedim. Master bedroom, merkezi noktada bir yerdi

• @cemciftcioglu tebrik ederim, kısa sürede düzen kurmuşsunuz. SSN ve GC için kiraladiginiz ev adresini mi verdiniz? Bir de satın aldığınız araba hakkında bilgi verebilir misiniz? Marka, model, mil, yıl vb.

• @finalhope Teşekkürler. SSN ve GC için Ankara'da tanıştığım birinin Houston'daki akrabasının adresini verdim. Airbnb'de kaldığım sürede bu iki evrakın gelip gelmeyeceğini bilemediğim için riske atmak istemedim. Araba Jeep Renegade, 2017 model, 106 K milde.

• Herkese merhaba, yoğun ve yorucu bir haftanın ardından ilk giriş tecrübemizi yazmak istedim.
    12şubatta mülakata girdikten sonra 14şubat akşamı PTT’den vizelerimizi teslim almıştık. Hemen 21 Şubat için İzmir-Frankfurt- San Francisco iki kişi için 61000 tl fiyattan biletleri aldım.( kısa süreli ilk giriş için toplu taşıması iyi olan, araba ihtiyacı olmayan iki seçenek vardı. New York veya San Francisco. Hava koşullarından dolayı San Francisco tercih ettik ).
    Biletleri Lufthansa’nın kendi sitesinden aldım(1’er kabin bagajı, 1’er 23kg bagaj). Operated by Lufthansa olmasına rağmen hem gidiş hem gelişte United Airlines-SunExpress ile gidip geldik. İlk gidiş olduğundan 4’er saat aktarmalı aldım biletleri ne olur ne olmaz diye ama özellikle gidiş için çok uzun olduğunu anladım. Bundan sonrakiler için 2 saatlik biletleri tercih edeceğim. Türkiye saati ile öğlen 11.40ta olan uçak için sabah erkenden yola çıktık. Pasaport memuruna göçmen vizesini gösterdik ve harç pulu ödemedik. Frankfurt’ta güvenlik kontrolünden geçtik boş olduğu için 15-20dk sürdü, detaylı bir arama olmadı. Terminal 1 c bloğunda inip, z bloğuna geçtik(tren ile 3 dakika) Frankfurt’ta da Türkiye’deki gözen firması gibi Amerika’nın ayarladığı bir firmanın detaylı güvenlik kontrolünden geçtik. Çok alakasız bir şekilde biraz detaylı sorguladılar nereye gideceğimizi ne yapacağımızı falan sordular. Frankfurt hava limanı çok büyük olmasına rağmen çok rahat bir liman. Gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz, herhangi bir Schengen vize ihtiyacı da yok. Sonrasında oldukça uzun olan yolculuk için United Airlines uçağına biniş yaptık. Yol 11 saat civarı sürdü, konforlu bir uçuş oldu. İndiğimizde herkesi aynı sıradan aldılar herhangi bir ayrım olmadı. Sıra bize geldiğinde zarfları gösterdik, ikimizin de fotoğrafını çektiler, asıl talihli olan eşimin parmak izini aldılar, benim almadılar. Sadece yanımızda ne kadar para getirdiğimizi sordu görevli. Sonrasında bizi bir görevli arka taraftaki ofise götürdü. Orada sadece biz vardık, işlemler için yaklaşık 15 dakika bekledik. Sonrasında giriş mührünü basıp, bir sene boyunca Green card yerine kullanabileceğimizi anlattı, adresi değiştirmeyeceğimizi belirttik. Benim parmak izimin alınmadığını belirttik, görevli de gerek olmadığını söyledi. Sonrasında havalimanından çıkıp merkeze tren ile geçtik(san Francisco toplu ulaşım konusunda Avrupa seviyesinde neredeyse, hiçbir şekilde araç ihtiyacı yok merkez için.) Pazar günü sevgili @Emre-Kurtulmuş ve eşi ile buluştuk, bize değerli tecrübelerini anlattılar, şehri tanıttılar. pazartesi için Bank of America’daki bir çalışandan randevu ayarladı. Pazartesi bankaya gittik SSN olmadan bize banka hesabı ve secure kredi kartlarını çıkarttı. Ekspres kargo ile 2 gün içerisinde hem debit hem kredi kartı geldi(bu işlem için 15’er dolar ödedik ve ekstradan t-mobile prepaid sim kartı aldık) Çarşamba günü ilk kötü tecrübemizi yaşadık. 9 aydır bu konuyu konuştuğumuz, Green card ve ssn için adresini verdiğimiz arkadaşımız, adreslerini kullanmamızı istemediklerini ve değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Burada da sevgili @ATS16 ve @Emre-Kurtulmuş ‘a danıştım, sağ olsunlar yardımcı oldular. Uscis üzerinden online adres değiştirdim. Soluğu hemen Mountainview ssa ofisinde aldık, ssn’i 45 gün sonra gelmezse öğrenebileceğimizi söyleyip, numaralarımızı söyleyemeyeceğini belirtti. Ertesi gün San Francisco merkezde bulunan SSA ofisine gittik, görevli SSN kartlarımızın basıldığını ve eski adrese postalandığını söyledi. Sözel olarak bir iki güvenlik sorusu sordu ve numaralarımızı bize bildirdi. Sonrasında USCIS ofisine gittik, randevu olmadan alamayacaklarını belirttiler. Telefon ile zor da olsa Uscis yetkilisine bağlanabildik ve adresimizin güncellendiğini, Green card’ın 2-3 ay içerisinde yeni adresimize gideceğini belirtti. Bir hafta san francisco’da turistik gezimizi yaptık, işlemlerimizi hallettik, cumartesi tekrar @Emre-Kurtulmuş ile buluşup kartlarımızı teslim aldık, forumun öneminden bahsettik, bizim deneyimimizden anlaşılacağı üzere tekrar tekrar söylemekte fayda var. Bu forumu kuran ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Bugün itibarı ile Türkiye’ye dönüş yaptık. Kalan işleri halledip, evi boşaltacağız, vedalaşmalarımızı gerçekleştirip, Bir - bir buçuk ay içesinde de kalıcı olarak yerleşmek için Amerika’ya gideceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@smhcnr88 Gökçede bende sizinle tanıştığımıza çok memnun olduk. Şimdi sırada karar verme ve taşınma süreci var umarım bu süreçten daha da kolay geçen bir süreç olur sizin için. En yakın zamanda tekrar görüşeceğiz umarım. Beyzayada selamlar 👋👋

• ⭐⭐⭐⭐

@smhcnr88

Tekrar tebrikler, yerleşme sürecinde kolaylıklar ve gönlünüzden geçtiği gibi olsun 🙏🏻🍀

• Merhabalar Green Card ile ilk girişte ve sonraki girişlerde özellikle ilk girişte sağlık sigortası yapmak zorunda mıyız zorundaysak aylık mı mantıklı yıllık mı ? Bir de valizle ilgili birkaç sorum olacaktı taşınmaması gereken şeyler neler kıyafet harici tatlı vs götürebiliyor muyuz

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Green Card ile ilk girişte ve sonraki girişlerde özellikle ilk girişte sağlık sigortası yapmak zorunda mıyız zorundaysak aylık mı mantıklı yıllık mı ? Bir de valizle ilgili birkaç sorum olacaktı taşınmaması gereken şeyler neler kıyafet harici tatlı vs götürebiliyor muyuz

Bireysel sağlık sigortası poliçelerinde, sigortalıların Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet etmeleri koşulu aranmaktadır.
    Göç etmek amacıyla yurt dışına gidildiğinde poliçe geçerli olmuyor maalesef.

Diğer sorunuzla ilgili başlık:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç?page=1

• @Serapp ikamet konusu ABD ye varana kadar Türkiye geçerliliğinde. Bu durumda uçağa binmeden yapmamız gerekiyor mu yani ? Bir de 10.000 üstü nakit haricinde fazla bakiye nasıl götürebiliriz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp ikamet konusu ABD ye varana kadar Türkiye geçerliliğinde. Bu durumda uçağa binmeden yapmamız gerekiyor mu yani ? Bir de 10.000 üstü nakit haricinde fazla bakiye nasıl götürebiliriz ?

Siz kısa süreli bir giriş-çıkış yapmayı planlıyorsanız, bireysel sağlık sigortası yaptırıp yaptırmamak tamamen sizin tercihiniz. Mecburi bir gereklilik yok, karar size ait.

Ayrıca, 10.000 dolar ve üzeri nakit götürebilirsiniz. Sınırda sorulursa beyan etmeniz gerekir, beyan etmek herhangi bir olumsuz durum yaratmaz.

• @Serapp, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Green Card ile ilk girişte ve sonraki girişlerde özellikle ilk girişte sağlık sigortası yapmak zorunda mıyız zorundaysak aylık mı mantıklı yıllık mı ? Bir de valizle ilgili birkaç sorum olacaktı taşınmaması gereken şeyler neler kıyafet harici tatlı vs götürebiliyor muyuz

Bireysel sağlık sigortası poliçelerinde, sigortalıların Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet etmeleri koşulu aranmaktadır.
    Göç etmek amacıyla yurt dışına gidildiğinde poliçe geçerli olmuyor maalesef.

Diğer sorunuzla ilgili başlık:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç?page=1

Ben dün sigortacımla konuştum ve bu söylediğiniz yanlış. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında dediğiniz gibi bir madde var ama bazı sigorta çeşitlerinde yok. Örneğin benimki özel sağlık sigortası sanırım. Sadece yatarak işlemleri kapsıyor. Bu sigortada böyle bir madde yok. Zaten yurt dışında Tamamlayıcı sağlık sigortası da çok anlamsız olur. Türkiyeye gelip muayene olup dönecekseniz başka 😃

Benzer Başlıklar

• 11
  • 1804
  • 23
  • 263
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |