Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @CaliGirl-0 ayrıca bize yaşımızdan dolayı kan tahlili yapılmadı sadece göğüs filmi ve aşılar için ödedik ücreti

• Merhabalar. Bu sabah 11:30'da Dr. Ungan randevumuz vardı. Vize muhatabı annem ve babam oluyor. Az önce tüm işlemleri bitirip çıkmışlar.

Muayenehaneye vardıklarında kayıt aşamasının ardından aynı binadaki Düzen Laboratuvarına yönlendirilmişler. İkisi de 65 yaş üzeri olduğundan sadece akciğer röntgeni çekilmiş, başka tahlil istenmemiş. 13:00 civarında doktor muayenesi için çağırılmışlar. İki ayrı odaya alınmışlar. Fiziksel muayene olmamış. Doktor şu anda var olan veya geçmiş hastalıkları, ameliyatları, tedavileri sormuş sadece. Bir de Amerika'ya niye gideceksiniz diye sormuş. İkisine de üçer aşı yapmış. Düzen'deki röntgen için 2000 küsür TL, ayrıca muayene ve aşılar için 680 USD ödemişler.

Muayeneden sonra yarın akşam tüm tetkiklerin elektronik ortamda konsolosluğa iletileceği ve aşı dökümanının e-mail adreslerine gönderileceği söylenmiş.

20 Mart'ta konsolosluk randevumuz var. Hepimize bol şans.

• Daha önce IR-5 vize mülakatına giren arkadaşlar sorulan soruları paylaşabilirler mi rica etsem? Ben bu başlıktaki mesajlara bakarak şöyle bir liste oluşturdum. Aklınıza gelen, bana şu da sorulmuştu dediğiniz bir şey varsa lütfen ekleyiniz.

• Amerika'da nerede yaşayacaksınız?
    • Neden Amerika'ya göç etmek istiyorsunuz?
    • Sponsorunuz kim?
    • Amerika'da geçiminizi nasıl sürdüreceksiniz?
    • (Kişi emekliyse) Nereden emekli oldunuz?
    • (Kişi çalışıyorsa) Amerika'ya gidince buradaki işiniz ne olacak?
    • Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
    • İngilizce biliyor musunuz?

Ayrıca forumda hali hazırda böyle bir başlık veya liste varsa link bırakabilirseniz çok sevinirim. Ben aradım ama bulamadım.

• Peşpeşe yazmış oluyorum kusura bakmayın. Konsolosluğa girişte telefon içeri alınmıyor diye biliyorum. Cüzdan ve araba anahtarı sorun oluyor mu? Üzerimizde kalabilir mi?

• @CaliGirl-ben girişteki polisten öğrendim sadece araba anahtarı alınabiliyormuş içeri

• @CaliGirl-0 cüzdanın sorun olacağını sanmıyorum ben normal vize görüşmemde 2018 de cüzdanım yanımda idi

• Merhaba
    Ben de annem ve babam için IR5 ile başvuruda bulundum. Vize durumunu kontrol ettiğimizde

image.jpeg

Immigrant Visa Application “READY” yazıyor.
    Henüz konsoloslukta mülakat günü gelmedi. Bu ne anlama geliyor ?

• Unganlar'dan aşı dökümanımız e-posta ile geldi. Ancak kafama takılan iki soru var:

• Gelen e-postada şu cümle yazıyor: The expiration date of your medical examination is 2025-09-14. Ancak aşı dökümanında EXPIRATION DATE: 31 Dec 2025 diye belirtilmiş. Bu durumda bizim ABD'ye girebileceğimiz en son tarih nedir? Ve ABD'ye girdiğimizde aşı expiration date tarihinden önce yapmamız gereken bir şey var mı? Israrla bu aşı dökümanını kaybetmeyin diyorlar.

• Bir diğer sorum ise, ben aşı dökümanı olarak DS-3025 formu gönderilecek diye biliyordum. Ancak bizim dökümanımızda DS-7794 formu olduğu yazıyor. Lütfen şu ana kadar muayeneden geçenler ve aşı dökümanını e-posta ile alanlar formun ilk sayfa sağ üst kısmındaki FORM no: kısmını kontrol edip buraya yazabilirler mi? Bir yanlışlık yapılmış olmasından endişe ediyorum.

@petitsutlac @ksk88

• @CaliGirl-0 Form ve date let bizde de ayni. Medical exam cuma 14 ünde yapıldı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mimi_la dosyanız NVC'den konsolosluğa aktarılmış, mülakat tarihinizle ilgili bildirim alacaksınız yakında.
    gözünüz aydın..

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv?_=1742188976858

• @mrme12, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@CaliGirl-0 Form ve date let bizde de ayni. Medical exam cuma 14 ünde yapıldı

Çok teşekkür ederim. eMedical elektronik case'ler için bu form kullanılıyormuş sanırım.

Rica etsem aşı formunuzda bir şeyi daha kontrol edebilir misiniz? COVID-19 aşısı için şu notu düşmüşler: AstraZeneca/Vaxzevria : “Not Given - Insufficient time interval to complete series” Vaccine History kısmı ise boş.
    Oysa annem ve babam 2021'de iki Biontech olup tam dozu tamamlamışlardı. Aşı kartlarını yanlarında götürüp Ungan'a verdiler. Şu an Türkiye'de aşı bulunmadığı için son 1 sene içinde olamadılar tabi. Sanki hiç olmamışlar gibi not edilmiş, bu ABD'de sorun yaratır mı acaba?

• @CaliGirl-0 bizimkinde DS7794 yazmakta ve eşime yapılan aşılar içinde grip aşısı olduğu halde yeniden yapmışlar perşembe gününden beri vücut çok çeşitli tepkiler vermeye başladı neyseki bugün biraz daha geçti

• @gucarslan çok teşekkür ederim cevabınız için. Ortalama bir süreç var mı ? Ay , yıl ?

• @ksk88 Geçmiş olsun. Covid aşısı kısmında ne yazıyor?

• @CaliGirl-0 3 biontek aşımız yazılmış 4. Aşıyı yazmamış

• @ksk88 Allah allah. Bizde niye böyle oldu ya. AstraZeneca yazılmış aşı geçmişi yok denmiş. Bizim de 2 doz Biontech normalde.

• @CaliGirl-0 Aynı bizde de. Covid Biontech olmuştu ama yazmamışlar. Sorun olmaz diye umuyorum

• @mrme12 Şimdi Dr. Ungan muayenehanesini arayıp görüştüm. 11 Mart 2025 itibariyle CDC, Covid aşı zorunluluğunu tamamen kaldırmış. Artık aşı dökümanına yazılması istenmiyormuş. Bu nedenle bizim dökümanlarda o şekilde yazıyormuş. Otomatik doldurma gibi düşünebilirsiniz. ABD'de Covid aşısız gibi görünüp sorun yaşamayalım dedim, sorun olmaz dediler.

Bu düzenleme yeni geldiği için, ben her ihtimale karşı var olan TR Covid aşı kartlarını basıp anne babama vereceğim mülakatta yanlarında bulunması için. Size de tavsiye ederim.

@ksk88 Sizin doktor muayeneniz 11 Mart'tan önceydi diye hatırlıyorum. Bu nedenle sizin Covid aşılarınız eklenmiş.

• Bu ileti silindi!

• @CaliGirl-0 biz tüm sağlık belgelerimizi yanımıza alacağız bizim unganlar randevumuz 11 marttaydı çok teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 226
  • 11427
  • 1589
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |