Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@emr19 gelmesin..
    bu hesaba bir de EU'nun bölge kotasını katmanız lazım.
    her bölge belirli bir rakamın üzerinde de vize veremez kural gereği.

• @gucarslan Anladım tesekkür ederim.
    Her yılın dinamiği ayrı mantıgını hepberaber sindire sindire yaşıyoruz. Kalan 14089 kota numarasını ve kendi case numberımı düşününce şahsen artık odaklanmayı bırakıyorum 🙂
    Denildiği gibi kontrol edemeyeceğimiz şeyler üzerine can sıkmaya gerek yok.

• @gucarslan KCC, USCIS, Dis Isleri Bakanligi vs veya her neyse. Detaylar cok onemli degil. EU sabit kaldi. Bence supriz oldu. Baskasina supriz olmamis olabilir.

• @Stoic-Turk

Ben bülten belli bir hedefe ulaşması anlamımda yazmak istemedim, sadece sizin ve diğer kullanıcıların yorumlarını okuyunca anladığım kadarıyla, EU bölgesi için henüz 16.000'e ulaşılmış olmasına rağmen, kazananların üçte ikisi işlem yapmış durumda. Gucarslan'ın da değindiği bir nokta olarak, Afrika'dan daha fazla vize basılmış gibi görünüyor, yani EU bölgesi için süreç hızlı ilerliyor.
    Benim düşüncem şu: Bu bülteni açıklayanlar, EU’nun zaten vizelerini her bültende hızlı ve düzenli bir şekilde doldurduğunu görüyor. Dolayısıyla, bülteni büyük aralıklarla güncelleyerek konsoloslukları işlemlere boğmak yerine, daha yavaş ilerletip, zaten az kalan vize kotasını kontrollü bir şekilde doldurmak daha mantıklı olmaz mı?
    Dediğiniz gibi, ellerinde fazla vize olsaydı, belli bir bültende tüm numaraları aktif ederlerdi. Ancak şu an hem vize sayısı sınırlı hem de EU bölgesi yoğun bir şekilde işlem yapıyor. Yanlış mı düşünüyorum, yoksa bir şeyi mi kaçırıyorum?

• @emr19 Islem gormekle vizelerin verilmesi arasinda buyuk fark yok mu? Yani kota 51000. 37000 kisi islem gormus ve sonucunda 18500 vize basilmis. 51000 vize basilmasi icin kac kisinin islem gormesi lazim sorusuna cevap vermek lazim bence.

EU ozelinde bakarsak 13 bin kisi (5300 case) islem gormus, 7600 kisi vize almis. Bu oran 2024'le hemen hemen ayni (6 Nisan 2024'te 12865 kisinin islem gordugu ve 8329 kisinin vize aldigi goruluyor). EU bolgesel kotasi yaklasik 17800 bu yil. EU'da 20 bin kisinin islem gormesi gerektigini varsayarsak bu (2.47'lik derivative rate goz onunde bulunduruldugunda) 8097 case yapar. 16 binde 5300 case'in islem gorebilmesi icin 9694 casein guncel olmasi gerekti.

O halde 8097/5300 = 1.57

1.57*9694 = 15219 casein guncel olmasi lazim ki 20 bin kisi islem gorsun.

15219 casin guncel olmasi EU27700'e denk gelir.

• @rasitcenngiz Afrika'nin Avrupa'ya kiyasla cok yavas ilerlemesi goz onunde bulundurldugunda EU talihlilerinin AF kotasindan tabiri caizse calmasinin onune gecmek icin EU'yu yavaslatmak bana makul bir hamle olarak geliyor. Buna itiraz edemem. DV programinin amaciyla son derece tutarli bir hamle.

Ancak, "konsolosluklarin islemlere boguldugu" dusuncesini dogru bulmuyorum. Zira, hemen her EU konsoloslugunun 15-16 bin araligindaki case numaralarina hali hazirda mulakat dagitildigi goruluyor. Halihazirda konsolosluklarin Nisan ayinda yapacagi mulakat sayisinin da Mart ayinda yapacagi mulakat sayisiyla benzerlik gosterdigi goruluyor. Yani eger bir bogulma durumu soz konusu olsaydi, yavaslatma daha erken yapilirdi.

Amac is yukunu hafifletmekse, VB'yi hic ilerletmemek gercekten radikal bir hamle; cunku 1 aylik bir calisma kapasitesinin ziyani demek bu. Yani is yukumuzu hafifletelimin karsiliginin hic mulakat yapmayalim olusu acikcasi bana mantikli gelmiyor; cunku is yukunun dengelenmesi konusunda bu hamle Agustos-Eylul'de arzu edilenden daha buyuk bir is yukune sebep olabilir.

Eger gectigimiz ay dagitilan 2NL sayisi bir onceki aya kiyasla cok yuksekse (bunu kontrol etmedim), o zaman isler degisir.

• @minnesota
    Gecmis senelerde ornegi oldu, bulteni aciklanan sayidan geriye de dusurebilirlerdi. O zaman bir ihtimal surpriz olurdu.

• @gucarslan kullaniciyla dalga gecen bi forum admini. muhtesem bir yermis burasi

• @ugursway Calisma ve aile kategorilerinde geriye gitme durumu (retrogression) oldugunu biliyorum; ama DV ozelinde geriye gitme oldu mu hic? Zamanla ilgili bir statu limiti oldugu icin (30 Eylul) DV kategorisinde vize bultenini retrogress etmezler diye dusunuyorum.

• @Stoic-Turk verilerin önemli bence de doğru 27700 e kadar bende sorun olacağını düşünmüyorum bunu düz yaparsak 28 bin olarak söyleyebiliriz genel kota da 51 değil 52 olarak sonradan güncellendi vids bulletin sayfasından bakabilirsiniz

• @Stoic-Turk Evet haklısınız. Hesabınız daha hassas

• @Stoic-Turk

Ben, konsoloslukların yoğun olduğunu söylemek istemedim orda yanlış okumussunuz anladığım kadarıyla. Aksi takdirde, dediğiniz gibi nasıl mülakat verebilirler? Demek istediğim, EU bölgesi için zaten hızlı ve seri işleyen bir süreç var. Yani konsolosluklar yoğun olduğu için değil, her bültende dosyaları hemen işleme koyup sonuç odaklı çalıştıkları için bu şekilde ilerliyorlar. Zaten EU için red oranı düşük.
    Geçen yılın bu dönemine baktığımızda, azalan kotaya rağmen bu yıl şu anda 1000’den fazla ek işlem yapılmış görünüyor. Üstelik, bültenin şu an yavaş ilerlemesine rağmen bu durum değişmiyor. Yani benim demek istediğim, zaten sorunsuz işleyen EU bölgesi için eldeki vize kotasını doldurmak hiçbir problem olmayacak. Bu yüzden, bülteni açıklayanlar neden gereksiz bir yoğunluk yaratsınlar? Zaten bülteni yavaş ilerletseler bile EU, elindeki vize kotasını dolduracak.

• Keske gecen senelerde ciksaydi loto, sansımız donmedi.

• @rasitcenngiz Sizin demek istedignizi anliyorum. Cok hizli giderse hedeflenen vize sayisina cabuk ulasilacagi icin VB de fazla artmaz. Evet, EU icin 18000 vize basilmasi kolay olacak. Buna katiliyorum. Katilmadigim nokta bu durumun Mayis ayinda konsolosluklarin hicbir is yapmayacak olmalarina bir gerekce olmasi. Yani, amac yogunluk yaratmamaksa eger, var olan Mayis kapasitesinin bir nebze kullanilmasiyla Mayis kapasitesini hic kullanmayip yil sonunda kapasitenin tamamini kullanmak arasinda secim yapan DOS, ikinci senaryoyu seciyor. Yani bu yilin daha hizli gidip gitmemesinden bagimsiz olarak, kotanin dolacagi varsayimina dayali bir zaman israfi sozkonusu. Ayrica, 30 Eylul statu limiti oldugundan gereksiz stres de yaratiyor. Vizelerin 15 Eylul'de bitmesi Eylul'un 30'una kadar haril haril mulakat takibi vs yapmaktan daha evla bence. Kisacasi durum sinir bozucu sadece. Hayirlisi olsun diyelim.

• @mymuyi Siz riskte degilsiniz bence. Dosyanizi tasiyabildiginiz surece green cardi alirsiniz.

• @Stoic-Turk

Aslında ben de DOS'un ikinci senaryoyu seçtiğini düşünüyorum. Bu durum zaman israfı gibi görünebilir ama bence bir denge kurmaya çalışıyorlar. Ancak, dediğiniz gibi, en azından bir ayı tamamen boş geçmeleri bana da mantıklı gelmiyor. Küçük de olsa bir ilerleme sağlanmalıydı ki sürecin nasıl ilerleyeceğini daha iyi tahmin edebilirdik. Hayırlısı bakalım. Yorumlarınız için teşekkür ederim!

• @Stoic-Turk
    Selamlar, basvuru sayisinin yüksek oldugu yillarda, özellikle belirli ülkelerden gelen yogun talepler nedeniyle, retrogresyon yasanabilir. Ancak dedigim gibi surpriz olur.

• @Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mymuyi Siz riskte degilsiniz bence. Dosyanizi tasiyabildiginiz surece green cardi alirsiniz.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? 25K üstü artık aşırı riskli görünmüyor mu? Bu ay özellikle İranlıları kayırmışlar gibi geldi bana. Bu arada pek konuşulmuyor ama travel ban gelmesi an meselesi. Bundan da en çok İranlılar etkilenecektir. Yeni ban’de kırmızı listedeki ülkelerden hiçbir vize türündeki insanları kabul etmeyecekler deniyor.

• Ozbekler de 2200 yakin vize iceren mulakat hali hazirda verildi. Bu ayda muhtemelen 130 dosya ve 400 e yakin muhtemel vize planlamasi yapilacaktir. 5500 kazanan var. 52000 genel vizede %7 limiti 3500 desek. Taskent isin hakkini veriyor diyebiliriz.

• @mbaris79 VB'nin Mayis ayinda 16 binde olmasi 2024'e kiyasla cok kotu bir durum degil. Mayis 22024'te bulten 18000'deydi bu 9062 guncel case demek. Mayis 2025'te bulten 16000'deyken guncel case sayisi 9694. 631 case fark var. Bu da 1500 vizeye tekabul ediyor. Yani oyle ucurum falan yok arada. DV2024'un de Eylul ayini saymazsak 30bine geldigini goz onunde bulundrursak, panik yapmaya gerek yok su an icin.

Yani 1 Ocak'ta yuksek numaralari ne kadar riskli goruyorsak hala o kadar riskli. Ekstra panik icin bir sebep olmadigini dusunuyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |