DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@lesnarhomie Çok üzücü. O kadar kanıta rağmen hala diplomanın orijinalini istemeleri enteresan. Daha önce gidenler sanki edevletten aldıkları lise mezuniyet belgesiyle vizelerini almışlardı. Neden durduk yere ekstra diplomayı da sordular hayret bir şey.
-
@lesnarhomie yani gerçekden e devlet çıktısı resmı zaten kare kodu var universıte desen transkriptine kadar almışsınız , memurun azızlıgıne ugradınız galıba :( inşallah bir an önce vizenızı alırsınız ortada o kadar emek var
-
@Serapp Serap hanım merhaba bende şuanda yoklama kaçağı durumundayım 2025 ocak ayı itibarıyla, mülakatıma HK da gireceğim mülakat esnasında bununla ilgili bir belge sunmam mecburi midir mecbur bile olsa bunu nasıl temin edeceğim ki bazı mülakat deneyimlerini okuduğumda genelde hep askerliğini yapmış kişilerdi gerçekten kafamı çok karıştırıyor bu konu ne yapmam gerekiyor
-
@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Serap hanım merhaba bende şuanda yoklama kaçağı durumundayım 2025 ocak ayı itibarıyla, mülakatıma HK da gireceğim mülakat esnasında bununla ilgili bir belge sunmam mecburi midir mecbur bile olsa bunu nasıl temin edeceğim ki bazı mülakat deneyimlerini okuduğumda genelde hep askerliğini yapmış kişilerdi gerçekten kafamı çok karıştırıyor bu konu ne yapmam gerekiyor
Öncelikle belirtmeliyim ki, bu konuda yalnızca araştırmalar yapmış biriyim. Oğlum GC sürecindeyken tecili bitmek üzereydi, ancak yüksek lisansa kaydolup öğrenci statüsü kazanarak askerliğini tekrar tecil ettirdi. Eğer tecili bitmiş olarak mülakata girseydi, bu konuda daha fazla deneyim sahibi olur ve size daha net bilgi verebilirdim.
Size tavsiyem, askerlik şubesine giderek resmi bir belge talep etmeniz ve ayrıca e-Devlet’te görünen askerlik durumunuzu gösteren sayfanın çıktısını alarak mülakata götürmeniz.
-
Herkese Merhaba,
Bugün itibari ile vizeyi almış bulunmaktayım. Destek olan herkese teşekkür ederim, Hong Kong' dan ayrılmadan mutlaka süreçleri yazacağım. Akşam 20:00 -21:00 gibi Trilogy barda olacağım Hk da olup gelmek isteyenler olursa hem tanışmış oluruz hem de süreci anlatmış olurum. -
Sabah konsolosluğa mülakat tarihimi öğrenebilir miyim diye sordum gelen cevap bu şekilde
''KCC is responsible for the scheduling of interviews.
Once we have received your case file we will contact you again''
Anlamadığım dosyam aktif olduğu için mülakat tarihini konsolosluk vermeyecek mi neden öyle bi cevap verdiler? geçen hafta dosyayı kabul edeceğiz diye cevap vermişlerdi. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim -
Eylül ayından sonra ilk defa girdim bu platforma bu sene geçen seneye göre daha acı bir tablo ile karşılaştım büyük ihtimalle dv26 kapıları artık kapanacak gibi duruyor.
-
@paslanmazmühendis değişen birşey yok. Ankara yokuş aşağı frensiz gitmeye devam ediyor.
-
@Ysfuncu Hocam hangi konsolosluk? Hiçbir şey net değil postunuzda. Adminler kaç defa uyarıyor, imzanızı doldurun diye. Hangi konsolosluk bu, niye konsolosluğa yazıyorsunuz? KCC'ye atmanız gerekiyor maili. Forumu hiç okumamışsınız. Bilgisi olan çokta forumda zaten hepsinin cevabı var.
-
@Ethem-Kostak hayırlı uğurlu olsun
-
Viena Immigrant Visa Unit biriminden biraz önce email geldi. 11 mart itibariyle Covid 19 zorunluğu kalmamıştır diye belirtiyorlar. Güzel bir haber hemen paylaşmak istedim.
-
@mertali bana da mail geldi Viyana'dan çok güzel bir haber
-
@mertali Harika habermiş gerçekten bu acaba diğer ülkeler içinde geçerli mi
-
Selamlar....Sıcak Gelişme..Viyana'dan aldığımız maile istinaden paylaşıyorum, 11 Mart tarihinden itibaren Covid19 aşı zorunluluğu kaldırılmış bulunmaktadır...
-
@Mehmet-ynd Hocam bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Tabloda 2'den fazla kişi Ankara'dan mail gelmiş olarak belirtmiş durumunu
-
@evrentnrkl merkezi bir karardır diye düşünüyorum. Muhtemelen diğer ülkelerdeki konsolosluklardan da bir bilgilendirme gelebilir.
-
Siteden kontrol edildiğinde COVID19 tablosunun kaldırıldığını görebilirsiniz...😉
https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/panel-physicians/vaccination.html
-

Unganlar sitesinde yazıyor
-
@evrentnrkl Ungan da zaten aşı yok. Yazması da çok önemli değildi. Hong Kong, Viyana, Bangkok vs de kalkması harika olur.
-
COVID aşı zorunluluğu yalnızca Viyana için değil tüm ülkelerden göçmen vize başvuruları için kaldırıldı, aşağıdan Dışişleri Bakanlığının ilgili haberine erişebilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/cdc-removes-covid-19-vaccination-requirement-for-immigrant-visa-applicants.htmlŞu cümle de dikkatinizi çekebilir: "Applicants whose medical exams are unexpired and otherwise still valid for travel to the United States, and whom a consular officer previously found ineligible based solely on the applicant’s failure to establish vaccination against COVID-19, may have a new medical exam issued by the panel physician without a fee. To request this, impacted applicants should reach out to the U.S. embassy or consulate at which they executed their application for an immigrant visa. "
Yani daha önce sırf COVID aşısı olmadığınız için konsolosluk görevlisi başvurunuzu uygun bulmadıysa, ücret ödemeden yeniden sağlık muayenesi olabilir ve durumunuzun yeniden değerlendirilmesini talep edebilirmişsiniz (sağlık raporunuzun süresinin dolmamış olması şartıyla, sanırım 6 ay). İlgili ülkedeki konsolosluğa ulaşın diyor.
Son aşı olan kadro bizmişiz, hiçbirimiz farkında değildik :D güzel gelişme.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum