Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba, hong kong’daki sağlık randevuma az bir zaman kaldı ama covid aşı randevusu bulamadım. Kıbrıs’ta aşıyı olma imkanım var mı. yani kuzey kıbrıs’ta bi hastaneye gitsem direkt covid aşısı olabilir miyim?

• @metinbeci benim gibi yüksek case numberlılar için kötü haber

• Merhaba, @gizemctr hanım detaylı bilgi vermişti aşı yapılabilecek yerlerle ilgili hepsini denediniz mi? @seymakahraman

• @seymakahraman Merhaba Hong Kong için kabul edilebilir bir covid aşısı olduğunuza dair bir kanıt gösterdiğiniz sürece aşıyı nerede yaptırdığınızla ilgilenmiyorlar. Hong Kong'da bir çok yer var aşıyı yapan Virtus, gleneagles, marina hastanelerine whatsapp hatlarından ulaşarak da durumunuzu anlatabilirsiniz. Özellikle marina çok hızlı dönüş yapıyor ve biz görüştüğümüzde eğer 4 kişi veya fazla olursak bizim için istediğimiz tarihe randevu günü verebileceklerini de söylemişlerdi.
    Bunlar dışında Nicolson sağlık muayenesi sonrasında da aşı olmanızı kabul ediyor (mülakat tarihinizden önce aşıyı olup kanıtını nicolsona teslim etmeniz koşuluyla)

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Arkadaşlar cuma günü apye kalmıştım, mülakatımı yapan memur lisem ve üniversitem tarafından kendilerine kanıtlayıcı belgeler gönderilmesini istemişti. İki yerle de iletişime geçmiştim ve taraflarına gönderilmişti. Ayrıca dün annem bir şekilde orijinal lise diplomamı bulmuş hemen çeviri yaptırdım ve çevirisiyle birlikte pdf olarak konsolosluğa yolladım fakat sf express aracılığıyla vize birimine en yakın zamanda gönderin diye cevap yazmışlar. Ne yapabilirim bir bilgisi olan var mı? Kendilerine tekrar yazdım, orijinal lise diplomam şu an türkiyede ve ben hong kongdayım, ailem buldu ve taratıp çevirisiyle birlikte size yolladım şeklinde açıkladım cevap bekliyorum fakat konsolosluğun çok iletişim özürlü olduğunu düşünüyorum. Verdikleri cevaplar hep saçma sapan ve zaman geciktiren türden. Son iki günüm kaldı burada, neler yapabilirim?

• Merhaba arkadaşlar. Lise diplomamdaki okul ismiyle şuan aldığım transkriptteki isimler farklı okulun adı değişmiş. Bunun için extra bir yazı almam gerekir mi ? Okul böyle bir yazi verir mi acaba ? Okulun websitesine girdiğimde tarihcesinde adının değiştirilmesi yazıyor.bu sayfayı kanıt olarak sunabilir miyim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie

Oncelikle kolaylıklar diliyorum. Ailenizden UPS Express veya UPS Express Saver ile (tahmini teslimat süresi 2 gün ve yaklaşık tutarı USD 170 + KDV) Hong Kong’a sizin otel adresinize diplomanin orijinalini göndermeleri ve sizin de konsolosluğun talimatinda açıkça belirttiği şekilde SF Express ile belgeleri konsolosluğa ulastirmaniz maliyet yönünden ekstra olacak olsa da vizenize kavuşmak için en iyi yol gözüküyor. Surecinizin mutlu bitmesi için konsolosluğu sorgulamak yerine talimatlarına birebir uymak en dogrusu zira onlarda kurallara göre hareket ediyor. Son karar sizin, bol şans

• @Koray85 bence al. Tüm tuşlara basma vakti....

• @ATS16 cevabınız için teşekkürler. Belge iki günde elime geçse bile iki gün sonra uçağım olduğu için sürecin yetişmesi maalesef mümkün değil. Bu durumda sizce türkiyeye dönüp direkt konsolosluğa mı göndermek mantıklı olur mu? Ailem otele gönderse bile elime ulaşmayacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie maddi manevi durumunuzu bilmemekle birlikte dönüş uçağınizin tarihini ötelemeyi (belli ceza karşılığı veya full no show ile) ve konaklama sürenizi uzatmayı düşündünüz mü? Kişisel ve zor bir karar, orada olmak daha doğru kişisel görüşüm, son karar sizin. Türkiye’den devam ettirmek ne kadar kolay tecrübe okumadık şimdiye kadar. Diğer talihlilerin de dönüş uçağıni esnek tarife ile almaları sizin en büyük tavsiyeniz olur zannederim, şans yanınızda olsun…

• @ATS16 evet benim isteğim de burada kalış süremi uzatmak fakat konsolosluğa çok güvenemediğim için bu kararı alamıyorum. Çünkü bana mülakat esnasında türkiyedeki resmi kurumlar mezuniyetinizi kanıtlayacak mailler atsın bize dendi. Lisem ve üniversitemle iletişime geçtim gerekli mailleri attılar. Bunu kendilerine ilettim bu konuda cevap vermediler. Üstüne mucizevi bir şekilde lise diplomama ulaşıp çeviriyle birlikte hemen gönderdim ve bunu da söyledim. Yetmiyor şu an türk konsolosluğuyla iletişime geçtim ekstra üni diplomama noter onayı ve apostil yapılacak bunu hemen kargolayacağım kendilerine. Fakat kendileri bir şey istediler ben on şey yaptım ve onay alamadığım gibi düzgün cevap da alamıyorum. Bu sebepten hong kongda kalış süresini uzatma işi mantığıma yatmıyor.

• Arkadaşlar benim kafam çok karıştı. Dosya taşımak için illa dosya taşımak istediğimiz ülkenin konsolosluğuyla iletişime geçip, sözlü onay mı almamız gerekiyor? Yoksa sadece KCC'ye mail atarak taşıyabiliyor muyuz? Herkes başka bir şey söylemiş, ne yapacağımı bilemedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BayHrr lütfen ilgili iletideki hesabı yapın.
    eğer uygunsanız vize alabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kutayakdogan dosyanızı dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz elbette.
    hangi konsolosluklar olabileceği bu başlıkta ziyadesiyle anlatıldı, eski iletileri ve excel listesini inceleyin.

• @Kerohe Merhaba hocam sizinle numaramız aynı sayılır. Bizde aos veya dosya taşıma düşünüyoruz. Shengen vizesini 10 günlük filan verir diye cesaret edip tasiyamadik henüz dosyayı. Davetiye ile Almanya'ya basvuralim dedik. Oda temmuz sonunu bulur dedi vizeci. Viyanaya dosya taşıma yapsak. Mülakat tarihi ne verirler acaba en erken. Arafta kaldık.

• Arkadaşlar benim annem ismini ben çocukken değişmiş, yine çocukken babam vefat edince annem üvey babamla evlenmiş ve üvey babam beni evlat edinmiş, baba ismim ve soy ismim de çocukken bu sebeple değişmiş konsolosluk her bir olay için ayrı ayrı mahkemelerden evrak ister mi sizce diğer nüfus kayıttaki olaylardan görünüyor çeviri yaptırayım diyorum yeterli olursa çok karışık bizim durumlar 🤣🤦♀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alyosha hong kong yazabilirsiniz, sorun olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zekiye-kahveci vize almayacak kişiler için telaş etmenize gerek yok.

• @gucarslan tesekkurler

• @gucarslan haklısınız mülakat alayım da inşallah önemli olan o 🙏🏼☺

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |