Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@salih-atilla

CBP memuru olası göç sürecinizi sorgulaması halinde, Mayıs ayı başında yapacağınız bu seyahat ile kesin göç edeceğinize dair ikna edici açıklamalar yapabilirseniz ve fiziksel kanıtlar (ev kira kontratı, utility faturası, kredi kartı veya cep telefonu faturası) ile destekleyebilirseniz en az soru ile geçebileceğinize inanıyorum. Bol şans

• @salih-atilla, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@arnblt vatandaşlık süreci sıfırlansın benim için önemli değil sorun kusura bakma gc iptal derlermi

İşleri toparlayıp kalıcı olarak anca gelebildim derseniz, daha ilk yılınızda sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

• @salih-atilla yanilmiyorsam bu sayfada ama formda defalarca yazdim. "Kusura bakma GC iptal" diye bir sey deme hakki sadece mahkemenin. 2 sene ustune ABD ye girenler oldu onlara bile demediler. Ama sizin GC yi ulkeye turistlik amacli gelmek icin kullandiginizi anlarlarsa veya dusunurse o zaman isiniz cok zorlasir. 6 ay degil 1 ay bile soru cikarabilir. Ben 8 ayin ustune giris yaptim soru bile sormadi ama vatandaslik alan bir arkadasima niye bu kadar giris cikis yapiyorsun diye sordular. Bu isin yazili bir kurali yok. Amaciniz bir an once yerlesmek olmali ve o yonde aksiyon almalisiniz. Covid bile ulkeden ayri kalmak icin sebep sayilmadi bazi durumlarda. Ulkenden ucaklar geliyordu sizde gelebilirdiniz dendi. Yani bize gore onemli sayilabilen nedenler onlara gore onemli olmayabiliyor. Ben Covid zamaninda 14 ayda sadece 2 giris yaptim ama o arada bos kalmadigimiz eve aylik 2000 dolar odedim 14 ay boyunca.

• @smk Benim green card öncesi de sonrası da görünüyor. Sadece Karayipler Cruise vardı o görünmüyor.

• merhabalar, başlığı genel olarak okumaya çalıştım. Benim durumum hakkında da tebrübeli veya benzer durumda olmuş üyelerden yorum almak isterim.

DV2024 kazananlarındanım. haziran 2024 de giriş yaptım, 10 gün kalıp daha sonra döndüm. fiziksel kartımı da bir arkadaşımın yardımıyla aldım, bende.

Haziran 2024 den beri tekrar giriş yapmadım. bu haziran ayında yerleşmek üzere tekrar girmeyi planlıyorum. kalıcı olacağımı kanıtlayacak iş teklifi sözleşmem de olacağını ön görebiliyorum. bu bilgilere dayanarak endişe etmemi gerektirecek bir durum var mıdır ve nelere dikkat edip hazırlıklı olmalıyım?

öneri ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Selamlar
    Bu aralar JFK den giriş yapıp sorun yaşayan oldu mu acaba?

• merhabalar,
    Ben eşim ile 9 ay Amerika’da New Jersey ve Floridada yaşadım fakat 30Haziran 2024 tarihinde Türkiye’ye donduk 9 aydır buradayız şimdi Amerika’ya giriş yapmak istiyoruz JFK’den bu süreçte ben bir ameliyat geçirdim eşim ise Amerika’da bir şirkette remote olarak çalışmaya devam ediyor. Girişte sıkıntı yaşar mıyız ne yapmamız gerekir gidiş dönüş bilet alacağız.

• @ozge12, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

merhabalar,
    Ben eşim ile 9 ay Amerika’da New Jersey ve Floridada yaşadım fakat 30Haziran 2024 tarihinde Türkiye’ye donduk 9 aydır buradayız şimdi Amerika’ya giriş yapmak istiyoruz JFK’den bu süreçte ben bir ameliyat geçirdim eşim ise Amerika’da bir şirkette remote olarak çalışmaya devam ediyor. Girişte sıkıntı yaşar mıyız ne yapmamız gerekir gidiş dönüş bilet alacağız.

Merhaba, okudugum deneyimlerden yola ciktigimda girisi mutlaka jfk üzerinden yapin ve ameliyatiniz ile alakali belgeleri ve cevirilerini yaniniza alin, sikinti yasar misiniza kimse net bir sey söyleyemez cbp hicbir sey sormadan welcome back de diyebilir sizi soru yagmuruna da tutabilir ancak ameliyat belgelerini beyan edip güzel bir sekilde kendinizi aciklarsaniz cok sorun yasamayacaginizi tahmin ediyorum bir de gelmeden kira sözlesmesi imzalayip o sözlesmeyi de ibraz ederseniz kalici sekilde geldiginize ikna olurlar yüksek ihtimalle.

• ⭐⭐⭐⭐

@4fath

Endişe edecek bir durum yok şimdilik, 2025 yılı Haziran ayındaki girişinizin kalıcı olacağı yonundeki sözlü beyanınız ve bunu destekleyecek evraklar ile en az soru ile girişinizi saglayacagini düşünüyorum. Gelecek süreçte vatandaşlık hususundaki süreçte vatandaşlık işlemlerinize 2025 yılı Haziran ayindaki giriş tarihinizi baz alarak ilerleyeceksiniz (daha sonra 6 aydan fazla ABD dışında kalmaz iseniz), 6 aydan fazla ABD dışında kaldığıniz için geçmiş süreciniz sıfırlanmış olacak.

• Merhaba arkadaslar ben 3.girişimi haziran ayında yapacagım ama hesapladım son çıkışımdan bu yana tam tamına 6.ay (180.gün)da giriş yapmış olacagım,surec bastan baslarmı nasıl oluyor

• @ozmell Amerika’dan çıkış tarihiniz nedir? Kural 180 günden fazla kalırsanız devamlı oturumu bozmuş oluyorsunuz diyor. 1-2 gün önce gelemezmisiniz?

• bana göre de özellikle Lax havaalanı iç sorun çıkarmıyor

• merhaba arkadaslar benim bir sorum var. Ben mayis 2024 den beri green kartliyim. esimden dolayi suan iki yillik sartli kartim var. turkiyede universite okudugumdan dolayi eylul 9 da abd den cokis yaptim. 21 ocakta geri giris yaptim. ocakta geldigimde Hicbir sey sormadilar. Ancak 3 martta yeniden turkiyeye geldim. 2. donem icin bu sefer haziran 28 gibi tekrar donecegim ve sonrasinda uzun bir sure cikis yapmamayi planliyoruz. sizce ikinci girisimde bir problem yasar miyim ogrenci belgemi vs kanitlariyla getirecegim. ilerideki islemlerimizi etkiler mi? veya ulkeye sokmama gibi bir durum yasar miyiz? boston logan dan giris cikis yapiyorum. deneyimi olan varsa cevaplarsaniz cok sevinirim.

• Merhaba 2024 talihsiyim. ABD 'ye ilk girişimizi Ağustos ayının son haftasında yapmıştık. Benim ve eşimin greencardlari gelince 11 Ekim'de döndük. Çocukların kartları biz oradayken gelmemişti onlara tekrar biyometrik randevu istemişti biz dönmeden önce çektirdik. Çocukların kartları biz döndükten bir ay sonra geldi. Ben ve eşim çocukların kartlarını almak için Nisan ayında gidip geleceğiz. Haziran ayında çocuklarla temelli tasinacagiz. Haziran ayında çocukların ABD'ye girişinde sorun olurmu? Çünkü 8 ay ülkeden ayrı görünüyorlar. İlk başta bizim girdi çıktı yapmamız yeterlimi ? Yoksa çocuklardami bizimle gelmeli?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gulnurcb çocuklarınız için bu durum çok önemli değil.
    cbp onların tek başına seyahat edemeyeceğini ve anne babaları ile seyaht etmeleri gerektiğini bildiği için bu duruma çok takılmıyor.
    içiniz rahat olsun yani, iyi yolculuklar.

• @gucarslan cevap için çok teşekkürler 🙏 içimize su serptiniz. 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@gulnurcb

Tabi Nisan ayındaki gidişinizde farklı bir programınız varsa bilemeyiz ancak sadece çocuklarınizin kartı için gidecekseniz maliyetli olacaktır. ABD’de kartlar verdiğiniz adresteki arkadaşınıza teslim edilmiş olsa gerek, arkadaşınız güvenilir ve takip edilebilir kargo şirketlerinden birisi ile (UPS, DHL veya FedEx) TR’ye sizin adresinize kartları gönderebilir. Bol şans ve kolaylıklar 🙏🏻

• @ATS16 biri posta ile gönderdiğiniz de gümrükte kartlar takılı kalır çöpe gider dedi. O yüzden kafamız karıştı. İki üç günlük eşim gidip gelecekti sonra sosyal medyada ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum 180 günün üstünde ülkeden uzak olunca tekrar girmeniz sorun olur diye paylaşımlar gördük. Resmen korku empoze ediyorlar. Ama sizin tavsiyenizi düşünüp istişare yapacağız. Bilgi için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@gulnurcb

Kartların içerisinde olduğu postanın yurtdışından gönderilen sıradan bir mektuptan hiç bir farkı yok, ticari değeri yok. Her postanın kaybolma şansı var tabii, o yüzden bilinir uluslararası taşıyıcı firmaları tavsiye etmiştim takip edilebilir olması ve hızlı olmaları nedeniyle. Arkadaşınız gönderim yaparken dosyanin içerisinde ne olduğu sorulduğunda “personal letters” olarak beyan yapabilir kargo firması sordugunda, biz öyle yaptık. Tercih ve son karar tabii ki sizin.

180 günden fazla yurtdışında kalmak ilk tasinma sürecinde sorun olması beklenmez, sadece ileride vatandaşlık başvurusu esnasındaki 5 yıl süresi bu ikinci gidişiniz itibariyle başlar eğer ki 180 günü geçirdiyseniz. Bol şans ve kolaylıklar.

• @ATS16 çok teşekkürler 🙏 kartlar eşimin kuzeninin adresine gitti. Posta konusunu eşimin kuzeniyle görüşeceğiz çünkü dediğiniz gibi iki kişi gidip gelmek çok pahalıya geliyor. 180.günümüz 11 Nisan'da doluyor.

Biri bana değil ama bir başkasına 180 günü geçince oturum hakkınız yanıyor diye yazmış. Onu okuyunca acaba bizmi yanlış biliyoruz diye düşünmüştük. Ama siz içimizi rahatlattiniz. Biz ilk geldiğimizde banka hesabı actirmistik birde düşük limitlide olsa kredi kartı çıkartmıştık. Telefon hatlarımizi aldık düzenli olarak faturasını ödüyoruz. Kendimizce küçük küçük adımlar atmaya çalıştık. Verdiğiniz bilgi ve destek tekrardan çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E Eigerstand 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

167

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |