IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba arkadaşlar, 16 aylık uzun bekleyişimizin ardından biz de bugün Uscis onayımızı aldık az önce. Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Umarım bekleyen herkesin dosyası ve mülakat süreci bir an önce onaylanır, bol şanslar dilerim herkese.
-
Birşey sorcağım mülakatta nüfus belgesinin ingilizce tercümesini istiyorlar mı yoksa edevletteki orginal yeterli mi birde evlilik cüzdanını vereceğiz tercümesi gerekli mi mülakata giren arkadaşlar yazarsa mutlu olurum biz bu akşam avukatla zooma katıldım.Öyle dedi ama Türk olmadığını için Amerika mülakatı gibi mi gördü teyit almak istedim valla bildiğim şeyin acemisi oldum🤦🏻♀️🤷♀️
-
@salimekoken 20 ayın sonun da onay mı alıcağım. Kesin bir şekilde yeşil ışık mı yanar
-
@yasmin982 ben nüfus belgesini hem nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı hem de edevlet çıktısı olarak götürmüştüm ama ikisi de türkçeydi, aile cüzdanını da direkt kendisini götürebilirsiniz tercümesine gerek yok. Ben tercüme götürmedim herhangi bir şey talep etmediler.
-
@Olkan-Oflaz-0 bana 5 yıl ceza vermişlerdi bu 5 yıl geçen sene 2024 mart ayında bitmişti yinede waiver yapmak gerekli mi acaba nikah yapmadan önce bilgisi olan varmı bu konuda teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba, benim kafama takılan bir mevzu var. Daha doğrusu çevremdeki insanlar süreci bilmediği için "ya kabul etmezlerse" tarzı cümleler kuruyorlar. Bu durum benimde kafamı karıştırdı. Eşim ABD vatandaşı ve USCIS'e dosyayı göndereli 13 ay oldu. Bizim dosyada herhangi bir sorun yok ancak USCIS neye göre kabul etmez bir case'i?
-
@Seyduna sahte evlilik süphesi ya da başvuruda yapılan hatalardan dolayı başvurunuz reddedilebilir.
-
@Seyduna Eğer evliliğiniz ve ilişkiniz gerçek ise ve yeterli kanıt sunduysanız büyük ihtimalle onay alırsınız. Ancak eksik evraktan veya başvuru sürecini fazla önemsemeyip önemli kanıtları yüklemezseniz, hata yaparsanız Request for Evidence adı altında ekstra kanıt sunmanızı istemeleri muhtemel. Direk reddedilmesi ihtimali evliliğin gerçek olmadığı durumlarda olabilecek bir durum diye tahmin ediyorum. Şu da var Uscis’ten onay alıp sonraki süreçlerde sorun yaşama ihtimali de var NVC ve özellikle konsolosluk görüşmesinde evliliğin gerçek olmadığına dair şüpheli durum görülürse red verme durumları var. Başarılar dilerim.
-
@Bekir-Daniş Tebrikler, Amerika'daki hayatinizda basarilar dilerim.
-
tax return gibi finansal belgeleri mülakata götürmek gerekir mi? yoksa zorunluluk yok mu
-
Bu ileti silindi! -
CR1 Vizesi süreci başlatırsak Konsolosluk Mülakat günü gelene kadar Evlilik 2 yılı geçmiş olursa örnek olarak 04/03/2025 Tarihinde Evlendik 05/03/2027 Tarihinde konsolosluk mülakatına katıldık başvurumuzu CR1 Olarak yaptık fakat görüşmeye 2 yılı geçmiş bir süreden sonra katıldık bu durumda Yinede koşullu green card yani CR1 vizesi mi alacağız Yoksa Bu Sefer Konsolosluk IR1 Vizesi Mi Sağlayacak?
-
@Ekto-Oktan IR1 olarak veriliyor
-
Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum arkadaşlar CR1 Vize süreci avukatsız tek başımıza yönetebiliceğimiz bir süreç mi? Yani avukat kullanmamıza ille gerek var mı yoksa tek başımıza yönetebilirmiyiz süreci baştan sonra tek başına yapan biri varmı aramızda?
-
@Ekto-Oktan Forumdaki neredeyse herkes sureci avukatsiz kendi basina yonetiyor bilgi alisverisi ve arastirmalar sonucunda. Yine size kalmis tabi ama zaten yapilacak cogu sey belli az cok eger cok karmasik ve avukat gerektiren bir durumunuz yoksa elbette.
-
@Ekto-Oktan bu konuda tanıdığım neredeyse herkes -ben dahil avukatsız yönetiyoruz süreci. şuana kadar gerçekten dikkatle araştırarak yapıp problem yaşayanı görmedim
-
@nazmi4343 Hayirli olsun, sevindim adiniza.Umarim bir an once gelir NVC den email
-
@Houstonian-Life Tesekkur ederim sag olun, umarim dediginiz gibi olur :folded_hands: Size de NVC asamasinda kolayliklar dilerim.
-
Arkadaslar NVC'ye yuklenmesi gereken tax return ile ilgili belgeler hakkinda kafam karisti da, ABD vatandasi esten ve Joint sponsordan son 3 yilin Tax Returnleri mi isteniyor yoksa Tax Return Transcriptleri mi? Bir de W2 formlari var. Hepsi mi yuklenmesi gerekecek ayri ayri yoksa sadece bunlardan bir tanesi mi? Bilgisi olan yardimci olabilir mi rica etsem?
-
@Olkan-Oflaz-0 waiver gerekıp gerekmediğini nasıl öğreniriz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum