Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• İyi akşamlar.Bir sorum olacaktı.Konsolosluğun hemen yanında kiralık dolap veren bir depo yeri var.Oranın kaçta açıldığını bilen var mı?

• @dreamyy sabah erken saatlerde açılıyor diye biliyorum 7:30-8:00 civarı.

• @yakup-budakci Ben oraya çantamı,telefonumu felan bırakmak istiyorum da randevum 8’de.8’den erken açılmıyorsa eşyalarımı otelde bırakacağım.Ulaşabileceğimiz numaraları var mıdır acaba

• @star646 turist vizesi ile evlenip vize almak iki farklı şeyler birisi göçmen olmayan diğeri göçmen. Göçmen olmadan yaptığınız şeyler göçmen olmamızı engellemez. Benim de arkadaşım turist vizesi ile çalıştı ve şikayet etmişler Türkiye’ye geri döndüğünde konsolosluğa çağırıp vizesini iptal ettiler. 1 sene sonra o-1 göçmen vizesi alıp geri gitti yani işlemlerinizi başlatın bir şey olmaz.

• @dreamyy orası hep açıkta otelde kalıyorsanız otelde bırakın eşyalarınızı boşa 200 liraydı en son niye veriyorsunuz 1-2 saat için. Onun yerine otelinize gitmek için taksiye verin daha iyi. 🙏

• Arkadaslar selamlar, 4 Aralik 2024te mulakata girdim. deneyimlerimi sizinle paylasmak istedim.

Randevum 8.45teydi ve ben 8.25 gibi konsolosluğun önündeydim. Burada sırada bekleyip güvenlikten geçiyorsunuz. Randevu saatine göre çağırılıyor insanlar (8.30 randevusu olanlar gelsin, 8.45ler gelsin gibi). Buradan geçtikten sonra 100 metre kadar ilerideki binaya alıyorlar sizi. Orada sıra alıyorsunuz ve belge teslimi için bekliyorsunuz. Biz vergi beyanlarını w2 belgelerinin tamamını yüklemiştik bu yüzden bana tax belgeleri vs sorulmadı (kulak misafiri olduğum kadarıyla sorulanlar oldu). Belge alımını oradaki memur yapıyor, benden

Evlilik cüzdanı
    Pasaport
    Evliliğe dair kanıt belgeleri fotoğraf bilet vs ne varsa artık

Sicil kaydı arşivli
    Nüfus kayıt örneği
    Askerlik belgesi (bu üç belge devlet) apostil, damga hiçbir şey yoktu.

Belge tesliminden sonra yeniden beklemeye başlıyorsunuz. (Burada ben çok uzun bekledim, 2.5 saat kadar). Ben konsolosluk görevlisi ile görüşmeyi Türkçe yapmak istedim. Görevlinin yanında tercüman da geliyor.

Konsolosluk görevlisi sizden ilk başta söylediğiniz sözlerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye soruyor, evet diyorsunuz.

Sonra sizden parmak izlerinizi alıyor.

Sponsorunuz kim diye sordu bana, eşim dedim. İsmini sordu.
    Ne zaman ve nerede evlendiniz dedi. Söyledim.
    Eşiniz şuan nerede dedi, Türkiye'de beraber yaşıyoruz dedim. Joint sponsorunuz kim dedi, üniversiteden yakın arkadaşımdı co-sponsorum, diplomasinin fotokopisi vardı bende, eşim, ben, co-sponsorum aynı üniversiteden mezunuz, eşimin ve benim de e devletten aldığımiz mezuniyet belgelerini de götürmüştüm. Baktı tamam dedi. Soru kısmı sohbet kivaminda geçti biraz. Eşimin ne zaman Türkiye'ye geldigini vs söyledim. Ailesinin nerede yaşadığını söyledim.

One last question diyip fotoğraflarda görünen kedimizin ismini sordu gülerek, söyledim ve tamam vizeniz onaylandı dedi.

8.45 gibi girdim ve 12 gibi çıktım. 7.30da giren arkadaşım 9dan önce çıkmıştı.

dq date: 20 subat 2024

• @dreamyy @Olkan-Oflaz-0 dediği gibi otelde bırakmanız daha mantıklı olur sizin için .

• Merhaba, yarin unganlar'da randevum var. Deneyimli arkadaslara sormak istiyorum; ramazan bir engel olusturur mu? Kan veriliyor sanirim, aclik-tokluk soruyorlar mi? Bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler

• @gulsah123 Merhaba aç-tok olmanın bir önemi yok.Kan vermek vücuttan sıvı vermek olduğu için orucu bozmaz.Fakat aşı yapıyorlar.Aşı her ne kadar vücuda besin vermek gibi olmasa da dışardan bir enjeksiyon var.Dolayısıyla o günü kaza etmek gerekebilir

• @dreamyy kan verirken aclik tokluk sorguluyorlar mi?

• @gulsah123 hayır sorgulamıyorlar.O yüzden önemi yok diye yazmıştım

• @dreamyy tamamdir tesekkur ediyorum

• Bugün mülakat maili alan oldu mu acaba?

• Merhaba arkadaşlar, 16 aylık uzun bekleyişimizin ardından biz de bugün Uscis onayımızı aldık az önce. Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Umarım bekleyen herkesin dosyası ve mülakat süreci bir an önce onaylanır, bol şanslar dilerim herkese.

• Birşey sorcağım mülakatta nüfus belgesinin ingilizce tercümesini istiyorlar mı yoksa edevletteki orginal yeterli mi birde evlilik cüzdanını vereceğiz tercümesi gerekli mi mülakata giren arkadaşlar yazarsa mutlu olurum biz bu akşam avukatla zooma katıldım.Öyle dedi ama Türk olmadığını için Amerika mülakatı gibi mi gördü teyit almak istedim valla bildiğim şeyin acemisi oldum🤦🏻♀🤷♀

• @salimekoken 20 ayın sonun da onay mı alıcağım. Kesin bir şekilde yeşil ışık mı yanar

• @yasmin982 ben nüfus belgesini hem nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı hem de edevlet çıktısı olarak götürmüştüm ama ikisi de türkçeydi, aile cüzdanını da direkt kendisini götürebilirsiniz tercümesine gerek yok. Ben tercüme götürmedim herhangi bir şey talep etmediler.

• @Olkan-Oflaz-0 bana 5 yıl ceza vermişlerdi bu 5 yıl geçen sene 2024 mart ayında bitmişti yinede waiver yapmak gerekli mi acaba nikah yapmadan önce bilgisi olan varmı bu konuda teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhaba, benim kafama takılan bir mevzu var. Daha doğrusu çevremdeki insanlar süreci bilmediği için "ya kabul etmezlerse" tarzı cümleler kuruyorlar. Bu durum benimde kafamı karıştırdı. Eşim ABD vatandaşı ve USCIS'e dosyayı göndereli 13 ay oldu. Bizim dosyada herhangi bir sorun yok ancak USCIS neye göre kabul etmez bir case'i?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Seyduna sahte evlilik süphesi ya da başvuruda yapılan hatalardan dolayı başvurunuz reddedilebilir.

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 2
  • 1
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |