Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna Eğer evliliğiniz ve ilişkiniz gerçek ise ve yeterli kanıt sunduysanız büyük ihtimalle onay alırsınız. Ancak eksik evraktan veya başvuru sürecini fazla önemsemeyip önemli kanıtları yüklemezseniz, hata yaparsanız Request for Evidence adı altında ekstra kanıt sunmanızı istemeleri muhtemel. Direk reddedilmesi ihtimali evliliğin gerçek olmadığı durumlarda olabilecek bir durum diye tahmin ediyorum. Şu da var Uscis’ten onay alıp sonraki süreçlerde sorun yaşama ihtimali de var NVC ve özellikle konsolosluk görüşmesinde evliliğin gerçek olmadığına dair şüpheli durum görülürse red verme durumları var. Başarılar dilerim.

• @Bekir-Daniş Tebrikler, Amerika'daki hayatinizda basarilar dilerim.

• tax return gibi finansal belgeleri mülakata götürmek gerekir mi? yoksa zorunluluk yok mu

• Bu ileti silindi!

• CR1 Vizesi süreci başlatırsak Konsolosluk Mülakat günü gelene kadar Evlilik 2 yılı geçmiş olursa örnek olarak 04/03/2025 Tarihinde Evlendik 05/03/2027 Tarihinde konsolosluk mülakatına katıldık başvurumuzu CR1 Olarak yaptık fakat görüşmeye 2 yılı geçmiş bir süreden sonra katıldık bu durumda Yinede koşullu green card yani CR1 vizesi mi alacağız Yoksa Bu Sefer Konsolosluk IR1 Vizesi Mi Sağlayacak?

• @Ekto-Oktan IR1 olarak veriliyor

• Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum arkadaşlar CR1 Vize süreci avukatsız tek başımıza yönetebiliceğimiz bir süreç mi? Yani avukat kullanmamıza ille gerek var mı yoksa tek başımıza yönetebilirmiyiz süreci baştan sonra tek başına yapan biri varmı aramızda?

• @Ekto-Oktan Forumdaki neredeyse herkes sureci avukatsiz kendi basina yonetiyor bilgi alisverisi ve arastirmalar sonucunda. Yine size kalmis tabi ama zaten yapilacak cogu sey belli az cok eger cok karmasik ve avukat gerektiren bir durumunuz yoksa elbette.

• @Ekto-Oktan bu konuda tanıdığım neredeyse herkes -ben dahil avukatsız yönetiyoruz süreci. şuana kadar gerçekten dikkatle araştırarak yapıp problem yaşayanı görmedim

• @nazmi4343 Hayirli olsun, sevindim adiniza.Umarim bir an once gelir NVC den email

• @Houstonian-Life Tesekkur ederim sag olun, umarim dediginiz gibi olur 🙏 Size de NVC asamasinda kolayliklar dilerim.

• Arkadaslar NVC'ye yuklenmesi gereken tax return ile ilgili belgeler hakkinda kafam karisti da, ABD vatandasi esten ve Joint sponsordan son 3 yilin Tax Returnleri mi isteniyor yoksa Tax Return Transcriptleri mi? Bir de W2 formlari var. Hepsi mi yuklenmesi gerekecek ayri ayri yoksa sadece bunlardan bir tanesi mi? Bilgisi olan yardimci olabilir mi rica etsem?

• @Olkan-Oflaz-0 waiver gerekıp gerekmediğini nasıl öğreniriz

• @nazmi4343 Son yilin tax returnu yukleniyor. Ama siz son 3 yilin tax returnunun dosyaniza olumlu yonde etki yapacagini dusunuyorsaniz son 3 yilin tax returnunu yukleyebiliyorsunuz, son 3 yili yuklemek zorunlu degil diye biliyorum. Bu arada tax return yukleniyor transcript degil benim takip ettigim kadariyla. W2 konusunda bir bilgim yok ama PDF seklinde hepsini birlestirip tek dosya halinde yuklerseniz daha iyi olur diye dusunuyorum.

• @nazmi4343 kendi deneyimim şu şekilde, ben sadece eşimin 2024 W2 ve tax return transcriptlerini yükledim ve DQ oldu. son 3 yıl yüklenme sebebi yanlış bilmiyorsam sponsorun maddi gücünü desteklemek amacıyla, son 1 yıl bile kabul oluyor. ben tax return yüklemedim

• @Houstonian-Life Anladim tesekkur ederim. NVC'nin sitesinde Tax Transkript yuklenmesi tavsiye edilir gibi bir ibare var da surada emin olamadim tam hangisi daha dogru olur. ''NVC strongly recommends the submission of tax transcripts since they typically provide the information necessary for an evaluation of completeness of the Affidavit of Support and result in more efficient processing.'' Bir de eger USC es tax returne basvurmadiysa onun icin sebebini belirten bir statement yazilmasi zorunlu mu?

• @salimekoken 2024 W2 ve Tax belgeleri derken 2023 yilinin (ocak1-aralik31 2023) returnlerini mi kastettiniz acaba? Yoksa icinde oldugumuz sezonun mu? Most recent tax season henuz yeni basladigi icin onu dahil ediyor muyuz bilmiyorum ama. Bir de soruma ek olarak I-864 Affidavit of Support formunun sonunun siyah kalem ile imzalanacagini biliyorum ancak formun tamami el ile mi dolduruluyor yoksa online olarak doldurulup sonra print mi ediliyor? Tesekkur ederim yanitiniz icin.

• @tb19 Merhaba siz mulakat maili aldiniz mi acaba? DQ tarihiniz neydi?

• @nazmi4343 merhaba pd tarihi 30eylül 23. bugun dq olduk henüz. mülakat tarihi almadık

• @nazmi4343 hayır 2024 yılının tax return transcriptlerini yükledik. eşim ocak ayında hemen hızlıca doldurdu yolladı ve NVC aşamasına yetişti. 2023 o kadar güçlü değildi. i-864 formunu eşim bilgisayardan doldurdu çıkarttı imzaladı ve scan edip yükledi

Benzer Başlıklar

• 41
  • 3
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |