DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@Serapp çok teşekkür ediyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Gerçektende her şey su gibi akıp gitti🙏
-
@ysmnb gerçekten müthiş bir hikaye. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🙏🏼🍀
-
Süreciniz biraz inişli çıkışlı olmuş ama sonu güzel bitmiş. Tebrikler, bundan sonraki yolunuz siz ve aileniz için çok açık olsun 🍀🧿
İngilizce kursu için bakmadıysanız oturduğunuz bölgenin county’sine ait college’da ücretsiz online veya yüz yüze ESL dersleri olması muhtemel, geçen gün farklı dersler arastirirken karşıma çıktı benim.
-
@MomisCan çok teşekkür ediyorum🙏
-
@ATS16 merhabalar gittik birebir görüştük fakat tarihlerin henüz belli olmadığını bir ay sonra tekrar sormamız gerektiğini söylediler. Bulunduğumuz yerde kütüphane kapalı, kiliseye sorduk ordanda dönüş alamadık araştırıyoruz. Bilgi için teşekkür ederim🙏
-
@ysmnb
Karşınıza çıkan emarelere verdiğiniz pozitif tepkiler sonucu başlayan yepyeni bir hayat....
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀 -
@ysmnb Tebrik ederim. Kısmetinizi zorlamışsınız ve yine size nasip olmuş. İyi ki de olmuş :)
Başlangıç için tanıdık çok önemli. Özellikle yol yordam bilen biri sizi çok rahatlatacaktır. Manevi olarak sizi çok yıpratmış bu süreçten sonra en azından Amerika’da biraz rahatlık hak ediyorsunuz bence :) İngilizce kursu için, size en yakındaki kütüphaneye gidin ve ücretsiz kayıt olun. Onlar sizi en yakın İngilizce kursları için yönlendireceklerdir. Eğer isteğinize uygun bir kurs bulamazsanız, kütüphaneden İngilizce kitapları alıp kendiniz de çalışabilirsiniz :)
-
@ysmnb hikayenizi heyecanla okudum. Cok guzel yazmissiniz ve heyecaninizi bize de gexirdiniz. Biz de agustos ta kesin göç icin hazirlaniyoruz ve bize benzeyen hayatlari okumak bize cesaret veriyor. Acikcasi su yastan sonra, iyi bir kariyer sahibiyken herseyi birakip gitmek zor bir karar. Ama sizlerin hayatlarini okuyunca biz de yapabiliriz o zaman diye bir cesaret geliyor. Umarim bundan sonraki hayatiniz da su gibi gecer. Ingilizce kursu ile ilgilo columbia universitesinin online bir programi var. Arkadaslarim oneriyor. Tablet gonderiyorlar size ve programa katiliyorsunuz. 100 usd gibi bir kayit ucreti var sonra geliriniz dusuk oldugundan destek icon basvurup bsk bir odeme ypmoyorsunuz. Ilgilenirseniz kontak kisinin numarasini gonderebilirim.
-
@ysmnb Amerika tek kelimeyle sizin kısmetinizde varmış.Yeni bir ülkede hatta yeni bir kıtada hayata başlamak tabiiki kolay değil,eşinizi de anlıyorum.Ancak sonuçta hepiniz için en güzeli olmuş.Yeni yaşamınızda mutluluklar
-
@Flight101 çok teşekkür ederim. Şans hepimizle olsun :)
-
@EzgiLera çok teşekkür ederim 🙏
-
@ysmnb size ve ailenize kolaylıklar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Orlando'dan selamlar,
-
@Manushaqe merhaba çok teşekkür ederim. İletişim bilgilerini paylaşırsanız sevinirim🙏
-
@DenizMaths çok teşekkür ederim. Darısı tüm isteyenlere🙏
-
@TommyGun çok sağolun🙏
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Evet nihayet sıra bana geldi,öncelikle telefondan yazdığım için yazım ve imla kurallarıyla ilgili hatalar için şimdiden özür dilerim.Ikinci başvurumda kazanmış olduğum green cardi alabilmek için herkes gibi bende çok çabaladım zira numara 23k idi.Esim ve ben devlet memuruyduk benim zorunlu hizmetinden dolayı 4 yıl kadar ayrı kaldık tabi 2 tane de aslan parçası oğlunuz var, Allah herkesin çocuklarını kazalardan belalardan korusun.Neyse Ankaranin her zaman ki Ankara olduğunu başta @gucarslan ve değerli ustatlar defaatle hatırlatınca tüm ülkelere rutin mail arma operasyonuna basladim.bazi aksiyonlar aldim kendimce nitekim herkesle birlikte dosyami viyana ya tasiyabildim çok değerli Alize hanım sayesinde kendisine her aklıma geldikçe dua ediyorum.20 temmuza mülakat tarihi alınca takvimin de sıkışıklığı beni bir aksiyon alıp sağlık raporu almam için daha önce viyanaya gitmem konusunda tetikledi çünkü olası bir balgam testi büyük bir riskti.neyse ki bir sıkıntı çıkmadı ve herseyi hallederek mülakat tarihimizde vizemizi aldık.Gidis hazırlıkları başladığında eşime 1 yıl ücretsiz izin aldık ama bana vermediler ben de istifa ettim 19 yıllık hizmetimi bir kenara attım, umarım pişman olmam.1Ekim 2024 günü o'hare havalimanindan ülkeye giris yaparak chicago da bulunan motel 6 de 2 hafta kalmak zorundaydık çünkü bu süreçte kimse bize ev kiralamak istemedi zira o lanet kredi skorumuz yoktu.Bankaya gidiyorduk adres istiyorlardı , ev kiralamaya gidiyorduk kredi skoru istiyorlardı, ehliyet almaya gidiyorduk yine adres istiyorlardı bu arada eşim ve çocuklarım çoktan sıkılmıştı bile.bu sarmaldan dolayı iş güç bakamıyordum.Once elimdeki paranın bir kısmıyla araç aldim kalan kısmıyla da bir ev bularak 8 aylık kirayı pesin verip buraya yerlestik.Ssn im gelince Amozon depoya basvurdum ertesi hafta başlamıştım bile.Bu arada kısıtlı ingilizcemizle işlerimizi halledip çocukları okullarına yerleştirdik.Yavas yavaş alışıyoruz burdaki yaşama. Bu arada 2 hafta önce army ile sözleşme imzaladım 4 senelik Amozonu da bıraktım nisan ayının ortasında uzun bir eğitim +kamp sürecine gireceğim bu süreçte malesef eşim ve cocuklarim yanliz kalacak,Türkiye ye dönmek gibi bir seçeneğimiz de vardı ama cocuklar hazır buraya alışmışken tekrar bir adaptasyon süreci yaşamasın istedik.Bakalim becerebilir ve erkene bir vize tarihi bulabilirsek eşimin anne ve babası bu süreçte buraya gelecek. Uzun uzun sizleri meşgul etmek istemiyorum ama gerçekten herseyin ilki zormuş, bazen kendime diyorum delimisin herseyi bırakıp çoluğu çocuğu peşinden buralara surukledin ya beceremezsen? Sonra oğullarımin okullarında mutlu olduklarını görünce bu duyguları bir kenara bırakıyorum. Bu arada şuan Napervilledeyiz buraya gelmeyi düşünen arkadaşlara geçtiğimiz yollarda yardımcı destek olmayı bir borç biliriz isteyen çekinmeden iletişim kurabilir.Basta sayın @gucarslan olmak üzere @Gupse @Revolter @lumos ve tüm değerli forum ailesine teşekkür ediyorum, herkesin hayalinin gerçekleşmesi dileklerimle Allaha emanet olun...
-
@hsn-kartal Tebrikler Hsn bey, yeni yaşantınızda bol şans diliyorum🍀.Cabanizin güzel bir şekilde karşılık bulacağina inanıyorum🙏.
Size bu kaç soru sormak istiyorum.Amazon depoya nasıl başvurdunuz ? Bir Kadin olarak bu ise başvurup çalışabilir miyim? Ingilizce seviyesi ne olmalı orada çalışabilmek için?Amazon için ayrı bir sekme var ise oradan yoksa da buradan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Ben ve benim gibi merak eden arkadaşlar çok güzel olur.
-
@pnarr Amozon da bir kadın olarak tabiki çalışabilirsiniz.Kadin olsun erkek olsun Amooznda rahat çalışabilmek tamamen şans, benimle birlikte 30 kg kutu kaldırıp rafa koyan kadın da gördüm, küçük paketlerle paketleme yapaninida gördüm.Amozon kurumsal firma kredi skoruna da faydası var ssn i gelip elinde olan varsa başvuru yapmasına yardimci olabilirim. Ayrıca amozon da her zaman pick yapmak stow yapmaya göre daha kolay başvuru yaparken bunlara da dikkat etmek gerekiyor
-
@hsn-kartal Çok teşekkürler.Sürecim güzel bir şekilde bittiğinde (🙏) sizinle iletişime geçeceğim.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum