Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.9k 213
  • ⭐⭐

@erenist bulaşıkçılık.
    meksika restoranı, arap restoranı vs.

• @kriegerx1 Interview yaptim ama beni tercih etmediler.

• @MySea aslinda Randstad, TCS, IBM, Deloitte, Wipro gibi sirketler cogu zaman hem araci hem de kendileri icin eleman alirlar. Randstad da buyuk bir firma. Ama cogunda client mulakatindan gecmeden orada ise baslamaniz biraz zor. Ya da size ise alirlar ve size mulakat firsatlari yaratirlar bu arada da sizin butun maas ve yan haklarinizi verirler. Ama belli bir sure icinde client tarafinda mulakatdan gecemezseniz yollari ayirirlar. Bunlarin internal projeleri de olur oralarda da direkt gorevlendirme yaparlar. Ornegin Deloitte un anlasmali oldugu kurumlar var ve orada finansal bagimsiz denetim yaparlar. Buraya kendi ekipleri ile gelirler ve isleri bitince giderler. Kisacasi bu sirketlere girerseniz mulakat firsati yakalama sansiniz artar. Zaten sirketler su an da bu yone dogru kayiyor. Bankalar, Telekom sektoru, Sigorta sirketlerinin cogu kaynagi bu tur sirketlerden saglaniyor.

• @arnblt Genelde bu tur sirketler staffing seklinde calisiyorlar. Anlasmali olduklari yerlere gerekli eleman sagliyorlar. Bir cesit is ve isci bulma kurumu gibi. Ben daha onceden AppleOne ile calismistim ve bana ilk basvuru islemlerinden 2 hafta sonra Citi Group'da is bulmuslardi. Yaklasik 1 yil orada calismistim ama sonra daha iyi bir firsat icin ayrilmistim. Is bulma konusunda bu tur staffing sirketlerini herkese tavsiye ederim.

• @MySea evet bende bu sirketlerden birinde calisiyorum. Bana da basladiktan hemen sonra mulakat ayarladilar bir kac yerden. Ilk 2 mulakattan elendim ama 3 uncude gectim. Simdi client tarafinda calisiyorum. Bu tur sirkettler genelde daha az odeme yaparlar ama is firsati sunma acisindan gayet iyi bir alternatifler. Aksi takdirde firmalarin basvuruya geri donus oranlari cok dusuk su gunlerde. Su andaki client finans alaninda ABD nin en buyuklerinden biri. Bizim ekibin yuzde 90 indan fazlasi IT staffing firmalarindan.

• Selam arkadaşlar 15 gün geride kaldı ve Ssnim geldi söyle bir Patersona gittim Türk mekanlara malesef iş bulamadın 7 kilometre yürüdüm.bir iş ilanına rastladım.henüz ehliyet yok bana ne önerirsiniz teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi ssn geldiyse hemen ehliyete başvuru yapıp delivery başlarsın en azından seni bir süre idare eder. Ehliyet olmadan hiç iş arama

• @sevdemimi indeed, linkedin gibi sitelerden iş araması yapabilirsiniz. Tabii dil seviyeniz ve sektörünüze göre değişiklik süreç uzun sürebilir. Ehliyetle iş bulma sürecinizin çok bağlantısı yok aslında ehliyetin tek katkısı size iş bulamadığınız noktada gününüzü kurtarabilecek delivery işler vs yapmanızı sağlar

• Amerika'da Yaşam - Sessiz Çığlıklar: Amerika’da Kaybolan Göçmenler

https://www.youtube.com/watch?v=2vlq8EOPqTM

• @sevdemimi ben Walgreen/ CVS/ Sweetgreen/ Starbucks veya yakınınızdaki marketlerin (ALDI, Target, Tesco, Lidl vs.) internet sitelerinden iş başvurusu yapmanızı öneririm. Açık ilanlarda adresinize göre seçebiliyorsunuz ve çoğunlukla 1-2 hafta içerisinde dönüyorlar.

• @Vildan-0 bir kaç yer denedim henüz dönüş yok belli ehliyet alınca iş bulurum.Walmart aldı mc Donald Burger King gibi yerlere yazdım

• @sevdemimi Nereden başvuruyorsunuz? Oakland NJ'de olduğunuzu düşünerek birkaç ilan paylaşıyorum, bir tavsiye olarak.

Bir de AVM'lerdeki işlere bakabilirsiniz araba alacaksanız. Lulumelon'daki iş için buraya tıklayın, Anthropologie NJ'deki bir iş için şuraya bakabilirsiniz.

• @Vildan-0 teşekkür ederim bunların çoğuna başvurdum dönüş yok sadece five guys burgerler yüzyüze mülakat yaptım a 2 b 1 İngilizce ile o da olmadı . Araba alalı beş gün oldu mecburen ilk günden uber yemek taşıma işi günde 10 saat sürüşe ancak 120 dolar yaptım resmen bedava çalışmak gibi bir şey .Türk işletmeler ayrı bir dünya . Bir kaç yüz başvuru yaptım dönüş yok . Sağolun

• @sevdemimi kardeşim Amozona basvur yorucu ama başlangıç için güzel para veriyor online olarak başvurabilirsin dilersen özelden benim ref kodumu verebilirim basvururken kullanman için

• Merhaba, Newyorkta oturanlar için iş bulma kurumunun linkini bırakıyorum.
    https://a801-worksource1.nyc.gov/
    Buradan kayit olup yada en yakında workforce 1 temsilciliğine gidip iş verenlerle görüşebilir ve mevcut iş potansiyellerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca kurs imkanları da mevcuttur. Good luck

• @hsn-kartal sağol bölgemde doluymuş Amazon Walmart spark . İş bulmak kurumuna da kayıt oldum . Bir ilan verdi elime hepsi o birde açık işlerin genel mail listesi. Uber eats yemek dağıtımı yapıyorum 1 haftadır saatlik ücret 12 dolara gelmiyor . 12 saat sürüyorum mecburen

• @sevdemimi aynı anda doordash uygulamanı da aç birine sipariş gelince diğerini pause yap bir orderi teslim etmeye 3,4 dakika kala tekrar aç bu sayede 1 saat içinde daha çok sipariş alıp saatlik ücreti 20 seviyelerine getirebilirsin

• @hsn-kartal akşam ve gece durmadan iş var ancak saate vurunca hesap düşük kalıyor.riskli iş bir kazada bitersin maddi olarak .200 işe başvurdum arayan soran yok :) bu tempoyla 3 bin usd yapılır uber eats ama çok ağır iş boş durmaktan iyi ama yetersiz

• @sevdemimi Malesef iyi bir dil olmadan ve Amerikadan alınmış bir diploma olmadan Amerika da iş bulmak çok zor ,yaşayarak öğrendik.Doordash uber tarzı işler günü kurtarir ama uzun vadede bu işler sadece asıl işin yanında ek iş olabilir,pastanın üzerindeki çilek gibi :) sadece bu islere güvenip tersoda kalmamak lazım küçük de olsa bir diploma almaya çalışmak lazım

• ⭐⭐⭐⭐

@hsn-kartal İngilizce kesinlikle çok önemli, bu tartışılmaz. Ancak Türkiye’den alınmış bir lisans diplomasıyla ABD’de çok iyi iş bulan birçok kişi var. Bu, büyük ölçüde kişinin kendini ve yeteneklerini doğru şekilde göstermesi, mesleğinin hangi eyaletlerde geçerli olduğunu ve nerede iş bulabileceğini iyi araştırmasıyla ilgili. Tabii biraz da şans faktörü devreye giriyor.
    Öte yandan, ABD’de yüksek lisans (MBA gibi) yapmak kişiye büyük bir avantaj sağlayacaktır. Maaş düşük bile olsa önce bir işe girip deneyim kazanmak, bir yandan da yüksek lisans yaparak ABD’den bir diploma almak, uzun vadede çok daha iyi kariyer fırsatlarının kapısını açabilir.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık

İş Alanları ve Meslekler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    724 Bakış
    travellethT
    @stiff, içinde söyledi: Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık Şöyle güncel bir video var. https://www.youtube.com/watch?v=IpEwnm7F090 teşekkürler izliyorum..
  • Amerika'da 50.000 Dolar ile ne iş yapılır?

İş Alanları ve Meslekler
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @niko61, içinde söyledi: Amerika'da 50.000 Dolar ile ne iş yapılır? Herkese selamlar. Amerika'ya 50 bin dolar ile gelen birisi ne tür bir iş yapabilir? Aklıma uber black geliyor ama onu da ilk 1 sene yapamıyormuşsunuz. Tecrübeli büyüklerimin tavsiyesine açığım. Şimdiden teşekkür ederim. Is ve egitim gecmisiniz ile de ilgili kisaca bilgi verin isterseniz.
  • Amerika'ya gitmeden önce iş bulan arkadaşlar var mı?

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    8k Bakış
    TuttoSPORTT
    İnanılmaz iş portföyü var ihtiyaç mı fazla yoksa zor mu seçiyorlar bilemedim açıkçası
  • İşe gitme mesafeleri

İş Alanları ve Meslekler
    34
    3 Oy
    34 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @knnrn, içinde söyledi: İşe gitme mesafeleri 8.5 mil tek yön. Sabah 15 dakika, akşam 20 dakika. West University-Medical Center (Houston) Ekim ayından bu yana yine Texas Medical Center içinde farklı bir binada çalışıyorum. Mesafe 5.2 mil Gidiş (West University-Medical Center) sabah 6:30 civarında 15 dakika sabah 7:00 sonrasında 20-30 dakika Dönüş(Medical Center-West University) akşam 3:30'da 20 dakika akşam 4:30 sonrasında 20-30 dakika
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k