Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Teşekkür ederim Serap hanım,

Şuan için kalan tek işlem Bangkok GSS Kargo adresi kaydı. Case Number Invalid hatası alıyorum sanırım mülakat yaklaşırken çözülecektir sorun. Bangkok Konsolosluğuna yazdım bu konuda.

Mülakatınıza daha iki ay varken konsolosluğa e-posta göndermeniz pek doğru olmamış. Daha geçen gün, konsoloslukları önemsiz konularla meşgul etmememiz gerektiğine dair bir mesaj paylaşmıştım. Biraz bekleyip sürecin doğal akışını takip etmenizi öneririm.

• @Serapp Konsolosluğun görevi bu. Tüm maillere gayet sevecen ve yardımsever şekilde cevap veriyorlar yardım etmek için orada çalışıyorlar Ankara hariç 😃

• Arkadaşlar merhaba, daha önce bu konuyla ilgili bir yazı okumuştum ama şimdi arama yaptığımda bulamadım. Kkc iletişime geçtiğim mail adresime giriş yapamıyorum ve yeni bir mail adresi oluşturmak zorundayım. Kkc bu konuyu nasıl bildirmem gerekiyor? Veya böyle bir durumu kabul ederler mi? Daha öncesinde bir arkadaşda bu durumla karşılaşmıştı ve sanki sorunu hallettmişti öyle hatırlıyorum ama yazıyı bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz

• Dosyamızı Bangkok'a taşımak için konsolosluğa bir mail atmıştık, oturum ve ya çalışma izni isteyen aşağıdaki dönüşü aldık. Nasıl bir dönüş yapmamızı önerirsiniz? Bangkok için aynı durumla karşılaşan oldu mu?

Dear Applicant,

Thank you for your inquiry regarding your case transfer request.
    Please clarify if you are a resident or work permit holder of Thailand and kindly provide a copy of the Thai visa stamp in your passport. Additionally, we would also appreciate it if you could explain the reason for your case transfer request so that we can review and respond accordingly.

• @Evren53 Benim önerim tatil planladığınızı ve oturum ve çalışma izninin olmadığını fakat süreci oradan yürütmek istediğinizden bahsedin. Yani ikna edici ve nazik bir dilde

Edit; FAM55 olayında taşımak istediğini fakat kaçırdığını o yüzden onlarla iletişime geçtiğinden bahset istersen.

• @ugurbocegi Bende aynisini vurmustum, enabiz ekran goruntusunu bakarak kabul ettiler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@selens1907 zaten hepsini e-devletten alıyorsunuz, çıkartırsınız ne olacak ki.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@simlidinazor esc sistemine girip formunuzu görüntüleyebiliyor musunuz peki?
    kcc ile iletişime geçtiğiniz mail adresinin bir ehemmiyeti yok normalde, istediğiniz mail ile iletişime geçebilirsiniz kişisel bilgilerinizi doğru verdiğiniz sürece.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Seher-0 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sorunuz bu başlıkta yüzlerce kere cevaplandı, lütfen bu ve ilgili diğer başlıkları okumaya özen gösterin.
    bütün sorularınıza detaylıca cevap bulabileceksiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@muratch Elbette konsolosluklar, başvuru sahiplerine yardımcı olmak için var ve önemli konularda e-posta göndermek doğal bir hak. Ancak sürecin doğal akışında çözülebilecek ya da henüz yanıt alınamayacak konular için gereksiz e-posta trafiği oluşturmak, ileride konsoloslukların daha az esnek olmasına neden olabilir.

Uzak Doğu insanları genel olarak çok nazik ve yardımseverdir, ancak bu tutumu suistimal etmemek gerekir. Gereksiz e-posta trafiği, ilerleyen süreçlerde konsoloslukların daha katı bir tutum sergilemesine sebep olabilir.

Bu yüzden, yalnızca gerçekten önemli ve süreçte kritik bir noktada olan konular için iletişime geçmek en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

• @zerooo bizim sağlık ocağı yapamayacağını söyledi. sonra bizde eczaneye gttik depolarda olmadığını söylediler. o yüzden bulamadık maalesef

• @Flight101 bende hepA antikoru yoktu. aşıyı geçen hafta oldum fakat benim sağlık kontrolüm 25 nisanda. bu bir sorun olur mu acaba

• Hepatit A aşısı mı oldunuz? Yaşınız 18’den küçük mü?
    Çünkü 18 yaşından büyükler için Hepatit A aşısı istenmiyor.

IMG_0875.jpeg

@ertugrulkndmr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 bende hepA antikoru yoktu. aşıyı geçen hafta oldum fakat benim sağlık kontrolüm 25 nisanda. bu bir sorun olur mu acaba

• yaşım 18den büyük. bu konuyu bilmiyordum antikorum olmadığı için yaptırdım bende 🙂 fazladan aşı yaptırmış olduk desenize 🙂

• Aynen:) Sağlık olsun.

Tablodan yaş aralığınıza uygun olanları yaptırabilirsiniz.

yaşım 18den büyük. bu konuyu bilmiyordum antikorum olmadığı için yaptırdım bende 🙂 fazladan aşı yaptırmış olduk desenize 🙂

• @cttl fakat bu tabloya göre polioda olmasam oluyor gibi anladım ama ben doğru mu?

• Onda polio yazısının başında iki yıldız var dikkatinizi çektiyse:) Bazı aşılar bazı koşullara bağlı. Polio isteniyor. Keza covid’de de henüz değişiklik yok.

@cttl fakat bu tabloya göre polioda olmasam oluyor gibi anladım ama ben doğru mu?

• @cttl anladım çok teşekkür ederim gerçekten 🙂

• ⭐⭐⭐

@ertugrulkndmr Selamlar Hepatit aşısı 2 doz olarak uygulanır ve iki doz arasında en az 6 ay olmalıdır. Dolayısıyla sizin için sıkıntı teşkil etmez.

Edit: Yazışmaları sonradan okudum...Aşılar ve yaş aralıkları için

sitesini inceleyiniz..

• Merhaba Yeşilkart Forum ailesi! 👋

Green Card sürecinde bakaya durumu ve askerlik ertelemesi hakkında bilgi bulmakta zorlanmıştım. Bu yüzden kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim.

📌 Askerlik Sürecim & Erteleme:
    Mülakata Bangkok’ta girdim, ancak Türkiye’de bakaya kaçağıydım. Ayağımdaki platin nedeniyle heyete girdim ve 1 yıl erteleme aldım. İlginç olan, aynı platin 3 yıl önce de vardı ama o dönemki doktor askere elverişli olduğumu söylemişti. Videoda, askerlik şubesiyle görüşmelerim, heyet sürecim ve mülakata etkisi gibi detayları anlattım.

Video Linki:

Herkese selamlar! ve Herşey için tekrar tekrar teşekkürler yeşilkardforum ailesi 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |