Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ege-0
    @Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada mülakat yeriniz güncellenmiş olarak görünüyorsa sorun olmayacağını düşünüyorum. Yalnız mülakat tarihinize daha iki ay var☺

• ⭐⭐

@halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar en geç 28 temmuza kadar abd'ye ilk girişimi yapmam gerekiyor ancak şuan üniversite okuduğum için dönem bittikten sonra yani haziran sonu gibi gitmeyi planlıyorum. forumda okuduğum kadarıyla giriş tarihini erteleyip riske atmaktansa (olası bir salgın, yeni yasalar vb. ihtimallere karşı) erkenden giriş yapmanın daha mantıklı olduğu söyleniyor. siz bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz? acaba yakın bir zamanda gir çık yapıp daha sonra okul kapanınca temelli olarak mı gitsem diye düşünüyorum ancak o zaman da bir kaç ay amerika dışında bulunmak tekrar giriş yapmak istediğimde sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. kafam biraz karışık o yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ne okuyorsunuz, kaçıncı sınıftasınız, ABD'deki planlarınız nedir?

• @Ege-0 Bugün konsolosluğa mail atıp sordum police certificate'ı 2 yıldan fazla olmamalı, geri kalan belgelerin ise tarihleri önemli değil yazdılar bilginize.

• HONG KONG için LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN büyük haber kaynaklarından böyle haberler paylaşılmaya başladı.

“ Gözlemcilere göre, personel sayısının çok yakında yüzde 10'a kadar düşürülmesi, ABD'nin Çin'deki diplomatik misyonunun küçültülmesi Washington'un ülkeye dair anlayışını etkileyebilir, ortak projeleri zayıflatabilir ve vize başvurularını geciktirebilir“

Haber kaynakları :

https://www.reuters.com/world/us-cut-size-diplomatic-mission-china-by-up-10-scmp-reports-2025-02-20/

Umarım kimseyi etkilemez bu durum.

• @alparslan34 Yüzde 10 etkileyecek bir düşüş değil , keza zaten hızlılar .

• @arzemo bizede il sağlığa gidebileceğinizi fakat ordanda birşey çıkmayacağını söylediler ama yinede şansımı deneyim ozaman.

• @zerooo tetraxim depolarda yok adecel var ondada polio yok maalesef. polio dışında eksik aşımız kalmadı aslında ama onuda henüz çözemedik maalesef

• @LUNAP uğraşmak istemiyorlar hocam, bal gibi de yapılır. Ya aile hekimini değiştir ya da özel hastanelere git.

• @ertugrulkndmr Ertuğrul bey merhaba, tetanoz aşısını ayrı mı yaptırdınız? Tdap/td yazınca ben beraber düşünmüştüm onları. Karma aşı olarak yaptıracağız diye. Adacel yaptırdığımızda td kısmını da tamamlamış oluyor muyuz?

• ⭐⭐⭐

@alparslan34 Haberin Türkçesi ile ingilizcesi arasında anlam farkı var..Türkçe yazıda "çalışan sayısı %10 a düşürülecek" derken orjinal dilinde "çalışan sayısı %10 oranında düşürülecek" diyor..Türkçesi tam bir eyyamcılık...😉

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@srdr forumda çokça kere açıklamıştım aslında, tekrar edeyim.
    vizeniz, ilgili test çıkana kadar basılmaz. eğer konsolosluk sağlık muayenesi olamdan mülakata girmenize izin verirse girersiniz, sadece sağlık raporu beklenir.
    bu süre zarfında mali yıl ya da verilecek vize biterse vizenizi alamazsınız.

• Bangkok'a dosya taşımak istiyoruz. Forumda okuduklarımızdan faydalanarak CN'imiz current olduğu için Bangkok'taki konsolosluğa mail atarak dosyamızı taşımak istediğimizi ilettik. Mail'i atalı henüz iki gün oldu ancak bir şeyi merak ettim. CEAC üzerinden kontrol ettiğimde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: KCC yazıyor. Current olduğumuz için burada Ankara yazması gerekmiyor mu? Burada KCC yazdığı için KCC'ye mi mail atıp taşımalıyız acaba?

• ⭐⭐⭐

@Evren53 Selamlar..Mailleşme işinizi doğru yapmışsınız.."Your Case Currently at" ifadesi dosyanıza mülakat atamsı yapılana kadar KCC olarak görünür.

• Arkadaşlar merhaba. Dosyasını Viyana'ya taşımış ancak schengen vizesini başka ülkeden almış olanlar direkt Viyanaya mi gideceksiniz ya da gittiniz mi? Viyana pasaport polisleri başka ülkeden alınan schengen vizelerinde ilk girisi Viyanaya yapınca ülkeye girişte sıkıntı cikariyorlarmis. Ne yapmayı dusunuyorsunuz? Daha önceki deneyimlerde sorun yaşayan oldu mu? Teşekkürler

• @Kübra-Kırmacı Tdap = tetanoz, difteri ve boğmaca demek
    Td = tetanoz ve difteri demek
    Adacel Tdap yaptırdıysanız tetanoz, difteri ve boğmaca içeriyordur, yani Tdap dediğiniz aşı Td'yi de kapsıyor tekrar Td yaptırmanıza gerek yok. Ancak bir sonraki ikinci üçüncü dozlarda Td yaptıracaksınız, Tdap değil.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@erenas normalde bu başlıkta bu tür konulara izin vermiyoruz ancak; sürecin içinde bulunduğu durum ile alakalı tek seferlik sorunuzu cevaplayacağım.
    schengen ya da herhangi bir vize ile ülkeye giriş izni, kontrolünü yapan sınır güvenlik polislerinin inisiyatifindedir.
    özellikle schengen vizesinde, ilk girişinizi vizeyi aldığınız ülkeden yapmanız tavsiye edilir.
    elbette bu konu ülkenin, kontrülü yapan sınır polisinin ve o anlık durumun etkisi altında olsa da tavsiye edilin her zaman budur.

eğer schengen vizeniz tek girişli ise, elbette direkt mülakat için gideceğiniz ülkeye girmeniz gerek.
    diğer türlü çok girişli bir vizeye sahipseniz, ilk önce vizeyi aldığınız ülkeye, sonra mülakatınızı yapacağınız ülkeye geçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kaan-Taşkın mülakata gireceğiniz konsolosluğa, mülakat tarihi aldığınızda mail atıp durumu anlatın ve düzeltin.
    çokça yaşanan bir durum, kazakistan konsolosluğu hariç hiçbir sorun yaşamazsınız.

• HK'de COVID Aşısı Rehberi

Selamlar, bugün Virtus Medical'da COVID aşı randevum vardı, gittim oldum, çok kısa sürüyor. Virtus Medical'ı haritadan bulduktan sonra asansörle 17. kata çıkıyorsunuz. Kayıt için size ad soy ad, sorumluluk reddi(?) gibi form ve belgeler doldurtuyorlar, 2 sayfaydı toplamda.
    Ancak şuna dikkat edin, (Marina'da olacak olanlar da aklında bulundursun), aşılandığınıza dair 2 farklı evrak veriyorlar. Türkiye'de Virtus'un internet sitesinden randevu oluştururken henüz Hong Kong numaramız olmadığı için +90 ile başlayan Türkiye telefon numaramızı veriyoruz, dolayısıyla Hong Kong telefon numaramız yok zannediyorlar ve aşı belgesi değil yalnızca aşı kartı veriyorlar.
    Bana Virtus'ta verdikleri aşı kartı (sansürlediğim yerde adım soyadım, pasaport numaram ve telefon numaram yazıyor):
    a0d11aa8-1351-4d4e-9c68-2e0c6dfceef3-image.png

Daha sonra ben bunun resmi belge olmadığını, başka bir belge daha istediğimi söyledim. "Ama senin Hong Kong telefon numaran yok, o olmadan veremeyiz" dedi, telefon numaram olduğunu söyledim ve kayıt esnasında doldurduğum forma Hong Kong numaramı yazdılar.

Aşılanma işlemim bittikten sonra şu belgeyi verdiler, siz de bundan almalısınız isterseniz fotoğrafını gösterin orada (sansürlediğim yerde kare kod, adım soy adım, pasaport numaram ve doğum tarihim yer alıyor):
    f2b7bdd2-ff8a-4b91-bc90-0455fcf217aa-image.png

Dr. Nicolson'a iki evrağı da götürdüm aşı kartını almadılar, aşağıda bana sonradan verdikleri resmi evrağı aldılar. Aklınızda bulunsun.
    Hatta bu resmi belgeyle Türkiye'ye dönünce burada vurunduğumuz COVID aşısını da e-Nabız'a işletebiliriz diye düşünüyorum.

(PS: doktor bugün spor yapma, şarap içme ve bol su iç dedi :)))

• @arzemo Bize henüz 2NL Maili gelmedi size ne zaman geldi?
    Bangkok geç dönecek sanırım.
    Konsolosluktan mı aldınız 2NL Mailini?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |