Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba,

Eşim bu hafta San Antonio'dan benim icin cr1 vize sürecini başlatacak. Anladığımız kadarıyla bu süreç hemen hemen ortalama 16 ay gibi bir sürede bitiyor. Bunu hızlandırmak için K3 vizesine de başvurmayı düşünüyoruz. K3 ile ilgili ve CR1 sürecini hızlandırma konusunda yardımcı olabileceği söyleniyor. Kendi başvurularında K3ü kullanan oldu mu acaba?

• @gzer pasaportum bu cuma elimize ulastı. Ancak meshur sarı zarf gelmedi . Vize üzerinde class B (TB)req ATTN of USPHS at POE 212 (g)(2) B seklinde bşr not var Ayrıca IV docs in CCD yazıyor.

Su an bunların ne oldugunu anlamaya calısıyoruz😂

Ama onumdeki en sacma sorun kendi e mail adresimle kayıt oldugum USCIS account a giris yaptıgımda esimin ismi hesap sahibi olarak cıkıyor . Buna benzer bir sorun yasayan oldu mu ? Yeni bir USCIS account acarak odemeyi yapsak sorun olur mu ? Bilen arkadaslardan bu konuda fikir alabilirsek cok memnun olurum

• @finalhope bunu zaten biliyorum onu zaten ordan bakıyorum nvc yazıyor.benim sizden önce dqum avukatın yüzünden evraklarım yükleyemedim bulup buluşturdum kendim yükledim evrakları avukata kalsa benim evraklar yüklensin diye hala bekleyecektim ben ona güvenmeyip yükleseydim martta yada şubatın sonunda interviewim vardı malesef süreç uzadı 🥹😢 daha kasım aralık mülakatları gelmedi Nisan sonu mayıs olur mülakatımız büyük ihtimal inşaallah erkene gelir eşim deprem zamanı kaza geçirmişti Rahatsız Amerikaya geri dönecek birlikte gideriz inşaallah Amîn hepinizden eskiyim bu forumda çoğu arkadaş gitti.Darısı başımıza inşaallah🙏🙏🙏

• I-130 sürecinde ki en şanssız döneme denk geldim. Çoğu insanın dosyası buradan gördüğüm kadarıyla en geç 12 ayda onaylandı. 15 ay oldu hala bir gelişme yok.

• @Alfa-Centauri son işlem merkezi nebraska mı sordunuz mu emma uygulamasından belki başka servis merkezine taşınmıştır dosyanız benimki 15.5 ay derken geldi birde ondan önce f2a sürecim oldu onay bekleme süreci düşünün 2 yılda gelmeyince ır1e değiştik,s3rvis merkezlerinin bekleme süreleri biraz uzadı 1 yıldır,sizinki az kalmış yakında onayınız gelir diye düşünüyorum.

• @Alfa-Centauri evet lütfen emmaya sorun ama bir şey değişeceğini sanmıyorum. Hangi merkez olursa olsun en son 16 aydı işlem süresi şu an sanırım 16.5. benim de eylül 2023 16.ayın dolmasına 6 gün kala onaylandı.

• Merhaba, esimi mulakattan sari kağıt ile W2 eksik olarak yollamislar. Joint sponsorumuz self employed oldugu icin w2 yok. Bunun yerine konsolosluga kargo ile Schedule C(1040 formun bir parcasi), joint sponsorun is yeri banka Hesabinin son 1 yillik dokumu ve is yeri Calistirma belgesini gonferdik. 1 hafta sonra yine sari kağıt ile beraber W2&1040 ve Tax transcript eksik olarak isaretlemisler. Tax transcript i sponsorumuzdan alabiliriz ama W2 olmadigi icin ne yapmamiz gerekiyor? Siz nasil ilerlemistiniz? Kendi is yeri olanlarda w2 olmuyor bunun yerine Schedule C oluyor hala ısrarla neden w2 istiyorlar bu konuyu nasil asariz?

• @ElifÖzdemir Ne sormamiz gerekiyor tam olarak Emma'ya? Dosyanin incelenmesi gibi bir talep mi yoksa service center ogrenmek icin mi?

• Arkadaslar selam, 18 martta mülakatimiz var. 2024te nvcye evrak yukledigimiz icin 2023 tax return ve 2023 w2 ile dq olduk. Marttaki mulakata 2024 belgelerini götürmek gerekiyor mu? Tax return nisanda yapiliyor sanirim ama w2 da öyle mi? Yani 2023 tax return ve w2 hâlâ güncel mi bilgisi olan biri cevaplayabilirse çok sevinirim.

• @gkorkmaz Bizde Temmuz 2024’te DQ olduğumuz için sisteme en son 2023 tax ve W-2’ları yükleyebilmiştik. Ben mülakatımı 7 Şubat’ta yaptım. Her ihtimale karşı 2024 IRS ve W-2 belgelerini de götürdüm yanımda. Ama gerek yok burdakiler yeterli dedi görevli. Özellikle söyledim 2024’leride getirdim diye ama bakmadı.

• @nazmi4343 service center ı sorabilirsin ama onun dışında hiçbir şeye yardımcı olmuyorlar zaten malesef. ben upgrade için başvurunca yapınca hala F2A olarak mı görülüyor yoksa CR-1 oldu mu diye sorduğumda bile bunu görüntüleme yetkimiz yok demişlerdi

• @gkorkmaz benim de Mart ayinda mulakatim. Esim 2024'u de kapsayacak sekilde tax belgelerini gonderiyor kargoyla. Riske atmayin bence

• @gulsah123 amerikadan mı gönderiyor? finansal dökümanlar için orijinallerini yanında götürme şartı var mı yoksa sadece civil documents kısmında mı orijinal şartı var?

• @nazmi4343 Emma’ya cas’ im hangi servis center da diye sormanız gerekiyor. Ama dediğim gibi bir şey farketmeyecek. Nerede olursa olsun 16 ayı buluyor. Benim ki potomac deydi ve redditte orayla alakalı çok korkunç iddialar vardı uzun süre boyunca umutsuzdum ancak 16 ayı doldurmaya yakın onaylandı.

• @Ezgi-2 zatensizinki 2023 taxları olması gerekiyor eşiniz sisteme 2024ün tax ve w2 gelir beyanını eklemişmiydi eklediyse sizdeki kağıtlara bakmasına gerek yok birde 2024 tax süreci yeni başlamış sizin mülakatınızda doğal olarak mesul değilsiniz bendece 2024e @gkorkmaz gibi bende merak ediyorum @crazycells nisan-mayıs ayına mülakat verilecek kişilerden 2024 tax istenir mi önceki yıllarda nisan mayısta mülaka girmişler yazbilirse mutlu oluruz.

• @salimekoken size yanlış bilgi vermişler yada siz farklı sordunuz ben uscis onay sürecini beklerken sormuştum ır1e geçtiğimde ben daimi ikametçi eşi olarak mı görünüyorum vatandaş eşimi olarak mı diye vatandaş eşi olarak devam ediyorsunuz dedi eşimin mailinede bu bilgiler t1..... müsteri temsilcisi tarafından verilmiştir diye mail geldi.

• @Seher-Aydın eşinizden hangi yılın w2sini istediler 2023ün demi

• @finalhope siz yanlış sayfadasınız yalnız eb1 sayfasından bilgi almak daha mantıklı ır1-cr1,f2A-F2B birbirine yakın bir süreç sayılırlar süreler farklı biraz birde mülakata çağırılma kriteri ama yinede yakın eb1 daha farklı birşey yanlış bilgi vermiş olmayalım size

• @yasmin982 teşekkür ederim. Ben Ankara için IL alan var mı diye bakınıyorum.

• Arkadaslar dosyasi Field Office(FO) de olan veya FO den onay alan var mi?

Benim dosyam suan FO de ve USCIS in sitesinde FO lerin processing time i 62.5 ay olarak gosteriyor, yani bana en erken 2029 da inquiry olusturabilirsin diyorlar.

Representative, Senator, Whitehouse hepsine yazdim hep ayni cevap, dosyanin suresi 62.5 ay diyorlar.

Cogunlukla da FO ler, consular dosyasi bakmiyor diyorlar o yuzden merak ediyorum aramizda dosyai FO de olan var mi?

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k