Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @baharg merhaba, iki ayri sponsorun sponsorluklarini yurutemedik yazmissiniz sakincasi yoksa sebebini ogrenebilir miyim? Aynı konu ile ugrasiyorum su anda maalesef

• @istanbullover Merhaba, esimi mulakattan sari kağıt ile W2 eksik olarak yollamislar. Joint sponsorumuz self employed oldugu icin w2 yok. Bunun yerine konsolosluga kargo ile Schedule C(1040 formun bir parcasi), joint sponsorun is yeri banka Hesabinin son 1 yillik dokumu ve is yeri Calistirma belgesini gonferdik. 1 hafta sonra yine sari kağıt ile beraber W2&1040 ve Tax transcript eksik olarak isaretlemisler. Tax transcript i sponsorumuzdan alabiliriz ama W2 olmadigi icin ne yapmamiz gerekiyor? Siz nasil ilerlemistiniz? Kendi is yeri olanlarda w2 olmuyor bunun yerine Schedule C oluyor hala ısrarla neden w2 istiyorlar bu konuyu nasil asariz?

• @salimekoken tahmin ediyorum. Daha önceki insanların tecrübelerini okuyup DQ tarihinden sonra 5 hafta içinde IL gelip sonraki 5 hafta sonra vize görüşmesi şeklinde bir tahminim var.

• Merhabalar, USA vatandasi olarak 3 yildir Turkiyede esimle birlikte yasadigim icin esime sponsor olamiyorum. Bundan dolayi bir arkadasimizdan sponsor olmasini rica ettik.Yani surece joint sponsor ile devam edecegiz. Joint sponsorumuzun yukleyecegi belgeler disinda benden talep edilecek belgeler nelerdir? Ve ayrica banka hesap dokumu, Tax ile ilgili dokumanlar talep edilir mi?

• @finalhope umarım o şekilde olur 🙏🏻 sizinki in transit şeklinde görünüyor mu?

• @salimekoken teşekkür ederim. Hep birlikte en kısa zamanda IL almak dileğiyle. Anladığım kadarıyla sizinki 3-4 ayda gelebiliyor.

Şimdi ceac'den kontrol ettim "At NVC" şeklinde. Status değişikliği olunca yazarım buraya.

• @Seda-Güneş bende 31 aralikta dq oldum buyuk ihtimal ayni zamanda olacak

• @crazycells merhaba, bir sorum olacakti. Konsolosluktan ikinci kez sari kağıt aldik. Eksik evrak ve passportu tekrar konsolosluga iletmemiz gerekiyor fakat ais sitesine girdigimizda bu sefer eksik evrak yollamak icin ptt opsiyonu goremiyoruz. Nasil gonderecegiz bir fikriniz var mi? Sari kağıt ile bir kez eksik evrak concern hakkimiz mi var? İkinci kez gondermemiz gerektiginde ne yapmaliyiz? Yazdimci olabilirseniz cok sevinirim

• @finalhope burası IR1/CR1 alanı olduğu için dediklerinizi çok anlamamıştım, imzanıza bakınca anladım. siz biz ayırmanızı saatlerdir çözmeye çalışıyordum.

• @salimekoken sizde I-130 bizde I-140 onayı almak gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam sizinki Family-based, bizimki Employment-based. Siz DQ olmak için evrakları online yüklüyorsunuz sisteme, biz posta ile gönderiyoruz. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

DQ olduktan sonrası süreç bildiğim kadarıyla benzer işliyor. Ben de sizin gibi son dönemde kimler IL aldı, diye başlık başlık geziyorum 🙂

• @finalhope ahh anladım. hepimize bol şans o halde 🙏🏻

• Merhaba,

Eşim bu hafta San Antonio'dan benim icin cr1 vize sürecini başlatacak. Anladığımız kadarıyla bu süreç hemen hemen ortalama 16 ay gibi bir sürede bitiyor. Bunu hızlandırmak için K3 vizesine de başvurmayı düşünüyoruz. K3 ile ilgili ve CR1 sürecini hızlandırma konusunda yardımcı olabileceği söyleniyor. Kendi başvurularında K3ü kullanan oldu mu acaba?

• @gzer pasaportum bu cuma elimize ulastı. Ancak meshur sarı zarf gelmedi . Vize üzerinde class B (TB)req ATTN of USPHS at POE 212 (g)(2) B seklinde bşr not var Ayrıca IV docs in CCD yazıyor.

Su an bunların ne oldugunu anlamaya calısıyoruz😂

Ama onumdeki en sacma sorun kendi e mail adresimle kayıt oldugum USCIS account a giris yaptıgımda esimin ismi hesap sahibi olarak cıkıyor . Buna benzer bir sorun yasayan oldu mu ? Yeni bir USCIS account acarak odemeyi yapsak sorun olur mu ? Bilen arkadaslardan bu konuda fikir alabilirsek cok memnun olurum

• @finalhope bunu zaten biliyorum onu zaten ordan bakıyorum nvc yazıyor.benim sizden önce dqum avukatın yüzünden evraklarım yükleyemedim bulup buluşturdum kendim yükledim evrakları avukata kalsa benim evraklar yüklensin diye hala bekleyecektim ben ona güvenmeyip yükleseydim martta yada şubatın sonunda interviewim vardı malesef süreç uzadı 🥹😢 daha kasım aralık mülakatları gelmedi Nisan sonu mayıs olur mülakatımız büyük ihtimal inşaallah erkene gelir eşim deprem zamanı kaza geçirmişti Rahatsız Amerikaya geri dönecek birlikte gideriz inşaallah Amîn hepinizden eskiyim bu forumda çoğu arkadaş gitti.Darısı başımıza inşaallah🙏🙏🙏

• I-130 sürecinde ki en şanssız döneme denk geldim. Çoğu insanın dosyası buradan gördüğüm kadarıyla en geç 12 ayda onaylandı. 15 ay oldu hala bir gelişme yok.

• @Alfa-Centauri son işlem merkezi nebraska mı sordunuz mu emma uygulamasından belki başka servis merkezine taşınmıştır dosyanız benimki 15.5 ay derken geldi birde ondan önce f2a sürecim oldu onay bekleme süreci düşünün 2 yılda gelmeyince ır1e değiştik,s3rvis merkezlerinin bekleme süreleri biraz uzadı 1 yıldır,sizinki az kalmış yakında onayınız gelir diye düşünüyorum.

• @Alfa-Centauri evet lütfen emmaya sorun ama bir şey değişeceğini sanmıyorum. Hangi merkez olursa olsun en son 16 aydı işlem süresi şu an sanırım 16.5. benim de eylül 2023 16.ayın dolmasına 6 gün kala onaylandı.

• Merhaba, esimi mulakattan sari kağıt ile W2 eksik olarak yollamislar. Joint sponsorumuz self employed oldugu icin w2 yok. Bunun yerine konsolosluga kargo ile Schedule C(1040 formun bir parcasi), joint sponsorun is yeri banka Hesabinin son 1 yillik dokumu ve is yeri Calistirma belgesini gonferdik. 1 hafta sonra yine sari kağıt ile beraber W2&1040 ve Tax transcript eksik olarak isaretlemisler. Tax transcript i sponsorumuzdan alabiliriz ama W2 olmadigi icin ne yapmamiz gerekiyor? Siz nasil ilerlemistiniz? Kendi is yeri olanlarda w2 olmuyor bunun yerine Schedule C oluyor hala ısrarla neden w2 istiyorlar bu konuyu nasil asariz?

• @ElifÖzdemir Ne sormamiz gerekiyor tam olarak Emma'ya? Dosyanin incelenmesi gibi bir talep mi yoksa service center ogrenmek icin mi?

• Arkadaslar selam, 18 martta mülakatimiz var. 2024te nvcye evrak yukledigimiz icin 2023 tax return ve 2023 w2 ile dq olduk. Marttaki mulakata 2024 belgelerini götürmek gerekiyor mu? Tax return nisanda yapiliyor sanirim ama w2 da öyle mi? Yani 2023 tax return ve w2 hâlâ güncel mi bilgisi olan biri cevaplayabilirse çok sevinirim.

Benzer Başlıklar

• 58
  • 5887
  • 41
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |