Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenotti o zaman şansli olan benim 😊, ben de Heatrow'dan aktarma yapmistim.

• Arkadaşlar Türkiye'den Austin'e yakın zamanda giden var mı? Ulaşımı ne şekilde sağladınız?

Elimde bazı seçenekler var ama çocukla birlikte yorucu olacağı için işin içinden çıkamadım.

*İstanbul - Belgrad aktarmalı - New York + New York'tan Austin'e
    *İstanbul - Frankfurt - Frankfurt Austin şeklinde (Bu hem ilkine göre pahalı, Hemde Frankfurtta vizesiz aktarma yaparken sorun yaşar mıyım bilemiyorum. Bu uçuşu farklı firmalar yaptığı için ülkeye giriş yapıp valizleri alıp diğer uçuşa teslim etmem gerekecek diye düşünüyorum. Ve orada biletleme de yapmam gerekebilir. Bilet alacağım kısımda 2 rezervasyon yazıyor çünkü. Eşim Ukraynalı. Ben transfer alanından çıkmadan beklesem. O benim ve çocuğun pasaportu ile giriş yapsa bizim pasaportlarla biletlerimizi kestirip valizleri diğer uçuşa teslim edebilir mi bilmiyorum. Deneyen biri yazsın lütfen.)
    *İstanbul - Londra + Londra Houston + Houston Austin

Bu seçenekler dışında en az yorucu olacak ve abartı bir maliyet çıkarmayacak şekilde önerisi olanlar, yakın zamanda gidenler var mı?

Ayrıca ikinci önemli mevzu. Uçuş zamanı çocuğum 18 aylık olacak. Biz kucakta değil de kendi koltuğunda oturarak gitmesini istiyoruz. Bu nedenle bilet alırken 2 yaş ve üzeri çocuk seçeneğini seçersek, biletleme yapılırken sizin çocuk 18 aylık bu şekilde gidemezsiniz gibi bir sorun yaşar mıyız? ayrıca uçak içerisinde oturması için araç koltuğunu uçağa sokmamız mümkün mü?

Üçüncü olarak da biz haziran 20-temmuz 15 arası Austin'de olmayı düşünüyoruz. Şimdi bilet baktığımda misal olarak söylüyorum bir rotanın biletleri 10 gün sonra için 35.000 TL görünüyor. 1 ay sonrasına 40.000 görünüyor. Ama bu belirttiğim dönemler arasında 55-60 bin lira görünüyor(ücretleri farazi yazdım) Bilet alırken son zamana kadar beklemek mi gerekir, 15-20 gün ya da bir iki ay öncesinden mi almak mantıklı? yoksa şimdiden alsam daha mı mantıklı olur? yani son 1-2 ayı bekleyip 55-60 olan fiyatın 70-80 e çıkması gibi bir şok yaşamak istemiyorum 🙂 önerilerinizi bekliyorum.

• Selamlar Emre,

Ben de Austin gitmeyi düşünüyordum bana en mantıklı seçenek Houston direkt uçup araç kiralamak gelmişti.

• @emrebu89, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Ayrıca ikinci önemli mevzu. Uçuş zamanı çocuğum 18 aylık olacak. Biz kucakta değil de kendi koltuğunda oturarak gitmesini istiyoruz. Bu nedenle bilet alırken 2 yaş ve üzeri çocuk seçeneğini seçersek, biletleme yapılırken sizin çocuk 18 aylık bu şekilde gidemezsiniz gibi bir sorun yaşar mıyız? ayrıca uçak içerisinde oturması için araç koltuğunu uçağa sokmamız mümkün mü?

Üçüncü olarak da biz haziran 20-temmuz 15 arası Austin'de olmayı düşünüyoruz. Şimdi bilet baktığımda misal olarak söylüyorum bir rotanın biletleri 10 gün sonra için 35.000 TL görünüyor. 1 ay sonrasına 40.000 görünüyor. Ama bu belirttiğim dönemler arasında 55-60 bin lira görünüyor(ücretleri farazi yazdım) Bilet alırken son zamana kadar beklemek mi gerekir, 15-20 gün ya da bir iki ay öncesinden mi almak mantıklı? yoksa şimdiden alsam daha mı mantıklı olur? yani son 1-2 ayı bekleyip 55-60 olan fiyatın 70-80 e çıkması gibi bir şok yaşamak istemiyorum 🙂 önerilerinizi bekliyorum.

@emrebu89, bence sorun olmaz, istediğiniz gibi bilet alabilirsiniz. Ancak çocuk küçük olduğu için, kemer takılmasının zorunlu olduğu anlarda kucağınızda olmasını isteyebilirler. Biz THY ile böyle bir deneyim yaşamıştık ama yurt içi uçuştu. Her durumda, havayoluna danışmanız faydalı olabilir.

Araç koltuğu yerine daha portatif alternatifler var, bence bunları rahatlıkla kabine alabilirsiniz.

İkinci sorunuz benim de aklıma takılıyor. Şu an Temmuz için fiyatlar 25 bin civarındayken, Mart ve Nisan’da 15 bin seviyelerinde görünüyor. Sanki son aylarda fiyatlar düşüyor gibi ama son dakika 60-70 bin gibi rakamlarla karşılaşmak üzücü olur. 😊

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @okokok aslında havayolu şirketlerine mail attım. Ama 3 gündür kimse geri dönüş yapmadı. Ukrayna'da yaşadığım için airserbia lufthansa gibi havayolu şirketlerine telefon ile ulaşamadım. hala her şey muallakta. Vizemizin son geçerlilik günü 20 temmuz ve öyle ya da böyle gideceğiz diyoruz. mayıs haziran temmuz pek fark etmeyecek ancak ukrayna'da yaşıyoruz ve annem çocuğumla hiç vakit geçiremedi. Mart ayı içerisinde türkiyeye geçelim en azından 3-4 ay vakit geçirsin istiyorum. Bundan dolayı da olabildiğince son günlere bırakmak istedim. Şubat mart ayı içerisinde biletler uygun görünüyor gerçekten. ama 4-5 ay sonrasının biletleri çok uçuk. Air serbia firmasına güvenmesem de belgrad aktarmalı new york uçuşu 2 kişi + bebek 750-800 usd ve sonrasını da abd içinde 400 dolara biletlerle çözebiliyoruz.

Direkt thy uçuşu ile houston ya da aktarmalı austin 2000 usd üzerindeydi yanlış hatırlamıyorsam .

almanya ya da ingiltere aktarmalılar da neredeyse 2000 usd ye geliyor.

orada karşımıza çıkacak birçok masrafı da göz önüne alarak uygun fiyat arıyoruz bir yandan. Diğer yandan ucuz fiyata karmaşık bir yolculuk serisi ile boğuşmak ve 3-5 gün kendine gelememe durumu var. çok kararsız kaldım bu konularda.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrebu89

Bebeğinizin gerçek doğum günü ile onun için de ilave koltuk satın alarak biletleme işleminizi bitirebilirsiniz. Yolculuk için de hali hazırda arabanizda kullandığınız Child Restraint System (CRS) özelliği olan oto koltuğu ile uçuşa katilabilirsiniz. İyi yolculuklar

https://www.airserbia.com/How-to-prepare-to-travel-by-plane-with-a-baby-or-child-Air-Serbia~4474

https://www.lufthansa.com/jo/en/child-restraint-systems.html

• ⭐⭐⭐⭐

Pointship benzeri eksik mil alabileceğiniz uygulama öneriniz var mı? Malum thynin sitesinde mil almak çok pahalı, daha önce pointship uygulamasında uyguna geliyordu ancak o uygulamadada fiyatlar artmış durumda thyden farkı kalmamış

• @evrentnrkl, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Selamlar Emre,

Ben de Austin gitmeyi düşünüyordum bana en mantıklı seçenek Houston direkt uçup araç kiralamak gelmişti.

Merhabalar. Biz seçeneği Lufthansa'dan yana kullandık. Bağlantılı uçuş.
    İstanbul - Frankfurt + Frankfurt Austin şeklinde alacağız bileti. Hem iki uçuş arasında 1 saat 50 dakika var, aşırı beklememiş oluruz. Hem de direkt Austin'e inmiş oluruz ve fazla yormaz diye düşündük

• @emrebu89 şimdiden iyi uçuşlar. Hangi ayda uçuyorsunuz? Bagaj hakkı 2*23kg mı?

• @emrebu89 1.5 saat yetersiz gelebilir diye korktum, ben de 4 saat beklemeli frankfurt-SFC bileti aldım

• @finalhope Lufthansa ABD-TR bagaj hakkı 2x23kg

• @finalhope 3 temmuza aldık biz bileti. 2x23 kg + 1x8kg + el bagajı hakkı veriyor.

• @smhcnr88, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@emrebu89 1.5 saat yetersiz gelebilir diye korktum, ben de 4 saat beklemeli frankfurt-SFC bileti aldım

Aynı firmaya ait iki uçuş olduğu için Frankfurtta pasaport kontrole gitmiyormuşuz. Direkt olarak transit diğer uçuş alanına geçiyormuşuz. Bagaj ile de uğraşmıyoruz. 1 Saat 50 dakika yeterli olacaktır diye düşündüm. Yaşanacak aksaklık rötar vs durumlarında da bir sonraki müsait uçuşa aktarıyorlarmış. Umarım sorun yaşamayız diyeyim 🙂

• biritish airways ile heathrow aktarmalı new york uçuşu almayı planlıyorum aktarma süresi 1 saat 25 dakika. Bu yeterlimi sadece kabin bagajı almayı planlıyoruz. daha önce deneyimleyen oldu mu ?

• @Aas20 ucaginiz zamanında kalkıp inerse yeterli olur ama gecikmeler olursa riske girebilir. Ben genelde 2 saat üzeri olanları tercih ediyorum.

• @Aas20 biz Ocak ayında istanbul-londara-phıledephıa aktarmalı brıtısh aırways ile gittik ve döndük. Arada 3 saat vardı her ikisinde, Londra'da arama ve kontrollerde biraz zaman kaybı oluyor. Normal şartlarda baglantılı uçuş ise aksaklık olmadıgında yetişirsiniz. Hızlı hareket edince aktarmada sorun yaşamazsınız. Ama dediğim gibi Londra havaalanı kontrol çok bekletiyor. Bazen tekrar tekrar kontrol el bagajlarının 3 geçen kişiden birsinin ki kontrol ediliyor buda biraz yogunluk oluşturuyor. Biz çok beklemedik. Aktarmada zaten uçuştan kaynaklı geç kalmalarda mutlaka telafi oluyor.

• Çin ile ilgili bilgisi olan var mı?

• Herkese iyi günler, 2 yaş altı çocuğuyla ABD ye uçuş gerçekleştiren varsa görüşmemiz mümkün mü? Bizim bebeğimiz uçuş esnasında 4 aylık kadar olacak.

• @akara aynı havayolu olduğu için direk diğer kapıya gidiyorsun yazmışti biri. Aktarmalı uçuşta mı siz kontrolden geçtiniz.

• @mister, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@hDundar thy ile ucusunu gerceklestirceksen, 3 secenegin var.

1- tek yon bilet alacaksin( dis hatlarda her zaman pahalidir)
    2- gidis donus bilet alip, donusu gozden cikartacaksin ( donus tarihini max 6 ay yapabiliyorsun, o sekilde alirsan en azindan geri gitmek istediginde kullanabilirsin veya ekstra ucret ile ileri tarihe erteleyebilirsin)
    3- ucus millerin var ise, sadece vergisini odeyerek tek yon bilet almak.

izmir - sfo beklemeler haric en az 15 saat ucus oldugunu ve business ucmadiginizi dusunursek, 4. secenek olarak avrupa uzerinde aktarma yaparak bir nebze dinlenerek gitmek ve daha uygun bilet bulma sansiniz olacaktir.

Arkadaşlar herkese merhaba,
    Sayfaya yeni katıldım, gezinirken bu yazıyı farkettim. Farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istedim belki işinize yarar.

THY nin sayfası üzerinden GİDİŞ-DÖNÜŞ bilet almak istediğinizde eğer ekonomi sınıfında FLEXFLY seçerseniz (örnek veriyorum) 28.000 TL gösteriyor. Ama ECOFLY (17.000 TL) seçerseniz ileri dediğinizde sizin karşınıza bir teklif daha çıkartıyor FLEXFLY seçeneğine 5.400 TL fark ile yükseltebilirsiniz diyor. Normalde ECOFLY (17.000 TL) iken ve FLEXFLY (28.000 TL) iken FLEXFLY (24.000 TL) ye düşüyor (yani daha uyguna geliyor FLEXFLY) birde dönüş biletinide FLEXFLY olarak seçerseniz iptal ettirme durumunda kesintisiz iade ediyorlar. Belki biliyorsunuzdur bunları ben biraz konunun ortasında girmiş gibi oldum ama, okuyan birileri için faydalı olsun istedim 🙂

Benzer Başlıklar

• 9
  • 16
  • 45
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |