Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ezgi-2 Tebrikler, Amerika maceranızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun 🙌🏻

• @yakup-budakci bu belgeyi götürmek mi gerekiyor? ben sadece nüfus kayıt belgesi olarak anlamıştım.

• @gulsah123 istenen belgeler arasınde 'Birth Certificate' yazıyor. Bizdeki karşılığı nüfus kayıt örneği olabilir ama doğum belgeside olabilir o yüzden ben hepsini götüreceğim.

• Urganda sabah randevusu ayni gun biten varmi yoksa ertesi gune sarkiyo diyorlar dorumu ?
    Tesekkurler
    Ray

• @Ezgi-2 ben nufus kayit ornegi goturmustum. Hatta sorun olmasin diye edevletten ndegil nufus mudurlugunden islak imzali almistim

• @Raybay1971 benim randevum saat 11’deydi ve aynı gün bitmişti.Sarkmaması için erken saatlere almalısınız

• @cem999343 size mail gelecek o maildeki PTT çıktısını alıp size verilen sarı kağıdı eksik evrağı koyup göndereceksiniz genelde 5 günde geri gönderirler

• @yakup-budakci nvc ye birth certificate olarak ne yüklediniz peki normal nüfus kayıt örneği mi yoksa formul A mı

• @Ezgi-2 peki bunları nvc de yüklediniz mi? Yoksa sadece Interview için mi

• @ElifÖzdemir Biz tüm dökünanları ceac’ye yükledik. Yüklediğimiz tüm belgeleri yanıma da aldım mülakata giderken. Mülakatta bakmadılar ama bakadabilirlerdi.

• @Ezgi-2 evet ceac dan bahsediyorum orada birth certificate yerine vukutlı nüfus ve evlilik cüzdanı yerine evlilik cüzdanı orjinali mi yüklemiştiniz yoksa formül A ve B yi mi?

• @ElifÖzdemir ben vukuatlı nüfus kayıt örneği ve evlilik cüzdanını yükledim ve dq oldu

• merhaba, sisteme yüklediğimiz vukuatlı nüfus kayıt örneğini translate ettirmiştik ilk başta,üzerinden 1,5 yıl geçti martta mülakatım var. mülakata giderken aynı belgeyi götürmemde sakınca var mı? süreden dolayı yeniden edevletten alıp translate mi ettirmeliyim? bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

• @gulsah123 E-devletten alinan belgeler icin orijinal halinin yeterli oldugu, herhangi bir translation gerekmedigi soyleniyor hep forumda gordugum kadari ile. Henuz o asamaya gecmedim ben ancak belki konu ile bilgi sahibi olan birisi duzeltebilir hatali isem.

• @nazmi4343 birth certificate'in translate'i isteniyor mulakat icin. Esim sisteme yuklediginde translate halini yuklemisti ancak 6 aydan daha fazla oldugu icin mulakata yenisini goturmem gerektiginden emin olamadim

• @gulsah123 e devletten aldığınız hiçbir belgeyi translate yaptırmanıza gerek yok Türkçe kabul ediyorlar sorun olmuyor boşa para harcamayın

• arkadaslar aramizda aralik-ocak aylarinda dq olup interview letter bekleyen var mi? benim dikkatimdan kacmis ya da imzasinda olmayanlar olabilir, en son kasim 2024 interview letter aldigi icin soruyorum 🙏🏻

• @salimekoken bende bekliyorum

• Merhaba,
    Benim de mülakatım bugündü.
    1 haziran 2023te başvuru yapmıştım
    9 temmuz 2024te onay geldi
    16 agustos 2024te dq oldum
    2 ocak 2025te interview letter maili aldim
    7 şubat 2025te medical exam oldu
    13 şubat 2025te görüşmem oldu.
    İçeride cok uzun süre bekleniyor. 8.30 randevum vardı 8de gittim 10.30da bitti.
    Güvenlikten geçip içeriye giriyorsunuz sıranızı gelince ilk doküman teslim ediyorsunuz sonra tekrar sıra geliyor interview oluyor.
    İnterview uzun sürmedi. 5-10dk. Ingilizce yaptım.
    Bence getirdiğiniz kanıtlara pek bakmıyorlar bile. Ben foto album getirmiştim 30 fotoğraf olan. Birkaç flight ticket gösterdim. Foto album ve birkac ucak biletleri Yeterliydi. Ama yanımda bir sürü uçak bileti, kalınan oteller, banka geçmişi, event tickets, whatsapp çıktısı vardi. Hiçbirini vermedim. Sormadılar.
    Sorulan sorular:
    Eşimin ismini söyleyip bu kişi kim?
    Ne kadar süredir evlisiniz?
    Evlenmeden önce Ne kadar süredir birbirinizi tanıyordunuz?
    Nerede tanıştınız? (Ben turkiyede dedim nasıl tanıştınız diye bile sorulmadı.)
    Ne kadar sıklıkla görüsüyorsunuz?
    Esimin tax W2 formları
    Eşim uzaktan mı çalışıyor
    Eşim Türkçe konuşuyor mu?
    Esin veya sen daha önce evlendiniz/ bosandiniz mi?
    Daha once başka bir ülkede yaşadın mı?(1 seneden uzun yaşadıysaniz police certificate gerekli)
    Evlilik cuzdani, pasaport, vukuatli nüfus kayıt örneği, adlı sicil kaydı, birkaç ilişki kanıtı bunlar elzem anladığım kadarıyla bu kadar.

Birkac sorum olacak:
    Her sey tamam pasaportunuzu işleyip yollayacağiz denildi. Herhangi bir belge vs verilmedi. Bu normal mi pasaportla birlikte bir belge geliyor mu? Bir de PTT kargonun şu gün geliyor diye mesaj vs atıyor mu?
    Bir de 2. Yildonumumuz 2-3ay içerisinde. Orada belgeleri ilk teslim ettiğim görevli amerikaya gidince ir1 için başvuru yapabilirsiniz dedi. Ben 2 yıl yaşayıp yapabiliyorum sanmıştım. Bu konuda hiç tecrübesi olan var mı acaba?

Teşekkür ederim herkese. Süreç çok yorucu 20.5 ay sürdü. Herkese bol şans

• @ceylin hayirli olsun. vukuatli nüfus kayıt örneği, adlı sicil kaydı belgelerini translate ettirdiniz mi? E devletten cikti alip mi goturdunuz sadece?

Benzer Başlıklar

• 9
  • 1
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |