Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ElifÖzdemir ben vukuatlı nüfus kayıt örneği ve evlilik cüzdanını yükledim ve dq oldu

• merhaba, sisteme yüklediğimiz vukuatlı nüfus kayıt örneğini translate ettirmiştik ilk başta,üzerinden 1,5 yıl geçti martta mülakatım var. mülakata giderken aynı belgeyi götürmemde sakınca var mı? süreden dolayı yeniden edevletten alıp translate mi ettirmeliyim? bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

• @gulsah123 E-devletten alinan belgeler icin orijinal halinin yeterli oldugu, herhangi bir translation gerekmedigi soyleniyor hep forumda gordugum kadari ile. Henuz o asamaya gecmedim ben ancak belki konu ile bilgi sahibi olan birisi duzeltebilir hatali isem.

• @nazmi4343 birth certificate'in translate'i isteniyor mulakat icin. Esim sisteme yuklediginde translate halini yuklemisti ancak 6 aydan daha fazla oldugu icin mulakata yenisini goturmem gerektiginden emin olamadim

• @gulsah123 e devletten aldığınız hiçbir belgeyi translate yaptırmanıza gerek yok Türkçe kabul ediyorlar sorun olmuyor boşa para harcamayın

• arkadaslar aramizda aralik-ocak aylarinda dq olup interview letter bekleyen var mi? benim dikkatimdan kacmis ya da imzasinda olmayanlar olabilir, en son kasim 2024 interview letter aldigi icin soruyorum 🙏🏻

• @salimekoken bende bekliyorum

• Merhaba,
    Benim de mülakatım bugündü.
    1 haziran 2023te başvuru yapmıştım
    9 temmuz 2024te onay geldi
    16 agustos 2024te dq oldum
    2 ocak 2025te interview letter maili aldim
    7 şubat 2025te medical exam oldu
    13 şubat 2025te görüşmem oldu.
    İçeride cok uzun süre bekleniyor. 8.30 randevum vardı 8de gittim 10.30da bitti.
    Güvenlikten geçip içeriye giriyorsunuz sıranızı gelince ilk doküman teslim ediyorsunuz sonra tekrar sıra geliyor interview oluyor.
    İnterview uzun sürmedi. 5-10dk. Ingilizce yaptım.
    Bence getirdiğiniz kanıtlara pek bakmıyorlar bile. Ben foto album getirmiştim 30 fotoğraf olan. Birkaç flight ticket gösterdim. Foto album ve birkac ucak biletleri Yeterliydi. Ama yanımda bir sürü uçak bileti, kalınan oteller, banka geçmişi, event tickets, whatsapp çıktısı vardi. Hiçbirini vermedim. Sormadılar.
    Sorulan sorular:
    Eşimin ismini söyleyip bu kişi kim?
    Ne kadar süredir evlisiniz?
    Evlenmeden önce Ne kadar süredir birbirinizi tanıyordunuz?
    Nerede tanıştınız? (Ben turkiyede dedim nasıl tanıştınız diye bile sorulmadı.)
    Ne kadar sıklıkla görüsüyorsunuz?
    Esimin tax W2 formları
    Eşim uzaktan mı çalışıyor
    Eşim Türkçe konuşuyor mu?
    Esin veya sen daha önce evlendiniz/ bosandiniz mi?
    Daha once başka bir ülkede yaşadın mı?(1 seneden uzun yaşadıysaniz police certificate gerekli)
    Evlilik cuzdani, pasaport, vukuatli nüfus kayıt örneği, adlı sicil kaydı, birkaç ilişki kanıtı bunlar elzem anladığım kadarıyla bu kadar.

Birkac sorum olacak:
    Her sey tamam pasaportunuzu işleyip yollayacağiz denildi. Herhangi bir belge vs verilmedi. Bu normal mi pasaportla birlikte bir belge geliyor mu? Bir de PTT kargonun şu gün geliyor diye mesaj vs atıyor mu?
    Bir de 2. Yildonumumuz 2-3ay içerisinde. Orada belgeleri ilk teslim ettiğim görevli amerikaya gidince ir1 için başvuru yapabilirsiniz dedi. Ben 2 yıl yaşayıp yapabiliyorum sanmıştım. Bu konuda hiç tecrübesi olan var mı acaba?

Teşekkür ederim herkese. Süreç çok yorucu 20.5 ay sürdü. Herkese bol şans

• @ceylin hayirli olsun. vukuatli nüfus kayıt örneği, adlı sicil kaydı belgelerini translate ettirdiniz mi? E devletten cikti alip mi goturdunuz sadece?

• @gulsah123 translate ettirdim. Ama orada ilk belgelerimi alan görevli Türkçe veya ingilizce teslim edebileceğimi hiç çeviri yaptırmama gerek olmadığını iletti. Bu arada adli sicil ingilizce alinabiliyor edevletten ona bir sey yapmadim. Ben vukuatli nufus kayit örneği ve evlilik cüzdanını translate ettirmistim. Teşekkür ederim

• @yakup-budakci nüfus kayıt örneği diğerini kabul etmiyorlar bildiğim ve tecrube ettiğim kadarıyla yıllardır forumda yazanların tecrübesi belge tercümesi usciste oluyor mülakatta orginal Türkçe belge isteniyor adli sicil edevlette ingilizce çıkıyor.

• @gulsah123 gideceğiniz gün çıkarıp alın e devletten mühürlü 6 ay geçerli edevlet dökümanı 1 ay

• Uscıs te ek kanit talebi yazıyor bu ne anlama geliyor

• @ksmdgn RFE almissiniz. Sizden daha fazla kanit eklemenizi istiyorlar.

• merhaba, doktor kontrolüne visa appointment letter, pasaport, ds-260 confirmation page ve covid-19 aşı kartı harici bir belge götürmeli miyim? e-nabız'da hastalıklarım kısmındaki kayıtları götürmeli miyim, götüren oldu mu? deneyimli arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

• @cem999343 merhaba tekrardan, yanınızda hangi belgeleri götürmüştünüz? aşı kartı, pasaport, ds260 confirmation ve visa interview letter dışında?

• @salimekoken ben de bekliyorum.

• @gulsah123 sadece aşı kartı (büyükler için covid aşı kartı) ve pasaport istiyorlar. Ciddi bir ameliyat ve düzenli kullandığınız ilaçlar varsa bunların raporları yanınızda olmalı. Yarım gün dosya kabulun orada gelen gideni gözlemledim, kimseden aşı kartı ve pasaport harici farklı bir dosya istenmedi.

• @okokok tesekkur ederim bilgilendirme icin. Sizin de mulakat tarihinize az kalmistir diye dusunuyorum. Mulakat ertesi deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim

• @korayy sizin isleminiz ne kadar hizli ielrlemis ne kadar sanslisniz bizden farkli bi islem mi acaba? Forum da 2023 ekimden beri onay almamis kisiler gordum xunku sizin basvuru 2024 olmasina ragmen cok hizli ilerlemis moral oldu bana ne kadar sanslisiniz masallah

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k