Merhaba,
Benim de mülakatım bugündü.
1 haziran 2023te başvuru yapmıştım
9 temmuz 2024te onay geldi
16 agustos 2024te dq oldum
2 ocak 2025te interview letter maili aldim
7 şubat 2025te medical exam oldu
13 şubat 2025te görüşmem oldu.
İçeride cok uzun süre bekleniyor. 8.30 randevum vardı 8de gittim 10.30da bitti.
Güvenlikten geçip içeriye giriyorsunuz sıranızı gelince ilk doküman teslim ediyorsunuz sonra tekrar sıra geliyor interview oluyor.
İnterview uzun sürmedi. 5-10dk. Ingilizce yaptım.
Bence getirdiğiniz kanıtlara pek bakmıyorlar bile. Ben foto album getirmiştim 30 fotoğraf olan. Birkaç flight ticket gösterdim. Foto album ve birkac ucak biletleri Yeterliydi. Ama yanımda bir sürü uçak bileti, kalınan oteller, banka geçmişi, event tickets, whatsapp çıktısı vardi. Hiçbirini vermedim. Sormadılar.
Sorulan sorular:
Eşimin ismini söyleyip bu kişi kim?
Ne kadar süredir evlisiniz?
Evlenmeden önce Ne kadar süredir birbirinizi tanıyordunuz?
Nerede tanıştınız? (Ben turkiyede dedim nasıl tanıştınız diye bile sorulmadı.)
Ne kadar sıklıkla görüsüyorsunuz?
Esimin tax W2 formları
Eşim uzaktan mı çalışıyor
Eşim Türkçe konuşuyor mu?
Esin veya sen daha önce evlendiniz/ bosandiniz mi?
Daha once başka bir ülkede yaşadın mı?(1 seneden uzun yaşadıysaniz police certificate gerekli)
Evlilik cuzdani, pasaport, vukuatli nüfus kayıt örneği, adlı sicil kaydı, birkaç ilişki kanıtı bunlar elzem anladığım kadarıyla bu kadar.
Birkac sorum olacak:
Her sey tamam pasaportunuzu işleyip yollayacağiz denildi. Herhangi bir belge vs verilmedi. Bu normal mi pasaportla birlikte bir belge geliyor mu? Bir de PTT kargonun şu gün geliyor diye mesaj vs atıyor mu?
Bir de 2. Yildonumumuz 2-3ay içerisinde. Orada belgeleri ilk teslim ettiğim görevli amerikaya gidince ir1 için başvuru yapabilirsiniz dedi. Ben 2 yıl yaşayıp yapabiliyorum sanmıştım. Bu konuda hiç tecrübesi olan var mı acaba?
Teşekkür ederim herkese. Süreç çok yorucu 20.5 ay sürdü. Herkese bol şans