Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @boredeng benim hep B 1 doz var viyana molnar a ekran görüntüsü attım ok dediler. belki de hamilelikten ötürü kalan dozları şart koşmamışlardır bilemiyorum. yetişmezse orda söylersiniz sorun etmezler bence en fazla orada yaparlar diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐

@mertali Depodan aldığım bilgi zaman zaman geldiği konusundaydı, ancak sıklıkla sevkiyatı olmadığı için satış ekranında kapanmış olabilir...
    Zaten aşılar ile ilgili daha önceki iletilerimde bu tip aşılardan farklı çözüm yolları önermiştim...Tabiki çözüm yolları mülakata girilecek konsolosluklara göre değişkenlik göstermektedir.

• @Serapp dönüş bileti almamız gerekiyor mu? Ben direkt dönmek istemiyordum mesela asya ülkelerini gezip dönmek istiyordum 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp dönüş bileti almamız gerekiyor mu? Ben direkt dönmek istemiyordum mesela asya ülkelerini gezip dönmek istiyordum 😞

Hong Kong'dan Türkiye'ye dönmek zorunda değilsiniz, başka bir ülkeye geçiş yapacağınızı gösteren bir bilet de yeterli olur. Eğer seyahat planlarınız net değilse, %100 iade edilebilir bir bilet alarak kendinizi garantiye alabilirsiniz. Sınırda dönüş bileti hiç sorulmayabilir ama her ihtimale karşı yanınızda bulundurmak faydalı olur.

📍Eğer dosyanızı transfer ettiyseniz imzanıza mülakat yeri ekleyin lütfen.

• @zerooo yok zaten en kötü yapıyorlardır ama ben ordaki masrafı min seviyede hatta sıfıra indirebilmek adına yazayım dedim

• ⭐⭐⭐⭐

@39TEKIRDAG22, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese tekrar merhaba. Bugün eşim ile Hong Kong'dan vizelerimizi ve sarı dosyalarımızı aldık. Haftalardır koşturuyoruz. Fırsat bulabilirsem Hong Kong deneyimimizi deneyimler kısmından paylaşacağım. Şimdi yeni bir sorumuz var. Cevabı önceden verildiyse cevaba da yönlendirenbilirsiniz. Hong Kong'dan San Francisco aktarmalı Florida/Tampa'ya geçmeyi düşünüyoruz. Sorum şu: bize verilen sarı dosyalar bizden San Francisco'da mı istenecek yoksa Tampa'da mı? Eğer San Francisco'da istenirse 2 saat 20 dakika uçaklar arası zaman sarı dosyaların kontrolü için yeterli olur mu?

Zarflarınız, ABD'ye ilk giriş yaptığınız havaalanında kontrol edilecek, yani San Francisco’da. Aktarma sürenizin daha uzun olması işlemler açısından daha rahat olacaktır. Vizeleriniz hayırlı olsun🎉

• ⭐⭐⭐⭐

@39TEKIRDAG22 SFO havaalanı trafiğin yüksek olduğu bir yer. Göçmen olmayan vize ile geldiğimde nerden baksanız 1.30 saat sıra beklemiştim 2019da, 2023de göçmen vizesi ile ilk girişimizi yaparkende bir o kadar sıra bekledik ayrıca birde odaya aldılar ekstra 15 dakika filanda orada geçti. Sizin için biraz riskli olabilir ancak olası bir gecikeceğinizi düşündüğünüz durumda görevlilerden yardım isterseniz sırada öne alıp etme yapabilirler

• Merhaba doğru başlıkta mı yazıyorum emın degilim eğer yanlıs baslık altına yazıyorsam yöneticiler silebilir🙏🏻
    Biz 18 kasımda Amerıka ya geldık eşimin greenkartı gelmesine rağmen benim greenkartım adres hatalı diye not düşüp geri götürülmüş biz tekrar talep ettik ama benim bu süreçte Türkiye ‘ ye gelmem gerekecek ,Greenkartım olmadan Amerika’ya girişte sorun yaşarmıyım acaba benzer şekilde deneyim yaşayan varsa bilgi alabilirmiyim .

• @ugurbocegi başka ülkeleri bilmiyorum ama Türkiye’de template ‘in aynı olması gerekmiyor. Kesin bilgi!

• @Seher-Mart pasaportunuzdaki vizenin yanina basılı damga ile 1 yıl süreyle sorunsuz giriş- çıkış yapabiliyorsunuz Amerika'ya.

Önemli not:1 yıl içinde 6 aydan uzun sure ABD dışında kalmamanız tavsiye ediliyor.

• @Serapp teşekkür ederim Serap Hanım.

• @zge cok tesekkur ederım bilgilendirmeniz için 🙏🏻🙏🏻

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim Emre Bey.

• @mas Çok teşekkürler. ABD'ye vereceğiz ya belgeleri, bu nasıl tercüme orijinalinden farklı, çevirilmiş belgede senin resmin yok, barkod yok, şablon tamamen farklı, falan diyip 221g'ye bırakmasınlar durduk yere...

@gucarslan sizin bu konuda bir fikriniz var mı?
    Çevirinin olduğu belge, aslının template olarak birebir aynısı (resimler, barkodlar, stil/tema vb.) mı olmalı yoksa önemli değil mi? Hem lise diplomamın hem de e-Devlet'ten aldığım belgelerin yeminli tercümesi için soruyorum bunu.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi Heyecanınızı anlıyorum ama herkes bu heyecanı yaşadı. Bizler Hong Kong’a giden ilk kişilerdendik. Yol iz bilmiyorduk. HK’ya daha önce gitmiş kimse olmadığı için forumda soru soracağımız kimse de yoktu.

Ama ne yaptık? Bir mülakata götürülmesi gereken ne varsa her şeyi hazırladık, belgelerimizi bilgisayara da yükledik, tüm önlemlerimizi alarak gittik.

En önemlisi de bilmediğimiz konularda mantık yürüttük!

• @Serapp biraz daha açık olsanız? 😃 Eleştirinize hak veriyorum... Ancak mesela başka bir forum kullanıcısına sordum benim evraklarımın çoğu template olarak birebir aynıydı dedi. Alabileceğim tek önlem sanırım tüm belgeleri başka bir çevirmene yeniden çevirtmek... Ki onun da aynısını yapıp yapmayacağı şüpheli, aslında prosedürün doğrusunu öğrenip ona göre bir yol çizmeye çalışıyorum.

Bunca şeyi risk alıp sonunda yalnızca bir tercüme işi yüzünden tüm süreci mahvetmek istemem. Forumdaki diğer üyelerin de belge tercümelerinin aynı olup olmadığını merak ediyorum, bendeki gibi boş bir A4 üzerine tercüman kafasına göre template mi çizmiş, yoksa orijinal belgenin birebir aynısını İngilizce overwrite mı etmiş...

• Merhabalar, öncelikle bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler. Aklıma takılan önemli bir konu vardı , örneğin pasaportunuzda herhangi bir ülkeden daha önce giriş yasağı damgası var ise bu mülakat sırasında olumsuz etki yaratırmı veya ne kadar olumsuz olur bu konuda bilgisi veya yorum yapabilicek birileri varsa dinlemekten memnun olurum. Soruyu yanlış konu başlığı altında sorduysam kusuruma bakmayın 🙂

• Merhaba,

Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum, kusura bakmayın,

Tecrübe sahibi arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacım var, şimdiden tşkler...

Unganların istediği bir takım belgeler var
    Önemli ameliyat geçirdiyseniz tıbbi belgeleriniz şeklinde,

-Apandist,
    -Kulağa tüp takılması,
    -bademcik,
    -geniz eti gibi ameliyatlar

bunlar önemli ameliyatlarmıdır, belge çıkartmalıyız.

• @alpteo daha önceki deneyimlerden yola çıkmak için arama kısmına ameliyat yazmanız yeterli.
    Aşağıya alıntı yaptım.

@gucarslan, içinde söyledi: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Ali-Sargut-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhaba DV 2021 talihlisiyim. Sağlık muayenesine gireceğim. Daha önce 2 defa ameliyat oldum. Bu ameliyatlarla ilgili evrak götürmeme gerek var mı sağlık muayenesine? Bide aşı kartım e nabızda var ama bütün aşılarda yapılmadı yazıyor? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim

eger ilgili ameliyatlara ait epikriz raoorlariniz varsa götürün, yoksa sorun değil. sözlü beyan edin kesinlikle..
    aşı kartı önemli degil, onlar gerekli aşıları yapacaklar.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |