Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Uzak çok net bir cevap algılayamadım ben açıkcası son mesajdan. Önceki mesajında net bir şekilde dosyanızı bize taşımayın demişler ama siz ben hali hazırda taşıdım dedikten sonraki cevap çok yoruma açık olmuş gibi

• Teşekkürler. Aslında yanlış söyledim sanırım, sınırları diğer şengen ülkelerindeki gibi değil demek istedim.
    Yani halen bir Romanya vizesi alınarak gidilebiliyor sanırım değil mi? Aynı bulgaristan vizesi gibi.

@marius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl merhaba,
    Maalesef Romanya 31 Mart 2024 tarihinde tam olarak Schengen'e dahil oldu.

Ancak konsolosluk ve işlemler anlamında oldukça rahat ve diğer Avrupa ülkelerine göre maliyet olarak daha ucuz olduğunu söyleyebilirim.

• Oturum, çalışma izni gibi bir durumunuz yoksa verdikleri cevap bence taşımamak için yeterli.
    Nazikçe kabul etmiyoruz demişler.
    Yani mülakat almanız dahilinde bile riskli. Mülakatta daha önceki sene Belgradda yaptıkları gibi ap’ye bırakabilirler. Tek kurşunu riskli bir yere atmamak lazım diye düşünüyorum.

@Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba Tiran kohsolosluğu ile olan konuşmamı paylaşmak istiyorum biraz kafam karıştı:
    Dear Consular Officer,
    I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.
    I am a DV2025 (EU) selected from Turkey and I have moved my file to
    your consulate with KCC.
    I want to continue my case at your consulate, What are the requirements?

Tiran: Greetings,
    We are processing limited immigrant visas and diversity visas currently, however, we are not able to accept transfer cases from outside our consular district.
    We believe it is unlikely we will be a position to accept transfer cases in the near future. We regret that we are unable to give a more favorable reply.
    Regards,

Consular Officer,

I transferred my file from Ankara/Turkey consulate to Tirana/Albanian
    consulate through KCC.
    But in the e-mail you sent me, you stated that you cannot accept transfer cases.
    Can you clarify this issue? KCC has already transferred my file to
    your consulate.

Tiran:Please wait to here from KCC.
    Sincerely,

Yani numaram aktif olana ve KCC den mülakat maili alana kadar beklemem mi gerekiyor ? yardımcı olursanız sevinirim vakit ayırdığınız için teşekkürler.

• @cttl Bende sizinle aynı fikirdeyim farklı ülkeleri araştıracağım, riske girmeye gerek yok. Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

• @cttl maalesef Schengen vizesi alarak girebiliyorsunuz. Romanya vizesi kalmadı artık.

• Merhabalar. 12 Şubat günü mülakatımız var. Bir kaç konu var aklıma takılan. Onları paylaşmak istiyorum. Kabul gören bir sınır olmamakla birlikte iki kişi için 20 bin dolar civarı paranın mülakat için uygun olacağını düşünmüştüm hep ama bazı durumlarda çok daha üst miktarlarda bile sıkıntı yaşayanlar olmuş. Bu noktada mülakata bir hafta kala bir miktar türk lirası çekip hesaba aktarmak, örneğin 300-400 bin TL gibi, olumlu mu olumsuz mu sonuç verir sizce? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Bir de malum ülkemizde "50 dolar" sıkıntısı mevcuttu. Halen daha sorunlar yaşanıyor. Vize ödemesi esnasında 50 dolarlık banknotlar ile ödeme kabul ediliyor mu? Bilgisi olan var mıdır?

• @ATS16 tekrar merhaba dostum, sorunuzla benim sorumun alakasını anlamadım . Bana böyle bir seçenek vermişler bende onu işaretledim çünkü sonra katılacak. Mülakata benle gelmesi gerekiyor mu bilginiz var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@alparslan34 Merhaba,
    Eşinizin vizesini ilerleyen bir tarihte alabileceğini düşünüyorsunuz sanırım. Eğer mülakata girmeyecekse, yanınızda bulunmasına gerek yok. Ancak gerçek şu ki, eşinizin vize süreci bu mali yıl içinde tamamlanmazsa, ilerleyen yıllarda ona vize almak çok zor, hatta imkânsız hale gelebilir.

Bu yüzden eşinizin, ne yapıp edip sizinle aynı mali yıl içinde vizesini almasını şiddetle öneririm. Aksi takdirde süreç çok daha karmaşık hale gelir ve yıllarca sürebilir. Ayrıca, "Is your spouse immigrating to the U.S. at a later date to join you?" sorusuna evet demişsiniz, fakat burada bir çelişki var. Sayın @ATS16 da bu nedenle sormuş, eşiniz bu mali yıl içinde vizesini almazsa, daha sonra size nasıl katılacağını düşündünüz?

• Merhabalar, HK'deki U.S. konsolosluğunun vize mülakatı için istediği 2x2 inch boyutundaki fotoğraf DV başvuru esnasında yüklediğimiz fotoğraf mı olmalı yoksa "şu anki halimizle" güncel bir fotoğraf mı çekilmeliyiz?

• @Serapp Merhaba, ozaman benimle gelip mülakata giricek ancak abd'ye giriş süresini mülakatta kendi mi belirleyecek doğru mu ? çünkü APPLICANT INFORMATION kısmında eşime çoktan ''ACCOMPANY'' yapmışlar

• ⭐⭐⭐⭐

@alparslan34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba, ozaman benimle gelip mülakata giricek ancak abd'ye giriş süresini mülakatta kendi mi belirleyecek doğru mu ? çünkü APPLICANT INFORMATION kısmında eşime çoktan ''ACCOMPANY'' yapmışlar

Eşiniz sizinle birlikte mülakata girecekse vizesini sizinle aynı mali yıl içinde almış olacak, bu çok önemli.
    ABD’ye giriş süresini kendisi belirleyemez, çünkü göçmen vizeleri için verilen süre standarttır. Vize onaylandıktan sonra, sağlık muayenesinin yapıldığı tarihten itibaren 6 ay içinde ABD’ye giriş yapması gerekir.

Bir günlüğüne gidip döner, bir yıllık bir süre kazanır.

• Selamlar 🖖 @gucarslan bey

çözemediğim bir durum var. Daha önce dosya taşıma ve dosya yeri sorgulama işlemleri için mail atıyordum kcc ye dün ve bugün gene aynı bilgilerle dosyasımı teyit etmek için mail attığımda bana
    Thank you for your inquiry.
    The information you have provided does not match the case. Please resubmit your request with the correct information, as entered on your original entry, for KCC to properly assist you.
    Şeklinde dönüş yapıyorlar. Ama bu aynı bilgilerle ben geçen hafta dosya taşıttım konu hakkında bilginiz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp Hanim teşekkür ederim, kullaniciya sormak istediğim soru aynen buydu.

@alparslan34 eğer ki eşinizin vizesini almasını ve süreciniz olumlu biterse bir şekilde birlikte ABD’de hayatınıza birlikte devam etmek istiyorsanız sizinle birlikte mülakata katılması gerekiyor. Bu başlıkta ilk post’da, geçmiş deneyimlerde kullanıcıların paylaştığı detaylar doğrultusunda ve mülakata gireceğiniz konsolosluğun resmi bildiriminde talep ettiği evrakları hem kendiniz hem eşiniz için eksiksiz hazirlamaniz, mülakata beraber katılmanız gerekiyor.

Vizelerinizi alabilirseniz sağlık muayenesi tarihine müteakip maksimum 6 ay içerisinde ABD’ye ilk girişi birlikte yapabilirsiniz. Bu ilk giriş permanent resident kartlarınızın basımını sağlayacak (uscis fee ödenmesi şartı ile).

Vizelerinizi aldıktan sonra ilk girişi siz tek başınıza da yapabilirsiniz ancak eşiniz tek başına olsa bile yine kendi sağlık muayenesi tarihine müteakip maksimum 6 ay içerisinde girişi yapmak zorunda aksi takdirde hakkı yanacağını bilmelisiniz. USCIS fee’yi ABD’ye girişlerinizi yapmadan ödeseniz bile eşiniz ABD’ye belirtilen zaman diliminde sonradan giriş yaparsa, eşinizin permanent resident kart basım süreci kendisi ABD’ye giriş yaptıktan sonra başlar. İlgili konu başlıklarında daha çok bilgi bulabilirsiniz. Bol şans

• @yenidunya35 merhaba 20k ile sıkıntı yaşayanlara paradan ötürü sıkıntı yasamamislardir bence başka faktörler de vardır. Çünkü genelde 10-15k bandı çok rahat yeterli deniyor 1 kişi için. Ek her kişi için de +5k öneriyorlar forumda.

• @evrentnrkl edit+ 5. Mailimde bu sefer baska biri yanıt verdi ama klasik thank you ile sonra anlamadığımı tekrar cevaplamasını istedim bu sefer cevapladılar

• Merhaba, mükakatta göstermemiz gereken parayı tek seferde hesaba transfer etmiş olmak sıkıntı yaratır mı? 20 küsür bin dolar göstereceğim. Mülakattan yaklaşık bi 2 hafta önce bu tutar babam tarafından hesabıma aktarılacak ama sorun olur mu 🤔

• ⭐⭐⭐⭐

@yenidunya35

Hesaba ne zaman yatirdiginiz fark etmez, mülakat tarihi öncesi mülakatta beyan edeceğiniz hesaba/hesaplara mümkün olduğunca maksimum düzeyde nakit eklemenizi tavsiye ederim. Mülakatta sizden paranın kaynağını sorgulamayacaklar, hesap hareketinde alt toplamda gözüken rakamı sözlü beyan etmenizi bekliyor konsolos. Konsolosun beyan ettiğiniz tutarı kabul etmeme durumu her daim var, cozumu de bir başka deneyimde mevcut. Aşağıda detaylarına ulaşabilirsiniz, böyle bir şey ile karşılarsanız @gucarslan bu konularda şahsen destek vereceğini daha önceki mesajlarında iletmişti.

https://yesilkartforum.com/forum/post/476579

https://yesilkartforum.com/forum/post/474837

Vize ücretinin konsoloslukta ödenmesi ile ilgili hem nakit (USD 10-20-50-100 banknot) hem de kredi kartı (yurtdışı işleme açık olması gerekiyor) yanınıza alarak tedarikli giderek mülakata katilabilirsiniz. Bol şans

• @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hem nakit hem de kart ile gitmeyi ben de düşündüm. Olası bir sıkıntı durumunda kredi kartı imkanından faydalanmak yerinde olacaktır.

Anladığım kadarıyla hesaba bir miktar daha nakit ilavesi, önceki tecrübeler göz önüne alındığında, elimizin daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.

Olumsuz durum ile ilgili olarak yaşanmış hadiseyi daha önce de detaylı olarak inceledim. Umarım böyle bir duruma ihtiyaç kalmadan sürecimizin vize kısmını halletmiş oluruz.

• merhaba kafamı karıştıran bir konuyu sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak isterim. ben ds-260 formunu ilk gün hızlıca doldururken bazı şeyleri aceleyle yanlış ve eksik girmişim. orneğin lise ve üniversiteden mezuniyet tarihim, askerlikten terhis tarihim ,job title olarak engineering yerine computer science seçmişim bunun gibi ufak tefek detaylar ds-260 formunda yanlış kalmış. ek olarak 16 yaşından beri yaşadığım adreslerde üniversitedeki adresimi hatırlayamadığım için girmemiştim ,şimdi evlendim ve mülakat tarihi geldiğinde ds-260 formunu açtırıp güncelleyeceğim. bu dediğim kısımlarıda düzgün bir şekilde düzeltsem ve eksik yerleri eklesem sizce problem olur mu tecrübelerinize ihtiyacım var, yanıtlarınız için teşekkürler.

• @lesnarhomie Transkript istenebiliyor. Hem lise hem de varsa üniversite için yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

• 642
  • 73
  • 12173
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |