Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@furqi yeşil pasaport regular pasaport olarak geçiyor, forumda konu ile ilgili başka başlıklarda konusu geçmişti. Buna ilave olarak dosya taşımada pasaportunuzun hangi kategoride olduğu önemli değil, geçerli bir pasaportunuz olması önemli. Diğer formu kullanıcılarının da tavsiye ettiği üzere daha kısa bir email ile talebinizi yenilemeniz faydalı olacaktır. Bol şans

Dosya tasimada pasaport rengi evet onemli degil ama gri pasaportla ulkeye giris soz konusu ise, pasaport polisi sorun cikarabilir. Bunu aciklamaya calistim.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee

Bende @furqi’nin yeşil pasaport cevabını istinaden taşıma talebinde pasaport türünün önemsiz olduğuna vurgu yapmak istemiştim 🙂

Gri pasaporta (hizmet pasaportu) ilave görevlendirme yazısında haklı olabilirsiniz, daha önce tecrübe etmedim. Gri pasaport sahibi olup çekiliş kazananı olan talihlilere, her TC vatandaşının hakkı olan ikinci pasaport hakkına istinaden, bordo (umuma mahsus) pasaport çıkarttırıp göçmen vize mülakatında bu umuma mahsus pasaporta göçmen vizenin uygulanmasıni talep etmeleri gerektiği hususu forumda daha önce tavsiye edilmişti.

• ⭐⭐⭐⭐

@furqi resmiyet onemli degil siz ds formunda yasadiginiz adresleri yazmaniz yeterli sizden ikametgah gecmisinizi resmi bir belge olarak istemiyorlar

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee

Bende @furqi’nin yeşil pasaport cevabını istinaden taşıma talebinde pasaport türünün önemsiz olduğuna vurgu yapmak istemiştim 🙂

Gri pasaporta (hizmet pasaportu) ilave görevlendirme yazısında haklı olabilirsiniz, daha önce tecrübe etmedim. Gri pasaport sahibi olup çekiliş kazananı olan talihlilere, her TC vatandaşının hakkı olan ikinci pasaport hakkına istinaden, bordo (umuma mahsus) pasaport çıkarttırıp göçmen vize mülakatında bu umuma mahsus pasaporta göçmen vizenin uygulanmasıni talep etmeleri gerektiği hususu forumda daha önce tavsiye edilmişti.

Evet, gri pasaporta vize basilmayacagi icin bordo da cikarmak ve yaninda bulundurmak gerekiyor. Gri pasaporta schengen bolegesinde vize istemedikleri icin ve hizmet pasaportu oldugu icin pasaport polisi gorevlendirme yazisi isteyebilirler diye belirttim. Schengen vizesi almazsa iletiyi yazan talihli, gri ile de gorevlendirme yazisi sunamazsa ulkeye alinmayabilir. Anlatamamisim sanirim kendimi, daha once gri pasaportla Fransa’ya girerken benden gorevlendirme yazisi istemislerdi. Gerci anlatmam da cok onemli degil sanirim, ilgili talihli pasaport turlerini bilmedigi icin karisiklik olmus. Kendisi yesile hizmet pasaportu demis sanirim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@furqi yeşil pasaport regular pasaport olarak geçiyor, forumda konu ile ilgili başka başlıklarda konusu geçmişti. Buna ilave olarak dosya taşımada pasaportunuzun hangi kategoride olduğu önemli değil, geçerli bir pasaportunuz olması önemli. Diğer formu kullanıcılarının da tavsiye ettiği üzere daha kısa bir email ile talebinizi yenilemeniz faydalı olacaktır. Bol şans

Dosya tasimada pasaport rengi evet onemli degil ama gri pasaportla ulkeye giris soz konusu ise, pasaport polisi sorun cikarabilir. Bunu aciklamaya calistim.

bir hatırlatma!

herkese merhaba,

"Dosya tasimada pasaport rengi evet onemli degil"

bu ifadeyi okuyanların kafası karışmasın diye ufak bir detay eklemem gerek;

dosya taşımak ve seyahat edebilmek çok farklı konular arkadaşlar. aramızda gri, siyah hatta kırmızı pasaport sahibi olanlar var.
    bu arkadaşlarımız sahip olduğukları özel pasaportların kullanımını sadece görevleri gereği yapabilmekte.
    herhangi bir ülkeye girişiniz ile göçmen vize göreüşme süreçlerınız birbirinden çok ayrı şeyler. (yeşil pasaport hariç)
    bu yüzden, sahip olduğunuz özel pasaportlar ile seyahat etmeden ve göçmen vize görüşmesi için adım atmadan lütfen benimle iletişime geçin.

amacı dışında kullanılan pasaportlar hem kanuni hem de göçmenlik süreçleriniz için sıkıntıya sebep olabilir.

herkese bol mülakatlı bir şubat ayı diliyorum.

• @gucarslan derdime derman oldunuz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@furqi Önerdiğim şekilde konu satırı ve giriş bölümü doğru ve net olmuş, tebrikler! 👍 Ancak, içerik bölümü gereksiz ayrıntılar içeriyor. Yeşil pasaportunuzun avantaj sağlayabileceğini düşünmüşsünüz, ancak pasaport türü maalesef dosya transferinin kabul edilme ihtimalini artıran bir faktör değil. Konsolosluk, vizesiz seyahat edip edemediğinizle ilgilenmez (Zaten "service passport" ifadesi de doğru değil).
    Ayrıca, uzun cümleler karşı tarafın okumasını zorlaştırabilir.

Bu e-postanıza yanıt gelebilir. Eğer gelmezse, içerik kısmını şu şekilde düzelterek tekrar gönderebilirsiniz:

"I kindly request that my case be transferred from Ankara/Turkey to Vienna/Austria.
    Thank you in advance for your help and attention.
    Best regards."

Bu kadar, kısa ve net olmalı!

Yanıt almak için en az bir hafta veya on gün beklemelisiniz. Viyana Konsolosluğu harika çalışıyor, darlamanıza gerek yok.

📍Son olarak, unutmayın: Ne e-postalarda ne mülakatta ne de sınır polisleriyle konuşurken size sorulmayan hiçbir konuyu gündeme getirmeyin. Gereksiz detaylar, yeni soruların sorulmasına neden olabilir.

• Dostlar yoldaslar selamlar 🙂
    antikor ve eksik asilar icin devlet degilde acaba ozel hastanede rahatca halletsem (ozel saglik sigortaliyim) devlette gun sira vs beklemesem? medicana hastanesi e nabiz sistemine giris yapabiliyormu hk mulakatinda bu konuda sorun yasanirmi .bilgilerinize acigim :))

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dostlar yoldaslar selamlar 🙂
    antikor ve eksik asilar icin devlet degilde acaba ozel hastanede rahatca halletsem (ozel saglik sigortaliyim) devlette gun sira vs beklemesem? medicana hastanesi e nabiz sistemine giris yapabiliyormu hk mulakatinda bu konuda sorun yasanirmi .bilgilerinize acigim :))

Özelde yaptırabilirsiniz. Bizim de özel sağlık sigortamız vardı ve öyle yapmıştık.
    İmzanıza mülakat yeri ekleyin lütfen. Kolay gelsin.

• @Serapp cok tesekkur ederim ,mulakat tarihine aylar var muhtemelen .tahminim Agustos eylul gibi mulakata gidicegiz ancak bu siralar yani erkenden yapmak mantikli degil zannedersem

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp cok tesekkur ederim ,mulakat tarihine aylar var muhtemelen .tahminim Agustos eylul gibi mulakata gidicegiz ancak bu siralar yani erkenden yapmak mantikli degil zannedersem

Siz current olduğunuz anda harekete geçebilirsiniz. Ayrıca, tüm özel hastanelerde yaptırılan tetkikler e-nabıza işleniyor, işlenmezse hastanenin bilgi işlem bölümüne söyleyin, hemen yaparlar. E-nabızdan da İngilizce olarak çıktı alabilirsiniz.

• Herkese merhabalar özellike bu forum için emek vermiş yetkili kişiler başta olmak üzere cümle yazan herkese teşekkür ederim, en doğru ve güvenilir bilgiyi hep burda aldım ve almaya devam ediyorum. Dosyamı taşımak istiyorum 22xxx sıralamam japonya, Tiflis ve jakarta'ya düşündüm bu konsolosluklar hakkında bilgisi tavsiyesi olan herkesi dinlerim şimdiden çok teşekkür ederim

• Herkese iyi günler. KCC ile dosyamı Ankara'dan Tiran konsolosluğuna tışımıştım. Tiran konsolosluğuna dosyamı kcc ile taşıdığımı ve "Bazı başvuru sahiplerinden oturum ve çalışma izni gibi belgeler istendiğini gördüm. Benden de bu belgeler istenecek mi? Bunu netleştirmek istiyorum. Gerekli belgeler ve sonraki adımlar hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum" gibi bir mail attım. alacağım cevaba göre dosyamı başka bir yere teşımaya çalışacağım. Bu durumda dosyamı takrar taşımak istediğimde KCC'ye Tirandan x ülkesine mi taşımak istediğimi yazmam gerekir yoksa ankaradan x ülkesine mi ? (The new interview location will not appear on your DS-260 , dosyamı taşıdıklarında bu mesaj vardı bu yüzden biraz kafam karıştı , tirandan x ülkesine taşımak mantıklı geliyor ama emin olmadığım için sormak istedim) Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

• @Yusuf-Uzak bende dosyamı birden fazla taşıdım ve ankaradan değilde tirandan x yere taşımak istiyorum şeklinde yazdım ve dosyam taşındı.

• @Ömer-Pirinçcioğlu yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, baya arada kalmıştım.

• Merhabalar,
    Hong Kong’ta mülakatta banka hesap dökümanı belgesinde USD yerine TL gösterirsem sorun olur mu?

• @Serapp
    Bu kadar net ve bilgilendirici bir yardım sağladığınız için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate almaya devam edeceğim:)

• @kadirkurtgoz Hong Kong'da banka hesap dökümüne bakılmıyor.

• merhabalar Bangkokta hesap dökümünde düşük meblağlarla mülakatı geçen oldu mu ? Bir de altın olarak göstersem hesap dökümünde dolar cinsinden göstereceği için sorun olmaz herhalde dimi?

• Merhabalar, benim için çok kritik bir sorunla karşı karşıyayım. 1 Ocak'tan itibaren yoklama kaçağı(askerlik) durumundayım ve böyle olduğu için de e-devlet'ten askerlik durum belgesi alamıyorum. Benzer süreçten geçmiş olanlar veya konuya dair çözüm bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.

Benzer Başlıklar

• 15655
  • 153
  • 642
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |