Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• nvcye hangi dökümanları yüklediniz acaba tek tek yazan var mı? nvcnin kendi sitesinden baktım ancak unuttugum bi sey olur mu diye endiseleniyorum

• @salimekoken, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@mevlanus bu konuyu arastirdim, soyle yaziyor. CR-1/IR-1 ile gelen gocmen kisinin damgasi farkli oluyormus (adi bile var unuttum.) bu damga kisinin bir yil gecerli greencardi sayiliyormus ve girdigi gibi calisabilirmis o damga sayesinde

Teşekkürler 1 hafta oldu geleli şuan wegmans'da iş görüşmesine gittim sadece vizemin fotoğrafını istediler. Ssn nosu da 1 ay içinde en geç gelicekmiş

• @Ezgi-2 merhaba bizim dosyamız onaylanıp vizeyi alana kadar 2 sene geçti evliliğimizin üzerinden bize de 2 senelik mi yoksa 10 senelik green cart mi verirler

• @mevlanus Bu konuda farklı söylemler var. İnanın ben de artık bu durumdan emin değilim. Sanırım 2 yıllık verecekler.

• Merhaba ben greencardlıyım 1 senedir, erkek arkadaşım türkiyede ve evlenmeyi düşünüyorum ama evlendiğimde greencardıma dahil olabiliyor mu yanıma nasıl gelebilir kendisi? bilen varsa yardımcı olabilir mi ne yapmak gerekir bu süreçte?

• Ben unganlar sağlık kontrolünü 30 ocak tarihinde yaptım.Erkenden halledip aradan çıkmasını istedim.Tunalı otelde konaklamayı tercih ettim,güzeldi.Saat 11’deki randevuma yürüyerek gittim.4. kata çıktım.İsimle sesleniyorlar.Pasaportumu ve covid aşı kartımı istediler.Sonra sırayla kan tahliline,röntgene ve fizik muayeneye yönlendirildim.Dr hanım ard arda birçok soru(Kronik hastalığın var mı?Hastanede yatış yaptın mı?Kendine veya başkalarına zarar vermek istedin mi?İntihar düşüncen oldu mu?Ameliyat geçirdin mi? vs) sordu.Aşıları yaptı.Kayıt sırasında 1696₺ ve sonraki yapılanlar için 12,181₺ ödedim.İşlemler toplamda 4 saat kadar sürdü.Çoğunlukla İranlılar olmak üzere,Iraklılar,Afganlar vd vardı.
    Ertesi gün konsolosluğa ve bana elektronik posta ile sonuçları göndereceklerini söylediler.Ertesi gün akşam sonuç mailini aldım.
    Herkese bu süreçte kolaylıklar dilerim.

• @dreamyy merhaba
    Muayene ücreti kredi karti aliyorlarmi yoksa cash me ödeniyo
    Teşekkürler

• @Raybay1971 Türk kredi kartlarını kabul ediyorlar.Dolarla ödencekse cash olması gerekiyor.

• abd vatandası es i-864 formunu doldururken joint sponsor olan kayınvalide(abd vatandası) i-864a formunu mu dolduracak? bilen var mı acaba

• @Ümit1979 süreç Amerika’da yürütecek ne demek süreç online zaten Amerika da avukata verecek o mu bakacak demeye çalıştınız ? Boşanma belgeniz orijinali lazım. Orijinalı yoksa süreciniz uzar

• Arkadaşlar göçmen vize onaylandıktan sonra ABD giriş yapmak için kaç ay süre veriliyor? 6 ay diye biliyorum ama güncelleme vb. Durum var mıdır?

• @dreamyy Merhaba 5 Şubat'ta Uganlarda Randevum var , Aşı Ücretleri Hakkında Bilginiz var mı ?

• @thekuzu ayrıca aşı ücretlerini bilmiyorum

• Herkese Merhaba,

ABD vatandasiyim, esimin vizesi NVC surecinde, trump'in covid asi sartini kaldirmasi sonrasi unganlara covid asisiz giden oldu mu ? Covid asi karti sunmasak sorun yasar miyiz ?

Tesekkurler

• @thekuzu Aşı ücreti diye bir ödeme yapmıyorsunuz. Size o aşıları hertürlü yapacaklar. Benim bütün aşılarım yapılmıştı ona rağmen ikinci dozları deyip pat pat yaptılar. 😏 Kan tahlilleri, unganlar muayenesi toplam 14 bin gibi bir ödeme yaptım.

• @aliaktrk Ben gitmedim ama hiç covid aşısı yaptırmamış giden oldu, forumda var. Covid aşısını yazdan beri sorun etmiyorlar çünkü tr’de zaten Ağustos-Eylül ayından beri covid aşısı bulunmuyor. Şimdi hiç dert etmeyecekler çünkü nvc artık covid aşı şartını kaldırdığına dair bildiri yayınladı.

• @diana-kate Merhaba, evlenmeniz sonrası göçmenlik bürosuna (USCIS) I-130 Petition for an Alien Relative başvurusu yapmanız gerekiyor, surec sonunda esiniz green kart aliyor. Eğer eşinizin Amerika’ya ziyaretçi veya başka vize türleriyle gelme imkanı varsa Abd üzerinden Adjustment of Status süreciyle ile başvuru yapmanızı öneririm daha kısa sürer süreç 1 seneyi bulmadan bitmiş olur diye tahmin ediyorum. Türkiye’de yaşadığı senaryoda Consular Processing üzerinden ilerlemek zorundasınız o da şuan itibari ile USCIS onayı 15-16 ay düzeylerinde ancak bu eşin Amerikan vatandaşı olduğu senaryoda geçerli. Green Card holder’lar için çok daha uzun olduğu söyleniyor (3-4 sene) ve buna ek olarak National Visa Center sizden birçok döküman isteyecek ve sonrasında Türkiye’deki Ankara Konsolosluğundan mülakat tarihi beklemek durumunda olacak eşiniz. Siz ABD vatandasi olana kadar bile surebilir sureciniz hatta buyuk ihtimalle. İmkanınız varsa eşinize ziyaretçi vizesi alıp süreci orada halletmenizi öneririm her geçen gün daha da uzuyor Türkiye’deki süreç.

• @Elganja Vizenin verildigi tarih degil, saglik raporunu aldiginiz gunden 6 ay sonrasina kadar giriş yapmaniz lazim.

• @gzer Sonucun cıkması 2 ayı buluyor. Benim sonucum dün geldi. Sonucu maille bildiriyorlar. Malesef sürec hicbir sekilde hızlanmıyor. Simdi ptt ile pasaportu yollamak icin arastırma yapıyorum. Gonderdikleri mailde zaten elcilige elektronik ortamda saglık raporunu ilettiklerini belirtmişler

• nvcye yüklemek için pasaport fotokopisini notere onaylatmak gerekir mi? bilen varsa ve söylerse cok sevinirim

Benzer Başlıklar

• 2
  • 9
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |