Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Esra-Lewis Siz CR/1 ooarak 2 yıllık Green Card aldınız. Bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala tekrar bir form doldurup, evliliğinizin devam ettiğine dair belgeler, kanıtlar sunarak başvuru yapacaksınız. Yani bu kısmı ABD’ye giriş yaptığınız tarihten itibaren yaklaşık 2 yıl sonra yapacaksınız.

• Merhabalar. 7 Şubatta mülakat randevum var. Bir sıkıntı çıkmazsa 14-15 Şubat gibi vizem elimde olacak inşallah. Şimdi şunu sormak istiyorum, 29 Nisan 2025’te evliliğimizin ikinci yılı doluyor. Bu tarihten önce ABD’ye giriş yaparsam 2 yıllık Green Card alacağımı biliyorum. Peki bu tarihten sonra giriş yaparsam 10 yıllık mı veriliyor? Yani ABD’ye giriş tarihime göre mi belirleniyor? Yoksa vizenin basıldığı tarihe göre mi? Bilgisi olan acil yardım lütfen 🙏🏻🙏🏻

• @Ezgi-2 detayli bilgisi olan cevaplandirirsa ben de cok sevinirim. Ayni durumda olan birisi olarak bildiklerimi paylasmam gerekirse, 2.yili doldurduktan sonra giris yaparsaniz 10 yillik veriliyor. Mulakatta genelde 6 aylik sure taniniyor goc etmeniz icin. Muhurun basildigi gunden itibaren 6 ay icerisinde giris yapma hakkiniz oluyor. 6 aylik surec icerisinde evliliginizin 2.yili doluyorsa ve sonrasinda Abd'ye giris yaparsaniz 10 yillik veriliyor.

• @cufer anladım, çok teşekkür ederim 🙏🏻

• @Ezgi-2 anladım, çok teşekkür ederim 🙏🏻❤

• Arkadaşlar selam, mülakat mailinden sonra register adımlarını tamamladık. Ptt için adres kaydetmemiz mi gerekiyor? birde bu aşamalarda ödememiz gereken bir para var mı yoksa mülakata gidince mi ödüyoruz?

• @gkorkmaz Register aşamasında bir hesap oluşturuyorsunuz. Ardından hesap ile giriş yaparak randevunuza gideceğinizi onaylıyorsunuz. Sonra da pasaportunuzu teslim alacağınız ptt şubesini seçmenizi istiyor(bu aşamada sadece Ankara ve İstanbul seçebiliyorsunuz).
    Bir sonraki aşamada da başka bir il de ptt şubesi ya da ev adresiniz gibi bir seçeneğiniz oluyor. Ek kargo ücreti ödeyerek dilediğiniz adrese pasaportunuzun gönderilmesini talep ediyorsunuz.
    Bu arada kesin bilgi: eğer ptt şubesini yanlış seçerseniz(birinin başına gelmiş İstanbul’u seçmiş ama kendisi başka ilde ikamet ediyor), gönderim sağlandıktan sonra asla değişiklik şansınız yok. Gidip İstanbul’dan ilgili şubeden almanız gerekiyor.
    Mülakata gittiğimizde bir ödeme yapacak mıyız benim de bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa çok mutlu olurum. 🙏🏻

• @said en az 5 yıl yaşamış olması gerekiyor olabilir, ben onu araştırmadım, eşim hep amerika'da olduğu için o konuyu bilemiyorum gerçekten. aşağıda arkadaşların dediği doğrudur muhtemelen. kusura bakmayın yanlış bilgilendirdiysem.

• @Bircan Ben mesela daha 1990'ların sonları, 2000'lerin başlarında olduğum aşıların aşı kartlarını götürdüm, bazılarını kabul ettiler. En güncel olan Covid aşı kartımı da bastırıp götürdüm, onu da kabul ettiler (en son 2021'de filan covid aşısı olmuştum) bana bunlara rağmen tetanoz-difteri-boğmaca, kabakulak-su çiçeği ve normal influenza aşısı yaptılar. Elinizde aşıları olduğunuza dair bir kanıt varsa kabul ediyorlar. Hele e-nabız büyük bir kanıt. Tüm istenen aşıların listesine unganların websayfasından ulaşabilirsiniz.

• Selam arkadaşlar aranız da temuz ayı dq olupta mülakat maili bekleyen var ?

• Screenshot_20250122_230233_Chrome.jpg
    Screenshot_20250122_231232_Chrome.jpg

• Herkese merhaba, Amerika'ya giderken kedimizi de yanımızda götürmek istiyoruz ancak THY kilo sınırı üzerinde olduğu için sadece kargo bölümünde gelebiliyor. Uçuş çok uzun olduğu için kargoya vermek istemiyoruz o yüzden farklı hava yolları araştırıyoruz. Aer Lingus uçuşu var ama Amerika vizesi ile İrlanda üzerinden aktarma yapılabilyor mu onu bilmiyorum. Bilgisi olan varmı acaba? Teşekkürler

• @yakup-budakci ben Thy ile kabinde getirdim de 8 kilo dan fazla mı kediniz ? Öyleyse aşağıya verin yanınızda olmanızdan daha az strese girer çünkü ev kedisi olduğu için çok insan olunca daha agresifleşebiliyorlar aklınızda bulunsun. Eczaneden prozac alın uçağa binmeden önce verin uyku halinde gider Amerika’ya kadar.

• @Ezgi-2 ben herhangi bir ücret ödemedim mülakat gününde, muhtemelen sizden de istenmeyecektir 🙂

• @Ezgi-2 nereye register yapiyoruz acaba mulakat maili geldikten sonra? Gidecegimizi onayladigimiz bir yer mi var?

• @salimekoken Salime hanim bir sorum vardi ama, sizin USCIS e ilk basvuru tarihiniz ve isleme alinma tarihiniz nedir? Yani ilk odemeyi yaptiginiz ve Actively Reviwing oldugu tarihler? Cunku sizin basvuru tarihiyle bizim ki arasinda cok fark yok oradan hesaplama yapmak istiyoruz bizim dosya ne zaman incelenir diye

• @gulsah123 travelstate.gov adresinden milakat hazırlıkları bölümünü inceleyin. Orda detaylar yazıyor. Bana linki eşim göndermişti o yüzden tam adres neydi hatırlamıyorum.

• @gulsah123 https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv/users/sign_in/iv merhaba hesap oluşturup bu adresten kayıt yapıyorsunuz

• @Olkan-Oflaz-0 bizimde yavru kedimiz var nasıl bir hazırlık gerekiyor kedi götürmek için izin vs gerekiyor mu götürürken

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 226
  • 41
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |