Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

DV visa icin talep edilen evraklar ile ilgili resmi link: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-interview/diversity-visa-prepare-for-interview.html

Mülakata gireceğiniz konsolosluk özelinde istenen evraklarda değişiklik olabilir, mülakatınızdan önce ilgili konsolosluktan evraklar ile ilgili bildirim gelip gelmeyecegini geçmiş deneyimlerden öğrenebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi HKN konsolosluk özelinde aşağıdaki link’i de inceleyebilirsiniz.

• @Ethem-Kostak

• Dostlar merhaba, dosyamı hong Kong’a taşımak istiyorum. Mail atınca bir linke yönlendiriyor. Orada da sadece hong Kong’ta oturanlar taşıyabilir yazıyor. Destek olabilecek var mı ?

• @Burak3445 18 yaş altı bu aşıyı olmak zorunda değil sanırım

• @ATS16 çok teşekkür ederim

• @Serapp Merhabalar, 03 Mart tarihindeki mülakatıma evrak hazırlıyorum bir konuda takıldığım kısım var. 2NL maili çıktısını alacağım. Konudaki husus ben mail yolu ile dosyamı taşıdım Hk onayladığını belirten maili attıktan sonra Kcc ye mail atarak mülakat tarihimi öğrendim. 2NL maili bana hiç gelmedi. Ben 2NL mailini HK ya mail atarak mı alacağım yoksa nasıl bir yol izlemeliyim.

• @mehmetgreen

Yaptırmayın hocam daha önce yaptıran bi arkadaş vardı kabul etmediler. 4Lü karma aşı olacaksınız (tetraxim) aşılar hakkında birazdan izlediğim yolu anlatacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@cptmuzaffer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhabalar, 03 Mart tarihindeki mülakatıma evrak hazırlıyorum bir konuda takıldığım kısım var. 2NL maili çıktısını alacağım. Konudaki husus ben mail yolu ile dosyamı taşıdım Hk onayladığını belirten maili attıktan sonra Kcc ye mail atarak mülakat tarihimi öğrendim. 2NL maili bana hiç gelmedi. Ben 2NL mailini HK ya mail atarak mı alacağım yoksa nasıl bir yol izlemeliyim.

Merhaba. DV'yi kazandığınızı öğrendiğiniz yer olan https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx adresine gidin. Bilgileri gidikten sonra gelen sayfada mülakat bilgilerinizin yazıyor olması lazım. Bu sayfayı kaydedip çıktısını alın. 2NL denilen mail zaten sizi bu sayfaya yönlendiriyor.

• Merhabalar HongKong aşılar hakkında bilgilendirme.(Kendi izlediğim yol ve deneyim).

Merhaba 2 hafta önce antikor testi oldum ve sonuçları çıktıktan sonraki aşamalar.

1-Antikor testi sonuçlarını e-nabız'dan çıktı olarak aldım. Antikor testi sonuçlarım ve görselde yüklediğim HongKong'un istediği aşıları çıktı olarak alıp Aile Sağlığı merkezine gittim.

2-Doktoruma durumu anlatıp antikorumun olmadığı ve ihtiyacım olan aşıları Konsolosluk işlemlerim için yaptırmam gerektiğini söyledim.

3-Antikor testimi ve Hongkong'un istediği aşıları karşılaştırıp eksik olanları bana yazdı.(Antikor testimde yapılanlardan sadece KKK aşım eksik çıktı. Tetanoz,Difteri,Polio,İnfulanza aşılarının antikoru yapılmadığı için onları da vurulmam gerekiyordu.)

4-KKK,4lü karma(TETRAXIM [Tetanoz,Difteri,Boğmaca,Polio]) ve Grip aşısı oldum. E nabıza işleyip aslında çocuklara verilen aşı kartını yazdılar sağolsunlar. Böylece Türkiye'de yapılacak aşı sürecini bitirmiş oldum.

5-!!! Şöyle bir husus var dostlar, Aile sağlığı merkezi 4lü karma aşısını sadece çocuklar için olduğu için insiyatifine kalarak vuruyor. Aile sağlığı merkezinle görüşürken iyi niyetli yaklaşmak gerekiyor.

Benim aile sağlığı merkezim eski oturduğum mahalledeydi ve nerdeyse sürekli gidip geldiğimiz için tanıyorduk birbirimizi doktorumla. Ordaki doktora durumu anlattığım zaman biz çocuklara vurulan aşıyı size vuramayız çok istiyorsanız gidip özel hastanede vurdurursunuz diye cevap aldım. Sonra Eşimin aile sağlığı merkezine geldik bu durumu hiç bahsetmeden yukarıda yazdığım yolu izleyerek Doktora izah ettik ve onayladı vururuz biz size dediler. Bende hocam eski mahallede kaldı aile sağlığım size taşısam benim aşılarımı da yapabilir misiniz diye rica ettiğimde onu da kabul ettiler ve bende işimi halletmiş oldum. Aile sağlığımı da eski yerden alıp eşimin aile sağlığı merkezine taşıdım.

!!!ANTİKOR TESTİ SONUÇLARINIZ ÇIKTIKTAN SONRA HASTANEYE TEKRAR SONUÇLAR İÇİN GİTMENİZE GEREK YOK SONUÇLARI E-NABIZ DAN ÇIKARIP DİREK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE AŞAĞIDA EKLEDİĞİM İSTENİLEN AŞILAR İLE GİTMENİZ YETERLİ...

Bu benim izlediğim süreç yanlış durumda olabilir. Sadece deneyimdir...

Süreçte herkese kolaylıklar dilerim. Yardımı geçen herkese teşekkürlerimi sunarım...

Respect!!!

HK aşı.PNG

• Herkese selamlar. 10 Ocak tarihinde dosyamı Hong Kong'a taşıma maili attığımda Hong Kong adresi istendi. Benden tekrar adres istendiğinde Hong Kong'taki kalacağım otelin adresini yazarak tekrar gönderdim sonrasında da dosyamın taşındığı bilgisi geldi. Fakat bu esnada dosya açtırma işlemi yapmadım, sadece mailin içinde adresimi yazarak gönderdim. 3 Ocak'ta dosyamı açtırmıştım iş bilgisini güncellemek için dosya açtırmıştım sadece.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from ANKARA to HONG KONG. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Adresi yazarak gönderdikten sonra aldığım mail de buydu.
    Maalesef forumu biraz geç okudum sanırım, dosya açtırmamız belirtilmiş. Bu mülakat tarihi almamı engeller mi?

• Hong Kong askerlik belgesi talep ediyor mu?

• @kelebek ne gibi hareketlik ? Current bile değilsin, bu numaralara mülakat geleceğide şüpheli, ben dahil şu an için öncelik current olmak

• @kelebek durumu gecte olsa farketmek güzel, ekonomi kötü yani az ötede umman varken neden çine gidelim ki değil mi, üstelik yüksek numaralarlayız artık son düzlükteyiz başarılar,,

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin hareketlilikten kasıt kendisine mülakat gelmemesi değil. Sürecini aktif olarak takip eden bir kişi olarak taşıdığı konsolosluğun dosya taşımalara ne şekilde davrandığını takip etmesi yapabileceği en mantıklı hareket bir talihlinin. Ben daha aktif değilim cut off içinde olayım bakarız duruma demektense benimle ilgilenecek konsolosluk dosya taşımalara nasıl tavır sergiliyor diye takip etmesi en iyisi. Nasıl ki ankaraya güvenmeyin çünkü kendi vatandaşına bile iyi davranmıyor diyorsak ummanada güvenmeyin çünkü dosya taşımalara iyi davranmıyor diyebiliriz bu noktada

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oktay156 nilüfer bursa'daysa eğer sorun olmaz telaş etmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onurkaptan dosyanız taşınmış zaten, sorun olmaz merak etmeyin.
    sadece mülakat tarihi bekleyeceksiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz askerlik belgesi talep edildiğinde nasıl sunacaksınız bu belgeyi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bchan sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@oktay156 nilüfer bursa'daysa eğer sorun olmaz telaş etmeyin.

Çok teşekkür ederim iyi ki varsiniz 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |