Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi almak (Göçmen Olmayan Vizeler)

Sabitlendi Eğitim
51 21 10.2k 25

  • Merhaba, 7 yaşında ki oğlum B1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra benim green cardım ile AOS yapacağız. Bu süreçte oğlum okuluna devam edebilir mi? yoksa aos sonucunu beklemek zorunda mıyız?

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, greencard sahibiyim. Kardeşimin liseyi burada okumasini istiyorum. Daha once New Jersey'de bu sekilde liseye gitmiş tanidigi olan var mi? Süreç nasıl ve fiyatlar neler bilgisi olan var mi? Burada lise okumasi mümkünse ebeveyn ile gelebilirler mi?


  • Merhaba, konu hakkinda bilgili arkadaslarimin bilgilerine ihtiyacim var.
    Su an 6 yasinda 1. Sinif ogrencisi bir cocugum var. Bu sene L1 vizesi ile abd ye yerlesecegiz ama ben hazirani yani 1. Sinifi tamamlamasini bekliyorum TR’de.

    1. Sinif okuma yazmayi turkce telaffuzlariyla ogreniyorlar. Ama kaygim abd de direkt 1. Siniftan baslatacak olmalari.
      Haziran sonrasi cocugumu 2. Sinifa direkt baslatirlar mi? Ben bunu nasil netlestirebilirim. Daha once bunu yasayan deneyimleyen oldu mu acaba?

  • @purplefish merhaba. 2017 eylül ayında J1 ile abd'de bulundum. Oğlum 1.sınıfı bitirmişti, 2.siniftan devam etti. Hatta yaklaşık olarak 1 ay geç başladı. Abd'de ağustos 15 sonrası okullar başlıyordu.

    1. Sınıfı bitirmiş olması Türkçe okuma ve yazma bilmesi avantaj oldu. Öğretmeni zaman zaman google translate ile iletişim kurdu. Bu çok kısa sürdü çünkü çocuklar çok hızlı dile adapte olabiliyorlar. Ayrıca haftada 1 veya 2 kez okuldaki başka bir hoca İngilizce pratik yaptırıyordu.

  • @finalhope yanitiniz icin cok tesekkur ederim.
    Uyum saglamasi ne kadar zaman aldi?

    1. Siniftan mi 2.siniftan mi baslatmak konusunda cok kararsizim. Sene kaybi yasamasini istemiyorum ama uyum saglamakta zorlanmasindan cok korkuyorum.
      Bir de 2. Sinifa baslayabilmek icin Turkiye’de 1. Sinifi tamamladigina dair bir belge talep edilmis miydi?

  • @purplefish Benim çocuklar da 2. ve 6. sınıfa başlayacak. Başta uyum sorunu yaşayacaklarından endişeliydim, ancak yaptığım kapsamlı araştırmalar sonucunda, en kolay uyum sağlayanların genellikle çocuklar olduğunu gördüm. Bu yüzden telaşlanmayı bıraktım.


  • @okokok umarim sizin ve cocuklariniz icin kolay bir surec olur. Turkiyede 1. Sinif okuduklarina dair ispat edebilecegimiz bir belge talep ediyorlar mi acaba? Bununla ilgili bir arastirmaniz oldu mu?


  • @okokok
    Umarim sizin ve cocuklariniz icin surec cok kolay gecer.
    Peki 2. Sinifa baslayacak cocugunuz icin herhangi bir belge istediler mi TR’de 1. Sinifi okuduguna dair?


  • @purplefish Transkript ve okuduğu sınıfla alakalı bir mezuniyet belgesi istiyorlar. Gideceğinizi eyalete göre araştırma yapmanızı öneririm. Bazı eyaletlerde yaşa göre hiçbir belge istemeden kayıt ettiklerini okumuştum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @purplefish

    Beyan edeceğiniz ve şu an mevcut okuduğu siniftan devam edecek evladınız, teyit için yaşamayı planladığınız bölgenin bağlı olduğu Public Schools District websitesine bakmanizi veya yazılı iletişime geçmenizi öneririm. Türkiye’den gelirken çocuğunuzun son aldığı karneyi ve ayrilacagi okuldan son okuduğu sınıf kapsamında öğrenci belgesi almanızı tavsiye ederim. Bol şans


  • GC sahibiyim . Yigenim B1/B2 Vizesi ile kisa bir sure icin ( 4-5 hafta ) yanimiza gelecek . Kendisi 11 Yasinda . Bu sure icinde Evimizin yaninda bulunan Public IlkOkula gitmesini ( 4 Hafta ) , hem biraz Ingilizce ogrenip hem Arkadas edinmesini istiyoruz . Okula durumu bie Email ile belirterek Guest Student olarak kabul ederlermi diye sordum , hemen kayit belgelerini gonderdiler . Sanirim istedikleri belge ve formlari doldurdugumuz takdirde kabul edecekler . Guest Student konusunu tam olarak anladilar mi bilmiyorum . Sorum su sekilde , Bu 1 ay icin Okula kayit ettirip , Misafir ogrencilik sonucunda TR ye donecek . Benim bunu yapiyor olmamin illegal bir durumu varmi ? Herhangi bir ceza , ihtar vs olurmu ? Yada en onemlisi Vatandaslik surecinde ortaya cikacak yada karsima cikacak bir durum olusur mu ? Ilginiz ve yanitlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim . @crazycells @Claudia-J-Muslu


Benzer Başlıklar

  • Amerikanin Eba TVsi uzaktan eğitim

    Taşındı Eğitim
    4
    0 Oy
    4 İleti
    277 Bakış
    knnrnK
    @usakedisi Bazı okullar uzaktan veya yüz yüze eğitim seçeneği sunuyor. Aileler istediklerini seçebiliyor. Bizim bağlı olduğumuz Fort Bend okul bölgesinde böyle bir seçenek vardı ve biz yüz yüze eğitimi seçtik. Nisan-Ekim arasında online eğitim yapıldı ancak bizim için uygun değildi. Online eğitimler Zoom veya Microsoft Teams üzerinden canlı yapılıyor. Ders dışındaki sürelerde Schoology üzerinden ödev ve benzeri uygulamalar yapıyorlar. Diğer arkadaşların da dediği gibi, çocuklar genelde çok daha kolay ve hızlı uyum sağlıyor. Çocuğun uyum sağlamasından okul sorumlu, siz her şeyi kendiniz yapmanız gerekiyormuş gibi düşünmeyin. Sadece okulla iyi iletişim kurun, sorunlarınız varsa zamanında bildirin.
  • Amerika'da lise eğitimi ve basketbol kariyeri

    Eğitim
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    H
    Cevap için çok teşekkür ederiz. Ben sadece bursla göndermek istemiyorum zaten . Ailece yerleşmek istiyoruz. Çünkü oğlum liseye başladığında 13 yaşında olacak. O yaştaki bir çocuğu tek başına gönderemem. Ben de iş ilanlarını kovalıyorum. 1,5 senemiz var sanırım o zamana kadar bir iş ayarlarım. Olmadı orada yaşayan arkadaşım var 20 yıldır yanına çağırıyor. Kalacak yer sıkıntımız yok yani. Ama çalışmadan da okutamam oğlumu. Onun eğitimi ve basketbol kariyeri için her yolu denemek istiyorum. Türkiye'de bir çok tanınmış basketbolcu ve koç tanıdığım var. En geç 11. sınıfa kadar giderse ilerlemesi çok iyi olacak dendiği için bu yola çıkıyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Lise denkliği

    Eğitim eğitim
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @dontoliver, içinde söyledi: Lise denkliği Selamlar GC ile ABD'ye gidiyorum.Bir kaç ay sonra lise mezunu olacağım Gördüğüm kadarıyla neredeyse her meslekte lise mezunluğu aranıyor ve benim Türkiye'deki lise diplomam direkt orada geçerli mi? Lise mezunu olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? GED denen testi duydum fakat o bu durum için uygun mu bilemedim, Eğer GED denen şey tam bu durum içinse Türkiye'den girebilir miyim bu sınava online girildiğini duydum da belki ABD sınırları içinde online'dır emin olamadım Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Hemen ustteki iletide yazanlar sizin icin de gecerli: https://yesilkartforum.com/forum/post/91382 Denklik isteyen kurumlar "credential evaluation service"lerin birinden diplomanizin denkligini gormek isteyebilirler. Ayrica GED sinavini gecerek de lise mezunu kabul edilebilirsiniz. Ceviri ve denklik icin para vermek yerine, bu sinavi almak daha mantikli olabilir... Tabii, karar kisiden kisiye, durumdan duruma gore degisebilir. Bildigim kadariyla sadece ABD icinde yapilabiliyor bu sinav, ama pandemi nedeniyle online servis sagliyor da olabilirler. Size tavsiyem su siteye kaydolup, sinavi nerede alabileceginize direkt bakmaniz yonunde... https://ged.com/
  • Eğitim yardımı

    Taşındı Eğitim
    10
    0 Oy
    10 İleti
    881 Bakış
    crazycellsC
    @aurelius, içinde söyledi: Eğitim yardımı @crazycells, içinde söyledi: Eğitim yardımı @aurelius, içinde söyledi: Greencard ID Hakkında Gecen sene martta giris yaptım. Ayın sonunda cıktım. Bu yuzden Greencard alamadım. Bu ay giris yapacagım. Sorum Financal Aid basvuracagım Greencard ID gerekiyor gocmen vizesin de bunun icin kullanılan bir alan var mı? ya da ID elde etmenin bir yolu? konu hakkında bilgisi olan var mı? Gocmenlik surecinizi bilmiyorum, detay vermemissiniz ama eger LPR iseniz Green Card'inizi USCIS'ten alip kimlik yerine kullanabilirsiniz. Cevap icin tesekkurler. Amerikada degilim suan, USCIS daha once basvurmadim. Basvurduktan sonra bilgiler gorulebilir mi? 2. Sorum cooks yapali 11 ay nerdeyse doldu, giris yaparken sorun cikar mi ? Ozel bir neden yoktu. Gocmen vize ile mi giris yaptiniz? O durumda USCIS immigrant fee'yi odeyip kimliginizi adresinize postalatabilirsiniz. Hangi bilgilerden bahsediyorsunuz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum