Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi almak (Göçmen Olmayan Vizeler)

• Merhaba, 7 yaşında ki oğlum B1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra benim green cardım ile AOS yapacağız. Bu süreçte oğlum okuluna devam edebilir mi? yoksa aos sonucunu beklemek zorunda mıyız?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• Merhaba, greencard sahibiyim. Kardeşimin liseyi burada okumasini istiyorum. Daha once New Jersey'de bu sekilde liseye gitmiş tanidigi olan var mi? Süreç nasıl ve fiyatlar neler bilgisi olan var mi? Burada lise okumasi mümkünse ebeveyn ile gelebilirler mi?

• Merhaba, konu hakkinda bilgili arkadaslarimin bilgilerine ihtiyacim var.
    Su an 6 yasinda 1. Sinif ogrencisi bir cocugum var. Bu sene L1 vizesi ile abd ye yerlesecegiz ama ben hazirani yani 1. Sinifi tamamlamasini bekliyorum TR’de.

1. Sinif okuma yazmayi turkce telaffuzlariyla ogreniyorlar. Ama kaygim abd de direkt 1. Siniftan baslatacak olmalari.
      Haziran sonrasi cocugumu 2. Sinifa direkt baslatirlar mi? Ben bunu nasil netlestirebilirim. Daha once bunu yasayan deneyimleyen oldu mu acaba?

• @purplefish merhaba. 2017 eylül ayında J1 ile abd'de bulundum. Oğlum 1.sınıfı bitirmişti, 2.siniftan devam etti. Hatta yaklaşık olarak 1 ay geç başladı. Abd'de ağustos 15 sonrası okullar başlıyordu.

1. Sınıfı bitirmiş olması Türkçe okuma ve yazma bilmesi avantaj oldu. Öğretmeni zaman zaman google translate ile iletişim kurdu. Bu çok kısa sürdü çünkü çocuklar çok hızlı dile adapte olabiliyorlar. Ayrıca haftada 1 veya 2 kez okuldaki başka bir hoca İngilizce pratik yaptırıyordu.

• @finalhope yanitiniz icin cok tesekkur ederim.
    Uyum saglamasi ne kadar zaman aldi?

1. Siniftan mi 2.siniftan mi baslatmak konusunda cok kararsizim. Sene kaybi yasamasini istemiyorum ama uyum saglamakta zorlanmasindan cok korkuyorum.
      Bir de 2. Sinifa baslayabilmek icin Turkiye’de 1. Sinifi tamamladigina dair bir belge talep edilmis miydi?

• @purplefish Benim çocuklar da 2. ve 6. sınıfa başlayacak. Başta uyum sorunu yaşayacaklarından endişeliydim, ancak yaptığım kapsamlı araştırmalar sonucunda, en kolay uyum sağlayanların genellikle çocuklar olduğunu gördüm. Bu yüzden telaşlanmayı bıraktım.

• @okokok umarim sizin ve cocuklariniz icin kolay bir surec olur. Turkiyede 1. Sinif okuduklarina dair ispat edebilecegimiz bir belge talep ediyorlar mi acaba? Bununla ilgili bir arastirmaniz oldu mu?

• @okokok
    Umarim sizin ve cocuklariniz icin surec cok kolay gecer.
    Peki 2. Sinifa baslayacak cocugunuz icin herhangi bir belge istediler mi TR’de 1. Sinifi okuduguna dair?

• @purplefish Transkript ve okuduğu sınıfla alakalı bir mezuniyet belgesi istiyorlar. Gideceğinizi eyalete göre araştırma yapmanızı öneririm. Bazı eyaletlerde yaşa göre hiçbir belge istemeden kayıt ettiklerini okumuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@purplefish

Beyan edeceğiniz ve şu an mevcut okuduğu siniftan devam edecek evladınız, teyit için yaşamayı planladığınız bölgenin bağlı olduğu Public Schools District websitesine bakmanizi veya yazılı iletişime geçmenizi öneririm. Türkiye’den gelirken çocuğunuzun son aldığı karneyi ve ayrilacagi okuldan son okuduğu sınıf kapsamında öğrenci belgesi almanızı tavsiye ederim. Bol şans

• GC sahibiyim . Yigenim B1/B2 Vizesi ile kisa bir sure icin ( 4-5 hafta ) yanimiza gelecek . Kendisi 11 Yasinda . Bu sure icinde Evimizin yaninda bulunan Public IlkOkula gitmesini ( 4 Hafta ) , hem biraz Ingilizce ogrenip hem Arkadas edinmesini istiyoruz . Okula durumu bie Email ile belirterek Guest Student olarak kabul ederlermi diye sordum , hemen kayit belgelerini gonderdiler . Sanirim istedikleri belge ve formlari doldurdugumuz takdirde kabul edecekler . Guest Student konusunu tam olarak anladilar mi bilmiyorum . Sorum su sekilde , Bu 1 ay icin Okula kayit ettirip , Misafir ogrencilik sonucunda TR ye donecek . Benim bunu yapiyor olmamin illegal bir durumu varmi ? Herhangi bir ceza , ihtar vs olurmu ? Yada en onemlisi Vatandaslik surecinde ortaya cikacak yada karsima cikacak bir durum olusur mu ? Ilginiz ve yanitlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim . @crazycells @Claudia-J-Muslu

Benzer Başlıklar

• 2
  • 6
  • 4
  • 17
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |