Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @anyela merhaba mailde ne yazmıstınız acaba ?

• Size Amerika’ya gelirken bir Türkle konuşup sonrasında nasıl tongaya düşürüldüğümü kısa bir şekilde yazmak istedim başlangıçta Green kart çıktığı zaman daha ilk öğrendiğim zaman hemen Instagram’dan işte Amerika’da gidebileceğim yerleri araştırıp birkaç insan buldum içlerinden birisi vardı ismini vermeyecem O arkadaş bana çok büyük bir kahpelik yaptı kendisini abi olarak bildim benden yaşça büyüktü bayağı güzelde bir işi var ve kazançlı bir iş bana sen Greencard mülakatını kazan onaylandıktan sonra iletişime geçelim ben sana yardımcı olacağım elinden tutacağım seni sevdim demişti gel zaman git zaman bir şekilde aldım sonrasında o abiye yazdığım zaman bana tekrardan iletişim numarasını verdi biz bir şekilde iletişim haline geldik konuştuk ettik bana dediki seni havalimanından alacağım şöyle yapacağım böyle yapacağım ama ben hiçbir zaman işimi riske atmamak için Bir b planımı hazır tutmuştum iyi ki de tutmuşum ben uçaktan new York’a indim oradan houstona uçacaktım houstona uçuş aşamasındayken uçakta internet yarım saatliğine bedavaydı ben de bundan faydalandım ve o abiye yazdım ama görüldü yedim ikinci defa yazdım yine görüldü yedim üstüne indim geldiğimi yazdım vardım yazdım gelmedi. Ne iş ne ev ne araba hiçbir şey ayarlamıycağını öylesine beni açıkta bırakcağını söyledi bir nevi sonra bayağı bir sürtüstük işte tartıştık daha doğrusu en sonda da bir şekilde tartışma yaşadıktan sonra engelledik birbirimizi ama tabii ki benim bir b planım vardı bir kiralık ev hazırda tutmuştum geldiğim gibi oraya yerleştim içinde eşya yoktu ama olsun araba konusunu yavaş yavaş halletmeye çalışıyorum ssn geldiği zaman düzenimi daha rahat hallederim ama demem o ki nedense diğer ülkelerin Vatandaşı başka bir ülkede buluşunca birbirlerine çok yardım ederken birbirlerine kenetlenirken bizim burada Türk insanlarının büyük bir kısmı azınlık kısmı elbette vardır çok çok iyi insanlar elbette vardır ama büyük bir kısmı maalesef ki kuyunu kazma peşinde Gelmeden önce kimle konuşuyorsunuz konuşun her zaman bir b planınız olsun sonra üzülen siz olmayın bu da bir anektot olarak burada kalsın

• @thetolga Ismini verde herkes ne mal oldugunu gorsun zaman birlik ve dayanisma zamani

• Tolgacım tecrübeni yazman çok iyi olmuş.Tedbiri hiç bir zaman elden bırakmamanın özellikle kimsenizin olmadığı gurbette ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.Forumun yöneticileri boşuna gitmeden evvel "Banker Bilo" filmini tavsiye etmediler.Turizm sektöründe yıllarca üst seviye otellerde her milletten insanı ağırladım.Kabin memuru oldum.Dünyayı gezerken farklı milletlerle sürekli kaynaştım.Bizim milletimizde bu kadar kötü senaryoların olması tesadüf değil.Daha iyi yönlerimiz olduğu gibi diğerlerine oranla kötü taraflarda mevcut ve sokakta kullanılan bir atasözü bile ortaya çıkmış durumda.

Benimde hiç tanıdığım olmadığı için bir sürü yedek plan kurarak geldim.Düzgün bir insanın Kimseyi rahatsız edecek talebi yok.Tek talep aslında tecrübelerini paylaşıp,yol göstermeleri çalışma-iş,konaklama,sağlık sigortası,araba vs.
    Ama orada bile neredeyse tamamen yalnız kalıyorsunuz.Yaşayınca anlayacaksınız.
    Günün sonunda kendi bağınızı kendiniz kesiyorsunuz.Bende tecrübemi anlatacağım bir kaç ay sonra.

Hayatım boyunca tecrübe ettikten sonra bir çok insana yardımcı oldum ve olmaya devam edeceğim.Kıymet bilende oluyor,vefasızda sıkıntı yok aynaya baktığımda kendimden eminim.
    Her çeşit insan var etrafımızda hayat tecrübemle,işlerim gereği hep insan içindeydim.Bazı profiller akıl alır gibi değil.Şimdi bu şahsın yaptığını hangi kefeye koyacağız.Bu şahsın normal bir yaşamı olduğunu düşünmüyorum.

Bence ismini paylaş.İftira olursa cevap hakkı doğacaktır.Sentez yapar insanlar.Ama bu müsveddenin başka insanlara sıkıntı yaratmaya devam edeceği barizdir.Bunu engelleyelim herkes senin gibi hızlı çözüm üretemeyebilir.

• @Timur ismi OZAN , burada belli bir süre mobilyacılıkla belli bir süre de serbest çalışmış ve kendince güzel paralar kazandığını söylemiş birisidir , bu yazıyı görür mü sanmam ama ozan adına dikkat edin başkasının başı yanmasın

• @thetolga 3-5 sözvermiş ve tutmamış. Tabiri caizse boşa sıkmış. Bunlar basit olaylar. Kahpelik denen şeyler bu kadar hafif olmaz. Daha paranı isteyen, puslu hava yaratıp tabiri caizse etinden, sutunden, parandan, zamanından, emeğinden faydalanmak isteyen çok olacaktır. Gurbette en iyi dostun cebinde ki parandır. Cebindekilerin miktarını da tatlı tatlı yalan söyleyenlerle paylaşma. Bir şey kulağa garip geliyorsa eğer o şeyde bir kaypaklık veya kahpelik vardır.

• @thetolga geçmiş olsun işler yolunda gider umarım

• Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim :) Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.

Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
    54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.

Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.

Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.

Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.

Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.

Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.

Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.

Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.

Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.

Bakalım, yaşayıp göreceğiz.

• @MomisCan yazdıklarınızı okurken çok heyecanlandım ve sizin adınıza çok mutlu oldum. Bu sene Ankara'da durumlar daha vahim. İyi ki 2 ay önce Bangkoka taşımışım diyorum sizin yazınızı okuduktan sonra. Umarım Bangkokta sıkıntısız bir şekilde alabilirim. Greencardınız ve ikizleriniz için tebrikler. Sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim.

• @boredeng kalbi temiz ve başkasının mutluluğuna sevinen herkesin vizesine kavuşmasını diliyorum.

• @boredeng Çok çok teşekkür ederim. Sürecinizde başarılar diliyorum. Bangkok ile ilgili süreçte sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım 🙏🍀

• @yusufalak yusuf bey merhabalar tekrardan, ben 2 ay önce istanbul konsoloslugu üzerinden başvurumu yaparken bana sadece bir form verdiler onu doldurdum fotograf teslimi ile birlikte odememi yaptım tamamdır işiniz bitti dediler.Herhangi bir sarı veya pembe makbuz vermediler bana. Gecen hafta da aradılar evrak geldi alabilirsiniz diye şimdi gidince mi bana sarı veya pembe makbuzu teslim edecekler?

• Merhaba arkadaşlar,
    Yeşil kart forumu 8 yıldır takip ediyorum. Öncelikle başta forum yöneticimize ve sorularıma dönüş yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim 🙏 İsterimki bu uzun süreçten geçecek arkadaşlara bir faydamız dokunsun. Tüm yaşananları anlatacağım.

Öncelikle biz 3 kişilik bir aileyiz. 8 yıldır düzenli olarak greencard’a başvuruyorduk. Açıklandığı gün ben kontrol ettim kazanamamıştım. Eşim totem yapmak istedi ve 2 gün sonra bakacaktı. Ben de merak ediyordum fakat ne de olsa çıkmaz dedim😂 Pazartesi günüydü. Eşim ofisten ben de o gün evden çalışıyordum. Eşimin arkadaşı greencard sonuçlarına bakıp bakmadığımızı sormuş, eşim henüz bakmadığını belirtince eşimin arkadaşı “hadi beraber bakalım” demiş. Hatta sesli olarak ekran görüntüsü de almışlar. Güzel bir anı oldu bize de :) Çığlık atar mıyız çıkarsa? cümlesiyle başlayıp çıktıktan sonraki şaşkınlıkları gerçekten inanılmaz😬 saat 10.30 gibi ben bilgisayar başında çalışırken eşim skype den bir ekran görüntüsü gönderdi. Henüz büyük boyutlu açmadığımdan kime ait olduğunu bilmiyordum ama “You have been randomly selected” sayfasıydı bu. Sayfayı açarken eşimin bana şaka yaptığını düşündüm. Açtığımda inanamadım, çok şaşkındım. Eşim kazanmıştı. Sayfayı aşağıya doğru yavaşça indirdim hem endişeli hem de heyecanlıydım. Çünkü case num. çok önemli olduğunu biliyordum. 3 haneli olduğunu görünce bir şok daha geçirdim ve ağlamaya başladım. O arada eşimi aradım. Bana “case numarası iyi mi?” diye sordu. Forumu takip etmediğinden case number ile ilgili bilgisi yoktu tabi. Dedim ki “Ekim ya da Kasımda mülakata gideriz, çok iyi.” Çok sevinmiştik en çokta kızım için istiyorduk. Eşimle anlaştık. Vize, pasaporta basılıp elimize ulaşana kadar hiç kimseye bahsetmemeye karar verdik. Hem büyüsü bozulmasın istedik hem de belki vize reddedilir belli olmaz vs. diye düşündük. Gitmiyor musunuz? Ne zaman gideceksiniz? sorularına da maruz kalmak istemedik. Ds260 formunu 3-4 gün içinde tamamladık. Bu arada eşim Almanya doğumlu. Doğum belgesinin aslı için Offenbach nüfus müdürlüğü ile bir kaç yazışma yaptı, sistemden ödemesini yaptık. Postanın kaybolmasından endişeleniyordum ama kısa zamanda elimize ulaştı. Artık mülakatı bekliyorduk…

Nihayet 6 Aralık 2023 sabah 08.15 e mülakat randevumuz bildirilmişti. Tüm evraklarımızı hazırladık ve Unganlar randevusunu almıştık. Mülakata 10 gün kala eşim benden özür dileyerek Amerika’ya gidemeyeceğini şu an doğru zaman olmadığını söyledi. Haziran ayında eşimin annesi vefat etmişti ve zorlu, uzun bir süreç geçirmiştik.. Detaya inmeyeceğim ama mental olarak kendisini uzun süredir iyi hissetmiyordu ve sürekli hastalanıyordu. Bir tanıdık vasıtasıyla Washington’da uzun süre yaşayan (20 yıldır) birinden fikir aldığımızda da o kadar olumsuz konuştu ki artık eşim doğru karar verdiğini düşündü. Eşim bana mücadele edecek gücü kendinde bulamadığını söyledi. Benim istememle ya da zorlamamla olacak bir şey değildi çünkü köprüleri yakıp beraber gidecektik. Üzülerek Unganlar randevusunu iptal ettim ve maalesef mülakata gitmedik. Başımızdan geçenleri basit bir dille yazmış olabilirim fakat bunları yaşamak kolay değildi benim için. Duygularımı ifade edemeyeceğim çünkü anlatılacak gibi değil… Mülakat tarihinden 2 gün sonra eşime konsolosluktan mail geldi. Mülakata katılmadığımız için ayın 11’ine tekrar randevu oluşturmuşlar?? Maili görünce hem çok şaşırmıştım hem de çok üzülmüştüm nasıl olurdu bu? Biz talep etmediğimiz halde yeni bir randevu maili gelmişti. Forumda daha önce bahsedildiğini hiç hatırlamıyorum. Aynı durumu yaşayan oldumu bilmiyorum. Ayın 12 sinde öğlene doğru eşimi Ankara’dan Amerika Konsolosluğunda çalışan çat pat Türkçe bilen bir Amerikalı aramış. Mülakata gelmediğimizi, bize ilettiği mailin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmek için aramış. Eşim mailin ulaştığını ve sağlık sebebiyle sürece devam edemeyeceğini belirtmiş ve teşekkür ederek kapatmışlar telefonu. Tekrar mülakat mailinin gelmesi, konsolosluktan aranmamız, herkesin hayali olan case number’ın çok çok iyi olması vs. yani evren diyor ki gidin artık daha ne yapayım :((
    2 aya yakın kendime gelemedim, çok üzülmüştüm. Ama hiç bir zaman da eşimle tartışmadım. Çünkü evdeki huzur önemliydi. Bir kişinin istemesiyle olacak bir şey değildi bu. Beraber verilmesi gereken ciddi bir karardı… Artık kafamda gitmeyeceğimizi bitirmiştim. Amerika ile ilgili takip ettiğim tüm sosyal medya hesaplarını silmiştim. Hatırlamak istemiyordum, görmek istemiyordum çünkü görünce çok üzülüyordum ama unutamıyordumda.

Biz devlet bankasında çalışıyorduk. Temmuz ayında, Ekimde gireceğim banka yükselme sınavına hazırlanmaya başlamıştım. Evden çalışmaya devam ediyordum. Akşamları da ders çalıştığım için çok bunalıyordum. Arada sırada hava almak için dışarıya kahve içmeye çıkıyorduk. 26 Ağustos günü yine dışarıya çıktık. Masada otururken eşim dedi ki, “Amerika’ya gitmek istiyor musun?” Ben de evet dedim. “Konsolosluktan randevu talep etsek verirler mi?”dedi. Ben de son randevular dağıtıldı artık vermezler dedim. (Arada yeşilkart forumu açıp bakıyordum kopamıyordum) Eşim “Ben çok direndim, eğer randevu verirlerse gidelim gerçekten kısmetimizde varsa bana randevu verecekler ve Amerika’ya gideceğiz” dedi. Belli ki uzun süredir düşünüyordu. Tamam dedim. Eve gidince eşim son gelen randevu maili üzerinden konsolosluğa mail gönderdi. Konsolosluk randevu ekranından randevu talep etmemiz gerektiği ile ilgili geri dönüş yaptı fakat randevu ekranı sistemsel yoğunluk sebebiyle tarih almaya izin vermedi. 27 Ağustosta eşim tekrar konsolosluğa randevu tarihi alamadığımızı belirten bir mail gönderdi ve bekledik. Tam 9 gün sonra 4 Eylül Çarşamba günü bize dönüş yaptılar. 9 Eylül Pazartesi 09.30’a mülakat mailimiz geldi. İnanamadım çünkü randevu vereceklerini hiç düşünmüyordum . Benim 5 Eylül tarihi için Unganlar randevusu almam gerekiyordu. Hiç yer olmayacağını düşünürken sadece 1 kişi için sabah saatinde boşluk olduğunu görünce direkt eşim adına randevu aldım. Yeşilkart forumdan da Unganların randevuları kaçıran kişilere yardımcı olduklarını daha önce okuduğum için gece İstanbuldan Ankara’ya yola çıktık. Unganlara sabah gittiğimizde durumumuzu anlattık. Randevu mailinin dün geldiğini sadece bir kişi adına randevu alabildiğimizi belirttik. Önce herkes için randevu oluşturulması bu şekilde yardımcı olamayacaklarını ilettiler daha sonra biraz bekleyin dediler. Başka biri geldi durumumuzu tekrar anlattıktan sonra kimlik ve pasaportları istedi. Sistemde Aralık ayı için daha önce randevu oluşturup iptal etmişsiniz, tamam yardımcı olacağız fakat biraz bekleyeceksiniz dediler. Kalabalıktı bir saatten fazla beklemişizdir. Bence yinede çok beklemedik. Akşama kadarda bekleyebilirdim yeter ki alsınlar. Dr önce eşimi çağırdı onun muayenesi bitince beni çağırdılar. Aynı dr muayene olmuştuk Mehmet bey’e. Mehmet bey bana sigara içip içmediğimi sordu genel muayene ve aşı yaptı. Çıkınca eşime sordum onada doğru düzgün soru sormamış Almanya doğumlusun demiş, Alkol kullanıp kullanmadığını sormuş o kadar. Aşı yapıp çıkarmış. Kızımı çağırdılar benimde yanında eşlik etmemi istediler. O da genel muayene oldu ve tamam her şey güzel harika dedi. Teşekkür ettik. Akciğer filmi için yönlendirildik. Ödemeleri yaptık. Sonuçların ertesi gün çıkacağını öğleden sonra 15.00 gibi alabileceğimizi söylediler. Ertesi gün 15.00 e doğru sonuçları aldık. Evimize geri döndük.

Pazartesi gecesi Ankara’ya tekrar yola çıktık. Mülakat saatine yaklaştığında sıraya girdik çok kalabalıktı. X ray den geçince dümdüz gidip sola dönüyorsun. İçeri geçtiğimizde bile havası farklı gelmişti. Kapıdan girince sağda koridorun sonunda lavabo var. Tam karşıda da bölmeler var ve memurlar vardı. Sanırım onlar farklı vize türlerine bakıyorlardı. Kapının girişinde Sol tarafta gişe memurları vardı. Gişe memurlarının çaprazında da evrak teslim ediliyor hemen yanındaki bölmelerde de mülakat yapılıyor. Yani L şeklindeydi içerdeki düzen. Evraklarımızı teslim ettiğimiz görevli Türk, güler yüzlü bir adamdı. Kızıma “Amerika’ya gidince ne yapacaksın?” dedi gülümseyerek. Kızımda “Ordaki yemekleri merak ediyorum” dedi :)) Benim de senin yaşında kızım var dedi :) Bu arada eşimin doğum belgesi çok dilli olduğu için tercüme ettirmedik. Hatta evrakların arasınada koymadık. İsterlerse veririz diye. Nüfus kayıt örneği vardı.
    İngilizcemiz yeterli olmadığı için mülakatın Türkçe yapılmasını rica ettik. Evrakları teslim ettik tekrar bekledik. 2 ayrı memur mülakat yapıyordu. Aradan bir saatten fazla belki 2 saat bilmiyorum zaman geçmiştir. Önümüzdeki 2 ayrı kişiye (biri aile), diğer kişi bekardı sanırım sarı dosya uzattı memur :(( Başka bir kadın vardı tekti vizesi onaylandı mülakatıda ingilizce yapmıştı. Bir de bekar gözlüklü bir çocuk vardı vizesi onaylanınca havaya zıplayıp çıkışa doğru koşmaya başlayınca güvenlik görevlisi memur uyardı. Hızlı hareket etmeyin dedi direkt durdurdu.
    Ama bir eksiklik vardı mülakat için gelenlerden parmak izi alınmadı.
    Mülakat için numaramız yandı bizi Almanca iyi günler diye gülümseyerek karşıladılar. Eşime ne iş yaptığını, Amerika’da ne iş yapacağını, hesabımızda ne kadar olduğunu, bana da ilk evliliğiniz mi, tek çocuk mu var diye sordular. Her şey yolunda, evraklarınızda bir sorun yok fakat şu an sistemsel sorun olduğunu ve parmak izi için 13.30 da tekrar gelmemiz gerektiğini söylediler. Bunun içinmiş demek ki. Konsolosluk çıkışının hemen sol tarafında yolun karşısında pizzacı var oraya gittik pizzaları güzeldi. Yine aynı yolda starbucks ve cafeler var zaman geçirmek için gidilebilir. 13.30 da konsolosluk önüne gittik. Bir görevli parmak izinin düzelmediğini ertesi gün öğleden sonra gelinmesi gerektiğini tüm bekleyenlere duyurdu. Ertesi gün, sabah mülakatı olan arkadaşlar foruma yazınca anladım parmak izi düzelmişti. Öğleden sonra tekrar gittik. Kapının tam karşısındaki memurlar görevliydi. Güvenlik görevlileri sıra numarası aldırmadı direkt sıraya girip ayakta bekledik. Sıramız gediğinde parmak izlerimizi verdik ve evraklarımızı teslim ettik. Önceki gün hepsini geri verdiler mi hatırlamıyorum ama e-devlet ten çıkardıklarımızı verdim onu hatırlıyorum. Eşimin çok dilli doğum belgesini istemediler :) Biz de sormadık. Çat pat türkçe bilen sarışın gözlüklü Amerikalı beyefendinin sesi spiker gibiydi :) ingilizce “vizeniz onaylandı” dedi. Teşekkür ettik🙏😊 oradan ayrılırken herkes gülümseyerek bize bakıyordu. Selamlaştık ve çıktık :)) daha öncede forumda okumuştum eksik evrak olur tekrar çağırırlar belki diye saat 17.00’ye kadar Ankara’dan ayrılmadık.
    Pasaportlarımız bir kaç gün sonra Beşiktaş postanesine geldi. Elden teslim aldık. Hafta sonu ise 4 ay sonra Amerika’ya yerleşeceğimizi ailelerimize söyledik. Sonrada çalıştığımız kuruma. Ocak ayının ortasında çalıştığımız kurumdan istifa ettik.

28.01.2025 / 15.30 tarihine uçak biletlerimizi aldık ve şu an Boston Massachusett eyaletinden yazıyorum😊🙏 Evimizi MA’ da bir tanıdık vasıtasıyla İstanbuldayken kiraladık. Havalimanından indiğimizde bizi aldılar. Ertesi gün telefon ve hat işlerini hallettik. Bir sonraki gün arabamızı satın aldık, aynı hafta içinde eşim bankada hesap açtırdı. Bir sonraki hafta kızımı okula yazdırdık ve eşyalarımız geldi, yerleştik. Eşim ehliyetini dün aldı. Şimdi ingilizce kursu için araştırma yapıyoruz henüz bulamadık bayağı dolu. Onu da halledeceğiz. Yani eğer bu aşamalarda yardımcı olacak birileri olmasaydı, bizi yönlendiren, bizimle koşturan olmasaydı bu kadar kısa sürede bunların hiçbirini gerçekleştiremezdik. Her şey çok kolay ve rahat oldu bizim için. Tanıdık, güvenilir birilerinin olması çok önemliymiş arkadaşlar. Buraya gelmeden yol yordam gösterecek, sizi yönlendirecek, güvenilir birilerini bulmalısınız ki süreci kolay atlatın, yıpranmayın. Şimdi tek başımıza çırpınacaktık ama yüzüyoruz. Bu eyalete gelmeyi düşünenler varsa bana yazabilir. Yardımcı olmaya çalışırız. Her şey gönlünüzce olsun. Hoşçakalın🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@ysmnb İnanılır gibi değil 🤩 Kısmetinizde ABD'ye gitmek varmış ve her şey su gibi akıp gitmiş. Çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun 🎉👏

• @Serapp çok teşekkür ediyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Gerçektende her şey su gibi akıp gitti🙏

• @ysmnb gerçekten müthiş bir hikaye. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🙏🏼🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ysmnb

Süreciniz biraz inişli çıkışlı olmuş ama sonu güzel bitmiş. Tebrikler, bundan sonraki yolunuz siz ve aileniz için çok açık olsun 🍀🧿

İngilizce kursu için bakmadıysanız oturduğunuz bölgenin county’sine ait college’da ücretsiz online veya yüz yüze ESL dersleri olması muhtemel, geçen gün farklı dersler arastirirken karşıma çıktı benim.

• @MomisCan çok teşekkür ediyorum🙏

• @ATS16 merhabalar gittik birebir görüştük fakat tarihlerin henüz belli olmadığını bir ay sonra tekrar sormamız gerektiğini söylediler. Bulunduğumuz yerde kütüphane kapalı, kiliseye sorduk ordanda dönüş alamadık araştırıyoruz. Bilgi için teşekkür ederim🙏

• ⭐⭐⭐

@ysmnb
    Karşınıza çıkan emarelere verdiğiniz pozitif tepkiler sonucu başlayan yepyeni bir hayat....
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    756
    1
    10 Oy
    756 İleti
    88k Bakış
    B
    @Busra-Turan Merhaba, Hong Kong hesap dökümü istemedi benden. ama yine de yanınızda götürmenizde fayda var ben hesapta 10k $ gösterdim. aynı zamanda sağlık raporu aldığım kurum covid aşı karnemi de istedi.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k