Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

• @Ugur-2
    Selamlar, belirttigininiz gibi ilgili ulkede vatandasliginizin olmasi size mulakat planlanmasi icin buyuk bir rol oynadiginu dusunuyorum. Niyetinizin iyi oldugunu anliyorum ancak sizin orneginiz uzerinden referens almak uygun olmayacaktir. Vatandaslik ya da oturum izni olmayan talihlilerden yapilan dosya trasnferlerine ayni sekilde olumlu yanit vermeme ihtimalleri bir hayli yuksek, ornek vermek gerekirse Muscat/Oman’da bulunan ABD konsoloslugu DV2025 surecinin basinda sadece bir kisiye mulakat verip, geri kalan talepleri yanitsiz/mulakatsiz birakmistir. Tabii ki bu kabul etmeyecekleri anlamina gelmiyor ancak trasnfer talebinde bulunmadan once uygun bir sekilde ilgili konsolosluga e-mail atarak sorguda bulunulmasini oneririm. Size mulakatinizda bol sanslar.

• Bu benim ilk başvurum evli ve 1 çocuğum var. Eşim yurtdışında yaşama konusuna olumsuz bakıyor o sebepten dolayı düşüncesi gitmekten yana değil. Çekilişe başvuru yapan benim olumlu sonuçlanması durumunda mülakata vs. bireysel olarak katılabilir ve tek başıma gidebilir miyim? Yoksa evli olduğumuz için tüm aile bireyleri sağlık raporu ve mülakat sürecine birlikte mi katılmamız mı gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz

Foruma katildiginiz tarih olan 14.05.24 tarihinden bu yana forumda çok zaman geçirmemişsiniz muhtemelen sahip olduğunuz CN ile Ankara’dan mülakat beklediğinize göre. 24.09.24 tarihinde de aynı soruyu sormuşsunuz ve benzer bir cevabı almışsınız.

Öncelikle gönlünüze göre olsun, çok olağanüstü bir durum olmaz ise sahip olduğunuz CN’ye Ankara’dan mülakat almanız mümkün gözükmüyor. Bu konu başlığını 1.sayfasindan bu yana okursanız sizin durumunuzda olan diğer DV2025 talihlilerinin vizelerine kavuşmak için neleri yaptığıni göreceksinizdir. Bol şans

• Arkadaşlar merhaba, ceac den kontrol ettiğimde ''ready'' olarak gözüküyor fakat mülakat tarihi esc de gözükmüyor, mail de almadım. Sizce KCC'ye mail atmalı mıyım belki daha erken öğrenirim tarihi?

• @kadirkurtgoz şuraya risotto tarifide yazsam sizin için çok bir şey farketmeyecek diye düşünüyorum çünkü 2. İletinizdede aynı soruyu sormuşsunuz size yapmanız gereken en önemli şey söylenmiş forumu sıkı bir şekilde takip edin sürecinize hakim olun denmiş ama siz pek umursamamışsınız ki aynı soruyu tekrar sormuşsunuz. En önemlisi kendi sürecinizi kendiniz takip edip hakim olmazsanız bu vizeyi alma olasılığınız maalesef ki düşük, hele ki ankaradan bekliyorsanız bu vizeyi yok denecek kadar az denilebilir

• @kaansaric, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, ceac den kontrol ettiğimde ''ready'' olarak gözüküyor fakat mülakat tarihi esc de gözükmüyor, mail de almadım. Sizce KCC'ye mail atmalı mıyım belki daha erken öğrenirim tarihi?

Evet mail atarak tarihi öğrenebilirsiniz.

• @lesnarhomie selam bende attım bana da 4 mart verildi. konsolosluktan mail bekliyorum şu anda.

• @musa-k merhaba. bu her sene çokça yaşanan bir durum, ilk değilsiniz.
    asıl talihli vizesini aldığında genelde çocuklara vize basılır. ancak eşlerden birine NVC'den vize numarası temini sağlanamazsa (sizinkinde olduğu gibi) konsolosluk vize verdiği pasaportları elinde tutmak istemez, gönderir.

eğer hiçbir mail almadıysanız lütfen konsolosluğa bu konuyla ilgili bir mail atın ve sorun.
    sonrasında onlardna gelecek cevaba istinaden benimle özleden iletişime geçin.
    merak etmeyin, eşiniz de vizesini alacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Uzak daha sade ve anlaşılır şekilde tekrar atın.
    eğer aynı cevabı yollarlarsa yine atın.
    kcc'den istediğiniz cevabı alana kadar devam etmelisiniz.

• @zerooo Hocam Hong Kong'dan sağlık randevusu alabildiniz mi? Nicholson dönüş yapmadı bana, Anderson döndü.

• Merhaba herkese

@gucarslan Asıl talihli benim. Tiflis te mülakata gireceğim. 11 Mart tarihi verildi. Evraklarımı hazırlıyorum. Evrak listesi bazen karmaşık hale gelebiliyor. bazı sorular sormam gerekiyor. Kusura bakmayın lütfen sorulduysa da. Asıl talihli ben olduğum için gerekli prosedürlerde Lise-Üniversite ve Yüksek Lisans diplomalarımı hazırladım. Eşim için üniversite diplomalarını, çocuklarım içinde öğrenci belgelerini hazırlamama gerek varmıdır? Tecrübe eden varmıdır?

Örneğin benim üniversite diplomam tamamen türkçe olduğu için çeviri noter ve apostil yaptırdım. Yüksek lisans diplomam hem türkçe hem ingilizce. Yüksek lisans diplomam için herhangi bir şey yapmama gerek varmıdır?

Teşekkürler

• @Emre-Kurtulmuş peki dosyamı başka bir yere taşımak için çok mu geç oldu yoksa bunun için bir zaman aşını oldu mu? Hong Kong’a taşıyanları çok gördüm.

• @dkerim merhaba,
    süreç tamamen asıl talihli üzerinden ilerler, eş ve cocuklar için diplomaya gerek yok ama yanınızda olması iyi olur.

Yüksek lisans diplomam için herhangi bir şey yapmama gerek varmıdır?

ingilizce ise gerek yok.

• Hong Kong bana öğrenim diplomasını bir an önce bize gönderin diye mail atmış. Böyle bir durum var mıydı? Başka evrak göndermek gerekiyor mu?

• @Burak3445 mülakat tarihiniz belli oldu mu?
    sadece onların istediği evrağı yollayın şimdilik, ing. değilse tercüme ettirip göndermelisiniz unutmayın.

• @lesnarhomie merhabalar, sizin iletinizi görünce bende KCC ye e mail attım, bir süre sonra cevap geldi. 27 mart tarihine randevu verilmiş olduğunu öğrendim, ayrıca e mail de 7-10 gün içinde notification letter ile ilgili email alacağım belirtildi.

• @gucarslan barkodlu öğrenim belgesini istedi bildiğiniz e devletten alın gönderin dedi
    Mülakat tarihim belli değil

• @Burak3445 Siz öncesinde Hong Kong'a mail mi atmıştınız lise diplomam yok diye?

• @lesnarhomie hayır öyle bir şey atmadım. Ben hiç mail atmadım Hong kong. Kcc ye sadece taşıma maili attım. Niye böyle bir şey istendi şaşırdım

• @Burak3445 Gerçekten ilginç, ben de şaşırdım.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    ugurswayU
    @Erdi-Gultekin Merhaba, dosyaniz ozelinde henuz mulakat planlanmadigi icin KCC’den bu cevabi aliyorsunuz. Dolayisiyla yine mulakat planlanmadigi icin ilgili konsoloslukta da size bu sekilde bir cevap veriyor. Bu durumda yapmaniz gereken, sabirla mulakatinizin planlanmasini ve pause kararinin kaldirilmasini beklemek. Bu surecte mulakat yerinizin Montreal oldugundan emin olmaniz adina KCC’ye yeni bir email gondererek mulakat yerinizin neresi oldugunu sorabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k