IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ezgi-2 hanim,cok tesekkur ederim konu ile ilgili, gecmis ve gelecekteki bilgilendirmeleriniz icin. Bildigim kadar ile igne olayinda cok fais fiyatlar istemekteler, ucsic in anlasmali oldugu kurum yada doktor. Eger daha once yaptirmis oldugunuz asilarla ilgili , asi kartlariniz yada e-nabiz kayitlariniz kabul olursa, tekrardan ayni asiyi mantik olarak istememeleri lazim sanirim.
-
Benimde bir sorum olacak edevletteki qr codeli aşı bağışıklık testilerini kabul ediyor mu unganlar yakında başından geçenler varmı birde COVID-19 aşısı hiç olmayanları kabul ediyorlar mı?
-
@erdinc28 hayir ben yapmadim
-
Merhaba, biz de 18 Mart için interview aldık, register olduk sisteme fakat hala appointment için case number hazır değil hatası alıyoruz. Siz giriş yapabildiniz mi? Doktor randevusu alırken de aynı şekilde yönlendirilen sayfa hata veriyor.
-
@gkorkmaz bir ay kala olmadan sağlık randevusu alamazsınız
-
@uguran benden size yavsiye ne isterlerse hiç düşünmeden verin.
-
@erdinc28 Temuzun kaçında dq oldun ?
-
Herkese merhaba ,
16 Ocak 2025 itibariyle Orlando Havaalanindan yeni hayatima IR1 vizesi ile giris yaptim. Orlando (MCO) havaalanindaki polis memurlerinin nezaketi ve yardimseverligini unutmayacagim. Uzunca bir pasaport kontrol sirasi bekledikten sonra sira bana geldiginde ozel bir bolume alindim. Konforlu bir salonda kisa sure bekledikten sonra polis memuru adimla seslendi. Sadece pasaportumu istedi. Valizim ya da cantamla ilgilenmedi. sadece Posta adresimi degistirmek isteyip istemedigimi sordu. Evet dedim ve adresimi guncelledim. Pasaportuma o meshur damgayi vurduktan sonra bana' bu damganin oturum izni yerine gectigini' greencard postalanana kadar bu damgayla oturum iznimi kanitlayabilecegimi soyledi. Cunku greencard gelmesi bazen 6 ayi bulabiliyormus. Hatta cocuklarim icin bununla basvurabilir miyim diye sordum, evet diye cvp verdi. sonrasinda "Welcome to USA"... Heyecandan cikisi zor buldum

SSN icin persembe gunune randevu aldik. Onu da aldiktan sonra cocuklarim icin F2A ve F2B vizesi sureci baslayacak bizim icin .Bu uzun ve sikintili surecte cevapsiz kalan sorularima cevap oldugunuz icin herkese cok tesekkur ederim. Umarim buradaki herkes en kisa surede hayalini gercekestirir. Kendi adima muthis bir deneyim yasiyorum son 5 gundur. Bu vesileyle ben de birkaciniza cevap olabilirsem ne mutlu bana!
-
@gkorkmaz sisteme düşmesi bir kaç gün alabiliyor. Doktor randevusu için de bulunduğumuz günden en geç 30 gün sonraya randevu alabilirsiniz. Sistem sadece 30 günlük aralık gösteriyor. Yani bugün itibari ile 20.02.2025 e randevu alabilirsiniz.
-
arkadaşlar ds261 formunu doldurmamız gerekiyor mu? araştırdığım kadarıyla bazıları ds260 dan önce doldurun diyor. bazıları gerek yok diyor. sizler doldurdunuz mu?
-
@Bircan Ben de hali hazırda yapılmış alıları tekrar yapmazlar düşüncesiyle yaptırdım. Zaten nerdeyse tüm ilaçlara alerjim var, biran da vücuduma o kadar ikaç enjekte edilmesin diye tedbiren yaptırdım hepsini. Ama yine de yapacağuz derlerse yapacak bir şey yok
Önümüzde ki hafra muayene randevum var, muhakkak bilgilendiririm sizi. -
@Esra-Lewis Siz CR/1 ooarak 2 yıllık Green Card aldınız. Bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala tekrar bir form doldurup, evliliğinizin devam ettiğine dair belgeler, kanıtlar sunarak başvuru yapacaksınız. Yani bu kısmı ABD’ye giriş yaptığınız tarihten itibaren yaklaşık 2 yıl sonra yapacaksınız.
-
Merhabalar. 7 Şubatta mülakat randevum var. Bir sıkıntı çıkmazsa 14-15 Şubat gibi vizem elimde olacak inşallah. Şimdi şunu sormak istiyorum, 29 Nisan 2025’te evliliğimizin ikinci yılı doluyor. Bu tarihten önce ABD’ye giriş yaparsam 2 yıllık Green Card alacağımı biliyorum. Peki bu tarihten sonra giriş yaparsam 10 yıllık mı veriliyor? Yani ABD’ye giriş tarihime göre mi belirleniyor? Yoksa vizenin basıldığı tarihe göre mi? Bilgisi olan acil yardım lütfen

-
@Ezgi-2 detayli bilgisi olan cevaplandirirsa ben de cok sevinirim. Ayni durumda olan birisi olarak bildiklerimi paylasmam gerekirse, 2.yili doldurduktan sonra giris yaparsaniz 10 yillik veriliyor. Mulakatta genelde 6 aylik sure taniniyor goc etmeniz icin. Muhurun basildigi gunden itibaren 6 ay icerisinde giris yapma hakkiniz oluyor. 6 aylik surec icerisinde evliliginizin 2.yili doluyorsa ve sonrasinda Abd'ye giris yaparsaniz 10 yillik veriliyor.
-
@cufer anladım, çok teşekkür ederim

-
@Ezgi-2 anladım, çok teşekkür ederim

️ -
Arkadaşlar selam, mülakat mailinden sonra register adımlarını tamamladık. Ptt için adres kaydetmemiz mi gerekiyor? birde bu aşamalarda ödememiz gereken bir para var mı yoksa mülakata gidince mi ödüyoruz?
-
@gkorkmaz Register aşamasında bir hesap oluşturuyorsunuz. Ardından hesap ile giriş yaparak randevunuza gideceğinizi onaylıyorsunuz. Sonra da pasaportunuzu teslim alacağınız ptt şubesini seçmenizi istiyor(bu aşamada sadece Ankara ve İstanbul seçebiliyorsunuz).
Bir sonraki aşamada da başka bir il de ptt şubesi ya da ev adresiniz gibi bir seçeneğiniz oluyor. Ek kargo ücreti ödeyerek dilediğiniz adrese pasaportunuzun gönderilmesini talep ediyorsunuz.
Bu arada kesin bilgi: eğer ptt şubesini yanlış seçerseniz(birinin başına gelmiş İstanbul’u seçmiş ama kendisi başka ilde ikamet ediyor), gönderim sağlandıktan sonra asla değişiklik şansınız yok. Gidip İstanbul’dan ilgili şubeden almanız gerekiyor.
Mülakata gittiğimizde bir ödeme yapacak mıyız benim de bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa çok mutlu olurum.
-
@said en az 5 yıl yaşamış olması gerekiyor olabilir, ben onu araştırmadım, eşim hep amerika'da olduğu için o konuyu bilemiyorum gerçekten. aşağıda arkadaşların dediği doğrudur muhtemelen. kusura bakmayın yanlış bilgilendirdiysem.
-
@Bircan Ben mesela daha 1990'ların sonları, 2000'lerin başlarında olduğum aşıların aşı kartlarını götürdüm, bazılarını kabul ettiler. En güncel olan Covid aşı kartımı da bastırıp götürdüm, onu da kabul ettiler (en son 2021'de filan covid aşısı olmuştum) bana bunlara rağmen tetanoz-difteri-boğmaca, kabakulak-su çiçeği ve normal influenza aşısı yaptılar. Elinizde aşıları olduğunuza dair bir kanıt varsa kabul ediyorlar. Hele e-nabız büyük bir kanıt. Tüm istenen aşıların listesine unganların websayfasından ulaşabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum