Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @arslan34 Amerika'da daha once 5 yasamis ise sarti sagliyor demektir. Dogumdan hemen once olmasi gerekmiyor. Bir de bu 5 yilin en az 2'si 14 yas sonrasi olmasi lazim.
    Bu sart saglanmiyorsa ebeveynlerden birinin vatandas olmasi yetmiyor.

• Priority Date: 1/7/23
    DQ: 2/24/24
    Interview: 3/21/25 @ 8:00

• Ekim'de DQ olmustum, bugun Mart icin interview maili aldim. Bekleyenlere kolayliklar dilerim

• Expedite yapmismiydiniz? Bende Temmuz da DQ olmustum da

• Surecinizi expedite yapmismiydiniz?

• Ekim DQ'su olarak 18 Mart'a Interview Letter aldık. Umarım, bekleyen herkese de en kısa sürede güzel haberler gelir.

• Merhaba arkadaşlar ekim dq için bende 18 mart a randevu maili aldım.

• Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı abd'ye gittikten sonraki süreçle ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi lütfen 🙏🏻
    CR1 vizem var. Pasaportumla birlikte ikinci yıldönümümden 90 gün önce i751'i göndermem gerektiğini belirten bir belge verildi. Sonra USCIS web sitesine gittim ve yeşil kartın sona ermesinden 90 gün önce diyor. Bana iki çelişkili talimat gibi geliyor. ABD'ye geleli birkaç gün oluyor ve ikinci yıldönümümüze yaklaşık 1 ay kaldı, bu yüzden bana geç söylediler veya bu talimat yanlış anlaşıldı. Yardımcı olabilir misiniz?

• @Esra-Lewis Merhaba, evliliğinizin üzerinden 2 yıl değil, Amerika’ya giriş yaptığınız tarihten itibaren 2 yıl olarak hesaplamanız gerekiyor.

• @Ezgi-2 hanim,cok tesekkur ederim konu ile ilgili, gecmis ve gelecekteki bilgilendirmeleriniz icin. Bildigim kadar ile igne olayinda cok fais fiyatlar istemekteler, ucsic in anlasmali oldugu kurum yada doktor. Eger daha once yaptirmis oldugunuz asilarla ilgili , asi kartlariniz yada e-nabiz kayitlariniz kabul olursa, tekrardan ayni asiyi mantik olarak istememeleri lazim sanirim.

• Benimde bir sorum olacak edevletteki qr codeli aşı bağışıklık testilerini kabul ediyor mu unganlar yakında başından geçenler varmı birde COVID-19 aşısı hiç olmayanları kabul ediyorlar mı?

• @erdinc28 hayir ben yapmadim

• Merhaba, biz de 18 Mart için interview aldık, register olduk sisteme fakat hala appointment için case number hazır değil hatası alıyoruz. Siz giriş yapabildiniz mi? Doktor randevusu alırken de aynı şekilde yönlendirilen sayfa hata veriyor.

• @gkorkmaz bir ay kala olmadan sağlık randevusu alamazsınız

• @uguran benden size yavsiye ne isterlerse hiç düşünmeden verin.

• @erdinc28 Temuzun kaçında dq oldun ?

• Herkese merhaba ,

16 Ocak 2025 itibariyle Orlando Havaalanindan yeni hayatima IR1 vizesi ile giris yaptim. Orlando (MCO) havaalanindaki polis memurlerinin nezaketi ve yardimseverligini unutmayacagim. Uzunca bir pasaport kontrol sirasi bekledikten sonra sira bana geldiginde ozel bir bolume alindim. Konforlu bir salonda kisa sure bekledikten sonra polis memuru adimla seslendi. Sadece pasaportumu istedi. Valizim ya da cantamla ilgilenmedi. sadece Posta adresimi degistirmek isteyip istemedigimi sordu. Evet dedim ve adresimi guncelledim. Pasaportuma o meshur damgayi vurduktan sonra bana' bu damganin oturum izni yerine gectigini' greencard postalanana kadar bu damgayla oturum iznimi kanitlayabilecegimi soyledi. Cunku greencard gelmesi bazen 6 ayi bulabiliyormus. Hatta cocuklarim icin bununla basvurabilir miyim diye sordum, evet diye cvp verdi. sonrasinda "Welcome to USA"... Heyecandan cikisi zor buldum 😉
    SSN icin persembe gunune randevu aldik. Onu da aldiktan sonra cocuklarim icin F2A ve F2B vizesi sureci baslayacak bizim icin .

Bu uzun ve sikintili surecte cevapsiz kalan sorularima cevap oldugunuz icin herkese cok tesekkur ederim. Umarim buradaki herkes en kisa surede hayalini gercekestirir. Kendi adima muthis bir deneyim yasiyorum son 5 gundur. Bu vesileyle ben de birkaciniza cevap olabilirsem ne mutlu bana!

• @gkorkmaz sisteme düşmesi bir kaç gün alabiliyor. Doktor randevusu için de bulunduğumuz günden en geç 30 gün sonraya randevu alabilirsiniz. Sistem sadece 30 günlük aralık gösteriyor. Yani bugün itibari ile 20.02.2025 e randevu alabilirsiniz.

• arkadaşlar ds261 formunu doldurmamız gerekiyor mu? araştırdığım kadarıyla bazıları ds260 dan önce doldurun diyor. bazıları gerek yok diyor. sizler doldurdunuz mu?

• @Bircan Ben de hali hazırda yapılmış alıları tekrar yapmazlar düşüncesiyle yaptırdım. Zaten nerdeyse tüm ilaçlara alerjim var, biran da vücuduma o kadar ikaç enjekte edilmesin diye tedbiren yaptırdım hepsini. Ama yine de yapacağuz derlerse yapacak bir şey yok 😔 Önümüzde ki hafra muayene randevum var, muhakkak bilgilendiririm sizi.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1360
  • 5890
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |