Bölgede yaşayan biri olarak yazayım. Gemi söküm sadece bir hurda ayrıştırma işi değil aslında Türk tersaneciligine büyük katkı sunan bir kompleks. Gemi kesme işi 1985 yillari civarinda bölgede başladı. Yani ben kendimi bildim bileli burada gemi kesiyorlar. Hurda metal yanında bir sürü ekip ekipmanı da hurda parasına alıyorlar. Bence gemi söküm bu bölgeye hatta tüm tersanelerin ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Tabiki gemi söküm tesisleri ağır bir iş kolu ve yılda malesef 3-4 genç insan hayatını kaybediyor. Ama şunu söyleyeyim bu işi yapmasak olurmu derseniz devlet eliyle gemi yan sanayi kurulmadan bu işletmeler kapatılmamalı. Bu hükumetin umrundami tabiki değil işletmecilerin zaten umrunda değil. O devasa gemi motor bloklarını dokmiyeceksek elimizdekindende olmamalıyız popülist söylemlerle. Elbet asbest araştırmasına takılan denetlemeye geçmeyen gemiler gelmesin. Is guvenlik konularina gereken onem verilsin. Ancak bu büyük bir iş kolu ve asla dediğim gibi ulke gelişmeden bu iş kolu bırakılmamalı. Devlet devlet olmalı vatandaşını korumalı yoksa patronlar asbestli gemileri getirir çalışanlarda keser.. az kaldı seçime kadar buradayız.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri
-
donald trump'in son seçimde tekrar başkan seçilmesinden sonra, 20.01.2025 tarihinde resmi oalrak görevini devraldı.
her başkan gibi o da (ki bunda gayet tecrübeli) gelir gelmez başkanlık kararnamelerini imzalamaya ve tahmin edildiği gibi göçmenlik üzerine de çeşitli kararları hızlıca almaya başladı.
DV2020 ve DV2021'i mali yıllarını yerle bir eden trump, kararnamelerini yine INA üzerinden devam ettirdi.
bunlardan ilki;
PROTECTING THE UNITED STATES FROM FOREIGN TERRORISTS AND OTHER
NATIONAL SECURITY AND PUBLIC SAFETY THREATSilgili kararnamede trump; ülkeye gelmiş ve gelecek yasal ya da yasal olmayan göçmenlerin artık ya tamamen engellenerek ya da mümkün olabilecek en sıkı güvenlik önlemleri ile ülkeye alınacağını, alınanların da bu güzenlik soruşturmalarından geçirilmesi için emir verdi.
özellikle kararnamedeki ilgili kısım, ülkede hali hazırda yer alanlar için atılmış bir adım;
(iii) re-establish a uniform baseline for screening and vetting standards and procedures, consistent with the uniform baseline that existed on January 19, 2021, that will be used for any alien seeking a visa or immigration benefit of any kind; and(iv) vet and screen to the maximum degree possible all aliens who intend to be admitted, enter, or are already inside the United States, particularly those aliens coming from regions or nations with identified security risks.
bu durum, LPR statüsünü kazanmış kişiler için şu anlık bir sorun teşkil etmese de, bu dönemde vatandaşlık sürecine girecekler için daha fazla soruşturma olacağı anlamına kesinlikle gelmekte.
her ne kadar yasal göçmenlere (LPR) herhangi bir yaptırımı olmayacağı yönünde demeç verse de, göçmenlik ve vatandaşlık adımlarında yaptırımları gayrıresmi yürütmesi ve sıkılaştırması oldukça normal bir adım olur koltukta oturan trump olunca.genel olarak sonraki süreçte AP'lerin artacağını ve mevcut AP'lerin süreçlerinin daha da uzayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
özellikle, NNCP'den dolayı AP'ye kalanların bu durumlarının hızlı bir şekilde çözülmesini beklemek hayal olur.
hali hazırda, NNCP'den dolayı AP'ye kalan isim + soyisim kombinasyonlarındaki süreler özellikle B1/B2 vizelerinde yılları buluyordu.
DV içinse durum süre sınırı olmasından kaynaklı özellikle yıl sonuna doğru hızlı ilerlese de, bu kararname ile denetimin daha sıkı ve detaylı yapılacağını ifade etmek gerek.her başkan ve yönetim elbette ülkesini ve halkını korumakla yükümlü.
kararnameler, çıkartılan yasalar hep bunun göstergesi. ancak, trump gibi eli sopalı yöneticiler, ülkelerinin çıkarı için her yolu mübah görüyorlar.şu an için enseyi karartmanın bir anlamı yok ancak; özellikle AP süreçleri devam eden arkadaşlarımıza bol sabırlı beklemeler diliyorum.
diğer karanameler için bu linkten resmi linki takip edebilirsiniz;
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
@gucarslan Uğur bey merhabalar, konu hakkında sormak istediğim bir soru var genel itibari ile görüşünüz vizesini alanların olabildiğince hızlı şekilde ABD’ye ilk girişlerini yapması yönünde olası bir karardan etkilenmemek adına, peki burada örnek veriyorum ilk girişini yapıp 1 hafta sonra Türkiye ye dönüp 1.5-2 ay sonra gitmekle, ilk girişini 1.5-2 ay sonra tamamen gidip yerleşmek amacıyla yapmayı düşünmek arasında nasıl bir farklılık oluyor, sonuç olarak green card henüz basılmamış olacağı için giriş çıkış yaptıktan sonraki girişte de göçmen vize ile giriş yapmamız gerekmiyor mu, bu durumun stamp vurulduktan sonra vizenin 1 seneye uzaması ve Hali hazırda ilk giriş yapıldığı için ssn ve green card süreçlerinin başlaması haricinde başka bir avantaj sağlıyor mu, konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilir misiniz
-
Doğum ile vatandaşlık yasasını kaldırmaya yönelik attığı adım ne zamandan itibaren geçerli olacak acaba?
-
ABD'de dogum yoluyla vatandaslik verilmesini Trump asagidaki kararname ile sona erdiriyor. Sadece biyolojik annesi veya babasi vatandas veya lawful resident (greencardli) olanlara dogum yoluyla vatandaslik verilecek. Bu kararname imzalandiktan 30 gun sonra gecerli olacak. Yani 19 Subat'tan sonraki dogumlari kapsiyor.
-
Meksika sinirinin guvenliginin saglanmasi icin askeri guc kullanilmasina izin veren ve sinir guvenligi icin gereken herseyin yapilmasini emreden kararname de imzalandi. Ayrica bu kararname ile sinir bolgesinde OHAL ilan ediyor.
-
Asagidaki kararname, ulkede yasadisi olanlardan suca karisanlarin sinirdisi edilmesinin hizlandirilmasini ve ayrica eyaletlerden yasadisi kisilere verilen tum yardim ve kolayliklarin (Medicaid, food assistance vb) sonlandirilmasini kapsiyor.
-
Asagidaki kararname, 27 Ocak tarihinden itibaren, multeci basvurularinin ve devam eden islemlerin hepsini durduruyor.
-
@MySea peki ABD de yasal yolla kalan (greencard haric) calisma vizeleri gibi ailelerin bebekleri olursa ne olacak bilginiz varmi?
-
@Aleras Eger dogum yapan anne yasalsa ama gecici statudeyse, yani visa waiver programla gelmisse, turist vizesi, ogrenci vizesi veya calisma izniyle gelmissse, ve baba vatandas veya greencardli degilse, artik dogum yoluyla vatandaslik verilmeyecek. Sadece vatandaslarin ve greencardlilarin ABD'de dogan cocuklari otomatik vatandaslik alabilecekler.
...the privilege of United States citizenship does not automatically extend to persons born in the United States: (1) when that person’s mother was unlawfully present in the United States and the father was not a United States citizen or lawful permanent resident at the time of said person’s birth, or (2) when that person’s mother’s presence in the United States at the time of said person’s birth was lawful but temporary (such as, but not limited to, visiting the United States under the auspices of the Visa Waiver Program or visiting on a student, work, or tourist visa) and the father was not a United States citizen or lawful permanent resident at the time of said person’s birth.
-
@MySea Kararnameler yayınlanmış fakat kaçı gerçeğe dönüşecek. Mesela yıllardır var bu abd de doğum yapan anne babaya vatandaşlık verilmeyecek mevzusu ve yine çıktı karşımıza
Uzmanlar bunun anayasanın 14. maddesine dayandığını ve kararnamenin geçerliliği olmadığını söylüyorlar. Karanamenin uygulanabilirliğini göreceğiz aradan şöyle 1-2 ay süre geçsin -
@MySea, içinde söyledi: 20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri
ABD'de dogum yoluyla vatandaslik verilmesini Trump asagidaki kararname ile sona erdiriyor. Sadece biyolojik annesi veya babasi vatandas veya lawful resident (greencardli) olanlara dogum yoluyla vatandaslik verilecek. Bu kararname imzalandiktan 30 gun sonra gecerli olacak. Yani 19 Subat'tan sonraki dogumlari kapsiyor.
Subat sonu olacak bebegimiz icin ne olacak bakip gorecegiz. 200 yillik kanunun iptal tesebbusunun bize denk gelmesi de sanssizlik mi baska bir sey mi bilemedim. (J1 ile buradayim)
-
Bu ileti silindi! -
Şimdiden davalar açılmaya başlanmış bile bazı kararnamelere. Elon Musk’ın başına geçeceği kurumda (DOGE), federal bir yönetici olmadığı için federal kurumları denetleyemez diye dava açmışlar.
-
Kararnameler işin reklam ve şov kısmı. Çoğu çeşitli gerekçelerle engelenecektir. Özellikle bu doğum mevzuusu. Öyle bir kararname ile anayasa maddesini çiğneyemez. İçinizi ferah tutun ama Trump dönemi çok çalkantılı geçeceğe benziyor. Her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır derler. Bekleyelim görelim.
-
@newbie97 Kararnameye gore anayasanin 14. maddesi yanlis yorumlanmis. Kisaca, onu duzeltiyoruz diyor.
Tabii ki eminim bu kararnamelerin bazilari icin davalar acilacaktir ve yurutmeyi durdurma kararlari cikabilir. Ama sanirim Trump yonetimi genel bir immigration ve vatandaslik kanunu uzerinde calisiyorlar. Yani Kongreden gececek bir kanun cikarsa, o zaman durumlar farkli olur.
-
@gucarslan, içinde söyledi: 20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri
donald trump'in son seçimde tekrar başkan seçilmesinden sonra, 20.01.2025 tarihinde resmi oalrak görevini devraldı.
her başkan gibi o da (ki bunda gayet tecrübeleri) gelir gelmez başkanlık kararnamelerini imzalamaya ve tahmin edildiği gibi göçmenlik üzerine de çeşitli kararları hızlıca almaya başladı.
DV2020 ve DV2021'i mali yıllarını yerle bir eden trump, kararnamelerini yine INA üzerinden devam ettirdi.
bunlardan ilki;
PROTECTING THE UNITED STATES FROM FOREIGN TERRORISTS AND OTHER
NATIONAL SECURITY AND PUBLIC SAFETY THREATSilgili kararnamede trump; ülkeye gelmiş ve gelecek yasal ya da yasal olmayan göçmenlerin artık ya tamamen engellenerek ya da mümkün olabilecek en sıkı güvenlik önlemleri ile ülkeye alınacağını, alınanların da bu güzenlik soruşturmalarından geçirilmesi için emir verdi.
özellikle kararnamedeki ilgili kısım, ülkede hali hazırda yer alanlar için atılmış bir adım;
(iii) re-establish a uniform baseline for screening and vetting standards and procedures, consistent with the uniform baseline that existed on January 19, 2021, that will be used for any alien seeking a visa or immigration benefit of any kind; and(iv) vet and screen to the maximum degree possible all aliens who intend to be admitted, enter, or are already inside the United States, particularly those aliens coming from regions or nations with identified security risks.
bu durum, LPR statüsünü kazanmış kişiler için şu anlık bir sorun teşkil etmese de, bu dönemde vatandaşlık sürecine girecekler için daha fazla soruşturma olacağı anlamına kesinlikle gelmekte.
her ne kadar yasal göçmenlere (LPR) herhangi bir yaptırımı olmayacağı yönünde demeç verse de, göçmenlik ve vatandaşlık adımlarında yaptırımları gayrıresmi yürütmesi ve sıkılaştırması oldukça normal bir adım olur koltukta oturan trump olunca.genel olarak sonraki süreçte AP'lerin artacağını ve mevcut AP'lerin süreçlerinin daha da uzayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
özellikle, NNCP'den dolayı AP'ye kalanların bu durumlarının hızlı bir şekilde çözülmesini beklemek hayal olur.
hali hazırda, NNCP'den dolayı AP'ye kalan isim + soyisim kombinasyonlarındaki süreler özellikle B1/B2 vizelerinde yılları buluyordu.
DV içinse durum süre sınırı olmasından kaynaklı özellikle yıl sonuna doğru hızlı ilerlese de, bu kararname ile denetimin daha sıkı ve detaylı yapılacağını ifade etmek gerek.her başkan ve yönetim elbette ülkesini ve halkını korumakla yükümlü.
kararnameler, çıkartılan yasalar hep bunun göstergesi. ancak, trump gibi eli sopalı yöneticiler, ülkelerinin çıkarı için her yolu mübah görüyorlar.şu an için enseyi karartmanın bir anlamı yok ancak; özellikle AP süreçleri devam eden arkadaşlarımıza bol sabırlı beklemeler diliyorum.
diğer karanameler için bu linkten resmi linki takip edebilirsiniz;
Bu kararname ile, benim yorumum, aslinda bundan sonraki tum vize islemlerini, daha kapsamli guvenlik ve saglik sorusturmalari gibi nedenlerle bir sekilde yavaslatiyor. Yazdiginiz gibi daha fazla AP islemleri ve daha uzun sureli gecikmeler olma ihtimali oldukca yuksek olacaktir.
-
Trump yine şov peşinde, göçmenler abd nin bir parçası zaten şimdiye kadar hiç kimsenin aklına gelmedi mi bu yasaları yürürlüğe koymak
Neyse önemli onlar bizi ilgilendiren konularDonald Trump yönetimi, göçmenlik politikalarında çeşitli değişiklikler yapmış. Özellikle, sosyal yardım alan kişilerin yeşil kart (green card) veya oturum vizesi almasını zorlaştıran düzenlemeler getirdi.  Bu düzenlemeler, sosyal yardım alan veya alması muhtemel kişilerin oturum ve vatandaşlık başvurularını etkileyebilir
Ancak, halihazırda yeşil kart sahibi olan kişiler için bu düzenlemelerin doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır. Yeni kriterler, daha çok yeşil kart başvurusu yapacak kişileri hedef almaktadır.
Özetle, Trump yönetiminin getirdiği yeni göçmenlik yasaları, mevcut yeşil kart sahiplerini doğrudan etkilemez. Ama bu sene bize vize verilmezse ilerde tekrar seçilmemiz zor ve üstüne 70 küsür kriter isterler
-
@MySea Örneğin aklıma yatmayan bir diğer konu 27 ocaktan itibaren mültecilerin başvurularının ve devam eden işlemlerin durdurulması mevzusu. Bildiğim kadarıyla mültecilerin tutulduğu detention centerlar özel şirketlere ait. Devlet her mülteci başı para veriyor bu yerlere binlerce kişi olduğunu varsayarsak. Buralarda 5 öğün yemeğiydi gardiyanıydı doktoruydu yemekhanesinde çalışanıydı derken dönen milyonlarca lira ve binlerce istihdam var. Bir anda hepsinin durdurulduğunu düşünün içerideki binlerce insana ne olacak. Çalışanlara ne olacak. Aynı zamanda kendisi buraların sayılarının arttıracağını da söylüyordu bu söylediğiyle ters düşüyor...
Gerçek kaçak göçü engellemek istiyorlarsa doğru olan yasal yolu kolaylaştırmak. Trump bu şekilde gider ve yasal yolları baltalamaya kalkarsa ters teper
-
@EzgiLera Lgbt fonlarına para vermeyi durduracaklarını ve ülkede sadece kadın-erkek cinsiyetinin olduğunu diyerek zaten abd deki büyük çoğunluğun nefretini toplamıştır şimdiden. Abd hani özgürlükler ülkesiydi, orada bir sürü çeşitli birey var bu dediği direk nefret toplar.
-
@MySea H1-B statusuyle burdayim. Esimde H-4. Daha 2 senemiz var uzatirsak 5 sene daha. Demekki burda dogum yapsak vatandaslik alamiycaz. Eger bu kararname yururluge girerse dogrumu anladim. Belki o zamana kadar en azindan greencard cikar
Buna da sukur deriz.
Benzer Başlıklar
121
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k