Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 719.9k 333

• @yalta Bakya :)))) Tabi sen gidiyorsun bizde buradan resimlere bakalım. :))) Allah gönlüne göre versin en güzeline binersin inşallah ;)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@coder Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi hocam, sende bir ara BMW 5 serisi vardı al-sat için duruyordu sanırım o yüzden soruyorum. Bakım maliyetleri, parça vs. nasıl BMW'de, özellikle 5 serisinde?

Luks ve donanimli arac seviyorsaniz burasi o tutkularinizi ucuza torpuleyeceginiz bir yer... Kilit nokta, boyle bir arac alacaksaniz tanidiktan yada bildiginiz bir arac alin. Gerekirse biraz fazla odeyin... Ondan sonra nirvana garanti :)

• @yalta Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@Opctebur Geçen yıl 40 bin TL'ye 1.3 Multijet 95HP Fiat Linea aldım hacı, bu paraya 500HP Nissan GTR'a binebileceğimi düşünmek bile istemiyorum.

540 beygirlik mercedes aliyordum o fiyatin daha asagisina :) SOnra dedim cok yakar, parcasi bahalli, arizasi cokmus, bana yakismaz fazla luks aahshahahs..... vazgectim :)

• @opctebur Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

Şşş tamam! şimdi @crazycells gelip konuyu sulandırmayın diye itharı çakar. @semavi de gelip, arabalar temiz de hemen hayal kuruyorsunuz der. bence dağılalım beyler. Kendi adıma yatınca yorganın bütün vücudumu örtmesine özen göstericem... malum sonra gereksiz rüyalar görüp boşu boşuna garaja inmeyelim konuşmak için.

En son bir arkadas geldi... Facebooktan onermisler... 1 hafta galerici gezmis... Bir suru yalan dolan... Pert arabalar, kiralik cikmalari, rebuiltler, az once sattim demeler...

Neyse verdik arabasini...

Velhasil...

Yanina gidip bakip temiz oldugunu gormeden ilana bakilmaz dememin sebebi bu...

• @semavi Eğer gelebilirsek, gelir de işleri yoluna koyup düzenli ve yerleşik bir hayata geçebilirsek I'm going to buy it and enjoy it.

• @semavi ben işin gırgırındayım :) sizi youtube üzerinden izliyordum, ve burada da semavi olarak takip ediyorum... Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Bu yıl başvururcam, nasip çıkarsa gideceğim eyalet ve şehir de belli :) ve yazılarınızda anladığım kadarıyla uçağımın kalmasından 15 gün önce size haber vermem gerekiyor temiz bir araba için :) Nasıl dersime çalışmışmıyım :)

• @caglaror Burada 1.5 dolar... ve cok zoruma gidiyor :D

• @semavi Aldın mı S60 R'ı?

• @semavi o zaman seni biraz yoracağız hocam :)

• @yalta Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi Aldın mı S60 R'ı?

Yok

bulamadim ki temiz hala...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@coder Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@semavi o zaman seni biraz yoracağız hocam :)

Araba isinden pek yorulmam :) En azindan simdilik bikmadim :) Bikarsam isin mutfagindan cikarim yavas yavas, satiscilara birakirim o zaman isi... Simdilik yari is yari hobi...

• @rüzgar Bir önceki kaldığım apartman kompleksinin garajında öyle güzeller gördüm ki tozlanmıştı. Ben de teknik aksamı karmaşık makinaları seviyorum. Tesla X görünce muhabbete giresim geliyor. Sessiz güzeller...
    Ama Mustang'lerin efelenmesi de ayrı güzel...
    Ha ama en iyi araba şu an beni getirip götüren diye bakarsak, Passat SW :)

• @semavi peki orada motor olayları nasıldır. Yani hiç alıp sattın mı ? Yada piyasadan haberiniz varmı ?

• @yalta işin garibi ben düşünmek istesem bile mantığım elvermiyor! :) "40 bin Tl yaklaşık 8 bin dolar yapaaarrr, Eeöööö, yok öyle yapmaz! hmmmm, yaaani 40 bin birim olarak düşünürseeeekkk, Hööeeee şey! , Yaa bırak abi bırak git 6 küsür tl den mazotunu al işine gücüne bak!" bak elvermedi gördün mü !? :)

• @Opctebur motorlar ABD'de anlamsız pahalı, TR'de hiç motor kullanmadım bir değişiklik yapıp orada kullanırım diyordum ama fiyatları görünce vazgeçtim.

Birkaç gün önce depoyu full'ledim (233 TL tuttu), bu gün resmen bir diş aşağı düştü çıldırmamak elde değil :) Gitti yine 120 TL. Bu paraya Kadir bey orada 700 mile şehir içi yapıp 2 kere depo dolduruyor.

• 2003 yılında seleye oturduğumda beri 6 aylık askerliğim hariç hiç ara vermeden aktif olarak motosiklete biniyorum. Hem ulaşım hem de hobi benim için..
    Özellikle İstanbul gibi bir şehirde motorsuz yaşayabileceğimi sanmıyorum.
    Eskiden "Ayağımı seleden atabildiğim sürece motora binerim" diyordum. Buralardan gidemezsem geçerliliğini koruyacak olmakla birlikte ABD'ye gitme imkanı bulursam sanırım motoru bırakacağım.

Sebebi de şudur; ABD'de sadece California eyaletinde motosikletlerin "filtering" yapması serbest. Filtreleme demek, kırmızı ışıkta veya sıkışık trafikte arabaların arasından geçme hakkıdır. Diğer eyaletlerde araba gibi şeritte beklemeniz gerekiyor, bu da işin ruhuna tamamen aykırı bence..

Motosiklet piyasasıydı konu, biraz alakasız oldu ama yeri gelmişken paylaşmak istedim..

• @VolkanU sizin görüşünüze saygı duymakla birlikte, herkez'in motor anlayışının farklı olduğunu söylemek isterim... istanbul gibi trafik sorunun had safhada olduğu bir şehirdeki mantıkla orada motor zaten kullanılmamalı. Kaldı ki burada, emniyet şeridinden gitmenin "yasak olmasına" rağmen trafik polisleri ses çıkartmıyorlar. Orada bu sorunun pek olmadığını (trafik), forumda yazanlardan çıkartıyorum. İşin trafik yönünü bırakırsak, motor binme olayı sadece ulaşım değil. Özgürlük hissi, ve bunu haricinde bir tarz olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. Kaldı ki bu kural sizi hemde diğerlerini korumak için var! Zaten bırakabileceğini de sanmıyorum! bi'kere sen o rüzgarı yediysen zor o iş! kendini kandırma :)

• @volkanu Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

ABD'de sadece California eyaletinde motosikletlerin "filtering" yapması serbest. Filtreleme demek, kırmızı ışıkta veya sıkışık trafikte arabaların arasından geçme hakkıdır.

İyi günler bir konuda bilginizi almak istiyorum. Türkiye'de bahsetmiş olduğunuz "filtering" serbest mi internete baktım ama anlamadım. Bu şekilde bir sürüşün yanlış olduğu gerekçesiyle bazı sürücüler tarafından uyarıldığım zaman olmuştu gençlik yılları işte :)) artık yok öyle bir motor durumu yardımcı olursanız sevinirim..

• @Rüzgar "Kaldı ki burada, emniyet şeridinden gitmenin "yasak olmasına" rağmen trafik polisleri ses çıkartmıyorlar." cümlesinden bir cevap alabilirsiniz diye düşünüyorum. :)) Evet yasak, Ama yakalanırsan bir çok şey yasak!. Hatta bazen yasak olmasına da gerek yok. Cezayı yirsin gardaaaaş. Şİmdiki arabalarda küllük yok, Lakin toros arabası olan ( eskiden ) bir tanıdığımızın, küllüğün yarısının kum dolu olmadığı için ceza yediğini bir çok kişi tarafından teyit edilerek doğrulandığını biliyorum. Filtering de yapabilirsin, emniyet şeridinden de gidebilirsin. Kaldırım üzerinden giden bir kurye motorcusu'nun önündeki yayalara da korna çaldığın da gördü bu gözler :) Hey yavrum heey ! Sen hayırdır ?

• @opctebur :))))) Sabah ankara kızılay tarafından işe gidiyorum önümüzde bir ekip otosu 2 adet yaya geçidi geçip bekleyen yayalara yol vermedi ben arkasından durup ben verdim örnek olmaları lazım ama maalesef bizdeki sorun aslında yasalara yasa koruyucularının bile yeteri kadar uymamaları sanırım iş öyle :))))))))

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    166 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • Statu Degistirirken Araba Kullanimi

Taşındı Ehliyet ve Araba
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    kirikK
    @arnblt Heheheh peki cok tesekkur ederim tekrardan :) Biraz rahatladim, bazen de risk almam gerekiyor sanirim :)
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k