DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@ugursway selamlar, evet ilk işim oraya mail atmak oldu zaten. Ben öncesinde de süreci biraz anlayabilmek için Hong Kong’a mail atmıştım. Hatta sonrasında da kendi doktorumla konuştum vs. Ama tabi sitede deneyimi olan biri varsa onun aktarımları da çok değerli olacaktır. Bakalım cevap bekliyorum, benim sürecim umarım olumlu sonuçlanır da ben de buraya güzel bir case yazarım ve başkaları faydalanır🥳
-
Arkadaşlar merhaba, haftaya mülakatım için Viyana'ya gideceğim ve evraklarımı toparlarken bir hata fark ettim. Edevlet sisteminden aldığım askerlik durum belgemde doğum tarihim hatalı. Yıl doğru ama ay ve gün 01/01 şeklinde yazılmış. Nüfusumda, kütüğümde yazılı olan doğum tarihim doğru ve hiçbir zaman da değiştirilme ya da düzeltme yapılmadı. Hatta yine edevletten aldığım formül a da doğum gün/ay/yıl doğru yazılı. Öyle sanıyorum ki 20 yıl önceki askerlik kayıtlarımı edevlet sistemine geçirirlerken baştan salma iş yapan bir memurun gazabına uğradım. Bu bir sorun olur mu ? Ve bunu nasıl düzelttirebilirim ? Şu an orada yazılı olan askerlik şubesinin olduğu ilde de yaşamıyorum.
Edit: şikayetvar sitesinde benim gibi benzer şikayetler çok var. Cimerden başvuru yaptım, yarın da askerlik şubesini arayacağım.
-
@hDundar askerlik şubesine gidip damgalı evrak isteyebilirsiniz. Böyle yaptığınızda sıkıntınızı da söyleyin.
bence düzeltilir. -
@hDundar ben cimerden yazdım dogum tarihini düzeltiler ama dogum yerini yurt dışı yerine yine nüfus il ilçe yapmışlar
-
Merhabalar, öğrenci olarak 6 aylık D tipi (oturum izinli) vizeyle Almanya'da eğitim görmüştüm. Vizem 6 aylık olmasına rağmen 4 ay sonra Türkiye'ye geri döndüm. DS-260'da Almanya'da kaldığım adresi ekledim, ancak Almanya'dan herhangi bir polis belgesi almam gerekmiyor değil mi?
-
Fiziken 6 aydan fazla kalmadiginiz için polis belgesi temin etmeniz gerekmiyor, DS260 formunuzda önceki adreslerinizi sorulan bölümde Almanya’da 4 ay kaldığınızı beyan ederek doldurduğunuzu düşünüyorum. Mülakatta gelmesi muhtemel soruya 4 ay olarak cevap verebilirsiniz.
-
@hDundar Merhaba, düzelteceklerdir elbet, benden bu evrakı istemediler. Tabi her ihtimale karşı düzeltilince yanınıza alın.
-
Herkese selamlar.
Son 2-3 gun icinde vizesine ve bayragina kavusan dostlarim adina cok sevindim.Sirada bekleyen bizler icinde bol sans :)) Hersey gonlumuzce olmasi dilegiyle -
@cemciftcioglu sosyal sorumluluk için can atan koskoca bir aileyiz.. :heart_suit:
felaket olsa da çadır satsak diye can atanlara selam olsun.. -
@Falcon-1 vizeniz hayırlı olsun
-
@hDundar Bende de aynı durum vardı. Askerlik şubesini aradığımda "Bizdeki ekrandan değişiklik yapamıyorum." cevabını aldım. Cimer 3 gün içinde düzeltildi cevabını verdi. Kontrol ettiğimde düzelmişti.
-
@hDundar Sayenizde bende tekrar kontrol ettim ve bendede 01.01.19... şeklinde yanlış yazılmış. Bende şimdi cimerden MSB ye düzeltilmesi isteğinde bulundum.
iyiki bu forum var gerçekten Allah razı olsun kurucularından. -
Mülakatımız iyi geçmişti ama şimdi kontrol ettiğimde ap'ye kalmış görünüyoruz. bir mail vs gelmedi hiçbir bilgim yok neden oldu. ne yapmamız lazım beklemekten başka bir yok yok sanırım
-
@arasosman ap'ye kaldığınızı düşünemenizin sebebi forumu okumamanız..
ceac statüleri o şekilde ilerler. gün içinde issued olur, saat 15:30 ~16:00 gibi de ptt'den sms alırsınız. -
Merhaba. Ben birşey sormak istiyorum. Bu evrak konusu çok fazla konuşuldu ama affınıza sığınarak sormak istiyorum. Asıl talihlinin hazırlayacağı tüm evraklar istisnasız ds260 formunda asıl talihli ile beraber gelecek olan herkes için de hazırlanacak mı?
-
@dkerim hazirlayacaginiz evraklar mulakata gireceginiz konsoslosluk tarafindan genelde belirlenir. Siz Tiflis te mulakata katilacaktiniz sanirim. Tiflis in size yollayacagi mailo dikkatlice inceleyiniz.
-
@minnesota evet Tifliste gireceğiz. Gelecek olan evrak mailinde herkes için ayrı ayrı belirtmezler sanırım. genel bir şablon evrak listesi iletirler diye tahmin ediyorum. bunu da herkes için hazırlayacağız diye tahmin ediyorum. (Eşim ve çocuklarım içinde)
-
@dkerim belirtirler. siz her koşulda bütün evrakları bütün aile bireyleri için ayrı ayrı oluşturun.
banka dökümleri ve asıl talihlinin diploması hariç. -
@gucarslan şimdi şöyle bir duyum var. daha doğrusu mülakat deneyimi olan birinden öğrendiğimiz. Tiflis Lise diplomasını da istiyormuş. Şimdi ben asıl talihli olarak hem kendi lise ve üniv.diplomamı hemde eşimin kini ve çocuklarım liseye gittiği için ortaokul diplomalarını da mı hazır etmeliyim?
-
Mail alan oldumu acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum