Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    SSN aldıktan sonra web sitesinde my Social Security account açılması gerekiyor .Birçok kereler denememe rağmen başaramadım. Şuan başvuru my security web başvurusu yapamıyorum. Bu konu ile ilgili SSN Help desk ile görüştüm.İlgili Ofise gitmemi ve Activation code olmasından bahsetti. SSN zarf arkadaşlarımın adresinde olduğundan herhangi bir fikir yürütemiyorum. Bu aktivasyon kodu nasıl elde ediliyor. Bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

    Bu ozelligi ABD'ye gelir gelmez kullanabilir misiniz emin degilim, siteye yukleyeceginiz bilgilerle bir kimlik kontrolu de yapiliyor cunku. Oysa henuz kredi skorunuz olusmamis, ulkedeki hicbir kurumda kaydiniz yok, adres bilgilerinizi kontrol edemeyecekler vs.
    O nedenle hesabiniz aktive olmayabilir, kanimca ilk aylarda bunu olusturmaniz zor olabilir, bilginize.

    Eger basarili bir sekilde hesap olusturabilirseniz lutfen burada da bildirin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Teşekkürler Gelişmeleri yazarım.


  • Küçük ama belki işe yarayabilecek türden bir bilgi vereyim. DS260 formunu doldururken daha önceden SSN'imin olmadığını, SSA'in bana SSN'in tedarik etmesini istediğimi ve ilgili birimlere bu hususta yetki verdiğimi belirtir seçenekleri işaretlemiştim. ABD'ye giriş yapmadan birkaç ay önce de 220$ USCIS ödemesini yaptıktan ve ABDye girdikten hemen 2 hf sonra SSN'im 4 hf sonrasında ise GC'îm en son vize görüşmesi günü beyan ettiğim adrese sorunsuz ulaştı.


  • SSN kartları (kağıt) geldi nihayet, daha doğrusu 2. gün basılmış 7. günde gelmişti de, ancak elimize geçti. Banka SSN olmadan hesap açtı ama biz ssn ofisten numaraları alıp bankaya vermek istediğimizde bize müdürün basılı kartları kanıt olarak görmek istediğini söyledi. Bu yüzden ssn güncellemeleri bu güne kaldı.
    Elektirik aboneliğini online olarak yaptım ama gaz ve healthcare ve creditkarma bilgilerimde uyumsuzluk olduğunu söylüyor. Adres olarak NJ de bir akrabamızın adresini vermiştik. Onu da girsem başarılı olamıyorum. Sizce SSN'lerin aktive edilmesi gibi sıradışı bir durum mu vardır? Veya GC henüz gelmemesine rağmen adres değişikliği yapıp riske girmeli miyim?
    Bu arada burada neredeyse tüm posta kutularında önceden kalanların isimler yazdığını görüyorum. Bazısı resmen kaynak yapmış çıkmıyor bile hatta. Demek ki olağan bir uygulama. Burada bazı posta kutuları arkadan yüklenip önden alınıyor. Bazıları tamamen elektronik passcode text ediliyor onla açılıyor, bunlarda sistem nasıl işler bilemedim.
    SSN sorumla ilgili bilgisi olan var mı?
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Kimlik doğrulama için sorular sormuş olması lazım ama henüz çok yeni olduğunuz için bu sistem genelde işlemiyor. Bende de sorun oldu, kartları tarayıp yüklememi istediler.


  • @knnrn tarayıp yüklemeyi kim istedi? Bugün cozemezsem ptesine kalacak. Everify adresi çalışmıyor. 3.parti hizmet aldıkları bir yer cortlamis 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Healthcare.gov ve Credit Karma istedi.


  • @caglaror Sistemde chat seçeneği olduğunu sonradan gördüm. (CA için https://www.coveredca.com/) Burada need help başlığı altında live chat seçeneği.
    Buradan yazıştığım görevli arkadaş beni bölgemdeki "enrollment center"'lardan birisine yönlendirdi (çok fazla var, haritadan en yakını seçip gittik). Aslında sigorta acentesi görevi yapan bu merkezler (minik bir ofis) sizden ücret almıyorlar. Gerçekten çok yardımcı oldular, coveredCA yı arayarak oradan bilgi alıp kendi login ekranlarından girerek bize application form doldurdular, GC olmadığından pasaportların (fotoğraflı id gerekiyor) görüntüsünü tarayıcıdan aldı ve merkeze gönderdi. Bize iki çıktı verdi. Bir tanesinin sağ alt köşesinde application number var. Bu sitede de istenilen bir no ve tüm işlemlerinizi takip ederken kullanılıyor.
    Bu bilgiler ile Medi-Cal için Asistant Application Center'a gideceğiz. Burası resmi bir kuruluş ama garip bir şekilde Cuma günü öğleden sonra 3'te kapandığından yetişemedik. Enrollment Center'a herhangi bir ücret ödemedik. Çok nazik bir hanım bize yardımcı oldu.
    Gelişmeleri daha sonra yazmaya devam ederim.


  • @caglaror Macera biter mi? Bitmemeliydi, bitmedi zaten. Ptesi (bir gün önce) kapalı olduğundan Salı günü sabah buranın SGK'sı kıvamında bir kuruma gittik. Medi-Cal için başvuru yapacaktık ta yarım kalmıştı ya. Neyse sıramızı 2 saat bekledikten sonra bankodan süper kısık sesle konuşan memure hanıma derdimizi anlattık. Elimizdeki Broker'ın verdiği başvuru nosu fosforlu kalemle çizilmiş belgeyi de verdik. Sanıyoruz ki başvuru şak diye ekrana gelecek. Ablacım kağıdı evirdi çevirdi, bir anlam veremedi. Gitti yandaki bankodaki arkadaşına sordu. Yok efendim. Aynı bilgileri yeniden girmemiz için dergiden hallice kitaptan ince bir form tomarını aptala anlatır gibi fosforlu çizerek anlattı verdi. Formda adın soyadın bu senin neyin, eve kim ekmek getiriyor, bakmakla yükümlümüsün, kime, çocuk kaç yaşında filan fıstık IQ level 5-10 arası mantık bağları olan sorular var. Kanunlar emretmiş, o formu tasarlayan da yazmış, kimsenin suçu yok. Malum burada "o senin baban ama sen onun oğlu değilsin" şeklinde durumlar mevcut olduğundan formlar da tersten Türk Zeka Vakfı / Emrehan Halıcı çözümleri stayla.
    Form ve ekindeki yavru formu da doldurduk, bankolarda köşe kapmaca oynar gibi bir gördüğünüz memur yeniden o pencerede yerinde olmadığından (görevli bizi bilgilendirmişti, ben olmasam da kime olsa verin diye) gözümüze kestirdiğimiz bir memureye damdan düşer gibi sorduk bu formu size verebilir miyiz diye. Fekat o da ne, o kadar nazikçe buyurun ama önce kontrol etmeliyiz dedi ki... Hemen iki sandalye kaptık oturduk bankonun bizden tarafına, kendimi mapus damında ziyarete gitmiş gibi hissettim.
    Formu hızlıca kontrol ettik birlikte, durumu da anlattık. Mis gibi sorularımızı da cevaplattık. Sıkılmadan suratını ekşitmeden cevap verdi. "21-24 gün sürer ama 2 hafta içinde bizden mail almazsanız arayıp sorun ne oldu bizim başvuru diye" dedi memure hanım. Biz de işi başarmış olmanın değil de, topu o tarafa atmanın sevinci ile tenk yu tenk yu diyerek uzaklaştık.
    SSN ile isim eşlenmeme sorunu devam ediyor. Bunu kafaya taktık, indik downtown'a CourtYard ile aynı binadaki Social Security Ofisine 1 saat girişte kontrol sırası bekleme ile çıktık. Bu sefer arabayı sokağa parketmedim. Geçenki park yeri para sorunsalı ile ticket korkusu yaşayınca. 2 saat süren işlemler 12$ park parasına mal oldu.
    Federal ofis "SSN ve isimlerde sorun yok, diğer kurum ve kuruluşlar kendilerini düzeltsin, sizin de içiniz rahat olsun sistemde doğru görünüyor her şey" dedi.
    Döndük mü biz en başa.
    PG&E'ye gidip "in person" çözeceğiz bu işi.
    Çok daha detaylı yazacaktım ama olmuyormuş bu tarafta. Ben de kızardım az detay verenlere. Yorgunluk, ertesi günün koşturmacasının gerginliği vb.
    Herkese selamlar.


  • Arkadaşlar,
    28 Ocakta ilk girişimi yapmıştım ve GC ım geldi.
    Ancak SSN gelmedi ve bana önümüzdeki hafta gerekli olacak işe başlamak için.

    SSA ofisine gidip SSN numaram için USCIS tarafından işlem başlatılmadı ise başvuru yapmam gerekecek.
    Bu durumda SSN i oradaki görevli hemen oluşturup söylüyor mu?
    Yoksa başka bir ofis numarayı oluşturuyor ve onun için de beklememiz mi gerekecek ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @necatiarslan Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

    Arkadaşlar,
    28 Ocakta ilk girişimi yapmıştım ve GC ım geldi.
    Ancak SSN gelmedi ve bana önümüzdeki hafta gerekli olacak işe başlamak için.

    SSA ofisine gidip SSN numaram için USCIS tarafından işlem başlatılmadı ise başvuru yapmam gerekecek.
    Bu durumda SSN i oradaki görevli hemen oluşturup söylüyor mu?
    Yoksa başka bir ofis numarayı oluşturuyor ve onun için de beklememiz mi gerekecek ?

    Kart gelmemiş olsa bile size bir SSN verilmiş olabilir. Görevli bunu sistemden görüp size verebilir ama böyle bir yükümlülükleri yok. Anlayışlı birine denk gelir ve durumunuzu anlatırsanız verecektir. Aksi halde kartı gelmesini beklemenizi söyler.


  • @knnrn SSN verilmedi ise anında mı veriliyor yoksa sonradan mı belli oluyor ?


  • @necatiarslan SSN merkezi (Federal bir sistem tarafından) oluşturuluyor. Randomize oluşturulduğunu söylüyorlar. SS Ofisleri sadece ekrandan sizin kimlik bilginizi teyit ederek size ssn'i yazılı verebiliyorlar. Doğru memur ve doğru zamanlama değilse alamayabilirsiniz. O zaman şansınızı yeniden başka memurda veya yakındaki bir başka ss ofiste denemelisiniz.
    Biz ilk gittiğimizde alabildik. Kartlar sonradan geldi.


  • @necatiarslan Son durum şöyle: Bugün JFK indim ve ilk işim SSA e gittim.
    USCIS, SSN için talepte bulunmamış. Form doldurarak yeni talep açtılar. 2 haftaya kart posta ile gelecekmiş.


  • Merhaba , doğru başlıktayım tereddüt ettim ama. Bizim ssnler ilk giriş yaptıktan sonra 2 hafta içinde gelmişti, oğlumun green cardı da o sürede geldi.
    Ancak ben ve eşimin biyometrik fotoğrafında sorun olduğunu , uscisten yeniden randevu almamız gerektiğinden gcler gelmemişti. Biz de tekrardan uscisten randevu aldık, 28 ocakta da uscis bürosuna gidip, biyometrik olarak tekrar foto çekildik, parmak izi verdik eşimle beraber.

    Ancak o tarihten bu yana green cardlarımız hala gelmedi, her yere pasaportla gidiyoruz ve pasaporttaki 1 yıl valid yazısını da herkese anlatmaya çalışyoruz. Normalda gc 2-4 hafta arasında geliyor diye biliyorum, yapmamız gereken bir şey var mı bu durumda?
    Herkese iyi forumlar.


  • @murat-yılmaz Benzer bir durum bizde de var. SSN'ler geldi. Esimin ve kizimin GC'ler geldi benim GC basima gonderildi asamasinda takili kaldi. 120 gun bekleme suresi var. Bekleme niyetindeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Green card'ın 1 aylık süresi doldu. Gitmeden çok önce USCIS parasını yatırıldı.
    USCIS Case Status online dan Kontrol ettiğimizde
    Immigrant Visa Fee Payment Received
    On October 17, 2018, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 120 days of your entry into the United States or within 120 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, contact the USCIS Contact Center at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
    yazıyor.
    Başka Durumunu nereden kontrol edebiliriz.


  • Daha önceden Amerika'da bitirilen üniversite sonrası 1 yıl çalışma hakkını Amerika'da kullanmış ve bu esnada kendisine SSN kart verilmiş birisi için bu kez Diversity Visa ile tekrardan Amerika'da çalışma durumunda bu SSN kartı geçerlimidir? Yoksa girişte tekrardan SSN için müracaat edilmesi gerekir mi?
    Kartın Üzerinde VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION ibaresi var.


  • @redsat2000 Maalesef buradan baska online kontrol noktasi yok. Sonraki asamada ''basima gonderildi'' ve daha sonra da ''basilmis kart vermis oldugunuz adrese postalandi'' diyor. Tum basamaklar ayni sayfada goruntulenebiliyor. Benimki basima gonderildi de takildi.


  • Uscis den bir account oluşturmuştum orada bu yazıyor.
    January 30, 2019
    In Process
    USCIS has accepted your application, petition, or request for processing.

    Her seferinde pasaport gösterip, orada 1 yıl valid felan diye dert anlatmak zor olmaya başladı. İnşallah bir an önce gelir de rahat ederiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum