Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşalar selam
    bir sorum olacak, eşimi kendi case ime ekliyorum da bir yerde takıldım, kendisinin mesleğini listedeki meslekler ile match edemedim. Mesleği sgk da 3115.02 diğer makine teknkeri olarak görünüyor sizce ne seçmeliyim? Normalde yaptığı iş teknisyenlik değil ama şirketi böyle girmiş meslek kolunu. normal işi tekstil triko düz örgü makinelerinin desen eğitimlerini vermek ve satışa destek olmak. sizce ne gireyim meslek koluna?

• ⭐⭐⭐⭐

@thellc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@thellc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bir sorum daha olacak, ds260 formunu gönderdiğim tarih imzamda yer almaktadır. Biraz geç gönderdim, bu bir sorun yaratır mı?

Kusura bakmayın cevap alamadım, bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Size cevap verdim:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/474706

• @Serapp hanım maalesef bu sene Viyana özelinde diğer konsoloslukları takip etmedim ama numara sırası değil. Ocak başında 10bin kusurlu arkadaşlar vize mülakatı aldı hatta vizelerini aldı ama 7xxx kusurlu numara olarak bizim haftaya olacak yani pek numara sırasına bakan yok Viyana'da, ama bizlik sorun yok Viyana bu kadar yapıcı olduktan sonra ha bir iki hafta önce ha sonra diyorum 😄

• ⭐⭐⭐⭐

@akara, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım maalesef bu sene Viyana özelinde diğer konsoloslukları takip etmedim ama numara sırası değil. Ocak başında 10bin kusurlu arkadaşlar vize mülakatı aldı hatta vizelerini aldı ama 7xxx kusurlu numara olarak bizim haftaya olacak yani pek numara sırasına bakan yok Viyana'da, ama bizlik sorun yok Viyana bu kadar yapıcı olduktan sonra ha bir iki hafta önce ha sonra diyorum 😄

Viyana belki ds-260 gönderim tarihine göre değil de transfer sırasına göre vermiş olabilir mi emin değilim. Dediğiniz gibi Viyana harika çalışıyor, sorun değil.
    Bu yılın excel tablosunu incelediğimde Ankara'nın DS-260 formunu farklı aylarda dolduranlara aynı güne mülakat verdiğini görüyorum (Mayıs'ta doldurana da Ağustos'ta doldurana da 15 Ocak verilmiş). O nedenle böyle bir cevap yazdım☺

• @Serapp hanım, bence de kcc ye atılan maillere göre ve CN a göre bir sıra var sanki öncelik kcc ye atılan mail gibi.

• ⭐⭐

@zerooo Asil kazanan siz oldugunuz icin sizin bilgilerin en dogru olmasi daha onemli , esinizin meslegini tam oalrak goremiyorsaniz listede en yakin secenek hangisi ise onu girebilirsiniz. Mulakat genel olarak asil kazanan uzerinden ilerleyecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım, bence de kcc ye atılan maillere göre ve CN a göre bir sıra var sanki öncelik kcc ye atılan mail gibi.

Evet ben de aynı şeyi düşündüm ve o yönde cevap yazdım zaten.

• @Serapp hanım zaten sizin fikrinize katıldığımi belirttim, başka birsey değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1 Bence de demişsiniz, de ekini farketmedim de 😂 neyse sorun yok farklı da düşünebilirdik 🤩

• arkadaşlar viyana'da mülakat girenlere geçmiş yıllarda alize hanım tercümanlık hizmeti vermiş ancak DV2025 mülakat deneyimlerinden anladığım kadarıyla bu sene kendisine denk gelen olmamış sanırsam. şayet kendi vize görüşmem için tercüman tutmak istediğim takdirde nasıl bir yol izlemeliyim ya da kime ulaşmalıyım? biraz okuma yaptım ama pek bir şeye ulaşamadım. bilenler yardımcı olursa sevinirim.

• @halildnrts34
    Merhabalar, konsolosluk ile iletisime gecip, tercuman konusunda yeminli vb. gibi aradiklari kriterler olup olmadigini ogrebilirsiniz. Sonrasinda TR Viyana konsoloslugu ile iletisime gecip, kendilerinden tercuman listesi talep eder ve o kisilerle iletisim kurabilirsiniz ya da google aramasi ile de tercumanlari listeleyebilirsiniz. Daha sonra anlasmis oldugunuz tercumanin bilgilerini konsolosluga bildirerek mulakatiniza katilabilirsiniz. Tum bunlarin yani sira, Viyana ozelinde forumda cok fazla deneyim mevcut, eger dosyanizda kendinizi aciklamaniz gereken bir durum yoksa sabika kaydi vb. gibi size sorulma ihtimali olan sorulara calisarak ustesinden gelebilirsiniz. Yine de siz bilirsiniz, kolayliklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@achillesoag

Hem @zerooo hem de eşi kazanan DV2025’de. @zerooo’nun hamilelik ve özel durumu nedeniyle 17xxx cn’ye sahip eşi üzerinden de başvuru yapıyor. Eşi için en az lise diplomasi gerekliliği yerine Onet puanı üzerinden devam edecek. Bir kaç sayfa geride durumunu anlatmıştı.

@zerooo bol sans, kişisel görüşüm @gucarslan’in da yönlendirdiği üzere sizin kendi dosyanız üzerinden tüm şartları zorlayarak mülakat sürecine girmeniz, DV2024’de Onet puanı ile devam eden bir aday için (mesleği kuafördü beyefendinin, birden fazla kuaför subesi olmasına rağmen işletmeci olarak kendisini beyan ettiler ama yeterli görmedi konsolos mülakatta ve red aldılar) olumsuz biten bir tecrübe de vardi. Konsolosluk Onet için gereken puanı ve sartlari eksiksiz istiyor, konu yoruma açık değil. Hayırlısı olsun sizin için ve yeni dogacak bebeginiz için.

• @ATS16 Selamlar, evet durumu özetleyip tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. ilk önceliğim dediğiniz gibi kendi case im su anda. sonrasında yedek plan olarak onu düşünüyoruz.
    burada bir de eşimi kendi dosyama eklerken meslek kısmına takıldım, tam uyan bir meslek yok, dolayısı ile other olarak eklemek ve sgk dökümündekini yazmak mantıklı geldi. bu konuda da fikrinizi rica ederim.

• Merhabalar ben mühendislik mezunuyum. Ama devlette pedagojik formasyon alarak öğretmen olarak görev yapıyorum. Viyana özelinde Pedagojik formasyonu da sunmalı mıyım konsolosluğa?

• Herkese selam, daha önce mülakat günüm ve saatimi ESC saydasından görüntüleyebiliyorken şu an mülakat bilgilerim gözükmüyor. Böyle bir durumu yaşayan var mı aramızda?

• Merhabalar, case numberım 4300 küsürlerde, dosyamı yurt dışına taşımam gerekir mi? ve türkiyede tahminen ne zaman bana sıra gelir acaba? bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. ayrıca yeşil pasaportum da yok taşımam gerekirse nerelere taşımam gerek. şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim

• @bahar_aydin Merhaba, konsolosluga bizzat yeni sordum, herhangi bir sertifikali cevirmenin cevirdigini kabul ediryorlarmis apostile gerek yok dediler. Noter onayina vs ihtiyaciginiz yok, diplomaninizi 250 300 tl gibi ucretlere cevirireler bu yeterli olucaktir bosuna para harcamayin.

Bu arada Vienna konsoloslugun bana mailde atmis oldugu belge listesi cok kisa siz adli sicil kaydi, formul A, Banka, CEAC Page, 5x5 foto, diploma dan ibaret. 23 unde benim de randevum, sizce extradan bir sey goturmeme gerek var midir siz gotuyor musunuz?

• @zerooo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Selamlar, evet durumu özetleyip tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. ilk önceliğim dediğiniz gibi kendi case im su anda. sonrasında yedek plan olarak onu düşünüyoruz.
    burada bir de eşimi kendi dosyama eklerken meslek kısmına takıldım, tam uyan bir meslek yok, dolayısı ile other olarak eklemek ve sgk dökümündekini yazmak mantıklı geldi. bu konuda da fikrinizi rica ederim.

Merhaba, asıl talihlinin eğitimi önemli, kendi formunuza ekliyorsanız çok önemli değil ne seçtiğiniz. Hepsi doğru ister fiiline yaptığı işi, ister SGK kodunu girin sorun olmaz.

• @envergulsah, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam, daha önce mülakat günüm ve saatimi ESC saydasından görüntüleyebiliyorken şu an mülakat bilgilerim gözükmüyor. Böyle bir durumu yaşayan var mı aramızda?

Merhaba, sistemde bir güncelleme veya sistemsel bir sorun olabilir. İçiniz rahat etsin istiyorsanız, KCC’ye mail ile mülakat yerinizi ve tarihini sorabilirsiniz.

• @ZÜLAL, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar ben mühendislik mezunuyum. Ama devlette pedagojik formasyon alarak öğretmen olarak görev yapıyorum. Viyana özelinde Pedagojik formasyonu da sunmalı mıyım konsolosluğa?

Merhaba, aslında lise ve lisans mezuniyetleriniz yeterli ancak her ihtimale karşı tercüme ettirip yanınıza almanızda bir sorun olmaz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |