Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ege-0 fashion designer karşılamıyor maalesef ama lise diplomasını haziran ayında almış olacağım o yuzden umudum var

• Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Özlem-Toraman

Aşağıdaki ekran görüntüleri resmi yönergeden.

25fb3be5-971f-4fb2-8683-1840a2abaef7-image.jpeg

45b29f84-ce84-4a0e-92c0-f02a6e7ca6dd-image.jpeg

Mülakat tarihinde lise diplomasını ibraz edemez iseniz visa deny olacaksınızdır, AP’ye kalmak söz konusu olmayacaktır. @gucarslan veya daha önce benzer durumu gözlemleyen forum yöneticisi ayrıca yorumlayacaktır.

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 son 5 sene içinde jobzone 4 svp 7-8 olan işte çalişıyorum, haziranda da diplomamı alacagım cvbınız için teşekkür ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• @serayasir merhaba vizeniz onaylandı mı acaba

• @crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?

• Merhaba herkese,
    Ben ve eşim ikimizde green kart talihlisiyiz, fakat ben current oldum dosya taşımak istiyorum ama hem sağlık& hamilelik hem current olmam sebebi ile bir sorun çıkma ihtimaline karşı eşim için de bir başvuru yapmak istiyoruz.

Eşim lise mezunu değil maalesef, cn 17000lerde,
    29 yıldır aynı şirkette çalışıyor aralıksız, totalde 35 yıldır çalışıyor. Şu anda hem emekli hem çalışmaya devam ediyor.
    Meslek kodu ise sgk dökümde 3115.02 diğer makine teknikeri diye geçiyor 2012 den beri. Öncesinde meslek kodu girilmemiş.
    Onet ten baktığımda job family kısmında installation maintenance and repair altında sanırım maintenance workers machinery oluyor ve Puani 6-7 arası.
    Şimdi sorum şu,
    ingilizce güzel bir cv yapsak,
    İşi ile alakalı sertifikaları eklesek( Japon makineleri ile alakalı hizmet veriyorlar ama merkez Japonya’dan sertifikalar) işyeri niyet mektubu vs alsak, mesleki belgeleri tercüme ettirsek,
    Vize alabilir miyiz sorunsuz ?

Bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim
    Teşekkürler şimdiden

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zerooo konsolosluğun bakacağı yer meslek puanı için burası..
    bu yüzden gerekli puanları sağladığına inanıyorsanız süreci belirttiğiniz şekilde ilerletebilirsiniz.
    her şekilde, her koşulda daha önceden de belirttiğim gibi eşiniz çin DS260 doldurun.

• @gucarslan tamamdır dolduracağım her durumda, bir şey sormak istiyorum, şimdi ona doldururken mülakat yeri Ankara seçip sonradan taşımak mı mantıklı, yoksa direk mülakat yerini örnek Viyana mı seçmek gerekir ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zerooo eğer viyana'ya taşıyamazsanız dosyanızı viyana'dan ankara'ya taşımanız daha zor, bu yüzden karar sizin.

• @gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse

• merhaba hayırlı günler arkadaşlar green card başvurusu yapmak istiyorum fakat lise mezunu değilim, temmuz 2024 den beri şirket sahibiyim ve Esnaf kurye olarak görev yapıyorum bu kazandığım da bir sorun çıkarır mı

• ⭐⭐⭐⭐

@Doğancan-Kartal

Lise mezunu değilseniz eğer ONET sitesinden mesleğinizi bulmanız ve puanına bakmanız gerekiyor. Mesleğinizin Job Zone 4 - 5 ve 7 < 8 değerinde olması gerekiyor. Mesleğiniz bu puan aralığında değilse maalesef başvurunuz geçersiz olabilir. Kazansanız bile red alma ihtimaliniz çok yüksek.

• @ATS16 teşekkür ederim aradım da tam olarak bulamadım

• @Doğancan-Kartal merhabalar imkanınız varsa acık lise okuyun akşam liseside kabul görüyor bilginize. Bol şans☘

• @Özlem-Toraman, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

@Doğancan-Kartal merhabalar imkanınız varsa acık lise okuyun akşam liseside kabul görüyor bilginize. Bol şans☘

cevabınız için teşekkür ederim açık liseyi bitirmek zorunda mıyım bu seneye çıkarsa yetişmez mi

• @Doğancan-Kartal mesleğiniz uymuyorsa red alırsınız, en az lise mezunu olmanız gerekiyor.

• Merhaba arkadaşlar.

Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.

Bilgilerle birlikte sorum ise;
    Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.

Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.

Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |