Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar herkese,

En son konsoloslukla iletisime gecip. Dosyami actirdim ve hem esimi dosyama ekletip formu submit ettik ayni zamanda kendi dosyami da guncelledim. Bugun baktigimda randevuma 29 gun kaldi. Fakat biraz once Unganlar`dan randevu alayim artik derken vize randevu tarihine kadar tek bir gun-saatte bile bosluk yok. Sizce bu normal mi? Ya da olur ya, randevu sistemlerini acaba belli bir saat mi aktif ediyorlar diye dusundum ama bir yandan da oyle sey olur mu ya diye dusunuyorum. Ya da kacirdigim bir sey mi var acaba?

Yarin tekrardan bakacagim fakat daha onceden bu gibi durumlarla karsilasan oldu mu acaba?

Simdiden tesekkurler

• @mertkanozyurek sürekli takip edin. mutlaka iptal edenler olur.

• @mertkanozyurek arayarak sordunuz mu peki? Mülakat tarihinizi söylerseniz belkide yardımcı olurlar. Hayırlı olsun.

• Henuz arayip soramadim cunku biraz once randevu almaya baktim hatta ipad`ten falan denedim simdi ama durum yine ayni. Tamam yogunluk olur anlarim da tek bir gun ve saatte bile musaitlik gostermemesi garip geldi.

• @brucewayne
    Merhabalar, e-mailde oldugu gibi ne yapmaniz ve nasil yapmaniz gerektigini acik bir sekilde belirtmisler. Siz cok gecmeden size uygun olan en kisa sure icerisinde linkini vermis olduklari CGI sistemi uzerinden mulakatinizi yeniden planlayabilirisiniz. Mali yilin bitimine dogru her gecen gun icin vize alamama riskiniz artmaktadir.
    Yani sira e-mailde diger dikkat edilmesi gereken en onemli noktalardan birisi ise, mulakatiniza mutlaka saglik kontorolunuz tamamlanarak gitmeniz gerekiyor olusudur. Cogu konsolosluk saglik kontrolunuzu tamamlamadan konsolosluk binasina giris yapmaniza izin veriyor ancak ilgili konsolosluk, binaya alinmayacaginizi belirtmis.

• Merhabalar oncelikle herkesin vizesini aldigi bir 7-8 aylik periyod olsun .
    biliyorum cs numarası çok yüksek o yuzden ankarada gelme şansı hiç yok benim dosya taşımak ile bir soru soracaktım çok okudum ama tam olarak soruma yakın cevap bulamadım.
    Dosya diğer elciliklere aktarmak için numaranimizin aktif olması gerekiyor dogrudur demi ? Su anda numaraninizin eğer olursa aktif / current olmasını bekleyeceğiz.
    Yoksa dosyayi actirip mi değiştirmek gerekiyor current olmadan
    Eşim kirgizistan vatandaşı aynı zamanda Ankara yerine kirgizistan a aktarmak daha mı avantajlı olur sizce .bunun icin direk kcc ile mi yoksa aktif oldukdan sonra eğer olursak bishkek ile mi iletişime gecmemiz lazım
    Shengen ve usa vizesi yok maalesef .

Dosya Numarası: 2025EU00029XXX
    DS-260 Gönderimi: 10/05/2024
    Sağlık Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Yeri: Ankara?
    Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy
    Vize Onayı: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

• ACİİİLL YARDIM LÜTFEN !
    Merhaba arkadaşlar,
    Ben forumda yeniyim size sürecimi kısaca özetlemek istiyorum, aklıma takılan bir sürü soru var çünkü sürecim biraz karışık, eğer yardımcı olursanız çok çok sevinirim çünkü acilen doldurmam gereken bir kaç form var ve baya strese girdim bu konuda.

Öncelikle dv2025 talihlisi oldugumu temmuz sonu öğrendim, yıllarca başvurdum ilk defa bakmadım ve talihli olmuşum. hatta şimdiki eşim ama öğrendiğimizde nişanlım da talihli oldu aynı anda. benim CN4400-4500 arasında, onunki 15000lerde. dolayısı ile biraz araştırma ile bana sıra geleceğini ve benim üzerimden bir ds260 doldurmamız gerektiğini öğrendik. bu süreçte hemen bi danışmandan yardım almak istedik çünkü biz evlilik hazırlıkları yapıyorduk ve vaktimiz de dardı. hatta nikah tarihimizi 28 eylülden hemen 17 ağustos a alıp erken evlendik garanti olsun diye ve bu süre içerisinde de bana form doldurduk.

Öncelikle ilk sorum şu benim form 19 agustos ta submit edildi fakat ben 17 ağustosta evlendim ve form eski soyadım ile ve bekar olarak submit edildi bu sorun olur mu ? forma eşim eklenmemişti.
    bi bu süreci yaşarken hem nikah ile uğraşıyorduk hem de ben hamile olduğumu öğrendim, bu sebeple çok ilgilenemedik. bu forumu da yeni keşfettim.
    dolayısı ile acilen eşimi başvuruya eklememiz lazım bize randevu gelmeden, sizce çok mu geç kalındı?
    burada sormak istediğim en son hangi no ya kadar randevu verildi bilen var mı yada hangi başlıktan öğrenebilirim bulamadım? Bir de Deneyimlerinizden yola çıkarak bana sizce ne zaman randevu tarihi gelir, eşimi bu tarihtren önce eklemem gerekiyor sanırım ? randevu gelmeme durumunu nasıl değerlendirirsiniz?
    bir de benim pasaport bilgileri ve soyadım, medeni durumum değişti dolayısı ile benim dosyamı ne zaman geri çağırmak mantıklı olur sizce?
    bu arada bahsettiğim gibi hamileyim ve cocuk 2nisanda doğacak ve bana muhtemelen doğumdan sonra randevu gelecek yada hamileyken tam bilmiyorum,
    diyelim ki bana şubatta randevu tarihi verildi ve tarih 10 nisan olsun, randevu tarihim bebek doğduktan sonra oluyor o tarihte ben randevuya bebekle gideceğim ama bu sürede bebeğe de form mu doldurmam gerekiyor, add appliciant ne zaman a kadar yapılabiliyor?
    Yine diyelim ki randevuya hamileyken gittim bu şekilde süreç nasıl ilerleyecek ek mülakat mı yapılacak bebek doğduktan sonra ?
    Bir sorum da hamileyken sağlık raporu ile alakalı—hamileyken randevu tarihi gelirse ben sağlık raporu almasam olur mu ? sadece eşim alsa olur mu çünkü bu süreçte röntgen çektirmek sakıncalı olabilir.
    Son olarak yedek plan olarak: eşimin case nosu 15.000lerde ve biz ona sıra gelmez diye başvuru yapmadık. Ona şu anda ayrıca bir form doldurabilir miyiz? Ds260 doldurma Süreci bitti mi yada hala zamanımız var mı?
    Current olmadan doldurulabiliyor diye bilgi verdi bir arkadaş, onun süreci de yedek olarak ilerletsek ve beni onun dosyasına add appliciant yapsak mantıklı olur mu? Dosyasını hangi ülkeye taşıyabiliriz hangi ülkeden randevu alabiliriz CN 15K için ? hemen randevu aldık diyelim benim de gitmem gerekir mi, hamilelik sebebi ile sorun olabilir diye düşünüyorum o tek başına gitse benim adıma doğumdan sonra başvuru yapsak olmaz mı? Yada yunanistan gibi yakın bi ülke olabilir mi dersiniz ?
    Cevaplayabilirseniz aşırı mutlu olurum arkadaşlar.

Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
    Sevgiler

• Merhaba mülakat için aldığım banka dökümümde tüm paramı tl vadeli faiz hesabında gösterdim bir sıkıntı çıkar mı? Bankada çalışan kişi hiçbir sıkıntı olmaz dedi ama yine de merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐

@cokuzgunadam

Hesaptaki para sizinse sıkıntı olmaz. Forumdaki arama butonunu kullanarak USD cinsinden olmayan birikimlerin mülakatta nasıl beyan edilebileceği hususunda defalarca paylaşım yapıldı. Mulakatinizda bol şans

• @ATS16 çok teşekkürler.

• Merhaba ben memur çocuğu olduğum için yeşil pasaport hakkım var fakat 2-3 yıl sonra bu hakkım gidecek viyanada olacak mülakatımda green card vizemi yeşil pasaporta bastırsam bu durum benim için ilerde bir sıkıntı çıkarır mı yoksa bordo pasaport da alıp mülakatta onu mu vermeliyim ?teşekkürler..

• ⭐⭐⭐⭐

@guloo3510 eğer vatandaşı değilseniz yada çalışma vizeniz yoksa başka konsolosluklara ulaşmaya çalışacaksınız gayet açık belirtmişler mailde

• @Umut-Yoldaş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba ben memur çocuğu olduğum için yeşil pasaport hakkım var fakat 2-3 yıl sonra bu hakkım gidecek viyanada olacak mülakatımda green card vizemi yeşil pasaporta bastırsam bu durum benim için ilerde bir sıkıntı çıkarır mı yoksa bordo pasaport da alıp mülakatta onu mu vermeliyim ?teşekkürler..

Merhaba, ABD’ye giris yapip GC’nizi aldiktan sonra pasaporttaki vizeye ihtiyaciniz olmayacak. Vize zaten ilk giristen itibaren 1 sene gecerli. Mulakat tarihinizde, suresi az 6-8 ay gecerli, yasal bir pasaportunuz olmasi yeterli.

• @Mehmet-ynd merhaba , bende mezun oldugum okula gıttım orjinal diplomam elimde mevcut fakat 3 yıllık bir eğitim süremiz vardı. Müdür yardımcısı arsıvden transkript çıkardı ve fotokopisinı aslı gıbıdır mühürü basarak ımzalı sekılde verdı ayrıca e-devlet barkodlu aktarmasını ıstedım fakat e-devlet te gorursunuz ancak barkodlu cıktı alamazsınız dedi. Hala goremıyorum. Sız e-devlet te barkodlu sekılde cıktı alabılıyor musunuz acaba?

• @deryaasan Liseden sonra universiteye devam edip mezun oldunuz mu? Benimde lise diplomam 3 yillik ama sonrasinda 4 yillik universite bitirdim. Liseden transkript vs talep etmem gerekecek mi?

• @madmen88 Merhaba. Öncelikle forumu çok okumamışsınız açık olmak gerekirse 🙂 Çünkü sadece 1-2 saat harcasanız (hatta sadece ilk 10 sayfayı okusanız) çoktan dosyanızı KCC ile taşımıştınız. Current olduktan sonra dosya taşımanın bir çok zorluğu mevcut. Taşımak istediğiniz yeri belirleyip KCC ye mail atmanız lazım sadece

• @zerooo Merhaba. Öncelikle bir sakin olun 🙂 Her şey için zamanınız var. Şuan ilk olarak ceac sayfası üzerinden eşinizi add applicant ile eklemeniz gerekiyor. Medeni durum değişikliği, eş bilgilerinin sizin dosyanıza eklenmesi, pasaport bilgilerinizin eklenmesi gibi durumlar için dosyanızı açtırmanız lazım ama bunu mülakat randevusu aldıktan sonra yapmanız gerekiyor. Şuan sadece add applicant ile eşinizi ekleyeceksiniz. Diğer sorularınıza gelirsek Ankara şuanda Şubat ayı için 2200 lere kadar mülakat verdi. İlk sayfadaki excel tablosundan bu bilgilere erişebilirsiniz. Sizin numaranız aktif ama ne zamana mülakat verilir bunu bilmek zor Ankara nezdinden. Gebelik durumunuzla ilgili deneyimleri okumanızda fayda var. Forumun daha deneyimli ve benzer durumları yaşamış kişilere ulaşarak bilgi alabilirisiniz. Biraz vakit ayırın, forumu kurcalayın, arama butonu çok işinize yarayacaktır.

• @minnesota hocam siz Ankara'da mülakata gireceksiniz ve buna ihtiyacınız olmadığını biliyorsunuz. Bu kadar deneyimli bir forum kullanıcısı olarak biraz sakinleşin lütfen 🙂

• @cemciftcioglu Transkript alan mesaj sahibi forumdaşımızda ANK girecek. Bu yüzden bir kafa karisikligi yasadim.

• @minnesota haklısınız, ancak üniversite mezunları için ankara'da böyle bir şeye ihtiyaç yok

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |