Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gizemctr Hayırlısı olsun umarım sonuçlarımızı sıkıntısız alırız

• Merhaba,

Sizlere hem bir sağlık raporu deneyimi ile geldim hem de mülakat öncesi evrakları hazırlarken bir şeyi gözden kaçırmamak adına bir iki soru yönelttim.

20 Aralık 2024 tarihinde sağlık muayenemi gerçekleştirdim. Prosedürü defalarca okumuş olsam da vize öncesi öncemli adımlardan biri olduğundan benim için bir stres kaynağıydı. Saat 11.30'daki muayenem Dr. Mehmet Ungan ile fiziksel muayene görüşmesi ile başladı. Bankoda girişimi yaparlarken pasaportumu ve aşı kartımı alıp fotoğrafımı çektiler. Dr. Ungan ile muayene; boy, kilo, tansiyon ölçümü, anamnez alınması ve temel fiziksel muayeneden ibaretti. Akabinde ise 3 aşı uygulaması yapıldı ve laboratuvara yönlendirildim. Kan tahlili ve akciğer grafisi akabinde tüm işlerim 1 saat gibi bir sürede tamamlandı. Ben Dr. Ungan ile yapılan muayene ve aşılar için 340 dolar, Düzen laboratuvarında ise 47 dolarlık bir ödeme gerçekleştirdim. Forumdan anladığım kadarıyla 340 dolarlık ücret fazla, bunu neye dayandırdılar bilmiyorum. Tekrar iletişime geçeceğim. Dosyamı ertesi gün 11:00'de bankodan teslim aldım.

Şimdi vize evraklarımı derliyorum. Bazı evraklar nezdinde hangi mahiyette evrakı götürmek daha iyi emin olamadım. Görüşlerinizi merak ediyorum;

1. Diplomamın fotokopisi yeterli olur mu? Noter onaylı aslı gibidir belgesi almalı mıyım? (Sorduğuma bakmayın aslında aldım bile ama belki birileri de bunu düşünüyordur..)
    2. E-Devlet üzerinden adli sicil kaydını arşivli olarak İngilizce alabiliyorum ancak askerlik belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği yalnızca Türkçe veriliyor. Ankara'daki mülakatlar nezdinde Türkçe belge verilebileceğini okudum. Aksi bir durumla karşılaşan oldu mu? Her ihtimale karşı bu belgeleri tercüme ettirmek gerekir mi?

Herkes için kolay ve hızlı bir süreç diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@alpacov

ANK’daki mülakatınız için;

1- Diplomanın aslı ve bir adet fotokopisinin ibraz edilmesi yeterli. Noter onaylı aslı gibidir vb belgeye ihtiyaç yok.

2- Askerlik belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin Türkçesinin ibraz edilmesi yeterli.

Bol şans 🍀

• merhaba sağlık muayenesi öncesi tetraxim yaptırsam ve bunu aşı kartına işletsem ankara unganlar kabul edermi acaba? Normalde antikor testi yaptırdım ama unganlar sonucu kabul etmiyor diye bişey okumuştum.

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd Unganlara giderken aşı yaptırmayın..Aşılarınızı 1 gün önce bile tamamlamış olsanız, aynılarını yaparlar...

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd

@Flight101’in dediği gibi Unganlar sağlık kontrolü öncesi TR’de herhangi bir aşı (covid hariç, bulma ihtimaliniz yok zaten TR’de) olmanızı veya antikor testi yaptırmanızı tasvip etmiyor. DV2024 sürecinde bu şekilde Unganlar muayene öncesi aşı olup giden başka bir talihli muayene günü sonucu alamamıştı aşı olması nedeniyle, sürecini uzatmıştı Unganlar. Buna rağmen aşı olmak istiyorsanız, kendi takdiriniz. Karar sizin…

• @ATS16, @Flight101 açıklama için teşekkür ederim.kaçırmışım artık netim.. 👍

• @Sinan-D Merhaba, tebrik ederim. Size bir şey sormak isterim, evlilik cüzdanınızı İngilizce tercüme ettirmiş miydiniz? Forumlardaki deneyimlerde Ankara'da mülakata girenlerde sadece bir kişi İngilizce'ye çevirdiğini belirtmiş ve görevlilerde İngilizce olan dokümanı almış. Güncel bilgi almak istediğim için size sormak istedim.

• @alpacov Merhaba, teyitleşmek amacıyla soruyorum. Askerlik için E-devlete "Askerlik Durum Belgesi" yazınca çıkan belge götürülüyor değil mi?

• @orangegreen evet obelge goturuluyor

• Arkadaşlar merhaba, rica etsem mülakat esnasında istenen evrakların tam detayına ulaşabileceğim bilgilendirme nerede mevcut?

• ⭐⭐⭐

@Extuin Selamlar..Mülakat nerede, ne zaman, yalnız mı, aile mi, çocuk var mı?...İmzanızı güncellerseniz ve sorularınızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    başlığı altında sorarsanız daha net ve hızlı cevaplar alabilirsiniz...
    Sürecinizde başarılar...🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Extuin

Bu mesaj yazdığınız konu başlığınin 1.sayfasindaki birinci post’da hazırlamanız gereken evraklar ile ilgili detaylı bilgi mevcut, ayrıca resmi link aşağıda bulabilirsiniz.

Mülakatınız öncesi asıl kazananın ve eşlik edenlerin (beneficiary) profiline göre (daha önce yaşadığı ülkeler, adli sicil kaydı, medeni durum vb) ilave belgeler de istenebiliyor, mülakatınız öncesi email ile sizden beklenen evrakların listesi ayrıca size gönderilecek. Bol şans

• Herkese selamlar,
    Bugün sabah Viyana’da saat 09:00 da eşim, 7 aylık bebeğim ve asıl talihli benim sağlık mülakatımız vardı. Şimdi aşağıda size bir özet vereceğim, bunları yaparsanız sağlık mülakatı için yeterli olur. Yazının gerisini okumanıza gerek kalmaz 🙂
    1- Molnar’ın sitesinden istenilen evrakları hazırlayın
    2- aşı kartınız bulunmuyorsa antikor testi yaptırın, eksik aşılarınızdan bulabildiklerinizi olun
    3- tüm aşı geçmişini özetleyen aşı exceli oluşturun(aşı kartına bakmıyor direk bunu ve antikor sonuçlarını alıyor)
    4- ameliyat geçmişiniz varsa bunu ameliyat ismi/ tarihi / ayrıntısı olacak şekilde yazıp çıktı alın ( bizim birden fazla vardı ve ingilizcemiz çok iyi olmadığı için bu şekilde yaptım çok memnun oldu)
    5- nakit para bulundurun.
    Aşılar için; Covid aşısı 15 Euro polio aşısı 40 Euro
    6- size imzalatacağı formda bilgilerinizi mutlaka kontrol edin, bebeğimin doğum tarihi yanlıştı düzelttirdim.

Evet tüm süreç bu kadar aslında bundan sonrasında ise röntgene gittik cd lerimizi aldık ve dinlenmek için evimize döndük.

Söylemek istediğim bir kaç ayrıntı var.
    Öncelikle eğer İngilizceniz yeteri kadar iyi değilse aşı exceli ve ameliyat geçmişi dosyası çok iş görüyor. Konuşmanıza pek gerek kalmıyor. Eşim ve benim ingilizcem iyi değil ancak ben söylenen her şeyi anladım. Eşim çok net anlamamış.
    Yazdığım tüm evrakları girişte sizi karşılayan kişi alıyor, bu evraklara ek olarak sorduğu sorular case numberımız ve mülakat tarihimiz oldu. Fotoğraflarımızı çekti pasaportlarımızı alıp fotokopi çekti ve verdiği formu doldurduk sonrasında hemşireyi bekledik.
    ameliyat geçmişini hemşireye verdik ateşimizi ve nabzımızı ölçtü, eksik aşılarımız olduğunu ve istersek dışarıda istersek orada olabileceğimizi söyledi ve fiyatlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra sağlık geçmişimiz ile ilgili sorular sordu ( bu kısımda çok konuşmaya gerek olmuyor ama anlayabilmek önemli. Kalp rahatsızlığı alerji kullandığın ilaç vs var mı gibi sorular soruyor hepsine no dedik)
    Daha sonra hemşire röntgen ile ilgili bilgi içeren kağıdı veriyor ve kan alıyor.
    Doktor ise fiziki muayene yapıp aşıları yapıyor.
    Aslında işlemler çok basit ancak söylenenin aksine bizim işlemlerimiz çok yavaş işledi. Erken gitmiş olmamıza rağmen 2 saat sürdü çıkamadık. Doktoru bekledik, hemşireyi bekledik kan için ayrıca bekledik derken uzadı da uzadı 🙂
    Röntgene ise hemen önünde bulunan 31 nolu tramvaya binerek gittik 5-6 dk yürüdük ve kolayca bulduk. Burada da işlemler basit Türkiye’de daha önce iş girişlerinde veya evlilikte akciğer filmi verdiyseniz aynı prosedür 🙂

Şimdi 8 Ocak için mülakatımızı bekliyoruz.
    Ek bilgi: mülakat tarihimiz aslında 9 ocaktaydı ve bize 31 aralıkta 9 Ocak’ın tatil olacağını bu sebeple 8 veya 10 Ocak için değişiklik yapabileceklerini söylediler. Maillerinizi mutlaka kontrol edin yoksa bu bilgilendirme gözünüzden kaçabilir.

Mülakattan sonra görüşmek üzere !

• @Asiye-Akgül Öncelikle sizleri tebrik ederim. Benim de mülakatım Viyana'da olacak ve sağlık muayenem de 28 Ocak'ta. Merak ettiğim ameliyatlarınız ile ilgili kısım; ameliyatlarınıza ait epikriz raporlarınızı hastaneden alıp tercüme ettirmediniz mi ? Ben öyle yapılması gerekiyor diye biliyordum, sadece elinizle yazmanız yeterli oldu mu ? Teşekkürler.

• Merhabalar,

Dosyamızı taşımayı düşünüyoruz ama Schengen vizemiz yok, kovalamaya da devam ediyoruz. Hongkong ya da Bangkok hem zaman hem de maddi açıdan bizi oldukça zorlayacak. İngiltere'ye vize almak daha kolay diye biliyoruz. İngiltere vizesi alsak ve dosyayı İngiltre'ye taşısak olur mu? Forumda hiç İngiltere mülakat deneyimi olan görmedik. Özellikle İngiltere seçilmemesinin bir sebebi mi var? Bilgisi olan veya başka önerisi olan varsa, yardımcı olabilirse seviniriz. Teşekkürler.

• @evr
    Selamlar, onceki senelerde Ingiltere de mulakata giren bircok talihli mevcut, bu seneden farkli olarak cogunun oturum ya da vatandasliklarinin olmasaydi.
    Sizin case numaraniz current oldugu icin dosya transferinizi artik ilgili konsolosluktan talep ederek gerceklestirmeniz gerekecektir. Transfer talebinize nasil baktklarini ogrenmek icin, Ingiltere konsolosluguna guncellenen FAM yasasi ile birlikte uygun bir sekilde email gondererek sorabilirsiniz.
    Bu sekilde onlardan gelecek cevaba gore bir plan olusturabilirsiniz, bol sanslar.

• @evr ingiltere shengenden daha zor bir vize o yüzden ab ülkesi değil
    Yeşil pasaportta istemiyor

• @merve34 Merve hanım merhabalar. Eşiniz vize onayı alabildi mi acaba? Umarım almıştır zira bir konuda benzer durumda olduğum için sormak istedim.

• @hDundar hayır böyle bir şey yapmadım. Bilgisayarda ameliyat adını, tarihini, ve kısa bir açıklamasını(ne ameliyatı ve neden oldum) yazıp çıktısını aldım. Yeterli oldu ve hatta hemşire çok mutlu oldu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |