Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd

@Flight101’in dediği gibi Unganlar sağlık kontrolü öncesi TR’de herhangi bir aşı (covid hariç, bulma ihtimaliniz yok zaten TR’de) olmanızı veya antikor testi yaptırmanızı tasvip etmiyor. DV2024 sürecinde bu şekilde Unganlar muayene öncesi aşı olup giden başka bir talihli muayene günü sonucu alamamıştı aşı olması nedeniyle, sürecini uzatmıştı Unganlar. Buna rağmen aşı olmak istiyorsanız, kendi takdiriniz. Karar sizin…

• @ATS16, @Flight101 açıklama için teşekkür ederim.kaçırmışım artık netim.. 👍

• @Sinan-D Merhaba, tebrik ederim. Size bir şey sormak isterim, evlilik cüzdanınızı İngilizce tercüme ettirmiş miydiniz? Forumlardaki deneyimlerde Ankara'da mülakata girenlerde sadece bir kişi İngilizce'ye çevirdiğini belirtmiş ve görevlilerde İngilizce olan dokümanı almış. Güncel bilgi almak istediğim için size sormak istedim.

• @alpacov Merhaba, teyitleşmek amacıyla soruyorum. Askerlik için E-devlete "Askerlik Durum Belgesi" yazınca çıkan belge götürülüyor değil mi?

• @orangegreen evet obelge goturuluyor

• Arkadaşlar merhaba, rica etsem mülakat esnasında istenen evrakların tam detayına ulaşabileceğim bilgilendirme nerede mevcut?

• ⭐⭐⭐

@Extuin Selamlar..Mülakat nerede, ne zaman, yalnız mı, aile mi, çocuk var mı?...İmzanızı güncellerseniz ve sorularınızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    başlığı altında sorarsanız daha net ve hızlı cevaplar alabilirsiniz...
    Sürecinizde başarılar...🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Extuin

Bu mesaj yazdığınız konu başlığınin 1.sayfasindaki birinci post’da hazırlamanız gereken evraklar ile ilgili detaylı bilgi mevcut, ayrıca resmi link aşağıda bulabilirsiniz.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html

Mülakatınız öncesi asıl kazananın ve eşlik edenlerin (beneficiary) profiline göre (daha önce yaşadığı ülkeler, adli sicil kaydı, medeni durum vb) ilave belgeler de istenebiliyor, mülakatınız öncesi email ile sizden beklenen evrakların listesi ayrıca size gönderilecek. Bol şans

• Herkese selamlar,
    Bugün sabah Viyana’da saat 09:00 da eşim, 7 aylık bebeğim ve asıl talihli benim sağlık mülakatımız vardı. Şimdi aşağıda size bir özet vereceğim, bunları yaparsanız sağlık mülakatı için yeterli olur. Yazının gerisini okumanıza gerek kalmaz :)
    1- Molnar’ın sitesinden istenilen evrakları hazırlayın
    2- aşı kartınız bulunmuyorsa antikor testi yaptırın, eksik aşılarınızdan bulabildiklerinizi olun
    3- tüm aşı geçmişini özetleyen aşı exceli oluşturun(aşı kartına bakmıyor direk bunu ve antikor sonuçlarını alıyor)
    4- ameliyat geçmişiniz varsa bunu ameliyat ismi/ tarihi / ayrıntısı olacak şekilde yazıp çıktı alın ( bizim birden fazla vardı ve ingilizcemiz çok iyi olmadığı için bu şekilde yaptım çok memnun oldu)
    5- nakit para bulundurun.
    Aşılar için; Covid aşısı 15 Euro polio aşısı 40 Euro
    6- size imzalatacağı formda bilgilerinizi mutlaka kontrol edin, bebeğimin doğum tarihi yanlıştı düzelttirdim.

Evet tüm süreç bu kadar aslında bundan sonrasında ise röntgene gittik cd lerimizi aldık ve dinlenmek için evimize döndük.

Söylemek istediğim bir kaç ayrıntı var.
    Öncelikle eğer İngilizceniz yeteri kadar iyi değilse aşı exceli ve ameliyat geçmişi dosyası çok iş görüyor. Konuşmanıza pek gerek kalmıyor. Eşim ve benim ingilizcem iyi değil ancak ben söylenen her şeyi anladım. Eşim çok net anlamamış.
    Yazdığım tüm evrakları girişte sizi karşılayan kişi alıyor, bu evraklara ek olarak sorduğu sorular case numberımız ve mülakat tarihimiz oldu. Fotoğraflarımızı çekti pasaportlarımızı alıp fotokopi çekti ve verdiği formu doldurduk sonrasında hemşireyi bekledik.
    ameliyat geçmişini hemşireye verdik ateşimizi ve nabzımızı ölçtü, eksik aşılarımız olduğunu ve istersek dışarıda istersek orada olabileceğimizi söyledi ve fiyatlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra sağlık geçmişimiz ile ilgili sorular sordu ( bu kısımda çok konuşmaya gerek olmuyor ama anlayabilmek önemli. Kalp rahatsızlığı alerji kullandığın ilaç vs var mı gibi sorular soruyor hepsine no dedik)
    Daha sonra hemşire röntgen ile ilgili bilgi içeren kağıdı veriyor ve kan alıyor.
    Doktor ise fiziki muayene yapıp aşıları yapıyor.
    Aslında işlemler çok basit ancak söylenenin aksine bizim işlemlerimiz çok yavaş işledi. Erken gitmiş olmamıza rağmen 2 saat sürdü çıkamadık. Doktoru bekledik, hemşireyi bekledik kan için ayrıca bekledik derken uzadı da uzadı :)
    Röntgene ise hemen önünde bulunan 31 nolu tramvaya binerek gittik 5-6 dk yürüdük ve kolayca bulduk. Burada da işlemler basit Türkiye’de daha önce iş girişlerinde veya evlilikte akciğer filmi verdiyseniz aynı prosedür :)

Şimdi 8 Ocak için mülakatımızı bekliyoruz.
    Ek bilgi: mülakat tarihimiz aslında 9 ocaktaydı ve bize 31 aralıkta 9 Ocak’ın tatil olacağını bu sebeple 8 veya 10 Ocak için değişiklik yapabileceklerini söylediler. Maillerinizi mutlaka kontrol edin yoksa bu bilgilendirme gözünüzden kaçabilir.

Mülakattan sonra görüşmek üzere !

• @Asiye-Akgül Öncelikle sizleri tebrik ederim. Benim de mülakatım Viyana'da olacak ve sağlık muayenem de 28 Ocak'ta. Merak ettiğim ameliyatlarınız ile ilgili kısım; ameliyatlarınıza ait epikriz raporlarınızı hastaneden alıp tercüme ettirmediniz mi ? Ben öyle yapılması gerekiyor diye biliyordum, sadece elinizle yazmanız yeterli oldu mu ? Teşekkürler.

• Merhabalar,

Dosyamızı taşımayı düşünüyoruz ama Schengen vizemiz yok, kovalamaya da devam ediyoruz. Hongkong ya da Bangkok hem zaman hem de maddi açıdan bizi oldukça zorlayacak. İngiltere'ye vize almak daha kolay diye biliyoruz. İngiltere vizesi alsak ve dosyayı İngiltre'ye taşısak olur mu? Forumda hiç İngiltere mülakat deneyimi olan görmedik. Özellikle İngiltere seçilmemesinin bir sebebi mi var? Bilgisi olan veya başka önerisi olan varsa, yardımcı olabilirse seviniriz. Teşekkürler.

• @evr
    Selamlar, onceki senelerde Ingiltere de mulakata giren bircok talihli mevcut, bu seneden farkli olarak cogunun oturum ya da vatandasliklarinin olmasaydi.
    Sizin case numaraniz current oldugu icin dosya transferinizi artik ilgili konsolosluktan talep ederek gerceklestirmeniz gerekecektir. Transfer talebinize nasil baktklarini ogrenmek icin, Ingiltere konsolosluguna guncellenen FAM yasasi ile birlikte uygun bir sekilde email gondererek sorabilirsiniz.
    Bu sekilde onlardan gelecek cevaba gore bir plan olusturabilirsiniz, bol sanslar.

• @evr ingiltere shengenden daha zor bir vize o yüzden ab ülkesi değil
    Yeşil pasaportta istemiyor

• @merve34 Merve hanım merhabalar. Eşiniz vize onayı alabildi mi acaba? Umarım almıştır zira bir konuda benzer durumda olduğum için sormak istedim.

• @hDundar hayır böyle bir şey yapmadım. Bilgisayarda ameliyat adını, tarihini, ve kısa bir açıklamasını(ne ameliyatı ve neden oldum) yazıp çıktısını aldım. Yeterli oldu ve hatta hemşire çok mutlu oldu

• @hDundar Merhaba, sağlık muayenesinde bize ameliyatları sordular, benim kıl dönmesinden ameliyatım var ve evrak bulmam imkansızdı, ameliyatı söyledik önemli olmadığını belirterek evrak istemediler, gövdemizden bir ameliyatımız olup olmadığını sordu, eşim yeni doğum yapmıştı sezeryandan bahsetti evrak istemediler, birde fıtık ameliyatı vardı evrak bulmamızın imkansız olduğu zamanlardan, bunu da sözlü olarak söyledik evrak istemedi. Aşılardan da bahsedeyim, antikor test sonucunu e devletten pdf olarak aldım barkodlu, kabul ettiler. Gitmeden olduğumuz aşılarıda wordde tablo olarak ingilizce hazırladım, aile hekimimize imza kaşe yaptırdım, kabul ettiler.Tüm deneyimimizi evimize vardığımızda paylaşacağım.

• @onurakbas çok teşekkür ederim detaylı açıklama için. Şu kısım biraz kafamı karıştırdı; "gövdemizden bir ameliyatımız olup olmadığını sordu" çünkü ben kaza sonucu beyin ameliyatı oldum, herhangi bir sorunum yok ve hatta sporcu biriyim. Ama ensemsen kafa tepeme kadar ameliyat izi var, edevlette epikriz raporu da yok. Hastaneden alıp çevirtmeli miyim şüpheye düştüm. Antikor testi bende yaptırdım, enabızdan qr kodlu çıkıyor. Onu yaptıran doktora da imzalatıyor muyuz ? Ben sadece onu götürmeyi düşünüyordum, eksikleri orada yapsınlar ve covid ide ? Birde Viyana'da muayene kredi kartı ile ödenmiyor sanırım ? Sadece nakit ? Tek kişi iöin ne kadar ödediniz ? Teşekkürler ve hayırlı olsun.

• @onurakbas merhaba onur bey, 8 ocakta konsoloslukta mülakatım var ne gibi sorular sordular size kısaca bahsedebilir misiniz? Sorulara hazırlıklı olalım :)

• @Asiye-Akgül Merhaba, deneyimde detaylı paylaşacağım ama özetle biz görüşmede sohbet ettik, özel bir durumumuz vardı onu görüştük, nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, ne iş yapmayı düşünüyorsunuz, tanıdığınız var mı gibi basit 3-4 soru geldi. Size diyebileceğim en güzel şey rahat olun strese girmeyin, çıkınca boşuna stres olmuşum dedirtiler bize çok sağolsunlar gerçekten yardımcı olmaktan çözüm odaklı olmaktan hiç geri durmadılar.

• @hDundar 1-ameliyat için hastaneden çıktı almanıza ve çeviriye gerek yok ama özel durum olduğunu düşünüyorsanız mail atarak teyit etmenizi öneririm
    2- antikor sonuçlarını ben direk e-devletten çıktı alıp götürdüm imza/kaşe yaptırmadım sorun olmadı
    3- aşılardan bulabildiklerinizi Türkiye’de olun bence çünkü tek bir günde birden fazla aşı özellikle kış ayında zorlayıcı olabiliyor. Biz polio ve covid olduk bizi bayağı zorladı
    4- sadece nakit kabul ediyorlar

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k