Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dosya numaram henüz current değil. viyana'ya dosya taşıma için mail atmıştım.
    Maile şu şekilde dönmüşlerdi.

Dear Mr. Kueras,
    Thank you for your email.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
    We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment. You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
    KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
    The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
    For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/

Dosyam current olmadığı için KCC üzerinden taşımam belirtildiği için bugün KCC'ye taşıma işlemini yapmaları için bir mail gönderdim ama aşağıdaki şekilde dönmüş. Bilgisi olan var mı acaba, teşekkürler.

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• @ahmetgul2536 Merhaba. Schengen vizeniz var ise Avusturya Viyana'na taşımanız tavsiye edilir. Bangkok ve Hongkong da diğer seçenekler. Rus vatandaşları için Polonya sanırım bir şey istemiyordu ama bunu biraz araştırmanız yada elçiliğe mail atmanız en doğrusu olur. Zaten current olduğunuz için elçilikler ile direk görüşmeniz gerektiğinin farkındasınız. Bol şans

• @Flight101 selamlar abi yani ds260'ı açtırmaya gerek yok doğru mu? Sonuçta mülakat günü büyükelçiliğe pasaport sunulacak .

• ⭐⭐⭐⭐

@hüzünlükedy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, foruma yeni katıldım, çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Birkaç soru sormak istiyorum. Case numaram 11xxx. Viyana'ya dosya taşımayı düşünüyorum ancak yeşil pasaportum ve schengen vizem yok. Schengen için Almanya'ya başvurdum. (Ablam orada yaşıyor avantaj olur diye düşündüm.) Henüz Almanya'dan randevu almadım ancak;
    1- Daha Almanya'dan randevu almadan dosyamı Viyana'ya taşımalı mıyım?
    2-Numaram aktif olduğu için Viyana'daki konsolosluğa direkt mail atmam gerekiyor değil mi?
    3- Viyana'ya normal şartlarda dosyanın taşınması ve randevu atanması ortalama ne kadar sürüyor? Ayrıca numarası aktif olup bu işlemi yapan var mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
    Dosya numaranız aktif olduğu için konsolosluklara transfer talebi göndermeniz gerekecek, ancak bu işlem KCC ile olduğu kadar kolay olmayabilir. Schengen vizesi almadan Viyana'ya başvurmanızı önermem.

• Herkese merhaba. Hong Kong sağlık muayenesi sağlık raporumu bugün itibari ile elime aldım. 18 Aralık'ta muayenemi oldum. Sonuç 02.01.24 te teslim edildi. Aynı şekilde wing on house 14. kat, cihazdan medical examination report seçip sıra numaramı aldım. Eşim ve ben girmiştik ben eşimin pasaport bilgilerini göstererek evrakların hepsini teslim aldım. 1 kişi için verilen evraklar 1 adet ucundan kesik beyaz zarf. Açılmaması gerekiyor. Mülakat anında değerlendirilecek şeklinde bilgi verildi. 1 adet aşı ile alakalı bilgiler içeren çizelge. Tekrarını olmanız gereken aşılar listede size özetleniyor. 1 tane de cd. Aşı listesi ve cd size abd ye girerken lazım olacak şekinde bilgi verildi. İnterview'a ne olur ne olmaz tüm evrakları götüreceğiz. Bu belgelerin hepsi sarı büyük zarfa koyuldu. Zarfın ağzı açık mühürlü değil. Sadece içindeki beyaz zarf kapalı durumda olmalı. Onu uyarıyorlar. Ucunu biz kestik zorun değil şeklinde de belirttiler ayırca. 6 ocak için beklemedeyiz.

• Merhabalar dv 2025 kazananlar arasındayım dosyamı İsviçre’ye taşımak istiyorum lakin konsolosluğa mail attım yanlış attınız vs diyip kccd diye başlayan yere attım o da bugün şöyle bir şey yazdı ne yapmalıyım Başvuran için DS-260 gönderildikten sonra, görüşme yeri yalnızca Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından güncellenebilir. Lütfen talebinizi, görüşme sırasında hazır bulunacağınız fiziksel adresle birlikte [email protected] adresine gönderin. Başvuranlar ABD'de değilse ve statülerini ayarlamıyorsa, davadaki tüm başvuranlar Başvuran ile görüşme için planlanacaktır. Gerekirse ayrı görüşmeler ayarlamak için doğrudan ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz.

Görüşmeniz zaten planlanmışsa, davanızın transferini talep etmek için ABD büyükelçiliği veya konsolosluğuyla iletişime geçmelisiniz. ABD büyükelçiliği veya konsolosluğu, davanızın transferini kabul edip etmeyeceğine karar verecektir.

• Bende dosyamı Hong Kong'a taşıdım, bu süreçte forumdan çok faydalandım, özellikle yardımcı olan @DenizMaths ve @ATS16 çok teşekkür ediyorum. Umarım herkes bu süreci kolaylıkla başarır

• Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, eğer mülakat randevusu alırsak, sağlık kuruluşuna göndereceğimiz mailin taslağı için açılmış bir başlık var mı forumda? Ben biraz aradım ama bulamadım. Açıkçası, kelime üzerinden arama butonunu kullanarak da aradım fakat sağlıklı bir sonuca ulaşamadım. Bu mailin taslağını paylaşabilecek birisi varsa bizler için çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim!

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz
    Dear Officer,

We have an interview for immigration visa at the American Embassy on ........... I would like your help in making an appointment that best suits our interview date.

Best regards...

Şeklinde bir yazı yeterli olur kanısındayım...

• @Flight101

Teşekkürler hocam. Bir konuda daha sizi rahatsız edeceğim. Sağlık muayenesi için göndereceğimiz e-postada DS-260 formunu referans olarak eklememiz gerekiyor mu?
    Eğer gerekiyorsa, mülakat mailini aldıktan sonra formu açtırıp bazı düzeltmeler yapmayı düşünüyorum. Adres bilgilerimi güncellemek ve orijinal lise diplomamda farklı bir okul ismi yazılı olduğu için bu hatayı düzeltmek istiyorum. Bu düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni DS-260 onay sayfasını mı göndermeliyim, yoksa hiç bu işlemleri yapmadan Mayıs ayında doldurup sonunda aldığımız DS-260 onay sayfasını göndersem sorun olur mu?
    Ya da bu işlemlerin hiçbirine gerek yok mu? Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar, geçmiş sayfalarda Hong Kong özelinde bazı talihlilerin hazırladığı evraklar arasında maddi beyanatlar içinde SGK hizmet dökümünü aldıklarını gördüm. Ancak ben, okuduğum bu yıl ve geçmiş yıllardaki deneyimlerimde maddi durumumuzu gösteren bir belge incelemediklerini fark ettim. Ayrıca, Hong Kong Konsolosluğu'nun web sitesinde de maddi durumumuzu belirten bir belge talep ettiklerine dair bir bilgiye rastlamadım.
    Aklıma takılan şu: Evraklar için ayrıca gönderilen bir e-posta var mı? Özellikle spesifik olarakmı istiyorlar bu belgeleri? Yoksa arkadaşlar, kendi inisiyatifleriyle mi bu kadar detaylı belgeler hazırlamışlar? Eğer böyle bir durum varsa bunu bilmek isterim.
    Çünkü ben tersanede çalışıyorum ve günlük usulü çalıştığımız için sigortamız genelde 22 gün üzerinden yatar. Maaşlarımızın yaklaşık dörtte üçünü elden alıyoruz. Ayrıca kendi atölyemiz de var ve oradan aldığım ücretleri belgeleyen herhangi bir şey yok. Eğer SGK hizmet dökümü gibi belgeler isterlerse konsoloslukta zor durumda kalmak istemem.

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Ds260 ın konulduğunu hiç okumadım ancak "Ad soyad, kişi sayısı, CN bilgileri eklenmeli...

• @Serapp Peki Viyana'ya dosyamı taşırsam ve schengen vizesi çıkmazsa Türkiye'ye dosyamı geri alabiliyor muyum?

• ⭐⭐

@rasitcenngiz Evet istenen belgeler arasinda bahsettiginiz belge yok hangi belgelerin istendigi mulakatinizdan once ilgili konsolosluktan mail yolu ile bildirimi size ulasiyor , fakat birde soyle dusunun mulakat aninda banka dokumuzunu incelerken konsolosun para kaynagini sormasi durumunda aciklama yaparken veya olasi bir aksilikte istenmesi durumunda belgeyi gosteremeyip AP kalma ve surecinizin uzamasindansa elinizde o kanitlayici belgenin yedekte bulunmasi faydaniza olacaktir. Soylediklerimden yanlis bir cikarimda bulunmanizi istemem
    ,mulakat deneyimlerinden de okumussunuzdur genelde konsoloslar cok zorluk cikarmadan ( evraklar sorunsuz ve sureciniz genel kurallara uygun ise) vizenizi onayliyorlar. Tavsiyem siz tedbirli olun fazla evrak hazirlamaniz sizin zarariniza degil. Size ek evrak sorulmadigi surece bahsetmeyin yeterli. Sans sizlerle olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@hüzünlükedy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Peki Viyana'ya dosyamı taşırsam ve schengen vizesi çıkmazsa Türkiye'ye dosyamı geri alabiliyor muyum?

Taşınır, ama bu CN ile Türkiye'ye geri taşımanızın bir anlamı yok, zaten sıra gelmez. Derseniz ki başka ülkeye taşıyabilir miyim, o zaman şöyle söyleyeyim, 2023 yılında Viyana'ya dosyasını transfer etmiş, mülakat almış ama vize sorunu nedeniyle gidememiş olanlar oldu. Bazıları başka ülkelere, mesela Hong Kong'a transfer edebildi, bazıları hiç bir yere transfer edemedi ve haklarını kaybettiler.
    Bence siz ya direk vizesiz olan Hong Kong veya Bangkok'a transfer etmeyi düşünün, ya da schengen vizesinin sonucunu bekleyip, olumlu sonuç gelirse Viyana'ya yazın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Gürhan-Kuraş ilerleyen günlerde KCC’den dosyam nerede olarak sorgulamanız faydalı olacaktır.

• @sarvavasa hayırlı olsun.İşiniz rast gitsin

• @Atakan-Akın
    Merhaba,
    Bucketlist..

Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
    Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   cemciftcioglu cemciftcioglu 

• Merhaba, Viyana mülakat maili alan var mı? Şubat ayı için

• ⭐⭐⭐⭐⭐

1 ocak'ta yayınlanan DV2025'in CEAC verileri için bir kaç kelam ettiğim bu iletiyi okumanızı tavsiye ederim.

bu vesiyleyle herkese başta sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol mülakatlı bir yıl diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |