Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @omerko gecen yıla oranla dosya daha fazla taşıma oldu evi tarlayı satıp taşıdılar bakalım görelelim umarım gelir

• @istalin Selamlar, size tavsiyem hiiç panik yapmayın. DV2024 sürecinde bazı arkadaşlarım panik yapıp dosyalarını çok yanlış yerlere taşıdılar ve kartlarını maalesef alamadılar (Belgrad ve Dubai). Aksine panik yapmayıp son dakika dosyasını performansı iyi olan ülkelere taşıyan bir sürü arkadaş oldu. Eğer oturum alabiliyosanız Avrupa'dan bi şekilde oturum almaya çalışın öğrenci vizesi vb, yok eğer bu olmuyosa genelde konsolosluklar Mayıs sonu gibi dosya taşıma maillerine olumlu dönmeye başlıyorlar o zamanlara kadar bekleyin derim. Viyana her zamanki gibi sürprizler yaparak beklenmedik zamanlarda dosyanızı taşıdık mailleri gönderiyor. Bir de Viyana'nın bu sene çok daha fazla dosya taşınacağını duymuştum kaynağını hatırlamıyorum bu bilginin. Umarım güzel bi dönem olur herkes için

• @OA-OA avrupa vize vermez olabilen en iyi yere hong konga taşıdım cn yükssek daha zamanım var umarım istediğimiz sonuçlar cıkar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız dosyası cut-off olmamış, mülakat maili almamış kişiler için hiçbir haber olumlu değildir.

• DATALAR geldi. Herkese hayırlı olsun. https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html ANKARA ASYA DOSYALARINDA 2025AS3155 a kadar mülakat dağıtmış. EU DOSYALARINDA İSE son dağıtım 2025EU2222 ta kalmış. Birde böyle bir numaraya mail gitmiş. 2025EU9109

DV2024 te ki 433 Mülakat maili girmiş. DV2025 te 420 mülakat maili gitmiş.
    DV 2024 te AS 214, EU 214 mail gitmiş.
    DV 2025 te ise AS 263, EU 154 mail gitmiş. Kısacası EU dan alıp AS ye aktarmışlar.dv2025-ank.png

Muhtemelen OCAK TA EU dosyalarına ağırlık vereceklerdir. 2 ay ASYA dosyası dağıtmayabilirler. MART VE NİSAN mülakatlarında EU da ilerleme bekliyorum.

• @minnesota büyük numaralar için sayılar iyi gibi vize kotası için 7 bin olması ne düşünüyorsun

• @Erdem-Yıldız DV2024 e göre vizelerin daha hızlı tükendiğini söyleyebilirim. EU da 1 OCAK a kadar EU da 2764 vize basılmış. DV2025 te ise 3088 vize basılmış. Dünya geneli ise 1 Ocak a kadar DV2024 6622 vize DV2025 ise 7973 vize basılmış.

• @minnesota doğrudur ama 2024 de 40 bin eu bile vize almış yinede ben 30 bin sıralamaya kadar alacağını düşünüyorum

• ⭐⭐⭐

Selamlar...3 aylık periyodda tüm issued sayısı 7873 kişi olarak görünüyor, toplam basılacak vize sayısının %15 i basılmış durumda...6626 case (14129 kişi) ready durumunda, Ocak-Şubat aylarında işlem görecek dosyalar...Buraya kadar olan verileri herkes kendi CN ına göre değerlendirmesini yapabilir...
    Ote yandan Ocak ayı bülteninde AF 22.500 olarak açıklanmıştı...22.000 olarak açıklanan AF nın postlarından Egypt 18904, Algeria 19994 ve Morocco 12612 numaralara işlem gerçekleştirmiş...Burada şöyle bir soru geliyor aklıma "Bu postlar kendilerine verilen üst sınıra ulaşmadıkları için Şubat bülteninde bir ilerleme olmaması ile karşı karşıya kalır mıyız?"

Edit: Sonra durdum aklıma Ankara verileri geldi..Ankara bu kadar gerideyken bülten onu bekliyor mu dedim kendi kendime ve sorunun cevabını bulmuş oldum...😉

• @Flight101 EU da 11996 Gürcistan dan mülakat almış. 12000 lik sınırlar zorlanmış. Ben EU da 13500 gibi bir rakam da cut off olabilir diye düşünüyorum. NVC de bekleyen çok numara var. SARI OLANLAR Ayrıca geçen yıla göre şuana kadar %20 civarı fazla vize bastılar. Biraz frene basarlar. nvc.png

• ⭐⭐⭐

Açıkçası dönüp daha önceki yıllara ait bültenleri incelemedim ancak bir bölgenin cutoff numaraları ilerlerken diğer bir bölgenin sabit kaldığı olmuş mu bilmiyorum..Kaldı ki böyle bir durum adaletsiz bir durum oluşturur..
    EU bültenle eş gitmiş işini yapıyor gibi duruyor, yükselmesi beklenebilir...

• @Flight101 Gözden kaçırdığınız bir nokta var. DV2024 te CN aralıklarda %50 rakam boşlukları vardı. Yani kullanılmayan CN lar %50 civarıydı. Bu yıl bu oran %40. Yani CN lar daha fazla kullanılmış ve Ulusal Vize Merkezi elinde çok daha fazla bekleyen mülakat var. Elinde çok fazla mülakat beklerken Cutoff u ilerletmekte yavaş gidebilirler.

• ⭐⭐⭐

Ben CN arasındaki boşluklar ile ilgilenmiyorum zaten ceac data sayfasında "How many cases there are before and after me?" başlığı altında önümüzde arkamızda olan dosya ve kişi sayısını yaklaşık olarak veriyor...
    Bekleyen mülakat sayısında doğrusunuz, ilk 3 ayda yaklaşık 9.000 dosya ile ilgilenilmiş Ocak-Şubat için ready sayısı 14.000 üzerinde... Benim derdim bizim hizmet alacağımız postların performansları, Ankara hariç taşımaların yapıldığı postlar bültenle eş gidiyor...
    Herkesin emeğinin karşılığını almasını diliyorum..

• @Flight101 2024 ve 2025 sayfasına sizin CN numaranıza bakarsanız arada ki farkı görebilirsiniz. Benim CN numaram 2024 te önümde 5100 kişi gösterirken, aynı CN numaram 2025 te 5700 kişi gösteriyor. %12 lik bir sapma var. Bu demek oluyor ki aslında DV2024 datalarına göre 4400 lü bir CN numarası DV2025 te 4900 a eşit. Sizin ki de muhtemelen 16500-17000 e denk geliyordur DV2024 datasına göre. FAM geçen sene yoktu. Bu sene hızlı gidebildiği düşünülebilir. %20 fazladan vize basılmış. Ayrıca bu yıl geçen seneden %10 az vize basacaklar. Ben Cutoff ları daha yavaş ilerleteceklerini düşünüyorum. Aksi taktirde Eylül e basılacak vize kalmaz.

• ⭐⭐⭐

Hocam kendi adıma bir endişem yok neden beni anksiyeteye sokmaya çalışıyorsunuz...😂😂😂
    Mühendisim ama bu konuda o kadar derin matematik yapmıyorum..Şu ana kadar mali yılın ilerleyişi bende endişe yaratmıyor...4XXX in 2X ten 2 ay önce vizesini aldığı bir yıl izliyoruz herşey olabilir, yaşanabilir...😉

• @Flight101 5800 2X ten 2 ay önce vize aldı. O arkadaş 2 ay sonra DS260 doldurdu. Her şey olabilir. Siz zaten ANK beklemiyorsunuz. Cutoff açılır açılmaz mülakat alacaksınız. Muhtemelen Nisan da size Viyana yolu görünür.

• ⭐⭐⭐

Ben Ankara yı hiç düşünmedim, FAM açıklandığında da terkettim...Ben kendi adıma Viyana konusunda Marttan ümitliyim...😉

• Su rakamlardan tek anladığım, kota sorunu ciddi anlamda olacak . Sadece bekleyip göreceğiz. Bu hızla giderlerse ağustosta dağıtılacak vize kalmaz .

• Merhaba ocak ayı verileri yayınlandı yorumunuz nedir 😊 Ocaktan sonra tüm sayılar elimizde olacak dedidiniz, bizim gibi yüksek cn lar için umut var mı teşekkürler

@EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

İlk bülten dün yayınlandı, EU için 6.000 ile açılmış oldu. Güzel yüksek bir başlangıç ama sürecin geneli için böyle bir ivme beklemiyorum maalesef. 1 ancak şu anda elimizde olan verilere göre yorum yaparsak:

Türkiye’den 4.194 kişi seçilmiş.
    Dünya’dan 131.060 kişi seçilmiş.
    Üstelik yaklaşık 55bin olan vize sayısı bu sene 51.350’ye düşürülmüş.

The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulated that up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas be made available for use under the NACARA program. This will result in reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 54,850. Additionally, Section 5104 of the National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2024 amended the NACARA’s provisions on the Diversity Visa program such that the number of visas made available under the NDAA will also be deducted from the 55,000 DVs annually allocated. This will result in an additional reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 51,350.

Her 100bin üstü seçilen sene gibi bu sene de bizi zor bir sene bekliyor. Bültenin current olmama ihtimali de var, vizelerin bitme ihtimali de var. Herkesin vizesini en hızlıca alabileceği yerden almasını tavsiye ederim. Umarım sürece devam oranı düşük bir sene olur ve isteyen herkes vizesini alabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Merhaba ocak ayı verileri yayınlandı yorumunuz nedir 😊 Ocaktan sonra tüm sayılar elimizde olacak dedidiniz, bizim gibi yüksek cn lar için umut var mı teşekkürler

@EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

İlk bülten dün yayınlandı, EU için 6.000 ile açılmış oldu. Güzel yüksek bir başlangıç ama sürecin geneli için böyle bir ivme beklemiyorum maalesef. 1 ancak şu anda elimizde olan verilere göre yorum yaparsak:

Türkiye’den 4.194 kişi seçilmiş.
    Dünya’dan 131.060 kişi seçilmiş.
    Üstelik yaklaşık 55bin olan vize sayısı bu sene 51.350’ye düşürülmüş.

The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulated that up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas be made available for use under the NACARA program. This will result in reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 54,850. Additionally, Section 5104 of the National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2024 amended the NACARA’s provisions on the Diversity Visa program such that the number of visas made available under the NDAA will also be deducted from the 55,000 DVs annually allocated. This will result in an additional reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 51,350.

Her 100bin üstü seçilen sene gibi bu sene de bizi zor bir sene bekliyor. Bültenin current olmama ihtimali de var, vizelerin bitme ihtimali de var. Herkesin vizesini en hızlıca alabileceği yerden almasını tavsiye ederim. Umarım sürece devam oranı düşük bir sene olur ve isteyen herkes vizesini alabilir.

Daha detaylı inceleyeceğim ama dikkatimi çeken bir nokta var. Ben 30binlerden sonra çok daha fazla boşluk olacağını düşünüyordum ama beklediğimden az. Türk seçilenler 30binlerden sonra neredeyse yok gibi bizim excel listesinde. Ya büyük numaralar kendilerini excele kaydetmediler ya da Türkiye kotaya takıldı. Boşlukların, dosya durumlarının olduğu grafiğe bakarsanız, bir anda basamak inmiş gibi düşen kısımlar genelde kotaya takılan ülkelerin olduğu yerler. 30binlerden sonra da böyle bir basamak var. Seçilen sayısına bakınca Türkiye kotaya takılmış gibi durmuyor ama hem basamak olması hem Türk seçilenlerin bir anda azalması tuhafıma gitti.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |