Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selam forum bizde dün akşam hong kong a iniş yaptık ülke girişinde bi form doldurmadık,hiç birşey soran olmadı pasaport kontrolünde vize diye 3 ay geçerli olan minik mi kağıt verdiler o kadar. Hava lanından sim kart alıp ülkeye giriş yaptık.Şu an tuttuğum air bnb evindeyiz bu gün dinlenicez yarın aşı kliniğine ve dr nichonson un kliniğine gidip önden bi keşif yapıp rota belirliycez herkese bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cenk_sarac ankara'dan alamayacağınız kesin, bunu daha önce defalarca yazdım zaten.
    bırakın 27K'yı, 10K bile ankara'dan mülakat alamayacak ne yazık ki..
    bülten ve kota için bir yorum yapmam zor elbette, bunu bilemem ancak; verilecek vize sayısının düştüğü bir mali yılda, bülteni EU için ne kadar ilerletebilirler tahmin etmek çok zor.
    beklentiyi minimumda tutmak gerek.. dosyanızı taşımızşsınız, bülten ilerler ve konsolosluk da mülakat verirse neden almayasınız ki vizenizi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@musa-k hiçbir sorun olmaz eğer mülakata diplomanız ile birlikte giderseniz.
    bol şans.

• @halildnrts34 attığınız evrak mailinde Atlas kaydi istemissiniz zorunlu mu diye sorduğumda konsolosluktan alabilirsiniz dediler o yüzden bende Atlas kaydi yapmadım

• Merhabalar, Anlık olarak ais kaydımıda tamamladım. Artık sağlık kontrolü ve evrak hazırlama sürecindeyim. Sağlık kontrolü için 1 yıl içerisinde COVID aşısı olma zorunluluğu varmış. Unganların web sitesinde böyle bir bilgilendirme vardı. 2 tane devlet hastanesine gittim ama ellerinde COVID aşısı kalmadığı söylediler. COVID aşısını nasıl vurulabiliriz. Şehir hastanelerine mi gitmek gerekir süreç hakkında bilgi sahibi olanlardan yardımlarını rica ediyorum.

• @bahar_aydin Merhaba, Viyana mülakat için oturum izni istemiyor değil mi? Schengen vizesi yeterli mi? teşekkürler,

• @Ceren_gz istemiyor, yeşil pasaport veya vizeniz olması yeterli ülkeye girebilmek icin

• ⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan Türkiyede en az 6 aydır Covid19 aşısı bulunmamaktadır...

• Merhabalar. KCC aracılığıyla dosyasını Hong Kong'a taşımayı düşünen talihlilerden biriyim. Okuduğum mülakat tecrübelerinden anladığım kadarıyla Hong Kong'a dosyasını taşıyan çoğu kişinin mülakatı oldukça olumlu geçiyor (dosya taşıma sürecindeki zorluklar ve finansal yük hariç). Sormak istediğim soru ise şu: Acaba Hong Kong'un önceki yıllarda KCC aracılığıyla dosya taşıdığı için sorun çıkardığı ya da herhangi bir başka sebepten ötürü vizesini onaylamadığı kimse var mı?

Forumdaki 2023, 2024 ve 2025 Hong Kong tecrübelerinin çoğunu okudum ancak olumsuz hiçbir tecrübeye rastlamış değilim o yüzden emin olmak istedim. Gözümden kaçan tecrübeler varsa affınıza sığınıyorum.

• @gucarslan merhaba şuan ais kaydı yapmaya çalışıyorum kendimi ekledim eşimi ekledim 2 çocuk var 1ni ekledim sonuncu da eklerken confirmatin nosunu yazıyorum zaten alındı diyo numarayı kabul etmiyor teşekkür ederim bu forumda herkese çok yardımcı oldun.

• Merhaba, şimdiye kadar bu forumda hep soru sordum :), ancak artık Hong Kong'a dosya taşımayı düşünenlerin kafasında oluşabilecek bazı sorulara cevap verebilmek amacıyla, Hong Kong'a geliş sürecimi ve sağlık muayenesi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Greencard bana çıktı ve normalde Hong Kong yolculuğumu tek başıma gerçekleştirecektim fakat kalış süresinin çok uzun olacağını ve gelip gitmenin daha maliyetli olacağını anlayınca, ben ve kuzenim olarak 2 kişi gelmeye karar verdik.
    Ucuzabilet.comdan 15 Aralık tarihine Moğalistan aktarmalı Miat Mongolian havayollarından 24.300₺ ye ( kişi başı 12.150₺) bilet bulunca hemen aldım. Daha dönüş biletimi almadım, mülakattan sonra almayı planlıyorum. Biletimi almadan 1 hafta önce de Nicolson’dan sağlık muayene tarihimi 20 Aralık olarak, marina medikalden de covid aşı tarihimi 21 Aralık olarak ayarlamıştım.
    Uçak biletimi aldıktan sonra kuzenimle birlikte airbnb tutmanın daha mantıklı olacağını düşündük. Eğer sizde dışarda herşeyi yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız bu sizin içinde mantıklı olacaktır çünkü hem aynı şeyleri yemekten sıkılabilirsiniz hemde sağlıksız beslenmek zorunda kalabiliyorsunuz ve biz de sonuçta 30 güne yakın bir konaklama gerçekleştireceğiz.
    Biz şuan Jordan tarafında kalıyoruz. 16 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında burada olacağız ve 54.000₺ ödedik. Ben buraya gelmeden önce Central ile olan kısımla aramızda çok mesafe olduğunu düşünüyordum fakat MTR evimize çok yakın ve yürüme dahil 17 dk. Diyeceğim o ki eğer ev kiralamayı düşünüyorsanız Jordan, Tsim Sha Tsui sizin içinde iyi bir seçenek olabilir hem de ada kısmına göre daha uygun fiyattalar.
    4 ocaktan sonrası için normalde Bishopta konaklamayı düşünüyordum ama muhtemelen yine airbnb kiralayacağım onuda kiralayınca fiyatını yazarım.
    16 Aralıkta Hong Konga giriş yaptık ve pasaporttan geçerken hiç soru sorulmadı sadece giriş tarihinin yazılı olduğu kağıdı arasına koydu ve bize geri verdi. Pasaport sırası baya bir uzundu yaklaşık 1-2 saat sırada beklemişizdir. Bagajlarımızı da aldıktan sonra çıkışta Octopus kartımızla hatlarımızı aldık kişi başı 88 HKD hatlarımız, 200 HKD (150 HKD bakiye) Octopus kartımız tuttu. Bunları nakit olarak ödedim. (Yanımda 3000HKD nakit olarak getirdim, nakit parayı İstanbul havalimanında pasaport kontrolünü gerçekleştirdikten sonra bir sürü exchange noktası var oradan çevirebilirsiniz). Biz şöyle bir hata yaptık öncelikle onu belirtmek istiyorum burası önemli bence, havalimanından ayrılmadan hatlarınızı aktifleştirin mutlaka çünkü hat aktifleştirmek için wifiye ihtiyacınız var. Biz havalimanından çıktıktan sonra yapmaya çalıştık ve airbnbsini kiraladığımız kişiyle kapıyı açmak için irtibata geçmek zorundaydık, yolda internetimiz olmadığı için irtibata geçemedik bir hayli sorun yaşadık, zaman kaybettik, kendisini beklettik ve en son türk hattımızdaki kendi internetimizi açmak zorunda kaldık bu da ekstra fatura demek maalesef ki. Şunu da söyleyeyim, hattı açamayınca bir çok restorana wifisini kullanıp kullanamayacağımızı sorduk ve hiçbiri buna yanaşmadı wifilerinin olmadığını belirttiler.
    20 Aralıkta Nicolsonda olan sağlık muayenem çok rahat ve güzel geçti. Benden istedikleri evrakları hazırlamıştım.
    Aldıkları, baktıkları belgeler şu şekilde;
    -Orijinal pasaportum
    -Pasaport fotokopisi
    -Antikor sonucum
    -1x1.5 inç fotoğraf 5 adet
    -Covid aşı kartım (enabız)
    -İzmir şehir hastanesinden aldığım erişkin aşı kartını barkodlu ve imzalı olarak almıştım o yüzden Aşı kartımı baz alarak olduğum aşıları not ettiler hiç bir sorun çıkmadı. (Aşı kartımıda ingilizceye çevirmedim kenarlarına ingilizcelerini yazdım) Sadece 2. Dozları burada olmam gerektiğini belirttiler, bunun sebebi ise Türkiyede olduğum aşılar 1 ayı tamamlıyor ve mülakata kadar bi 10 günüm kalıyor yani 2. Dozlarımın vakti burada geliyo. 30 Ocağa gün verdiler o gün 2. Dozlarımı olacağım. Sağlık muayenesine 4950HKD verdim. (4000 HKD Normal muayene+ 950 HKD TDAP polio) 2.Dozların parasınıda o gün vereceğim muhtemelen o da 350 HKD gibi bir tutar olacak.
    (30 Aralıkta aşıyı olmaya gittiğim gün marina medikalden aldığım Covid aşı belgemi de teslim edeceğim)
    Şimdilik aklıma bu kadar geliyor, sorusu olan varsa burdanda özelden de yardımcı olup cevaplayabilirim.

• @dkerim, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Benim bir sorum olacak. Case numaram yakında aktif olacak inşallah. DS260 ta benimle beraber vize alacak kişilere eşim ve çocuklarımı hali ile yazdım. velayetini mahkeme kararı ile aldığım 18 yaşından küçük başka çocuk(lar) için numaram current olduktan sonra formu konsolosluk aracılığı ile açtırıp bu çocukları eklete biliyor muyum? ve greencard vizelerini aldırabiliyor muyum? Yani böyle bir durumda prosedür nasıl oluyor? yada formu açtırmadan direkt konsolosluk ta mülakat esnasında bu işlem yapılabiliyormu?

Bu süreçte yeni biriyim çok hakim değilim ancak 2 gündür size cevap verilmediği için ben yazmak istedim.Bildiğim kadarıyla bu çocukların velayetini greencard başvurusu yapmadan önce aldıysanız ve başvuru esnasında yazmadıysanız hakkınızı kaybediyorsunuz.ya da şu soruyu sormak gerek: başvuru yaparken velayetini aldığınız çocukları yazmadınız sanırım değil mi?
    (Dediğim gibi yanlış bilgi vermiş olabilirim konuya hakim biri onaylar ya da doğrusunu yazar umarım)

• @cenk_sarac umudunu kaybetme yinede biz tamamen dosya taşıyanların istatistiğine bakmamız gerek eğer dosya taşıma gecen sene ki gibiyse alınır

• @Burakhan-Bircan merhaba bır cok deneyim okudum forumdan ulkemızde covıd asısı bulunmadıgından unganlar bunu sorun etmıyor dıye bılıyorum . Ama yine de ıcınız rahat etsın diye unganları arayıp sorabılırsınız.

• @Burakhan-Bircan E-nabızdan çıkarttığınız covid aşı kartınızla sağlık muayenesine gidebilirsiniz, Türkiye'de covid aşısı bulunmadığından dolayı problem yapmıyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emirhankd gerek yok eğer varsa.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@musa-k teknik bir hata olabilir, ais sistemi çok saçma.
    müşteri hizmetlerini arayıp teknik destek isteyin ama olmasa bile her şekilde mülakata bütün aile gidin, çocuğun ais kaydının olmaması sorun olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dkerim, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Benim bir sorum olacak. Case numaram yakında aktif olacak inşallah. DS260 ta benimle beraber vize alacak kişilere eşim ve çocuklarımı hali ile yazdım. velayetini mahkeme kararı ile aldığım 18 yaşından küçük başka çocuk(lar) için numaram current olduktan sonra formu konsolosluk aracılığı ile açtırıp bu çocukları eklete biliyor muyum? ve greencard vizelerini aldırabiliyor muyum? Yani böyle bir durumda prosedür nasıl oluyor? yada formu açtırmadan direkt konsolosluk ta mülakat esnasında bu işlem yapılabiliyormu?

merhaba,
    velayetini aldığınız çocuk / çocuklar çekilişe başvurduğunuz zaman da velayeti sizin üzerinize miydi?
    ve bahsettiğiniz ilgili çocuk / çocuklar sizin ilk eşinizden olan öz çocuklarınız mı?

• Vize gorusmesi icin bankadan ingilizce hesap dokumu aldim (1 sayfa) yaninda verilen imza sirkusu ise 8 sayfa, bunun normali bu mudur arkadaslar?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gdv25 evet, ziyadesiyle normal.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |