Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gulsah123 evet belirsizle beklemek çok daha zor gerçekten

• @nazmi4343 Evet, dediğiniz şekilde yaptık biz de. PDF formatında hazırlayıp çekilen fotoğraflar veya konuşmaların tarihleri ve özellikle fotoğrafların alt kisimlarina (fotoğrafta başka kişiler varsa) kimlerin olduğunu, onların isimleri ve bize yakınlık dereceleri nedir belirterek ve soldan sağa sıralayarak x,y,z kişileri diye belirterek o gün özelinde ne olduğu ile alakalı kısa kısa özetlerini ekleyerek dosyaya ekledik. Ve dediğim güncel gelişmeler oldukça da eklemeye devam ettik, davayı hep güncel tuttuk. Fotoğraf konusu için de son olarak düşüncem kendi kanımca yetkililerin fotoğrafa monoton bakması dışında o güne ve kişilerle dair bilgiler vererek onların aklında da olayı canlandırmış olursunuz bu da güzel olur.

Bu arada, çok teşekkür ediyorum. Umarım sizin için de her şey güzel ilerler ve en kısa zamanda sonuclanir.

• @phoenixsuns Kirmizi renkli evlilik cuzdaninizi yuklemeniz gerekiyor.

• @kadargo tesekkur ederim onu yuklemistik beklemedeyiz

• iyi günler herkese. 2023 kasım başında i-130 formunu göndermiştik noa1 alındı ancak hala bir haber yok. sizde bir problem mi var? yakın tarihte başvuranlar approve aldı mı?
    teşekkürler şimdiden

• @tb19 bizde 2023 kasımda başvurduk daha gelişme yok. Süreç artık çok daha uzun sürüyor

• cr-1 ir-1 kategorisinde i-130u eylülde yollayanlar approve aldı mı?

• Bu ileti silindi!

• @Gs1905 Bende içerde uyuyan verem varmış . Tedavi önerdiler red ettim.

• @D-K
    tedaviyi reddedince ne oluyor?

• arkadaş merhaba, bir sorum olucak başına gelen varsa lütfen cevaplasın. ben nvc nin istedği evrakları ceac a yukleyip dq olalı nerdeyse 6 ay oldu, 2 hafta sonra interview var nvc den bi anda mail geldi ve tam olarak benden istenilen evrak şu '' translation of divorce sertificate'' ben zaten nvc ye boşanma mahkeme kararımı ve yeminli tercümesini yükledim mayıs ayında submit ettim ve onaylanıp DQ oldum(şuan hala ceac sistemde görünüyor). vize interview a 15 gun kala zaten sistemde yuklu olan evrağı neden tekrar istiyolar benden? yoksa boşanma sertifikası mahkeme kararından bagımsız farklı bir evrak mı?

• 15aydır i/130 onayı icin beklemek normal midir acaba? bilen var mı? formlarda hata yapsak söylerlerdi degil mi?

• @kadargo merhaba sizin mükakatınız DQ olduktan 4 ay sonra gelmiş.8 ay bekleyenleri de gördüm sitede.Bu bekleme süresi nasıl yorumlanıyor?

• Merhaba benim esim hamiledir.ona ashi yapilmasi lazimmi ?yapmasak olurmu?

• @tb19 Son zamanlarda bekleme süresi 15-16 ay düzeylerine çıktı maalesef, bu süre 2024 başında ve öncesinde 10-11 ay gibi kabul edilebilecek bir süreydi. Ben de 14 aydır bekliyorum, reddit’ten gördüğüm kadarıyla 2023 eylül sonu ekim başı gibi başvuru yapanlar onay alıyor şu aralar o da 15 aya denk geliyor. Realistik olursak şubat başı en geç ortası gibi onay gelmesi gerekir diye düşünüyorum bir problem olmadığı durumda.

• @tb19 şansımıza i-130 sürecinin ağır işlediği döneme denk geldik normal değil çoğu kişide bu kadar sürmedi bizde de 14 ay oldu neredeyse. Gördüğüm kadarıyla RFE verecek olsa dosya da sıkıntı olsa ilk 7-8 ay içinde bildirimi geliyor bu kadar süre sıkıntı çıkmadan beklediysek dosya iyi görünüyordur.

• Merhaba arkadaşlar, 26 Aralıkta sağlık kontrolü 30 Aralıkta ise vize mülakatım vardı bunlarla ilgili deneyimimi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Sağlık kontrolüne gittiğimde sadece pasaportumu aldılar ve sırasıyla yönlendirdiler bu konuda bir endişeniz olmasın çokta komplike bir durum değil. Gerekli şekilde yardımcı oluyorlar. Öncelikle kan tahlili yaptılar (1.600 lira gibi bir şey ödedim laboratuvarda, kredi kartı ile yaptım ödemeyi, dolar da kabul ediliyor) akciğer röntgeni çektiler sonrasında 1 buçuk saat sonrasında gelmemi istediler. Döndüğümde tahlil sonuçları çıkmıştı maske taktırıp doktora yönlendirdiler doktor 4 tane aşı (bazıları karmaydi) yaptı ve fiziksel muayene yaptı şurada ağrı var mı kronik bir rahatsızlık var mı, daha önce hastaneye yattın mı, intihar etmeyi ya da birini öldürmeyi düşündün mü gibi sorular sordu ve bitirdi muayeneyi. Çıkışta 12 bin gibi bir ödeme yaptım yine kredi kartı ile. Sonuçları konsolosluğa elektronik olarak iletilecegini bana da yarın akşama kadar mail ile geleceğini söylediler, öyle de oldu.
    30 Aralık büyük güne geldiğimde de orada yazan belgeleri ve gerekli olacağını düşündüğüm bazı kanıtları koydum. Güvenlik kontrolünden geçerken çanta, elektronik aletler alınmıyor akıllı saatte dahil (normal saat alınıyor) sadece dosyalarımı aldım. İçeri girdiğimde sadece pasaport ve fotoğraf istediler, daha sonra bir numara verip ekrandan takip etmemi istediler, kendileri de sesleniyor. Bana sıra geldiğinde evlilik cüzdanı, pasaport, eşimin vergi dökümlerini, adli sicil kaydı ve nüfus kayıt örneğini isteyip bir dosyaya koyup, mülakatı hangi dilde yapmayı istediğimi sorup beklememi istediler. Ben İngilizce yaptım. Görüşmelerin yapıldığı bankoların önünde oturup beklemeye başladım, o sırada başka gorusmeleri dinleme fırsatım oldu çoğunlukla İranlılar vardı, bazı sorular ortak olsa da onlara sorulan bazı soruları bana sormadılar, orda ne iş yapmayı düşünüyorsun, eşin ne iş yapıyor, hangi eyalette yaşayıp vs. gibi.
    Sıra bana geldiğinde kadın olan memur çağırdı ve çok tatlıydı günaydın, nasılsın vs diye sordu, sonrasında benim ve eşimin daha önce evlilik yapıp yapmadığını ya da başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı sordu hayır dedim. Kaç yıldır birlikte olduğumuzu, nasıl tanıştığımızı, Amerika'ya mı taşıyacağımı, eşimin ne kadar sürede bir buraya geldiğini ne ne kadar kaldığını sordu hiçbir ekstra kanıt istemedi, fotoğraflara dahi bakmadı sadece vergi dokümanımızin 2023 olması ve irs olarak sisteme yüklememiz gerektiğini söyledi, onaylandığında pasaportumu ptt ile 3 ila 5 gün içerisinde gondereceklerini söyledi. Teşekkür edip iyi gün ve yıllar temennisinde bulunduk birbirimize ve bu yıpratı sürecin umuyorum ki sonuna geldik. Umarım yeni başvuran, süreci devam eden ya da sonuna gelen herkes için daha kolay ve pürüzsüz bir şekilde geçer. Herkese kolaylıklar diliyorum 🙏🏻🌸

• Veeeeee mülakat maili geldiiiii!!! 🙏🏻🙏🏻
    02 Ocak 2025 Perşembe günü, 17.02’de mail atmışlar. 7 Şubat 2025’e vermişler randevuyu. İnşallah sorunsuz atlatırımmm. Darısı bizim gibi bekleyen herkese olsun inşallahhhh! 🙏🏻🙏🏻😊😊

• @Ezgi-2 tebrik ederim. Her şey gönlünüzce olsun.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 226
  • 2
  • 1589
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |