Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@MySea Öncelikle bilgi için teşekkürler.
Fakat kurallar içerisinde 'Son girişinizi saymıyorum, ondan bir öncekinden itibaren 180 günü geçmişsiniz, ona göre bakıyorum' yazan bir bölümü göremedim. Yani sınır güvenliğin ABD'ye yapılan giriş ve çıkışları saymama hakkı vardır gibi bir madde yok anladığım kadarıyla.Kural çok açık. ABD'ye giriş yaptıysanız, ülkede bulunmuşsunuzdur. Arkadaşımıza yapılan haksızlık, memurun yaptığı girişi saymamış olması.
-
@warmgrey 180 gün degilde 170 160 gunde bir gelip 2 3 gün kalip geri donup sonra tekrar bunu yaparsa bunu pattern diye algilayip secondary ye koyabilir can sikici bir durum
-
@Henry-bloor Burada sorun başka. Ne bir alışkanlık var, ne başka birşey. Son girişinden itibaren 180 gün geçmemiş olan kişinin son girişinin sayılmaması söz konusu. Burası kanun ve kurallar ülkesi. Yok ben saymıyorum bir önceki girişini diyemez pasaport memur.
Ayrıca, alışkanlık haline getirilmemiş, green card kazandıktan sonraki ilk yıl içinde böyle bir hareket yapılması. I-551 damgası ile pasaport vizesinin süresi +1 yıl sırf bu sebeple uzatılıyor.
Neyse, durum sadece 180 gün meselesi değil kısacası.
-
@warmgrey O konuda birsey diyemem. Bana sanki memur aslinda uyarmak istemis gibi geldi. Yada yeteri kadar bilgisi yoktu belki de.
-
@MySea Evet olabilir. Bilmemesi normal. O sebeple nazikçe itiraz etmek önemli.
-
Merhabalar bişey sormak istiyorum bilgisi olan tecrübesi olan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.
Şimdi ilk girişimiz ocak ayında olacak ve green kartı almadan 2 hafta sonra geri döneceğiz haziran ayında tekrar dönüş yapacağız bildiğim kadarı ile ilk girişte pasaporta bastıkları damga ile 1 yıl vizemiz uzuyor.
Asıl sorum damga vurulan bu pasaport ile abd ye direk uçuş mu yapmak gerekli aktarmalı uçuşlarda sıkıntı olur mu bu damgayı diğer ülkeler tanırmı bunu tecrübe etmiş arkadaşlar varmı acaba sormamın sebebi direk uçuşların pahalı olması şimdi den çok tşkler -
@Sedat-1 aktarmali ucuslarda bir sorun olmuyor. Zaten havalimanindan cikmiyorsunuz ve transit kisminda bekliyorsunuz. Biz de mart ayinda ilk defa giris yapacagiz ve aktarmali ucus tercih edecegiz. Daha once de defalarca turistik vizeyle ile amerikada bulunduk, hep de aktarmali ucuslar ile gittik bir sorun olmuyor.
-
@Sedat-1 @Manushaqe yine de teyit ederek gidin derim. @Manushaqe sizin icin sorun olmayabilir cunku ilk kez gidiyorsunuz ve vizenizin gecerlilik tarihi henuz dolmamis olacak. Ama @Sedat-1 ikinci girisini yapacak haziranda. Eger o zamana kadar 6 aylik vize suresi dolmazsa sorun yok. Ama dolmus olursa aktarma yapacaginiz ulkedeki memurun bu bir yil gecerli olan damgadan haberdar olmasi gerekiyor. Selamlar
-
@arnblt @Sedat-1 vize ile ilk giriş yaptıktan sonra vize giriş tarihi itibariyle 1 yıl boyunca geçerli olacak sizin de söylediğiniz üzere.
Direkt veya aktarmalı uçmanız herhangi bir fark yok, istediğiniz gibi pasaportta basılı vize ile ikinci girişte de permanent resident kart olmadan girebilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalıyorsa, kartlar verdiğiniz adrese gelirse kontak kişinizden UPS veya DHL ile Türkiye’ye göndermesini rica edin kartları, ikinci girişte kartları kullanırsınız. İyi yolculuklar
-
@Sedat-1 Hong Kong tan Frankfurt aktarmalı geldim sorun olmadı 15 gün kısa bir süre olabilir ssn ve Greencard gelmesi açısından tekrar kurumlara gidip başvuru yapmanız gerekebiliyor forumda deneyimler örnekleri mevcut eğer işleriniz rast giderse ehliyet banka kredi kart alırsanız geldiğiniz de kolay olur
Daha önce Amerika’da yaşamadıysanız kredi geçmişiniz yoksa banka hesabı açarsanız depozitolu kredi kartı oluşturursanız ufak bir harcama yaparak geldiğiniz de kredi geçmişi oluşmuş olur ve bu çok fayda sağlatr
-
bu konu hep muallakta 6 aylık süreç diyelimki 2 yıl altı ay dolmadan abd giriş yapıp 12 ayda 1 ay abd kalınsa bir sorun olurmu diyelimki 6 ay geçti 8 ayda abd gittik kartı iptal edip deportmu ediyorlar yoksa bu 6 ay vatandaşlık sürecinin sıfırlanması ilemi alakalımı ben youtube yıllarca böyle idare edip bir kaç yıl sonra bile gidenlerin problem yaşamadığını izledim bu 6 ay muamması her talihlinin net olarak bilmesi gereken bir durum bu arada benim gittiğim eyalette banka çalışanları ayaktaydı sorun değil gördüğümü yazdım demek teksas çok daha uygar bir eyaletmiş her gördünüzü doğru olarak yazmak yanlışmış tecrübeyle sabittir @gucarslan sayın üstadımdan bir yorum bekler teşekkür ederim
-
@salih-atilla abd 6 ay kalma hikayesi en çok muhabbeti yapılan konu ama oraya bir yazı yazdım tek cevap yok demekki kimse bilmiyor çok basit türkiyeye dönüyoruz 8 ay sonra tekrez abdye gireceğiz deportmu ediyorlar green kartlar iptalmi onu sordum eminim her talihli cevabını bekliyor tabiki kanuni gerekçelere dayanarak
-
merhaba 2 yillik green kartimin suresi gectigimiz mart ayinda doldu remove of conditions yapamadim simdi amerikaya donmek istiyorum ne yapmam gerekiyor
-
Bu konu ile ilgili sorulan sorular, cevaplar ve deneyimlerin olduğu başka bir konu başlığı var, daha önce incelemiş miydiniz bu başlığı?
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@salih-atilla
Şahsi görüşümdür; Trump döneminde, green card sahiplerinin özellikle bu 6 aydan fazla (179 gün) ABD dışında kalmamaları konusunda dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. USCIS de sonuçta Department of Homeland Security’ye bağlı çalışıyor ve ilgili bakanlığın başına atanacak kişiyi de Trump seçecek ve onun politikaları ile önümüzde bir 4 yıl yaşayacağız.Tamam sonuçta genel sistem değişmeyecek, kanunlar belli ancak, pandemi sonrası dönemde ve Biden döneminde bazı konularda yapılan esneklikler ve gösterilen müsamahalar yapılmayabilir, yapılmaz demiyorum, bir risk olduğu sonuçta ortada olan bir konu.
-
@salih-atilla bu konu hakkinda kac kez yazdigimi hatirlamiyorum bile. Aslinda kurallar o kadar basitki dikkatli okumaniz durumunda hic bir sorunuz cevapsiz kalmaz. Forumda bu konu ile onlarca bilgi var emin olun. Hatta kendi durumumuz ile bile ornek aktardim. Hicbir muamma yok. Daha onceki iletilere bakin eger hala sorulariniz varsa cevaplarim.
Kural su:
5 sene icinde 30 ay ABD de kalacaksiniz. Her cikis ve girisiniz arasi 6 aydan uzun olmayacak. Bu vatandaslik icin.Eger vatandas olma kayginiz yoksa her 6 ayda bir giris cikis yaparak Turkiyede yasamaya devam etmek istiyorsaniz iste o problem. Bunu gorevli anladigi anda ciddi problem yasarsiniz.
Daha iyi anlamaniz icin bizim durumumuzdan ornek vereyim.
Biz DV2018 talihlisiyiz.
Ilk sene sadece 2 kez 6 ayi gecirmeden giris cikis yaptik.10 gun kaldik. 3 uncude esim ve oglum burada kaldi. Ben dondum. Sonra Covid cikti ve esim oglum Turkiyeye dondu. Dondukten sonra 6 ayda bir giris cikis yaptik bir sene boyunca. Sonra yerlestik. Esim son 5 senede toplamda 622 gun ABD disinda kaldi ve 7 kez TR ye giris cikis yapti. Vatandaslik basvurusunu bu sekilde yapti ve sorunsuz bir sekilde 5 ay icinde vatandas oldu.Ben bir girisimi 8 ayin ustune yaptim. Kapida hic bir sorun yasamadim. Vatandasliga o 8 aylik donemi de kapsayacak sekilde basvurumu yaptim. Basvurum kabul edildi ve mulakat asamasina gecildi.
Bu konuda USCIS sayfasindaki yonergeleri okumanizi tavsiye ederim.
Yinede sorulariniz varsa cekinmeden sorun lutfen.
Selamlar. -
@Yiğit-Konur GC nin ne zaman basildigi onemli degil. Ilk girisi yaptiginiz tarih yazacak orada.
-
@salih-atilla GC iptali ancak mahkeme yoluyla oluyor. 6 ay ile 1 sene arasinda disarida kalirsaniz giriste size engel olmazlar ama bu yaptiginiz girisin resmi adi Temporary Parole dur. Giris cikista yasanacak olaylari cok dert etmeyin. Memurun soru sormasi veya ek bir sorgu yapmasi sorun teskil etmez. Sorun cikaracak olan memur emin olan vatandas olana da cikariyor. Ben vatandas olup ikincil sorgu odasina alan kisi biliyorum. Vatandas bile olsaniz surekli abd disina cikip geliyorsaniz onu bile konu edebilirler tabi native degilseniz.
-
çok teşekkürler vermiş olduğunuz cevap ve bilgiler için en iyisi kartları kargo ile tr ye göndermek gibi gözüküyor
-
@arnblt işin doğası gereği davranmak lazım ama öyle yorumlar okudumki sanki pasaport polisi deport etmeye karar verip green kartı iptal ediyor işin doğrusu bence sorulan sorulara makul cevap vermek bencede ilk yılda sorun olmaz ama 2 yıl bitti hala yerleşim olmadıysa iptal kararını hakimin vereceğini düşünüyorum en doğrusu 6 ayı geçmemek koşuluyla yılda 2 sefer giriş çıkış yapmak en kısa sürede abd yerleşim gerçekleşmeli ben işim gereği ikinci girişi 6 ay içinde yapmayı ve haziran 2025 tarihinde temelli yerleşmeyi planlıyorum teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum