Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • @arnblt Midwest için yorumunuzu merak ettim. Soğuk konusu dışında Minnesota için ne düşünüyorsunuz?


  • @drakia5 kardesim 1000 kere yazildi buradan i 131 reentry permit e neden basvuru yapmayip habire kendinizi riske atiyorsunuz ? Hicmi haklarinizi bilmiyorsunuz? Adam pislik yapsa size greencsrd abandonment kagidi verse bilincsiz imza atacaksiniz... haklarinizi bilin yapin basvurunuzu zaten 13 ay suruyor kardesim basvurdum b ekliyorum deseniz sisteminde gorulur salardi sizi bak simdi gerildiniz neyse kulaginiza kupe olmustur bu olay


  • @minnesota akraba veya tanidik yoksa yada is teklifi yoksa ben tercih etmezdim. Is nerdeyse oraya.


  • arkadaşlar merhaba, ben bir senedir amerikada yaşıyorum daha hiç yurtdışına çıkmadım. buraya nişanlılık vizesi ile gelmiştim sonrasında greencardımı aldım şimdi kanada ve türkiye tatil planı yapmayı düşünüyoruz. giriş çıkış yaparken sadece green card pasaport bunları almak yeterli oluyor mu? türkiyeden amerikaya gelirken yüz bin tane soru soruyorlar çünkü 😄

  • ⭐⭐

    @edanurhk Evet Pasaport ve Green Card'iniz ile seyahat edeceksiniz. Baska birseye gerek yok.


  • merhabalar,

    2 yildir abd de yasiyoruz ama yaz aylarinda is ve aile durumunundan dolayi 2-3 ay Turkiye gitme durumumuz oldu toplamda 5-6 ay kaldik ayri ayri olarak.. bu 5 yillik sureci uzatir mi? yani 2022 de greencard sahibi olduk bunun uzerine ne kadar yurt disinda kaldik diye onlari da eklememiz gerekiyor mu ? bazilari hayir diyor ama bazilarda eklenecek diye duyuyorum emin olmak istedim tecrubesi olanlar icin..

    tesekkurler

  • ⭐⭐

    @Cihan-Koyuncu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    merhabalar,

    2 yildir abd de yasiyoruz ama yaz aylarinda is ve aile durumunundan dolayi 2-3 ay Turkiye gitme durumumuz oldu toplamda 5-6 ay kaldik ayri ayri olarak.. bu 5 yillik sureci uzatir mi? yani 2022 de greencard sahibi olduk bunun uzerine ne kadar yurt disinda kaldik diye onlari da eklememiz gerekiyor mu ? bazilari hayir diyor ama bazilarda eklenecek diye duyuyorum emin olmak istedim tecrubesi olanlar icin..

    tesekkurler

    Hayir, tek seferde 180 gunden fazla ABD disinda kalmazsanız, 5 yıllık sureci etkilemez.


  • Bu ileti silindi!

  • @Cihan-Koyuncu hiçbir şekilde süreci uzatmaz. Aslında kurallar USCIS sayfasında çok net bir şekilde yazıyor. Son 5 sene içinde 30 ay ABD de kalacaksınız ve Giriş çıkışlarınız arası 6 aydan uzun olmayacak. Bu kadar net. Eşim son 5 senede toplam 622 gün ABD dışında kaldı. 7 kez giriş çıkış yaptı ve hiç sorun yaşamadı. Soru bile sormadılar bu konuda mülakatta.
    Tekrar yazayım.

    1. Son 5 senede 30 ay ABD içinde olacaksınız.
    2. Bir seferde mazeretsiz olarak ABD dışında 6 aydan fazla kalmayacaksınız.

    Ayrıca yılın en az 6 ayını ABD de geçireceksiniz diye bir kural da yok. Olsa eşim vatandaş olamazdı. Bu tür yorumları genelde okumaktan imtina eden kişiler yapıyor ve herkesi yanlış bilgilendiriyor. Kulaktan dolma bilgiler.
    Selamlar.


  • Merhabalar, yukarıdaki çok değerli yazılar arasında benzer case ler olsada bir durum için tam anlamadığımdan buradaki tecrübeli kişilere danışmak istiyorum. Ben 2017 talihlisiyim, US e 2017 de 1 kere pasaport ilk giriş vizesiyle girdim bir hafta kaldın çıktım. Kartımı arkadaşım TR ye getirdi fakat kartla da bir daha hiç giriş yapamadım. (sebebi ailesel) Bu dönemde hiç gitme imkanım ve durumum olmadığı ve kartımı da giriş çıkış kurallarına aykırı zamanda yandığını düşünerek 7 yılda hiç bir vergi vb bildirimi yapmadım. En sonunda da yine gidemeyeceğim için I-407 gönüllü iade ile kartımı geri gönderdim. Sorum tam olarak vergi vb bildirimi ile ilgili olacak benim için bir ceza vb bir durum yükümlülük olur mu varsa bunu nereden görebilirim?
    Şimdiden destek olanlara çok teşekkür ederim.


  • @drakia5 Bir kere memurun son giriş çıkış değil de bir öncekini baz alması yasa dışı. Şikayet edebilirsiniz ve etmelisiniz.

    Ayrıca, pasaport memurunun green card iptal etme ve sizi ülkeye almama gibi bir yetkisi yok. Direk 'I want to see the judge' diyerek havaalanı hakimi ile görüşebilirsiniz.

    Hele bunu ilk bir yıl içinde yaptığı için, kendisini ayrımcılık yaptığı için de şikayet edebilirsiniz.

    USCIS kuralları çok açık.

    Bir seferde 180 günü geçmeyecek şekilde ABD dışında kaldığınız durumda, bunu mazeretsiz sürekli hale getirmediğiniz taktirde böyle bir uyarı vs yapması doğru bir hareket değil.

    Hatta ilk iki yıl için, geçerli mazeretiniz de olduğundan, 360 günü geçmeyecek şekilde giriş yapmanız da sorun olmamalıydı.

    Önerim şu, ABD adalet sisteminin işlediği, hak ve hukukun üstünlüğü üzerine kurulu bir ülke. Hiç ezilip büzülmeyin. Nazik bir şekilde benzer durumlarda haklı olduğunuzu düşünüyorsanız itiraz edin derim.

    Hayırlı olsun ABD. Selamlar.


  • @warmgrey

    8 U.S.C. 1101(a)(13)'e göre, greencard sahibi (yasal daimi ikamet eden, LPR) Amerika Birleşik Devletleri dışında 180 günden fazla kalırsa, geri girişinde bazı yasal engellerle karşılaşabilir. Bu durum özellikle aşağıdaki sebeplerle ilişkilidir:

    180 Gün Kuralı ve CBP'nin Yetkisi

    1. "Giriş" ve İnceleme:

    Greencard sahipleri genelde ABD'ye dönerken "yeniden giriş yapan bir göçmen" (returning resident alien) olarak değerlendirilir ve "giriş" kavramından muaf tutulur. Ancak, ABD dışında 180 günden fazla kalırlarsa, CBP memurları bu kişiyi artık "giriş yapan" olarak değerlendirme yetkisine sahiptir.

    Bu durumda, kişinin göçmenlik statüsü yeniden incelenebilir ve sınırda daha detaylı sorgulamalar yapılabilir.

    1. CBP'nin Giriş Hakkını Red Yetkisi (Deny Entry):
      CBP memurları, kişinin geri girişini aşağıdaki durumlarda reddetme yetkisine sahiptir:

    Kişinin ABD'deki yasal daimi ikamet niyetinden vazgeçtiği (abandonment of residency) tespit edilirse.

    Uzun süreli yokluk (örneğin 180 günü aşan süre) nedeniyle ABD'yi sürekli yaşadığı yer olarak tutmadığı değerlendirilirse.

    Kişinin ciddi bir suç işlediği, sahte belgeler kullandığı, veya başka bir göçmenlik ihlali yaptığına dair bir gerekçe bulunursa.

    1. Abandonment (İkametin Terk Edilmesi):

    ABD dışında uzun süre kalmak, memurlar tarafından, kişinin ABD'deki ikametini terk ettiği anlamına gelebilir. Özellikle, 180 gün veya daha uzun süreli yokluklar bu durumu şüpheli hale getirir.

    Ancak, kişinin ABD'deki bağlantılarını (örneğin aile, iş, mülk) kanıtlaması durumunda, bu iddiayı çürütme şansı vardır.

    Pratikte Ne Olur?

    Sorgulama: Eğer kişi 180 günden fazla ABD dışında kaldıysa, CBP memurları onun niyetini sorgular. Kişiden, ABD'deki ikametini koruduğuna dair kanıt sunması istenebilir (örneğin, iş belgeleri, kira sözleşmeleri, ABD'deki aile bağları vb.).

    Giriş Reddine Karşı Çözüm: Eğer CBP memuru giriş izni vermezse, kişi bir "Removal Proceedings" (sınır dışı işlemi) süreciyle karşı karşıya kalabilir. Bu durumda, göçmenlik mahkemesine başvurabilir.

    Tavsiyeler:

    ABD dışında 6 aydan fazla kalmayı planlayan yeşil kart sahipleri, seyahatlerinden önce bir "Reentry Permit" (yeniden giriş izni) almayı düşünebilir. Bu belge, uzun süreli yokluklar sırasında ikamet niyetini koruduklarını göstermek için faydalıdır.

    Geri dönüşte, ABD'deki bağlarını (örneğin vergi ödeme, mülk sahipliği, aile ilişkileri) gösterebilecek belgeler taşımak faydalıdır.

    Sonuç olarak, CBP memurları 180 gün üzerindeki yokluklarda geri girişi reddetme yetkisine sahiptir, ancak bu her zaman kişinin giriş yapamayacağı anlamına gelmez. Bağlı olduğu durumlara ve kanıtlarına bağlı olarak kişi giriş hakkını savunabilir.

    (Alintidir)


  • @MySea Öncelikle bilgi için teşekkürler.
    Fakat kurallar içerisinde 'Son girişinizi saymıyorum, ondan bir öncekinden itibaren 180 günü geçmişsiniz, ona göre bakıyorum' yazan bir bölümü göremedim. Yani sınır güvenliğin ABD'ye yapılan giriş ve çıkışları saymama hakkı vardır gibi bir madde yok anladığım kadarıyla.

    Kural çok açık. ABD'ye giriş yaptıysanız, ülkede bulunmuşsunuzdur. Arkadaşımıza yapılan haksızlık, memurun yaptığı girişi saymamış olması.


  • @warmgrey 180 gün degilde 170 160 gunde bir gelip 2 3 gün kalip geri donup sonra tekrar bunu yaparsa bunu pattern diye algilayip secondary ye koyabilir can sikici bir durum


  • @Henry-bloor Burada sorun başka. Ne bir alışkanlık var, ne başka birşey. Son girişinden itibaren 180 gün geçmemiş olan kişinin son girişinin sayılmaması söz konusu. Burası kanun ve kurallar ülkesi. Yok ben saymıyorum bir önceki girişini diyemez pasaport memur.

    Ayrıca, alışkanlık haline getirilmemiş, green card kazandıktan sonraki ilk yıl içinde böyle bir hareket yapılması. I-551 damgası ile pasaport vizesinin süresi +1 yıl sırf bu sebeple uzatılıyor.

    Neyse, durum sadece 180 gün meselesi değil kısacası.


  • @warmgrey O konuda birsey diyemem. Bana sanki memur aslinda uyarmak istemis gibi geldi. Yada yeteri kadar bilgisi yoktu belki de.


  • @MySea Evet olabilir. Bilmemesi normal. O sebeple nazikçe itiraz etmek önemli.


  • Merhabalar bişey sormak istiyorum bilgisi olan tecrübesi olan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.
    Şimdi ilk girişimiz ocak ayında olacak ve green kartı almadan 2 hafta sonra geri döneceğiz haziran ayında tekrar dönüş yapacağız bildiğim kadarı ile ilk girişte pasaporta bastıkları damga ile 1 yıl vizemiz uzuyor.
    Asıl sorum damga vurulan bu pasaport ile abd ye direk uçuş mu yapmak gerekli aktarmalı uçuşlarda sıkıntı olur mu bu damgayı diğer ülkeler tanırmı bunu tecrübe etmiş arkadaşlar varmı acaba sormamın sebebi direk uçuşların pahalı olması şimdi den çok tşkler


  • @Sedat-1 aktarmali ucuslarda bir sorun olmuyor. Zaten havalimanindan cikmiyorsunuz ve transit kisminda bekliyorsunuz. Biz de mart ayinda ilk defa giris yapacagiz ve aktarmali ucus tercih edecegiz. Daha once de defalarca turistik vizeyle ile amerikada bulunduk, hep de aktarmali ucuslar ile gittik bir sorun olmuyor.


  • @Sedat-1 @Manushaqe yine de teyit ederek gidin derim. @Manushaqe sizin icin sorun olmayabilir cunku ilk kez gidiyorsunuz ve vizenizin gecerlilik tarihi henuz dolmamis olacak. Ama @Sedat-1 ikinci girisini yapacak haziranda. Eger o zamana kadar 6 aylik vize suresi dolmazsa sorun yok. Ama dolmus olursa aktarma yapacaginiz ulkedeki memurun bu bir yil gecerli olan damgadan haberdar olmasi gerekiyor. Selamlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum