Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Ömer-A
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Herkese tekrardan merhabalar. burada tüm giriş sürecimi anlattım. İlgilenen arkadaşlar okuyabilir 🙂

• Sağlık Muayenesi Deneyimimiz

Eşimle birelikte(Asıl talihli benim) 16 Aralık 2024, saat 10:00’daki Unganlar Kliniği’ndeki randevumuz için, 09:30’da kliniğe geldik. İstanbul’dan otobüs ile gelip Aşti Otogarında indik, Klinik binasına ulaşmak için Google Maps kullandık(Kızılay’a kadar otogarda bulunan ücretsiz servis ile geldik sabah çok erken olduğu için(05:00)ve hava da güzeldi 30 dk kliniğe yürüdük 9:30a kadar çevrede vakit geçirdik). Unganlar tabelası gözle görülür bir yerde olmadığından, forumlardan okuduğum bilgiye dayanarak “Düzen Laboratuvarı” yazan tabelayı takip ettik ve yönlendirilen binaya girerek 4. kata çıktık.

Belge Teslimi
    Klinikte bizden şu belgeler istendi:
    • Pasaport
    • Aşı kartı
    • COVID-19 aşı belgesi
    (Gerekli evrak listesindeki diğer hiçbir belgeyi istemediler)

Ben COVID-19 aşı belgem ile enfeksiyon hastalıkları bölümünden aldığım e nabız çıktısı imzalı tetanoz aşı belgesini teslim ettim. Eşimin aşı belgeleri yoktu ve COVID-19 aşısı da yapılmamıştı. Ancak, aile hekimimizden “ülkemizde güncel yeterlilik olmadığı için aşı yapılmadığını belirten bir rapor ” almıştık. Bu belgeleri teslim ettikten sonra bizi 3. katta bulunan Düzen Laboratuvarı’na yönlendirdiler.

Laboratuvar İşlemleri
    Laboratuvarda:
    • Benden akciğer filmi, kan tahlili ve idrar testi
    • Eşimden ise akciğer filmi ve kan tahlili alındı.
    İkimiz için toplam 165$ ödeme yaptık. İşlemlerden sonra tekrar 4. kata çıkarak bilgi verdik. Saat 11:45’te doktor muayenesi için gelmemiz söylendi.

Doktor Muayenesi
    Saat 11:40’ta kliniğe geldik. Yoğunluk nedeniyle yaklaşık 40 dakika bekledik. İlk olarak eşimi içeriye aldılar. Doktor Mehmet Bey ile görüşmesi şu şekilde gerçekleşmiş:

Eşimle Yapılan Görüşme
    • Daha önce ameliyat oldunuz mu?
    • Evet (detaylı bilgi verildi).
    • Bir bağımlılığınız/madde kullanım geçmişiniz var mı?
    • Daha önce kullandığım bir dönem oldu.
    • Şu an kullanıyor musunuz?
    • Hayır.
    • Ne zamandır kullanmıyorsunuz?
    • Yaklaşık 10-11 senedir.
    • Bırakmak için bir tedavi gördünüz mü
    • Hayır.
    • Tamam, çok güzel.

Eşim, kolundaki eski yara izleriyle ilgili de açıklama yapmış. Doktor, izleri fark edince sebebini sormuş ve eşim:
    “Eskiden zor bir dönemdeyken yaptığım hatalar, yıllar öncesine ait.” şeklinde bir yanıt vermiş. Genel olarak görüşmesi olumlu geçmiş.

Benimle Yapılan Görüşme
    Eşimden sonra beni muayene için aldılar. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra Mehmet Bey içeriye geldi. Görüşme şu şekilde gerçekleşti:
    • Merhaba, hoş geldiniz.
    • Merhaba, kolay gelsin.
    • Çocuğunuz var mı?
    • Hayır, yok.
    • Yeni evlisiniz sanırım, ne zamandır evlisiniz?
    • 2,5 yıl oldu.
    • Yeni sayılır. Ne iş yapıyorsunuz?
    • (Mesleğimden bahsettim; birkaç detay sordu, sohbet havasında cevapladım.)
    • Düzenli kullandığınız bir ilaç var mı?
    • Hayır, yok.
    • Uyuşturucu madde bağımlılığınız veya geçmişiniz var mı?
    • Hayır, yok.
    • Dövmeniz var mı?
    • Evet, iki tane minimal dövmem var (gösterdim).
    • Derin nefes alıp verin.
    • (Kontrol ettikten sonra) Çok güzel, bir sorun yok. Oturun lütfen.
    Ardından aşı yaptı. Kaç tane aşı yapıldığını o an fark etmedim ve sormadım. İşlem bitince:
    • Tamamdır, geçmiş olsun.
    • Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
    Doktor oldukça sıcakkanlıydı ve işlemleri hızlı bir şekilde tamamladı.

Ödeme ve Ek İşlemler
    Muayene sonrasında bankodaki hanımefendi çağırarak, toplamda 680$ (23.800₺) ödeme yapmamız gerektiğini belirtti. Kredi kartı ile ödeme yaptık. Bu tutar, muayene ve aşı ücretlerini kapsıyordu. Ayrıca görevli, benim dosyamın tamamlandığını ancak eşimin saat 16:30’da psikiyatri görüşmesine katılması gerektiğini söyledi. Ayrıca eşimden idrar testi istendi. Bunun için tekrar 3. kattaki laboratuvara indik ve 1038₺ ödeme yaparak testi verdik.

Psikiyatri Görüşmesi
    Saat 16:30’daki psikiyatri görüşmesi için 15:50 gibi tekrar kliniğe geldik ve beklemeye başladık. Bizden önce başkasının görüşmesi vardı 16:41’de eşim psikiyatri görüşmesi için içeriye girdi.

•Neden Amerika’ya gitmek istiyorsun?
    •Sence neden bu görüşmeye yönlendirildin?
    •Neden kolunda çizikler var?
    Bu tarz sorular sorulmuş eşim detaylıca cevaplayıp hepsinin zamanında yapılan hatalar olduğunu ve şimdiki aklı olsa yapmayacağını belirtmiş biraz sohbet havasında geçmiş.
    16:58 gibi görüşme bitti ardından 100$ (3500₺ nakit) ödeme yaptık ve dosyamızı ne zaman alabileceğimizi sorduk

Bankodaki hanımefendi dosyamızın hemen çıkmayacağı (en erken 18.12.2024) ve ekstra bir teste de gerek kalmayacağı için boşuna beklemememizi yaşadığımız şehre dönebileceğimizi söyleyip vize görüşme günümüzden bir gün önce gelerek dosyamızı alabileceğimizi belirtti.

Hemen otobüs biletimizi 19:00’a alıp taksi ile(trafik vardı baya 200₺ ödedik) otogara geçtik.

Sürecimiz genel olarak düzenli ve profesyonel bir şekilde ilerledi. Klinikteki herkes yardımsever ve güler yüzle karşıladı bizi. Bu deneyimimiz benzer süreçten geçecek arkadaşlara yardımcı olur umarım. Ben kendi sürecimde bir çok konuya forum sayesinde hakim oldum bunun için de herkese çok teşekkür ederim 🙏🏼Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim 🌸🌸

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar,

2 Ekimde Hong Kong'ta girdigim mulakatin detaylarini aktarmadan once, bu forumun kurulmasina olanak saglayan adminlere ve sordugumuz sorulara bikmadan usanmadan cevap veren diger butun arkadaslara ayri ayri tesekkur etmek istiyorum. Ekstra bir tesekkurude @EzgiLera hanima etmek istiyorum. Son yillarda aciklanan bultenlere kontrol ettigim zaman genellikle 4000-5000 bandinda oldugunu gordum.Kendimcede soyle bir plan yaptim. DV2025 icin ekim bulteni yine ayni seviyede olur ve Ankarayi en azindan 1 ay gozlemleme firsatim olur sonrada dosyami ona gore tasirim diye planladim fakat Ezgi hanim Ankarayi beklememe gerek olmadigini ve dosyami tasimami tavsiye etmisti. Ayni gun icerisinde KCC'ye mail atarak dosyami Hong Kong'a tasidim ve aciklanan ilk bulten ile current oldum. Iyiki sizi dinleyip dosyami tasimisim yoksa suanda, konsolosluklara mail atarak dosyami tasimaya calisacaktim, tekrardan tesekkurler.

Tasima islemi icin mail ornegini asagiya ekliyorum.

Case Number: 2025EU000XXXX
    Name - Surname: ---
    Date of Birth: ---
    Dear KCC Officer,
    I kindly ask you to transfer my case from U.S Embassy in Ankara to U.S Embassy in Hong Kong.
    Best regards.

Mailin konusuna Case numaranizi yazip [email protected] adresine mail atiyorsunuz.

===MULAKAT VE SAGLIK MUAYENESI HAZIRLIKLARI VE EVRAKLARI===

Haziran ayinda dosyami Hong Kong'a tasidiktan sonra, forumdaki yer alan butun Hong Kong ile ilgili deneyimleri okumaya ve kendime notlar almaya basladim. Bir yandan da DV2025'in konusunu takip ediyordum. Konu icerisinde dosya tasiyanlarin KCC'ye tekrardan mail atarak dosya tasima isleminin yapilip yapilmadigini kontrol ediyordu. Bende o zamana kadar hic kontrol etme geregi duymamistim. Agustos ayinda KCC'ye mail atarak mulakata nerede girecegimi sordum onlarda yanit olarak 2 Ekimde Hong Kongta mulakatim oldugunu ilettiler. Normal sartlarda bu sekilde mulakat bildirimi olmuyordu. KCC, ESC sayfasinda guncellemenin oldugunu kontrol etmemizi isteyen bir mail atiyordu fakat sistemde bir problemden dolayi mailler gelmiyordu. Mulakat tarihimi ogrenmistim fakat mulakat saati KCC'den gelen mailde yer almiyordu. Hemen 2 saglik kuruluslariyla iletisime gectim. 2 Ekimde mulakatimin oldugunu fakat Turkiyede Covid asisi kalmadigindan dolayi asi olamayacagimi soyledim. Gelen cevapta Hong Kong'ta asinin oldugunu ve orada olabilecegimi ilettiler. Uzun maillesmeden sonra Dr. Nicolson & Associates'ten 19 Eylul icin randevu olusturdum. Sonrasinda covid asisi icin https://virtusmedical.com/ saglik kurulusunda covid asisi icin randevu aldim. Randevu tarihi belli olduktan sonra Dr. Nicolson & Associates bana istenilen evraklarin listesini gonderdiler. Antikor testi yaptirdim ve eksik asilari olabildigince olmaya calisip, aile hekimden asi karti aldim. Diger yandan da mulakat icin evraklari hazirliyordum. Edevletten aldigimiz evraklarin gecerlilik tarihleri oldugundan dolayi Hong Kong'a gitmeme 1 hafta kala butun evraklari alip cevirilerini yaptirdim. Hazirladigim evraklarin listesini asagiya ekliyorum.

Saglik kuruluslarinin mail adresi

Dr. Nicolson & Associates = [email protected]
    Drs. Anderson & Partners = [email protected]

Dr. Nicolson & Associates'ten istenilen evrak listesi

f622b4d2-cf9a-474c-88ed-2ffeff704b5c-image.png spoiler

===Vize Mulakati icin Hazirladigim Evrak Listesi===

***Hazirladigim evraklarda herhangi bir apostil veya noter onayi yaptirmadim. Sadece yeminli tercume yaptirdim.

1.) Arşivli Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi (edevlet)
    2.) Askerlik belgesi,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    3.) CV
    4.) Hindistan aldigim Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi
    5.) Doğum Belgesi Formül A ve fotokopisi (Ilce nufus mudurlugunden aldim. Edevlet uzerinde eksik bilgi oldugundan alamadim.)
    6.) DV program sayfası ve DS 260 confirmation page
    7.) Eski ve Guncel Pasaportlar ve fotokopileri
    8.) İngilizce Banka Hesap Dökümleri (Garanti bankasindan 6 aylik hem TL hem USD hesabim icin hesap dokumu aldim. Ek olarak TL ve USD bakilerini gosteren bir evrak daha verdiler.)
    9.) Lise Diplomasi-Transkript, tercumesi ve fotokopileri
    10.) Üniversite Diploması-Transkript ve fotokopileri (Diploma ingilizce oldugu icin tercume yaptirmadim.)
    11.) Yüksek Lisans Diploması-Transkript ve fotokopileri(Diploma hem turkce hem ingilizce oldugu icin tercume yaptirmadim.)
    12.) SGK hizmet dökümü,tercumesi(ilk ve son sayfa) ve fotokopisi (edevlet)
    13.) Sosyal güvenlik kaydı,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    14.) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    15.) Kimlik karti ve fotokopisi
    16.) Fotograf (2 adet 2X2 inç fotoğraf)
    17.) ABD'de ki adres
    18.) 2NL Ciktisi

===Saglik Muayenesi icin Hazirladigim Evrak Listesi===

1.) Eski ve Guncel Pasaportlar ve fotokopileri
    2.) Kimlik karti ve fotokopisi
    3.) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf)
    4.) Mülakat mektubu (KCC ve konsolosluktan gelen maillerin ciktisi)
    5.) Covid aşı kartı (enabiz)
    6.) Antikor sonuçları (enabiz)
    7.) Doktor randevu mail çıktısı (Kurumdan gelen mailin ciktisi)
    8.) Kullandigim ilac ve gozluk icin evraklar ve tercumeleri
    9.) 10 gun kadar hastanede yatmistim, bunun epikiriz raporu alip cevirisi yaptirdim.
    10.) Son yaptirdigim BT Anjionun sonuc raporunu alip cevirisini yaptirdim.

===UCAK YOLCULUGU VE KONAKLAMA===

Normal sartlarda THY ile direk ucus alacaktim fakat bilet fiyati her gecen gun arttigindan dolayi aktarmali bir ucus bakmaya karar verdim. En son baktigimda THY de direk ucus 90k TL idi. Daha once kullandigim Qatar Airways'in sitesinden gidis-donus biletini aldim. Genelde Qatar Airwayste iki cesit ucus oluyor. Birincisi kisa sureli aktarma,digeri uzun sureli aktarma. Ben ne olur ne olmaz diye uzun aktarma sureli olani aldim. 1 gun onceden check-in islemini yaptim. Havalimanina vardigimda, valizimi teslim ettim.Valizleri direk hong kongtan alacaktim.Oradaki gorevliye de sorarak teyit ettim.2 ucusunda biletini aldim. Valizden sonra yurtdisi harc pulu aldim.(500 TL) ve pasaport kontrolden gectim. Eger soguk ile araniz yoksa, yaniniza kalin birseyler almanizi tavsiye ederim. Normal sartlarda klimayi 19'a alip hic birsey olmamis gibi oturan ben, ucagin icinde usudum ve verdikleri battaniyeyi kullandim. Ucak icerisinde yemek dagitimi mevcut. Nispeten guzeldi yemekleri. Doha uluslararasi havalimanı'na indikten sonra, transfer yazan tabelalari takip ederek tekrardan kontrolden geciyoruz. Havalimani icerisinde Quite Room diye alanlar bulunuyor, buralarda dinlenebilirsiniz. En azindan karanlik bir ortam ve koltuklari biraz daha rahat. Etrafta bolca ucuslari gosteren ekranlar ve kiosk makinalari bulunuyor. Bunlardan ucusunuzun hangi kapida oldugunu takip edebilirsiniz. Hong Kong havalimanina inmeden once, ucakta Immigration formu dagitiliyor. Bu form havalimani icinde de mevcut eger doldurmadiysaniz ucaktan indikten sonra da doldurabilirsiniz. Ucaktan indikten sonra Immigration tabelalarini takip ederek yuruyen merdivenlerden 1 kat asagiya iniyoruz, sonrasinda tren ile 1 durak gidip Immigration alanina variyoruz. Burada 2 alan bizi karsiliyor. Visitor ve Citizen. Visitor tabelasini takip ederek, pasaport kontrol alanina geliyoruz. Buraya gelmeden once etrafta formlari doldurabilecegimiz yerler mevcut, buralari kullanarak formunuzu doldurabilirsiniz. Pasaport kontrolunden gecerken her ihtimale karsi ucak biletimi ve otel rezervasyonunun bir ciktisini almistim fakat ihtiyacim olmadi. Kontrolden gectikten sonra valizleri teslim alacagimiz alanlara geliyoruz. Ekranlarda hangi ucusun hangi bantta oldugu yaziyor buradan valizlerin gelecegi banta gecip valizimi teslim aliyoruz. Sonrasinda hat ve octopus kart icin para bozdurmamiz gerekiyor. Genelde buradaki kurlar biraz dusuk kaliyor o yuzden cok fazla para bozdurmayin. Para bozdurulan alandan SIM karti(80 GB - 88 HKD) ve octopus kartini alabiliyoruz fakat ben geldigimde ellerinde octopus karti kalmadiginda dolayi octopus kartini tren bileti satilan alandan aldim. Kartin ucreti icin 200 HKD odedim. Bunun 150 si bakiye olarak icine yuklendi. Uzun bir ucak yolculuk oldugudan dolayi otobus ile degil taksi ile geldim. Eger Bishop Lei de kalmayi planliyorsunuz kirmizi renkli olan taksilere binmeniz gerekiyor. Taksi alanina gelmeden once danisma gibi bir yer var. Orada hangi bolgeye gidecekseniz ona gore taksinin renkleri degisiyor. Hong Kong adasi icin kirmizi renkli taksiler hizmet veriyor. Taksi alanina gelmeden once bir gorevli nereye gideceginizi sorup sizi bos bir numaraya yonlendiriyor. Sonra baska bir gorevli gideceginiz adrese gore size ortalama bir fiyat cikartiyor ve bunun taksiciye vermemenizi soyluyor. Buradaki tutarda odediginiz tutara asagi yukari ayni oluyor.(Hong Kong Adasi icin 360-480 HKD arasi degismektedir.)

Konaklama icin forumda sikca adi gecen Bishop Lei'de kaliyorum fakat AirBnb'den de bir yer bulunup kalinabilirmis. Ben burada tandigim vs. olmadigi icin bir sey olursa en azindan oteldeki gorevlerle konusup halledebilirim diye burayi sectim, diger turlu daha ucuza AirBnbde konaklama yapilabilirmis.

===SAGLIK MUAYENESI GUNU VE COVID ASISI===

17 Eylulde Virtus Medical'de covid asisi randevum vardi. Randevuyu Turkiyedeyken almistim. (800 HKD odedim) Covid asisi olanlar bilir, ates,agri vs. durumlari olabiliyor. Tekrardan bu sekilde bir sorun yasama ihtimali karsin, saglik randevusundan 2 gun oncesine aldim. En azindan bir belirti olursa, agri kesici vs. alip toparlarim diye dusundum. Randevu saatinden 30 dk kadar once hastaneye giris yaptim. Yemek arasina denk geldigi icin resepsiyonda biraz beklemem gerekti sonrasinda 17nci kata ciktim. Burada benden bazi evraklari doldurup imzalamami istediler. Evrak isleri tamamlandiktan sonra asi odasina gecip asiyi oldum. Asiyi olduktan sonra hemsire size agri veya ates gibi durumlarin olabilecegi durumlarini aktariyor. Agri kesici alabileceginizi soyluyor. Sonrasinda asi olduguma dair belgeyi teslim alip ciktim.

19 Eylulde Dr. Nicolson & Associates'in ofisinin bulundugu Wing on House gittim. Bina Nexxus Building ile Bank of China nin arasinda kaliyor. Giris yaptiktan sonra danismayi gecer gecmez asansorler bulunmakta. Buradaki asasonler her kat icin farkli farkli ayarlanmis. Bizim gidecegimiz 14ncu kat en sondaki 2 asansor bulunuyor. Bunlardan biriyle 14ncu kata cikiyoruz. Kata gelir gelmez sol tarafta sira numarasini alacagimiz bir cihaz var. Buradan Medical Examination i secip numaramizi aliyoruz. Sonrasinda "Turuncu Bolge" dedikleri alana geciyoruz. Numaramiz yandiktan sonra ilgili hemsirenin yanina gidiyoruz ve bazi evraklari dolduruyoruz. (Bu evraklarin bazilarini Turkceye cevirmisler) Sonrasinda da evraklari teslim etmeye basliyoruz.

====Verdigim evraklar====

1.) Guncel Pasaport
    2.) Pasaport fotokopisi (Pasaport fotokopisine 1. Applicant's name,2. Contact no,3. Email,4. Home address,5. Intended US address bilgileri yazmamizi istiyorlar buraya gelmeden once ben orada yazarim diye yazmamistim. Evraklari teslim alan hemsire ters tarafindan kalkmis olacak ki yazmadigim icin baya bir sinirlendi. Sonrasinda fotokopinin uzerine bir kagit yapistirirak bu bilgileri doldurdum.)
    3.) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf) (Burada ayri bir parantez acmak istiyorum. Turkiyedeyken cektirdigim fotografcinin gazabina ugradim. Kendisine 1x1.5 olacak sekilde yapmasini istedim fakat o amerika vize standartina gore ayarlamis. Hemsire cok problem etmeden, muayene bitince Wing On House'in karsisinda bulunan Man Yee Building 2nci katinda Fotomax adinda bir fotografci mevcut buradan cektirip getirdim.8'li foto 160 HKD)
    4.) Mülakat mektubu (KCC gelen maillerin ciktisi)
    5.) Covid aşı kartı (enabiz) ve Hong Kongda oldugum asinin yapildigina dair belge
    6.) Antikor sonuçları (enabiz) ve Aile hekiminden aldigim asi karti (Asi kartinin ve Antikor sonuclarinin turkce olmasi nedeniyle burada da baya bir sinirlendi kendisi. Bana mulakatim onaylandigini gonderdigi mailden butun evraklarin ingilizce olmasi gerektigi vs. anlatti bende ona asi kartinda aslinda ingilizce isimlerininde yazdigini soyleyince, kendisi turkce olanlarin cevirisine bakip ingilizce isimlerini yazdi. Buraya gelecek olan arkadaslarin bu belgeleride cevirip getirmesi daha saglikli olacaktir.)

Evrak islemleri tamamlaninca tekrardan turuncu olan bolgede beklemeye basliyorsunuz. Farkli bir hemsire gelip sizi bir odaya goturup, ustunuzu degistirmeniz icin mavi bir onluk ve bornoz-hirkamsi benzeri bir kiyafet veriyor. Tshirt veya gomleginizi cikartip, mavi onlugu giymenizi sonrasinda da bornozu giymenizi istiyor.

===Sonrasinda yapilan islemler sirasiyla===

1.) Boy-Kilo olcumu
    2.) Goz Muayenesi (Gozluk kullanan biri olarak, gitmeden once muayene olup doktordan sonuclari ingilizce olarak almistim. Fakat hic istemediler bile. Yapilan islemde, yemek kasigina benzer bir alet veriyor ve sirasiyla gozlerine koyup karsi ekranda yazan rakamlari okumanizi istiyor.)
    3.) Odadan cikmadan tansiyonunuzu olcuyor.
    4.) Kan aliyorlar.
    5.) Gogus filmi icin kiyafetlerinizi degistirdiginiz alan bekleme yeri var oraya geciyorsunuz. Sonrasinda doktor sizi cagiriyor. Cok fazla Turkiyeden muayeneye gelen olmus ki sol tarafta derin nefes alin ve tutun yazan bir metin vardi. Standart rontgen derin nefes al ver sonrada doktor filmi cekiyor ve odadan ayriliyorsunuz ve tekrardan kiyafetlerimizi degistirdigimiz yerdeki bekleme alanina geliyoruz.
    6.) Doktor gorusmesi (Buradaki islemler benim neznimde biraz uzun surdu. Son dakika'da aklima gelen ve buradayken cevirisini yaptirdigim Epikiriz raporunu,son girdigim pulmoner bt anjiyo'nun raporunu ve kullandigim ilac raporunun tercumelerini verdim. burada biraz sohbet ettik. sonrasinda ne is yapiyorsun, daha once ameliyat oldunmu,alkol,sigara kullaniyormusun,psikiyatrik gecmisin,tuberkuloz gecmisin varmi gibi bir duzine soru sordu. Sonrasinda orada bulunan sedyeye uzanmami istedi ve bazi testler yapti. Sonrasinda cektirdigim rontgeni gostererek bir sorun olmadigi soyleyerek gorusmeyi sonlandirdik.) sonrasinda ustumuzu degistirip, turuncu bolgeye geciyoruz.
    7.) Asi (Farkli bir hemsire gelerek sizi asi odasina yonlendiriyor. Antikor testinizde sonuca gore asilari oluyorsunuz. Buradaki hemsirenin eli o kadar hafif ve hizliydiki hirbir sey anlamadan 2 asiyi(Polio ve TDAP) biranda yapiverdi. Polio nun ilk dozunu yaptigi iletti. 2nci dozu 1 ay sonra ve 3ncu dozuda 6 ay sonra yapmami soyledi. Diger asi icinse, 6 ay sonra diger dozunu yapmami soyledi.

Asilarida olduktan sonra tekrardan turuncu alana gecip bekliyoruz. Sonrasinda odeme icin cagiriyorlar. Onceki deneyimleri gozeterek 3500 HKD ile gitmistim fakat 4940 HKD bir fatura gelince tekrardan para bozdurmam gerekti. Yuruyerek 5 dk mesafede olan bir exchange ofis buldum oradan para bozdurup odemeyi yaptim. Sonrasinda whatsapp numarami alarak oradan haber vereceklerini ilettiler. Bu sekilde saglik muayenemi tamamlamis oldu. Saglik raporu 24.09 tarihinde ciktiginin bilgisi whatsapp uzerinden ilettiler. Evraklari almaya gittigimde 1 adet acmamamiz gereken dosya, asi karti ve CD verdiler.

===MULAKAT GUNU===

Mulakattan bir gun once butun evraklari tekrardan goz gecirdim. Odeme icin ayarladigim dolari bir zarfa koydum. Sabah 8 gibi konsolosluk onundeydim fakat iceriye almadilar. Konsoloslugun capranizda kucuk bir kave satilan alan var. Buradan kahve vs. alabilirsiniz. Nakit gecmiyor octopus kart veya kredi karti geciyor. Saat 08:20 gibi tekrardan siraya girdigimde pasaportumu alarak listeden ismimi kontrol ettiler ve iceriye aldilar. Iceriye girdikten sonra size bir adet plastik bir kutu veriyorlar bu kutunun icerisine evraklarinizi ve cebinizde olan herseyi koymanizi istiyorlar. Sonrasinda bir guvenlik gorevlisine yonlendiriyorlar. Guvenlik gorevlisi elindeki cihazla ile ustunu ariyor sonrasinda bir siraya girmenizi soyluyor. Girdiginiz sirada telefonlariniz icin ayri bir kutu daha veriliyor. Sonrasinda xray cihazindan gecerek iceriye giris yapiyorsunuz. Telefonlariniz icin size bir adet numara veriliyor. Immigrant vize icin bir ust kata cikiyoruz. Birinci kata cikar cikmaz sag tarafta bulunan odaya giris yapiyoruz. Odada benden baskasi olmadigi icin hemen gorevli beni cagirdi. Ne icin geldigimi sordu, Diversity diyince tebrik edip pasaportumu istedi. Sonrasinda dogum belgesini(formul A) istedi. Dogum belgesinden sonra Turkiye disinda herhangi bir yerde yasayip yasamadigimi sordu,bende evet dedikten sonra yasadigim ulkelerden adli sicil kayit dosyalarini istedi, orijinallerini alip fotokopilerini geri verdi. Sonrasinda askerlik belgesini istedi, tercumesini ve fotokopisi verdim.Orijinali alip fotokopisini geri verdi. Evraklari alirken bir yanda da benimle sohbet ediyor. Neden Hong Kongta mulakata girdigimi, ne zaman geldigimi vs sordu. Sonrasinda benden lise diplomami istedi. Orijinali ve tercumesini verdim. 2 adet fotograf istedi. Saglik belgesini istedi. ABD deki adresi istedi. Buraya ek olarak, kendi telefonumu ve mail adresimi yazdim. Sonra vize ucretini odemek icin pasaportumla beraber bir kagit verdi, odeme icin yonlendirdi. Kapidan ciktiktan sonra 50-60 metre ilerde solda cashier diye bir alan var buraya odemeyi yapip, aldigim evraklar ile geri dondum. Evraklari teslim ettim. Bana oturmami ve mulakat icin beklememi soyledi. Bende baska bir evrak isteyip istemedigini sordum. Banka dokumu,lisans diplomasi vs. diye fakat eger mulakati yapacak kisi isterse ona verirsin dedi ve almadi. 10 dk kadar bekledikten sonra baska bir bankodan ismim ile seslendiler. Ilk olarak yemin ettim sonrasinda parmak izi verdim. Burada cihaz bir kac kez ariza yapti. 3ncu denemede parmak izini verebildim. Sonrasinda sorulari sormaya basladi. Soru siralamasi bu sekilde olmayabilir, aklima gelenleri yazdim.

-Daha once evlendin mi? // Hayir
    -Cocugun var mi? // Hayir
    -Bir suc isledin mi? // Hayir
    -Tutuklandin mi? // Hayir
    -Nerede yasiyorsun? // Istanbul
    -Bitirdigin en yuksek egitim duzeyi nedir? // Yuksek Lisans
    -Ne zamandir Hong Kongtasin? // 16 Eylulden beridir.
    -IT alanindami calisiyorsun? // Evet, IT alaninda calisiyordum fakat suanda calismiyorum.

Sonrasinda vizen onaylandi dedi. Bende emin olmak icin tekrardan vizem onaylandi degil mi diye sorunca, onaylanmasi icin tavsiyede bulunacagim dedi. Bu sekilde gorusmeyi tamamlamis oldum. Sonra evraklari teslim ettigim bankodasi gorevli tekrardan cagirdi ve pasaportumu 5 is gunu icinde alabilecegimi iletti fakat elinden gelenin en iyisini yapmaya calisacagini iletti. Yanimda farkli bir id kart var ise bununla girebilecegimi soyledi. Bende tekrardan teyit etmek icin bu gorevliyede sordum, bu sekilde vizem onaylanmis oldu degil mi diye, oda evraklarin isleme surece oldugunu iletti. Suanda konsolosluktan gelen maili bekliyorum.

===Verdigim Evraklar===

1.) Arşivli Adli Sicil Kaydı
    2.) Askerlik belgesi,tercumesi
    3.) Hindistandan aldigim Adli Sicil Kaydı
    4.) Doğum Belgesi Formül A
    5.) Lise Diplomasi,tercumesi
    6.) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi,tercumesi
    7.) Fotograf (2 adet 2X2 inç fotoğraf)
    8.) ABD'de ki adres
    9.) Saglik Raporu
    10.) Guncel Pasaport

===Almadiklari Evraklar===

1.) CV
    2.) DV program sayfası ve DS 260 confirmation page
    3.) Eski pasaport ve fotokopisi ( guncel pasaportumu teslim ettim fakat fotokopisini almadilar)
    4.) İngilizce Banka Hesap Dökümleri
    5.) Lise Transkript, tercumesi ve fotokopisi
    6.) Üniversite Diploması-Transkript ve fotokopileri
    7.) Yüksek Lisans Diploması-Transkript ve fotokopileri
    8.) SGK hizmet dökümü,tercumesi(ilk ve son sayfa) ve fotokopisi
    9.) Sosyal güvenlik kaydı,tercumesi ve fotokopisi
    10.) Kimlik karti ve fotokopisi

===MASRAFLAR===

===Turkiyede iken yaptigim masraflar===

Gidis-Donus ucak bileti = 35k TL
    27 Gecelik Otel Konaklamasi = 100k TL
    Covid Asisi = 3500 TL

===Hong Kongta iken yaptigim masraflar===

Saglik Muayenesi = 22k TL
    Vize Ucreti = 12k TL
    Yeme Icme = Gunluk 100 HKD olarak dusunebilirsiniz.
    Giris Ucreti = Genelde cogu yer ucretsiz oluyor fakat bazi yerler icin ucret alinabiliyor. Genelde 150-200 HKD arasi.

Yukaridaki tutarlar 1 yetiskin kisi icindir. Bazi rakamlari dolar veya hkd den cevirdigim icin kusuratli tutar degilde tam tutar yazdim. Aklima gelen butun detaylariyla yazmaya calistim. DV2025 kazananlarin, vizelerine sorunsuz bir sekilde ulasmasi dilegiyle. Hersey gonlunuzce olsun. Selamlar.

Onur

Öncelikle hayırlı olsun, yolunuz açık olsun. 👏🏻
    Ben de 13 ocakta Hong Kong'ta mülakata gireceğim ve merak ettiğim bir soru var. Polio ve Tdap'den bahsederken iki farklı aşıdan bahsettiniz değil mi? Ben bugün Adacel (tetanoz,difteri,boğmaca) aşısını ASM'de vuruldum. Polio'nun Tdap'den farklı bir aşı olmasını umuyorum. Teyit amaçlı sormak istedim.

• ⭐⭐⭐

@basakkk Adacel dünyada iki form olarak bulunur..Biri Adacel diğeri Adacel Polio...Adlarından belli olacağı üzere Adacel 3 lü karma, Adacel Polio 4 lü karmadır.. Adacel Polio Türkiye'de yok..Dolayısıyla poliosuz 3 lü karma formunu olmuşsunuz..CDC kuralları gereği enjeksiyon şeklinde bir doz polio aşısı olmalısınız..onu da mülakata gidince orada okursunuz...Halbuki diğer konu başlığında çok yazmıştım, aile hekiminize gidip Tetraxim yaptırın diye..Gözden kaçırmışsınız...

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@basakkk Adacel dünyada iki form olarak bulunur..Biri Adacel diğeri Adacel Polio...Adlarından belli olacağı üzere Adacel 3 lü karma, Adacel Polio 4 lü karmadır.. Adacel Polio Türkiye'de yok..Dolayısıyla poliosuz 3 lü karma formunu olmuşsunuz..CDC kuralları gereği enjeksiyon şeklinde bir doz polio aşısı olmalısınız..onu da mülakata gidince ırada okursunuz...Halbuki diğer konu başlığında çok yazmıştım, aile hekiminize gidip Tetraxim yaptırın diye..Gözden kaçırmışsınız...

O kadar okumama rağmen gözümden kaçmış... Eğer Hong Kong'ta sadece karma değil de Polio tek doz aşı şeklinde varsa olurum sıkıntı değil. Benim çekincem 3lü karma olmama rağmen tekrar 4lü karma mı yapacaklar onu merak ediyorum.

• @Flight101 tetraxım çocukluk çağı aşısıymış bizlere yapmıyorlar, dışarda da bu aşıyı satmıyorlar, sağlık ocağında bir tanıdık bulanlar şanslı ya da daha ufak yerleşim yerlerinde yaşayanlar şansını deneyebilir

• İLK YERLEŞİM VE OTEL DENEYİMİ

Merhabalar Mülakatımız için 16 Aralık günü HK'a iniş yaptık. Pasaport kontrolünde herhangi bir soru sorulmadı. İner inmez 30 günlük 80 GB içeren sim kartı aldık. (88 HKD) ve otele yola çıktık. Otelimiz South Nest merkeze otobüs ile ulaşım mesafesinde ücreti de 6 HKD gibi bir şey.
    Havalanı otel arası yolculuk için airbus kullandık kişi başı 50 HKD ücreti vardı ve kredi kartı geçerliydi. Otobüs içerisinde valiz koymak için özel alanlar vardı ve ekrandan durak isimleri takip edilebiliyordu bu şekilde ulaşımı kolayca sağlamış olduk. Yolculuk bir buçuk saat kadar sürdü. Otele çok yakın bir noktada inip 2 dk içerisinde giriş yaptık. Otel odası Hong Kong'un her yeri gibi küçük. Yaşanmaz bir küçüklük değil tabi ama oda içerisinde rahat dolaşabilecek bir alanınız yok. Otelin her katında ortak mutfak kullanımı alanı var arıtma içme suyu da bulunuyor. Oda temizdi çalışanlar da çok kibar. Televizyon güzel çalışıyor tüm media uygulamaları mevcut. Wifi iyi.

• 17 ARALIK NICOLSON SAĞLIK MÜLAKATI DENEYİMİ

Saat 9'daki mülakatımız için giriş yaptığımızda önceki deneyimlerden de okuduğumuz gibi önce sıra numarası aldık. İçeri girdiğimizde bizimle aynı gün mülakatı olan Yasemin ve Ahmet ile ( @Gs1905 ) karşılaştık onlar da sıralarını bekliyorlardı. Bizden önce geldikleri için önce onların numarası yandı ama bizim randevu saatimiz daha erken olduğu için hemşire önce bizi aldı.
    Çok tatlı olan hemşiremiz sırasıyla evrakları bizden talep etti. Aşı kartlarımıza tercüme yaptırmamıştık Türkiye'deki sağlık ocağında Hemşireye latince isimlerini de yazdırıp öyle imzalatmıştık. Bu yeterli oldu. Antikor testimizi de çeviri yaptırmamıştık çünkü hepsinin yanında latince ismi de yazıyordu, sadece verdiğimiz evraktaki rapor tarihi kısmını anlamadığı için bizden belirtmemizi istedi ve evraktaki o alanı fosforlu kalem ile işaretledi. Doldurmamız gereken yerleri gösterdi ve tüm evrakların türkçe tercümesini de verdi. Ben süreç içerisinde evlendiğim için ESC sayfasında kızlık soyadım görünüyordu. Bu kişinin ben olduğumu doğrulamamı istedi. Yanımda eski pasaportumun fotokopisi vardı bunu vermem yeterli oldu. Covid aşısı için gün ayarlayamadığımızdan sağlık mülakatından 4 gün sonra olacağımızı mail ile belirtmiştik ve onay almıştık, bununla ilgili bir problem olmadı saece aşıyı satın aldığımıza dair belgeye bakıp olacağımız hastanenin bilgilerini girdi. (Covid aşısı için biz Marina Hospital'i tercih ettik daha fazla gün seçeneği vardı ve whatsapp üzerinden müşteri hizmetleri çok yardımcı oluyordu.)
    Olmamız gereken aşıların listesini çıkarttı türkiyede poliolu bir versiyon bulamadığımız için onu burada olduk. TD aşısı için de gelmeden önce Adacell olmuştum bunun hatırlatma dozunun yapılması gerektiğini söyledi. İlk dozunu 28.11.2024 de olduğum için ikinci dozu da mülakat tarihimden önceye denk geliyordu bu sebeple 28.12.2024 tarihi için aşı randevusu oluşturdu. Döndüğümde ülkemde olabilir miyim diye sorduğumda tarihin mülakatımdan daha öncesine denk geldiği için o şekilde rapor veremeyeceğini söyledi. Covid aşımızı olduğumuzda da aşı kartımızı whatsapp üzerinden onlarla paylaşıp daha sonra geldiğimizde yanımızda getirmemizi istedi.
    Bu belge dosyalama aşaması yaklaşık 45 dk kadar sürdü. Daha sonra işlemler başladı. Bireysel olarak içeri alıp boy kilo ölçtüler, kan aldılar, göz muayenesi yaptılar (gözlükle cevap verdim evraklarım vardı bunun için ama belge talep etmediler), tansiyon ölçtüler. Kıyafet ve toka verdiler kabinde bunları giyip saçımı görseldeki gibi toplamamı istediler. Biraz bekledikten sonra x-ray için çağırdılar ve göğüs röntgeni çektiler. Tekrar bekleme alanına geldim ve bir süre daha bekledim. O sırada eşimin de işlemleri bitti ve doktor muayenesine ikimizi birlikte aldılar. Sedyede ayaklardan başlayarak muayene etti tam olarak neye baktığını anlamadım ama muhtemelen vücutta bir şişlik ya da yumru var mı diye kontrol etti daha sonra oturtup göğüs dinledi ve dizden refleks ölçtü. Ayağa kaldırıp göz ile vücutta bir kesik yaralanma olup olmadığını kontrol etti. Yutkunmamı söyledi bu sırada eli ile de muayene etti. Burun ameliyatı olduğumu belirtmiştim evraklarda bunun sebebini sordu. Estetik ameliyat olduğunu söyleyince güldü tamam o zaman ben alerjik bir şey mi diye merak ettim dedi. Ameliyat tarihini sordu. Elimde epikriz raporu ile beklememe rağmen bakmadı ve gerek olmadığını söyledi. Eşime de aynı işlemleri yaptı. O da apandisit ameliyatı geçirmişti. Ameliyat izinin yara şeklindemi delik şeklinde mi olduğunu sordu. Onun da tarihini istedi ve epikriz raporuna bakmadı. İşlemlerimiz bittikten sonra çıktık ve tekrar kendi kıyafetlerimizi giydik. Polio aşısı için bekledik ve ismimiz söylenince aşımızı olduk.
    Daha sonra tekrar evrak teslim ettiğimiz alana geldik işlemlerimiz tekrar kontrol edildi ve iki kişi için toplam 8380 HKD ücret çıktı.
    Daha sonra 28'inde olacağım aşının ücretinin de 300 HKD olduğunun bilgisini verdi. Kredi kartı ile ödeme yapılabiliyordu ama biz nakit vermek istedik ve döviz bozdurup geleceğimizi söyledik.
    Haritada etrafta bir sürü exchange ofis görünmesine rağmen gittiğimizde bulamadık. En son çok yakınında bir Western Union bularak burada işlem yaptık. Tekrar kliniğe dönüp ödemeyi yaptık.

İstenen evraklar:
    Orijinal pasaport
    Pasaport kopyası
    Eski soyadımla olan pasaportumun kopyası
    Randevu sayfası (ESC)
    Aşı Kartı
    Antikor sonuçları
    Fotoğraf (1x1,5 inc) 5 adet
    Covid satın aldığımıza dair belge (teslim almadı sadece baktı)
    Geçmiş yıllara dair covid aşı kaydı

Belgelerin hepsinin orijinalleri ve fotokopileri yanımızdaydı orijinallerine baktıktan sonra fotokopilerini teslim aldı ve orijinalleri bize geri verdi.
    Şuan bir problem yok gibi umarım böyle devam eder. Herkese yardımları için teşekkür ederim.

• @gizemctr çok ayrıntılı ve güzel yazmışsınız.Teşekkürler

• @gizemctr teşekkür ederiz bilgilendirmeler için.

• Herkese merhaba,
    Bugün Bükreş Regina Marina hastanesinde sağlık muayenesini yaptırmış bulunmaktayız. Ocak için mülakat tarihi geldiğinde direkt olarak Regina Marina'dan doktor Marianna Toma'ya mail attım ancak fazla mail kontrolü yapmadığını tahmin ediyorum çünkü 1 hafta kadar yanıt alamadık. Daha sonra telefonla hastaneye ulaştım ve 6 Ocak için randevu istedim. Sanırım Noel dönüşü olduğu için 6 Ocak için veremeyeceğini mülakatımıza en yakın tarih olarak 18 Aralık'ta randevu olduğunu söylemesi ile kabul etmek durumunda kaldık.

Bu sabah 08:30'da olan randevumuza zamanında gittik ancak hastanenin taşındığını gördük 🙂 Neyse ki 400 mt kadar ileride bir nokta olduğundan yürüyerek ulaşabildik. Gidecek olan arkadaşlara da uyarımızı yapmış olalım 🙂 Kayıtlar yapıldıktan sonra doktorumuz Marianna Toma geldi ve bizi bekleyeceğimiz alana yönlendirdi. Önümüzde 3 çocuklu bir aile daha vardı ve biraz onların işlemlerinin bitmesini beklemek durumunda kaldık. Bu bekleme sonrasında sırasıyla kan alımları yapıldı. Daha sonra doktorun odasında evraklarımızı hazırladık. Boy-kilo ölçümü, tansiyon kontrolü, elle muayene sonrasında klasik sorular yöneltildi (ameliyat geçmişi, tiroid, eşim için doğum operasyonu vs.) ve aşı işlemlerine geçtik. Biz herhangi bir antikor testi vs. yaptırmadığımızdan tüm aşıları yaptırdık. Hepatit A-B, Difteri, Karma artı olarak da grip aşısı yaptılar. Normalde de grip aşısı yaptırmak istediğimiz için itiraz etmedik ancak bu sanırım ekstra bir aşıydı 🙂 8 yaşındaki oğlumuz için E-nabızdan İngilizce aşı kartı götürdüğümüzden ona sadece grip aşısı yapıldı.

Doktor Hanım gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra bizi yine yakındaki Regina Maria hastanesine göğüs filmi için yönlendirdi ve bir daha gelmenize gerek yok dedi. Mülakata gireceğimiz 8 Ocak günü hastaneye uğrayarak kapalı sağlık zarfımızı teslim alabileceğimizi söyledi.

Hastane çalışanlarının tamamı oldukça güler yüzlü ve yardım severlerdi. Oğlumuz için 990 RON eşim ve benim için 1990 RON ödeme yaptık. Ödemeleri kredi kartıyla yaptık. Hastaneye ulaşım için Bolt uygulamasından taksi çağırdık. Romanya'da oldukça popüler ve diğerlerine göre ucuz bir uygulama, taksi kullanacaklara tavsiye ederim. Bana ilk 3 kullanım için %50 indirim tanımladılar.
    Evrak olarak diğer deneyimlerden farklı bir evrak talebi olmadı. Bu yüzden bu kısmı atlıyorum. Sıra geldi 8 Ocak'taki mülakatı da sağ salim atlatmaya 🙂

Herkese süreçlerinde başarılar dilerim. Bükreş'le ilgili forumda fazla bilgi olmadığından burayı düşünen arkadaşlar her zaman için ulaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

• @crazycells merhaba ais kaydı yapılırken sadece asıl talihlimi için mi yoksa eş çocuk içinde kayıt yapılmalımı?

• @Mustafa-Bayram Tamamdır. Haberleşmek üzere.

• @yasin34 merhabalar covid aşısı zorunlu mu size soruldu mu

• Merhabalar 17 Aralık'ta Ankara'da Unganlar'daki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, çocuksuz aileler için de bir örnek olur Ankara'dan 🙂 Randevumuz saat 11.00 ve 11.05 teydi. Biz 10.30 gibi gittik ve randevu saatimizi beklemeden işlemleri başlattılar. Belge olarak sadece aşı kartı (bizim sadece covid aşı kartımız mevcut) ve pasaportu aldılar, biz mülakat tarihi ne zaman verilir tahmin edemediğimiz için eksik aşılarımızı yaptırmamıştık çünkü sağlık randevusundan 1 ay önce yanlış bilmiyorsam tamamlamış olmamız gerekiyordu. Onun yerine antikor testi yaptırmıştık fakat Ankara Unganlar kabul etmiyor, daha önce bahsedenler olmuştu biz de şansımızı denedik yine de. O yüzden burada yazacağım sağlık masraflarını iki kişi için ( 27 yaşındayız, aşılarda yaşın önemi var mı bilemiyorum yine de değerlendirebilmeniz için bunu da belirtmek isterim) standart ödenecek ücret gibi düşünebilirsiniz. Tüm ödemelerimizi TL olarak ve kredi kartı ile gerçekleştirdik. İlk önce kan tahlili için kan verdik, orada eşim ile birlikte yaklaşık 3300 tl ödeme yaptık. Sonrasında röntgen çekildi, doktor muayenesi ve aşı yapıldı. İki aşı olduk sanırım ikisi de karma aşıydı. Yapılan aşılar: Tdap, MMR, Hepatit B, Varicella ve Influenza. Bu işlemler için ise ödediğimiz tutar yaklaşık 24 bin TL tuttu. Toplamda 27 bin TL ödeyerek işlemerimizi tamamlamış olduk.

Herkes biliyordur ama en az 2 gün Ankara'da olmanız gerekecektir planlarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim. İlk gün işlemler yapılıyor ertesi gün ise sonuçlarını almaya gitmeniz gerekiyor. Bize sonuç için ertesi gün 11-12 arası gelip almamız söylendi. Sağlık raporlarımızı da sorunsuz bir şekilde teslim aldık.

Ankara'da CK Farabi otelde konakladık. Çok uyguna geldi fiyatı ve temizdi biz memnun kaldık. Ekonomik ve konforlu yer arayan arkadaşlara da tavsiye ederim. Unganlara 10-15 dk yürüme mesafesinde fakat otele yürürken biraz yokuşlu 🙂

• Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

• @Ömer-A Merhaba, Ankara'da girecekseniz mülakata covid aşısı zorunlu tutulmuyor bunun sebebi Türkiye'de mevcut aşı bulunmaması. Biz girerken 2 Doz Biontech olmuştuk aşı kartımızı götürdük yanımızda. Normalde ekstra 1 doz daha aşı istendiği yazıyordu Unganların sitesinde fakat buna rağmen covid aşısı söylenmedi bize. Tecrübelerimden yola çıkarak sizden de istenmeyeceğini düşünüyorum 🙂

• @samikayhannn bunu bende merak ediyorum

• ⭐⭐⭐

@Ömer-A CDC der ki vizesi basılacak kişinin son 12 ay içinde covid aşısı hatırlatma dozu bulunmalıdır.. Türkiye'de covid19 aşısı mevcut olmadığından sağlık muayenesi sırasında uygulanamıyor...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |