Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

• @Flight101 şimdi şöyle üniversiteyi zorladım diyorlar ki kaydını sileriz o zaman ama ilk dediğiniz şeyi yapmadım liseyle görüşmedim onlarla bir görüşeceğim teşekkür ederim.

• @samikayhannn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

Daha önce Almanya da bulundum ve malesef orada da eSim çok meşhur değildi, önce pasaportum ile bir sim kart satın aldım daha sonra eSim e geçme talebinde bulundum (satın aldığım yer Vodafone müşteri hizmetleriyle görüştü). Bu talebi gönderirken bir adres belirtmem gerekmişti ve eSim içeren zarf posta ile bu adrese geldi (yaklaşık 1 hafta sonra). Viyana için durum nedir bilmiyorum ama eğer imkanınız varsa normal sim destekleyen bir akıllı telefon götürün, gerekirse internet paylaşımı yaparsınız ondan.

• Merhabalar, ds260 formunu açtırıp gerekli düzenlemeler yapıp eşim içinde bir ds260 formu doldurdum. Ama dün farkettim ki eşimin formunda soyad kısmında bir yanlışlık yapmışız. Formu tekrar açtırabilir miyiz ? Formu tekrar açtırmanın sürece olumsuz bir yönü olur mu ?

• ⭐⭐⭐

@samikayhannn Selamlar...Mülakat sürecinizi imzanıza eklerseniz daha hızlı ve net cevaplar alabilirsiniz...
    Bizim telefonlar da e-sim desteklemiyor, bir hattımız için kendi operatörümüzden yurtdışı paketi alacağız..Yakın zamanda gerçekleştrdiğimiz yırtdışı seyahatinde de öyle yaptık..Sadece mobil olduğumuz anlarda kendi gsm internetimizi kullandık. Geri kalan tüm lokasyonlarda wifi ile bağlandık, sıkıntı yaşamadık... Ücretlendirme konusunda bir miktar pahalı gibi oluyor.

• Arkadaşlar merhaba,
    Ben DV260 formumdaki bazı değişiklikleri güncellemek için dosyamı açtırdım. Fakat en sonda imzalayacağım kısımda KCC case numberımda hata veriyor. Aslında doğru başında 2025EU olmadan mı gireceğim hiçbir şey anlamadım. Biri acil yardımcı olabilirse çok sevinirim

• ⭐⭐⭐

@basakkk Sıfırlar var yada olmadan deneyin...
    2025EU0000XXXXX yada 2025EUXXXXX gibi..

• Merhaba Ds-260 formunu açtırdığımızda mülakata gireceğimiz yer kısmı üzerinde değişik hakkı veriyor mu?

• @bıyıksızkeynes, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Ds-260 formunu açtırdığımızda mülakata gireceğimiz yer kısmı üzerinde değişik hakkı veriyor mu?

Malesef. Current olduğunuz için artık taşıtmak istediğiniz konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekiyor.

• @vixo Dosyamı taşımıştım. Ds-260 formunda bazı değişiklikler işin formu açtırdım ancak daha önce Ankara olarak girdiğim görüşme yerini göremedim ya da gözümden kaçtı. Dolayısıyla güncelleme sonrası yeni formda da Ankara olarak yer aldı.

• Merhaba Lise Diploması konusunda sorun yaşayan arkadaşlar.

1. önce mezun olduğunuz okuldan lise diploması sureti alın
    2. eğer okul kapandı yada benimki gibi depremde yıkıldıysa 😞 dosyaların taşındığı okulu bulup oradan temin edin
    3. Belgeyi alıp okulun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin orta öğretim müdürlüğünü bulun.
    4. 2008 yılı öncesi mezunu olduğum için e okul üzerinde lise diplomasının e devlette görünmesini istediğinizi ve karekod lu belge istediğinizi iletin.
      bu işlem sadece okulun olduğu il ilçe müdürlüğünde oluyor malesef.
      bu bilgilere yeni ulaştım ve sizinle paylaşmak istedim. umarım faydası olur.
      bu şekilde sonuç alan olursa lütfen paylaşsın. bilgi paylaşılınca değerlenir...

• @bıyıksızkeynes anladim, ben tekrar tasitmak istediginizi dusundum. Bu durumda herhangi bir sorun olmaz, dosya tasima islemleri sadece KCC ve konsolosluklar tarafindan yapilabilir siz mulakat yerinizi degistiremezsiniz. Ds260 formunu submit ettiyseniz ve completed olarak gozukuyorsa problem yok demektir. Surecinizde basarilar.

• İyi geceler herkese, Hong Kong sürecim hakkında güncellemeleri yazmak istedim hem bana not olur hem de sonraki arkadaşlara öngörü olması açısından. Dosyam taşındıktan sonra hızlı bir şekilde 13 Ocak tarihine mülakatımı aldım. Ardından pasaportumu yenilettiğim için ve ABD'de gideceğim adres değiştiği için DS-260 formunu açtırmak üzere konsolosluğa mail attım onlarda açtıklarını güncelleyebileceğimi söylediler, işleri halledip formu tekrar kapattım. Çok hızlı ve kısa sürem olduğu için hemen sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçtim. Nicolson 23 Aralığa randevu verebileceğini söyledi ama çok erken olduğu için Anderson'a yazdım onlarda 3 Ocak'a verebileceklerini ilettiler. Hemen onayladım. Sonrasında burdaki aşı işlerine odaklandım. Önce antikor testi yaptırdım çıkan sonuca göre eksik olan aşıların listesini çıkardım. Aile hekimiyle görüştüm ve önümüzdeki pazartesi yaptıracağım. Onları da hallettikten sonra Otel ve uçağı ayarlamak kaldı.
    Gidiş: 31 Aralık İstanbul-Pekin-HongKong China Southern, Dönüş: HongKong-Bangkok-İstanbul Thai Airways şeklinde 30000TL ödedim. Yaklaşık 16 saat sürecek.
    Oteli ise Soso Hostel diye bir yer buldum. Puanı çok yüksek değildi ama tek kişilik özel odalarının puanları yüksekti, benim de içime sindi sonra baktım çift kişilik odalar var daha geniş orayı tuttum ''Çift kişilik Superior'' oda sanırım adı. Geceliği yaklaşık 2000TL'den 17 gün 34000TL civarında ödeme yaptım.
    TR'de son haftamda aşıları tamamlayıp belgelerimi çevirttirip hazır bir şekilde mülakat gününü bekleyeceğiz bakalım. İnşallah sıkıntısız atlatıp vizemizi alırız. Herkese sevgiler...

• @Mehmet-ynd çok teşekkür ederiz, umarım en kısa zamanda vizenize kavuşursunuz.

• @Zeynep-Soyupak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba öncelikle herkesin sürecinin kolaylıkla geçmesini dilerim.
    Greencard talihlisi dosya taşıyıp mülakatı yurtdışında gerçekleştirdiğinde mülakat esnasında Türkçe İngilizce çeviri desteği alabiliyor mu? Ya da eşi onun adına çeviri yapabiliyor mu?

Eşlerden birinin ingilizcesinin mülakatı anlayıp cevaplayacak seviyede olması yeterli, eşler birbirine yardımcı olabiliyor.

Tercüman konusunda ise her konsolosluğun farklı prosedürü olduğunu göz önünde bulundurup mülakata gireceğiniz konsolosluk ile bu konuyu görüşmeniz gerekiyor. Benim gördüğüm kadarıyla genellikle ilgili ülkede resmi olarak tercümanlık yapan birini (Yani dil yeterliliği olan arkadaşınız vs olmaz) mülakatınıza tercüman olarak ekleterek yardım alabiliyorsunuz

• @Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, ds260 formunu açtırıp gerekli düzenlemeler yapıp eşim içinde bir ds260 formu doldurdum. Ama dün farkettim ki eşimin formunda soyad kısmında bir yanlışlık yapmışız. Formu tekrar açtırabilir miyiz ? Formu tekrar açtırmanın sürece olumsuz bir yönü olur mu ?

Mülakatınız planlandıysa açtırabilirsiniz

• @deryaasan inşallah herkes hayallerine kavuşur

• @gloria Her ikisinde de hesabım yok 😞 Enpara'da tutuyordum birkaç yıldır, diğer yarısı da Ziraat'teydi. Muhtemelen 2 ay sonraya mülakat randevum planlanmış olur, şimdi Ziraat'teki tüm birikimimi Enpara'ya aktarsam "hesaba yeni para girişi yapılmış" gibi olumsuz bir izlenim uyandırır mı sizce?

• Enpara İngilizce varlık dökümü almamı mı (tüm varlıklarımı Enpara'ya aktarırsam)

mı yoksa,

• Enpara İngilizce varlık dökümü + Ziraat Türkçe varlık dökümü (XAU cinsinden) almamı mı

tavsiye edersiniz?

Yani aslında sorum şu:
    Ziraat'deki varlıklarımı Enpara'ya aktarayım mı, yoksa her iki bankadan ayrı ayrı belge mi alayım (Ziraat Türkçe veriyor ve yalnızca XAU cinsinden veriyor)?

Her iki bankada da yaklaşık 2 yıldır falan altın cinsinden tutuyorum. Hong Kong'da randevuya gireceğim. @gucarslan sizin fikrinizi de öğrenmem mümkün mü? Forum ne önerirse, pazartesi günü vakit kaybetmeden yapsam iyi olur.

• @ugurbocegi ben daha 2 gün önce qnbden enpara için varlık dökümümü istediğimde, türkçe ve ancak mobil uygulamadaki destekten belgelerim kısmından isteyebilceğim söylendi , ıslak imzalı isterseniz ise sadece kurye ile gönderiliyo dendi bana aklınızda olsun siz gene de bir araştırın diyim

• Merhaba herkese ds260 formumda amerikada verdiğim adres doğru fakat aktif olarak yaşayan kişinin numarasını yanlış girmişim konsolosluğa yazıp formu açtırmamı gerektircek bir hata mı yoksa mülakatta adres ve telefonu belirtsem sıkıntı olur mu

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 15679
  • 12173
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |